Szerző Téma: Képregényes események  (Megtekintve 1092192 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Képregényes események
« Válasz #9880 Dátum: 2017. május 01. - 19:39:33 »
Kinn van a főoldalon egy ideje.
Most már főoldali hír lett belőle.
« Utoljára szerkesztve: 2017. május 01. - 23:33:55 írta kaine »

Todd

• Pókfej
« Válasz #9881 Dátum: 2017. május 09. - 09:13:01 »
A hétvégén voltam életem első nemzetközi képregényes rendezvényén A bukaresti East European Comic Conon. Megdöbbentő volt látni, hogy náluk is mennyivel nagyobb az érdeklődés a téma iránt, és hogy pont ezért mennyivel nagyobb rendezvényeket készítenek.
Gyakorlatilag úgy tudnám jellemezni, mintha egy összevont MondoCon, Képregényfesztivál, és Play It lenne. Vagyis ők megcsinálták azt, amit itt is próbáltak páran, de nem jött be a közönségnek, de nekem pont azok a rendezvények tetszettek a legeslegjobban.
Az egész egy hungexpo szerű, csak jóval nagyobb helyszínen volt megtartva, külön csarnokokban. Egy csarnokban színpad előadásokkal, jelmezverseny, interjúk sztárokkal, főként régebbi és aktuálisan futó sorozatok szereplőivel (Stargate, Game Of Thrones stb.). Egy másik csarnokban csak árusok, helyi és nemzetközi képregény-kiadók, művészek, és persze a szokásos figurás, ékszerek, társasjátékos standok, több magyar bolttal (HoldfényTeam, StoryShop stb.). Egy csak filmes csarnok, HBO stand, vastrónostul, Walking Dead ahol zombivá sminkelnek stb. Végül egy videojátkos, konzolos számítgépes csarnok.
És természetesen sok jelmezes, mangás, filmes, mindenféle, de többségük külföldi volt, és sok magyar, és ellentétben egy connal, ahol kb. minden 3. ember jelmezben jön, itt kábé minden 10. ember volt jelmezben, de a helyiek mondták, hogy még ez is jóval több mint az eddigi években.
Nagyon sokat beszélgettünk helyi jelmezesekkel, művészekkel, többen tudtak magyarul is. nagyon élveztem az egészet, csak az utazás volt sok. Ami döbbenetes volt, hogy az országban és a városban mindenhol iszonyúan nagy szegénységet láttunk, és a rendezvény nívója és minősége nagyon erőteljes kontrasztban állt ezzel. Továbbá elmondta az egyik kiadó, hogy ott a helyi alkotók román nyelvű képregényeit (egy Epicline szerű antológia magazinról volt szó) 2-3 ezres példányszámban nyomtatják ki.
Titokban kicsit reménykedek benne, hogy talán egyszer itthon is lenne egy ilyen rendezvény, ha a különböző csoportok közötti ellentétek enyhülnének.

« Utoljára szerkesztve: 2017. május 09. - 11:59:16 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9882 Dátum: 2017. május 09. - 12:39:05 »
A Fekete Lovag jelmez odatesz.  ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #9883 Dátum: 2017. május 10. - 09:59:59 »
Sracok, majus 28-an (vasarnap) CEST 1300-tol ujra Marvel Klub!  :) (akinek meg uj a fogalom: ilyenkor baratilag osszeulunk par hamburger es udito felett es beszelgetunk mindenrol, neha kepregenyekrol is. ;D)
Ezuttal a helyszin a Deak ferenc utcai Bamba Marha Burger bar.

Kezdjunk is egy nevsort:
Ju -
« Utoljára szerkesztve: 2017. május 10. - 16:08:36 írta kaine »

Todd

• Pókfej
« Válasz #9884 Dátum: 2017. május 10. - 10:27:38 »
Hm, aznap úgyis 11 éves osztálytalálkozóm van (igen, ezek a f*szok elfelejtették tavaly megszervezni  :hehe:). Még egy ok, hogy lemondjam az egészet a p*csába. ;D
Ju - Todd

Ju

• Pókfej
« Válasz #9885 Dátum: 2017. május 10. - 10:38:26 »
Hm, aznap úgyis 11 éves osztálytalálkozóm van
Mind egyenisegek lehetnek. :lol:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #9886 Dátum: 2017. május 10. - 10:43:02 »
Ju - Todd - Zozi
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ju

• Pókfej
« Válasz #9887 Dátum: 2017. május 10. - 13:02:41 »
Bocsanat, atszervezes tortent, 14-kor kezdunk. :)

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #9888 Dátum: 2017. május 10. - 15:06:42 »
Ju - Todd - Zozi - Pádi

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9889 Dátum: 2017. május 10. - 16:09:02 »
Ju - Todd - Zozi - Pádi - Kaine

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #9890 Dátum: 2017. május 10. - 18:48:30 »
Valószínűleg tudok én is menni.

Ju - Todd - Zozi - Pádi - Kaine - Psycho(?)

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #9891 Dátum: 2017. május 14. - 19:50:56 »
Ha már annyira eltűntem innen, most itt az alkalom. :)
Ju - Todd - Zozi - Pádi - Kaine - Psycho(?) - SD
SD. EJC.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #9892 Dátum: 2017. május 14. - 19:57:19 »
Ju - Todd - Zozi - Pádi - Kaine - Psycho(?) - SD - Comicboy
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9893 Dátum: 2017. május 20. - 19:11:07 »
Pádi kinek öltöztél?

Todd

• Pókfej
« Válasz #9894 Dátum: 2017. május 20. - 23:43:42 »
Ő egy híres magyar képregény rajzolót cosplay-elt. XD

Lizard

• Vízember
  • *
« Válasz #9895 Dátum: 2017. május 21. - 01:33:03 »
Hát, nem akarok károgni de ez a Dürer kertes dolog... eléggé gettó volt, a börzék jobbak szerintem, egy kérdés a börzékkel kapcsolatba, szerintetek betudom szerezni a szukits által kiadott Alien számokat? és még egy kicsit offos, a jelenlegi spawn ennyi volt? 6 számot élt meg?( tudom bocsánat a kérdésért nem ide tartozik meg nem is kingpin, de sehol nem találok rá választ, segitséget csak itt találhatok ugy érzem) :)
"May the force be with you"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #9896 Dátum: 2017. május 21. - 08:47:49 »
Nincs olyan szerencsénk, hogy ilyen hamar kimúljon az. De szerintem a facebookos oldalán lesz a legnagyobb esélyed választ kapni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9897 Dátum: 2017. május 21. - 09:30:39 »
Hát, nem akarok károgni de ez a Dürer kertes dolog... eléggé gettó volt, a börzék jobbak szerintem.
Nekem tetszett ez a feszt, de a helyszín világítása még mindig nagyon zavaró. De sok vevő volt, érdeklődtek, jók voltak a programok (Gino hozzátenné, hogy "csak sok köcsi van" XD), voltak király cosplay-esek, és még a tombolán is nyertem klassz cuccokat.
és még egy kicsit offos, a jelenlegi spawn ennyi volt? 6 számot élt meg?( tudom bocsánat a kérdésért nem ide tartozik meg nem is kingpin, de sehol nem találok rá választ, segitséget csak itt találhatok ugy érzem) :)
Kötetes formában él tovább, de egyébként a főszerkesztő biztosan megad bármilyen tájékoztatást és segítséget, mivel nagyon szívesen kommunikál, és bőségesen ellátja információkkal az olvasókat. Szóval furcsa, hogy sehol sem találsz rá választ. :headscratch:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9898 Dátum: 2017. május 21. - 12:24:51 »
de egyébként a főszerkesztő biztosan megad bármilyen tájékoztatást és segítséget, mivel nagyon szívesen kommunikál, és bőségesen ellátja információkkal az olvasókat.
Eddig azt hittem, viccelsz.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9899 Dátum: 2017. május 21. - 13:10:44 »
Bevallom, amikor valaki ilyen dolgokra kérdez rá, én sem tudom, hogy viccel-e. Vagyis veszi a magazint amiben ott van egy rakás elérhetőség, bármelyikre írna, megkapná a választ, de ő inkább egy másik kiadó fórumán teszi fel a kérdést. :headscratch: