Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1312987 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #6900 Dátum: 2010. október 23. - 08:09:05 »
A legszebb az egészben az, hogy realisztikus, dokumentarista stílusú lesz!
Akkor mégiscsak van remény, hogy normálisan csinálják meg.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6901 Dátum: 2010. október 23. - 13:07:36 »
Ezt nem gondolod komolyan. Mi köze A hollónak a realizmushos, meg a doksi stílushoz? Messzebb nem is állhatna a kettő...
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #6902 Dátum: 2010. október 23. - 15:59:28 »
A gótikus film baromi jó volt, de szerintem pont azért lettek rosszak a (nem létező) folytatások, mert azt akarták leutánozni.
Épp ezért lenne érdekes próbálkozás, ha visszanyúlva a gyökerekhez egészen más irányt venne az új film.
A képregény inkább volt realisztikus, semmint gótikus. Hétköznepi gyilkosok voltak benne, nem különbféle eltúlzott ikonikus alakok (alig lehet megkülönböztetni őket), a város tökéletesen átlagos volt. Dokumentarista, néhány esetben kifejezetten szemtanuk beszámolóit lehet olvasni benne.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #6903 Dátum: 2010. október 23. - 16:52:16 »
Ebből akkor lenne jó remake ha Christopher Nolan rendezné :)

Nála jobbat el sem tudnék képzelni így hirtelen!

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6904 Dátum: 2010. október 23. - 21:38:26 »
Idézet
A képregény inkább volt realisztikus, semmint gótikus. Hétköznepi gyilkosok voltak benne, nem különbféle eltúlzott ikonikus alakok (alig lehet megkülönböztetni őket), a város tökéletesen átlagos volt. Dokumentarista, néhány esetben kifejezetten szemtanuk beszámolóit lehet olvasni benne.
Mér a filmben a főgenyát leszámítva kit lehetett megkülönböztetni a többitől? Arról nem is beszélve, hogy a film nem adta vissza teljesen a képregény lírai, sötét, néhol víziószerű világát. A dokumentaristaság abban merült ki, amit említettél, de ilyen környezetben eszembe nem jutna asszociálni rá. Szerintem baromi messze áll a képregény is ezektől a kulcsszavaktól, amivel a rendező dobálózik.

Idézet
Ebből akkor lenne jó remake ha Christopher Nolan rendezné
Hát persze, lassan már mindent neki kéne rendezni nem? Szerintem ő pont nem lenne alkalmas rá, a minden apróságra kiterjedő precizitása, spontaneitás nélküli munkafilozófiája miatt. Egy igazán jó filmet szerintem inkább olyasmi rendező tudna készíteni, mint egy szürrealitásban visszafogott David Lynch.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #6905 Dátum: 2010. október 23. - 21:46:37 »
A filmben (szinte) minden főgenya kapott valami emblematikus dolgot, ott volt a késdobáló, a piromán, a drogos (a mókás mondjuk a képregényben is tök ugyanilyen volt), meg Top Dollar, aki teljesen a főhős ellenpólusa volt. És persze mindenkit ezzel is ölt meg (kivéve a patkányt, ő valóban tök átlagos figura volt).
A képregényben nem voltak ilyenek. Csak egy csapat egyforma gyilkos.
Az áldokumentum stílus tényleg abszurd lenne, ez igaz, de a képregény jóval reálisabb volt.
Az álom jelenetekhez (amiket az előző filmből full kihagytak), tényleg nem ártana egy Lynch kaliberü figura, de ő mostanság minden, csak nem visszafogott.
Nolannal én se értek feltétlen egyet, talán azért, mert mostanság rohadt nagy divat lett.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #6906 Dátum: 2010. október 24. - 00:36:29 »
A Lost highway még tetszett, és a Mulholland Drive első fele is bejött, de az Inland empire már kivágta nálam a biztosítékot. Ha Lynch ezzel a hozzáállással csinálná meg a Hollót, akkor a film megtekintése után egy egész kritikai szakbizottság se lenne elég a megértéséhez. Mi hülye rajongók meg agyalhatnánk, hogy mi a tökömet jelentett az átlőtt varjúcsőr, ami egy vagina alakú gitárt kergetett. :nemtudom: :hehe:
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 24. - 00:44:56 írta killingjoke »
"Live for nothing or die for something, your call."

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6907 Dátum: 2010. október 24. - 11:32:59 »
Konkrétan a Mulholland drive-os állapotára gondoltam, hogy pont jó lenne. AZ még teljesen érthető volt. A LH-ban már voltak kérdések, de még tetszett nekem is, az IE viszont már szerintem is nagyon elszállt, azt már nem toleráltam, pedig én nagyon bírom Lynchet.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #6908 Dátum: 2010. október 24. - 13:03:01 »
LH, MD, IE. Asszem ez volt a készítési sorrend. Nekem kb. a feléig volt követhető a dolog, de utána elvesztettem a fonalat. Úgy tudom, hogy ez egy sorozat pilot epizódja lett volna, csak a forgalmazó visszatáncolt, így a mester megcsinálta az egész estés filmet, úgy ahogy neki tetszett. Szerintem itt már nagyon öncélú volt. Inkább hatott vizuális önkielégítésként, mint a közönségnek szánt szellemi termékként.
"Live for nothing or die for something, your call."

balogh44

• Thanos
« Válasz #6909 Dátum: 2010. október 24. - 18:30:23 »
Russell Mulcahy is rendezhetné a Holló újráját, persze csak ha megtanulja nem össze vissza vagdalni a filmjeit!

venom75

• Pókfej
« Válasz #6910 Dátum: 2010. október 25. - 09:07:21 »
A holló egy nekem nagyon bejött , de a többivel még próbát sem tettem. Nagyon sok rossz kritikát olvastam és nem akartam elrontani az első rész által nyújtott élményt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6911 Dátum: 2010. október 25. - 09:11:11 »
A holló egy nekem nagyon bejött , de a többivel még próbát sem tettem.
Én is így voltam vele, habár én a holló 1-et is viszonylag későn láttam először, kábé 3-4 éve.
Nemrég néztem meg a rendező másik filmjét, a Dark Cityt, na ahhoz képest a Holló még egy kifejezetten visszafogott realisztikus alkotás.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #6912 Dátum: 2010. október 25. - 09:25:18 »
A Holló film korszakalkotó mindenképp, lényegében tekinthetjük a Mátrix előfutárának is. ;) A képregényt nem olvastam el és nem is szeretném, számomra a film az igazi. Zeneileg, hangulatilag tökéletes, és pont az a jó, hogy mindenkinek próbáltak adni egy kis személyiséget és nem mindenki az a "köznapi" figura. A folytatásokat is megnéztem, amikkel igazából semmi gond nem volt, leginkább az, hogy semmi újat nem hoznak, csak valakit megölnek és aztán ugyanaz, mint az első rész. Négyszer azért elég gáz megnézni ugyanazt, bár az "összeesküvéses" rész az jó volt.
A sorozatot egyikőtök sem említi meg, nem tudom, hogy látta-e valaki, én csak a vége felé láttam egy részt (valamelyik TV adón belefutottam) és ott egy laborban már nagyban tanulmányozták a visszatérőket és történelmi feljegyzések meg mindenféle. Azt hiszem Lázároknak nevezték őket. Valaki tud erről valamit? Miről is szólt ez?

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #6913 Dátum: 2010. október 25. - 10:33:14 »
A holló egy nekem nagyon bejött , de a többivel még próbát sem tettem. Nagyon sok rossz kritikát olvastam és nem akartam elrontani az első rész által nyújtott élményt.

Én szintúgy, de nekem volt szerencsém a 2-hőz. A főszereplő figurájában volt azért dráma de maga a film nem jött be. Attól mert az egész filmet zöldes fényben veszik fel nem lesz hollós.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6914 Dátum: 2010. október 25. - 14:10:34 »
A Holló film korszakalkotó mindenképp, lényegében tekinthetjük a Mátrix előfutárának is. ;)
Én nemes egyszerüséggel a komlett 21. századi akciófilm-trendek megalkotójának tartom. ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6915 Dátum: 2010. október 25. - 20:14:23 »
Idézet
A Holló film korszakalkotó mindenképp, lényegében tekinthetjük a Mátrix előfutárának is.
Izé, itt én nem látom az összefüggést. :headscratch:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6916 Dátum: 2010. október 25. - 20:45:07 »
Mind a kettő film. Nem elég összefüggés ez neked?  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6917 Dátum: 2010. október 25. - 21:28:56 »
Én nagy Bruce Lee-fan voltam, és nagyon szerettem Brandon Lee-t is. Úgyhogy számomra az a film nem állítom, hogy közepes lett volna, de biztosan nem nagyon jó, ha nincs benne a szomorú mellékzönge. Maga Brandon pedig azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, végre ez az első igazán jó filmje (addig ugye csak bunyós filmekben játszott).

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #6918 Dátum: 2010. október 25. - 21:34:05 »
A legnagyobb filmje volt.  :(

De nemrég találtam rá a Mint a tűzre amiről szintén kellemes emlékeim vannak a régi szép CGI mentes időkből  :hehe: :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6919 Dátum: 2010. október 25. - 21:41:56 »
Nekem az a filmje tetszett a legjobban. De jó volt a Leszámolás Kis-Tokióban is, Dolph L-nel. :) Csak a Lézermisszió volt nézhetetlen. :)