Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1313019 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

killingjoke

• Kaméleon
  • **
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #6920 Dátum: 2010. október 25. - 21:47:09 »
Hehe. A lézermissziót még moziba láttam.   ;D
"Live for nothing or die for something, your call."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6921 Dátum: 2010. október 25. - 21:49:41 »
Én videón szereztem meg, de csak pörgetve tudtam végignézni. :)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #6922 Dátum: 2010. október 25. - 21:58:19 »
A Leszámolás is jó film de ott Brandon elég harmadhegedűs amin a szerepe is csak rontott, főleg amikor a Big Nyugati ember magyarázza mi is a gyékény.  :hehe:

De így visszagondolva a legnagyobb párbeszéd poén (ami a filmben pont marhára nem vicces) az a rész amikor az a gonosz ferdeszemű kínozza őket árammal:

FŐBOSS: Kiszedi a legféltettebb titkaitok is
BRANDON: De hisz nincsenek is titkaink
LUNDGREN: Akkor is megkínoznak

Zseniális  :lol:

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #6923 Dátum: 2010. október 26. - 08:49:02 »
Én nemes egyszerüséggel a komlett 21. századi akciófilm-trendek megalkotójának tartom. ;)
Az sokkal inkább John Woo...
Idézet
A Holló film korszakalkotó mindenképp, lényegében tekinthetjük a Mátrix előfutárának is.
Izé, itt én nem látom az összefüggést. :headscratch:
Akkor ezek szerint te vagy az egyetlen. :) Hangulatilag, vagy esetleg egész részeket sem véltél felfedezni? Sötét város, eső, kabát, háztetőkön ugrálás, duplapisztolyos lövöldözés, lassítás (jó persze nem olyan szintű, de azért csak csak :) )...
A Leszámolás is jó film de ott Brandon elég harmadhegedűs amin a szerepe is csak rontott, főleg amikor a Big Nyugati ember magyarázza mi is a gyékény.  :hehe:
Most miért? Pont az volt a két karakter lényege, hogy megcserélték őket. A nyugati a keleti kultúra megszállottja, a keleti meg a nyugati kultúráé. Pont ettől volt zseniális a két karakter. A párbeszédek meg ütősek voltak, főleg, a korra jellemző keménykedős beszólások, vagy amikor egymás karatetudását fikázzák...

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6924 Dátum: 2010. október 26. - 09:54:09 »
Hangulatilag, vagy esetleg egész részeket sem véltél felfedezni? Sötét város, eső, kabát, háztetőkön ugrálás, duplapisztolyos lövöldözés, lassítás
Ebből az első három már 1940-ben általános volt a filmeken, ilyen erővel akkor lehetne a Casablanca is a Mátrix előfutára. Sőt, a lövöldözésben is. Akárcsak a Máltai sólyomban.
Ha már Mátrix-elődöt akarsz keresni, inkább a Holló előtt 12 évvel készült Blade Runner környékén érdemes elkezdeni kutakodni. De ha már itt tartunk, a Holló hangulatára akár azt is rá lehetne fogni (és meg is tették), hogy igen sokat vett át Burton Batmanjeiből, amik szintén előtte jöttek ki.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #6925 Dátum: 2010. október 26. - 10:03:01 »
Az, hogy a Holló előfutára mi volt azt nem tudom. :) Nem vagyok filmesztéta. De a filmesek sem gyakran a 30-40 évvel ezelőtti filmeket másolják. :) Mindenesetre W-brothers is erre a filmre esküszik (többek között) forrásként így nem igazán lehet vitába szállni velük. :) A hasonlóság azért észrevehető.
A két pisztolyos lövöldözés, pedig persze már a hőskorban is volt a western filmekben, de azért tagadhatatlan, hogy John Woo hozta vissza a köztudatba...
Noir oké, esik az eső, de azért a gótikus (vagy a fene tudja milyen) bőrkabátot ne mossuk már össze a 40-es évek divatjával. :)

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #6926 Dátum: 2010. október 26. - 10:18:53 »
De a filmesek sem gyakran a 30-40 évvel ezelőtti filmeket másolják. :)

Khöm...Tarantino? :linux:

Mindenesetre W-brothers is erre a filmre esküszik (többek között) forrásként így nem igazán lehet vitába szállni velük. :)

Cameron meg saját kútfőről beszél, pedig az Avatar egy az egyben Pocahontas-Farkasokkal táncoló(kékben)
Ezért szerintem az alkotók esküdözése nem mindig szentírás. Ha mindenképp Mátrix előfutárokat keresünk akkor szerintem Proyas másik munkájában kéne kutakodni (Dark City) .
A Mátrix annak a tökéletes lenyúlása. Mondjuk ez nem von le semmit az értékéből.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #6927 Dátum: 2010. október 26. - 10:25:40 »
Cameront inkább hagyjuk.  :drying: A W-k természetesen még vagy 100 filmet, rajzfilmet, képregényt megemlítenek (pl. Ghost in the Shell) tehát ebbe a vitába kár is belemenni...

Tarantino nem másol hanem tiszteleg.  :brow: Ez még talán Rodriguez-re is igaz lehetne, mielőtt átment gagyiba. :lol:

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #6928 Dátum: 2010. október 26. - 10:33:27 »
Tarantino nem másol hanem tiszteleg.  :brow:

Na persze. :roll: Így szeretjük. 8)

Ez még talán Rodriguez-re is igaz lehetne, mielőtt átment gagyiba. :lol:

Mire gondolsz?

Todd

• Pókfej
« Válasz #6929 Dátum: 2010. október 26. - 11:42:48 »
Ha mindenképp Mátrix előfutárokat keresünk akkor szerintem Proyas másik munkájában kéne kutakodni (Dark City) .
Épp nemrég láttam azt a filmet. Azért az Inception is nem kicsit merített belőle, mondjuk ezt nem is tagadták.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #6930 Dátum: 2010. október 26. - 14:04:18 »
Idézet
Ebből az első három már 1940-ben általános volt a filmeken, ilyen erővel akkor lehetne a Casablanca is a Mátrix előfutára. Sőt, a lövöldözésben is. Akárcsak a Máltai sólyomban.
Pont ez az. :) A stilizáltsága szempontjából már A holló is jó sok filmből eredeztethető, úgyhogy csak emiatt a Mátrix előfutárának tartani hétméteres túlzás.
Gótikus bőrkabát? Ugyan már, azok sima bőrkabátok voltak, régen is voltak olyasmik, max nem ilyen modern szabással.

Ha már a Mátrix elődöket keresnénk, akkor gondolatiság és koncepció szempontjából egy másik Proyas filmet, a Dark City-t kellene említeni, ahogy előttem is említették.

Idézet
Tarantino nem másol hanem tiszteleg
Na ja, mondják azok, akik szeretik pl én. Akik nem szeretik, azok szemében csak egy másoló mixer, akiben semmi eredeti nincs.

Én úgy vagyok vele, hogy amíg ilyen jól másol és rakja újra össze a darabokat, nyugodtan tegye. A jó másolatokkal sosem volt gondom. Akkor van gáz, ha másol is az alkotó, és az ráadásul még kaki is.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #6931 Dátum: 2010. október 27. - 08:13:02 »
A Tarantino-s dolgot nem kevés gúnnyal és szarkazmussal mondtam, de lehet nem jött át a fórumon. :)
Mielőtt felesleges vitába bonyolódnánk ajánlom mindenkinek az Akciófilmek története (azt hiszem ez a magyar címe) című doksifilmet, ott szinte a kezdetektől fogva le van vezetve, hogy mi merre, ki kire, mi és hogyan hatott a másikra. ;)

BuB

• Pókfej
« Válasz #6932 Dátum: 2010. október 27. - 19:36:12 »
Hopp-hopp, ihaj-csuhaj.
Filmdorid:
Christopher Nolan a Hero Complexnek adott interjúban elárulta, hogy a harmadik Denevérember film címe The Dark Knight Rises lesz. Ki lesz Gotham lovagjának nagy ellenfele? Egy biztos, Rébusz biztosan nem fog feltűnni, ezt Nolan erősítette meg és még annyit mondott, hogy sok régi ismerős fog visszatérni és néhány új karaktert is be fognak mutatni. A rendező ezen kívül még annyit közölt, hogy 2012 július 20-án bemutatásra kerülő  film nem lesz 3D-s.

A régi ismerősök között minden bizonnyal az eddigi két részben játszó szereplőgárdát értette.  Christian Bale újra magára öltheti a Batman gúnyát, Michael Caine és Morgan Freeman is bizonyosan vissza fog térni, akárcsak Gary Oldman. Tom Hardy is leszerződött, bár egyelőre még nem tudjuk, hogy kit fog játszani. Az is biztos, hogy lesz női főszereplő is, de róla sem árultak el semmit, így lehet, hogy a Macskanő kosztümét húzhatha fel, de előfordulhat, hogy Bruce Wayne új szerelmét fogja megformálni.
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 27. - 19:38:29 írta BuB »
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #6933 Dátum: 2010. október 27. - 20:34:34 »
Remélem a Hasbeszélő lesz a főgonosz. :hehe:

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #6934 Dátum: 2010. október 27. - 21:45:18 »
Én Jokert is visszahoznám új színésszel.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #6935 Dátum: 2010. október 27. - 21:47:25 »
Hááát...Azt szerintem nem venné be a rajongók gyomra.

BuB

• Pókfej
« Válasz #6936 Dátum: 2010. október 27. - 22:25:04 »
Ha az a srác játszaná, aki az Eredetben is, fel se tűnne a különbség, ő hasonlít Heathre.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #6937 Dátum: 2010. október 27. - 22:28:50 »
A hangja nem, és Joker karakteréhez az is nagyon erősen hozzátartozik a Sötét Lovagban.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

balogh44

• Thanos
« Válasz #6938 Dátum: 2010. október 27. - 22:40:58 »
Tom Hardy, hátha Hugo Strange lesz! ;)
A kobakja mindenesetre megvan hozzá! : :lol:

http://www.filmofilia.com/wp-content/uploads/2009/03/bronson1.jpg

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6939 Dátum: 2010. október 27. - 22:44:34 »
Lehetne Ágyúgolyó a Bűnös Cirkuszból, ha DC/Marvel crossover lenne. :)