De vhogy mégis olyan kevésnek éreztem az egészet, meg rövidnek, ha még rádobtak volna fél órát, sztem lehetett volna még rohadt jó is.
Sajnos ezzel a problémával teljesen egyetértek, rengeteg harci jelenetet is kivágtak a filmből és rengeteg alt. jelenet sokkal ütősebb lett, mint ami végülis belekerült. Ettől függetlenül a film jó, és Rozsi karaktere már az első részben is majdnem sírt, úgyhogy ennyit a jelleméről (ami a képregényben sem a tősgyökeres tuskó, vannak írók, akik szeretnek neki jellemet is adni
).
Akkor a már említett Rozsó kiherélés is gáz volt, az a beszéd amit ott lenyomott, hogy nosza mi vagyunk az X-Men, az egyátalán nem vallt rá!
Olvass több X-ment. 
A langyis, trapéz gatyájáról ne is beszélünk!
Megintcsak olvass több X-ment. 
És végül, a végére bedobált, tök ismeretlen, (szerintem Ratner fejéből kipattanó) eggyen kaptafára sikerült, mutáns sereg is unalmas volt!
Olvass több mutánsos képregényt. (District X és társai)
Ja és hát ugye a Juggernaut, na az is kész vicc volt!
Igazából egyedül a sisakja volt hülyeség, főleg, hogy azt mondta vigyáz az arcára és pont az arcát nem is takarta.
(az alt. verekedés Rozsó és Buldi & Ororo és Callisto között a Grey házban sokkal ütősebb volt, főleg, hogy előtérbe került Buldi sebezhetetlensége és megtudtuk azt is milyen jól vezeti Rozsó az áramot
)
Olvastam, de ezek szerint kimaradtak volna azok a X-Menek amikben Rozsi patrióta, és a sárga vagy barna jelmezére még felhúz egy trapéz gatyeszt is?!

Aztán, nekem hiányoztak a klasszikus mutánsok, a félig állat beütésűek pl., Ratner filmjében mind egyforma volt, nagyokat ugrabugráltak oszt kész, mind trendi farmet meg kapusznyit viselt, na hagyjuk már....
Callisto-ra se jöttem volna rá hogy ő az, teljesen kiforgatták a figurát, legalább lett volna félszeme, lett volna benne pár olyan morlock, aki ismertebb!
Egyszóval nem hiszem hogy sűrűn fogom betenni a DVD lejátszómba, de persze megvan a film, mert gyűjtök minden képregény vonatkozású alkotást.