Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1318748 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

killingjoke

• Kaméleon
  • **
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #7220 Dátum: 2010. december 11. - 12:55:34 »
Nem húzom hosszúra, mert már tényleg tanulnom kéne,de még egy apróság...
Ha odaállsz pávatollal, és egy szál pöcsbe, és ne adj isten ez teljesen szokványos lenne egy hierarchikus szervezet által lebonyolított rendezvényen, akkor is feltűnik, hogy összevissza balfaszkodsz. Különösen akkor, ha számítanak egy merényletre.

Tudod miért? Mert nem ismered a díszelgést. Szóval egy rakás arkhami idiótával nem lehet eljátszani egy díszőrséget. Láttad már vonulni a Magyar Gárdát?
Úgy vonulnak, mint az ökörhugyozás. Pedig biztos sok nácis-katonás filmet láttak, mégsem megy nekik. Ezt nem lehet két perc alatt megtanulni. Így lenne egy nem korrupt zsaru, akinek feltűnne, aki szólna a maroknyi nem korrupt csapatának, és annyi lenne a shownak.

Ezek a logikai bukfencek szerintem. Amivel egy játékelméleti zseninek beállított bűnözőnek számolnia kéne.

Ha majd lesz időm lecsekkolom újra filmet, és egyeztethetünk.  ;)
"Live for nothing or die for something, your call."

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #7221 Dátum: 2010. december 11. - 13:00:32 »
Idézet
1. Ha beállok egy díszőrségbe lepuffantani egy polgármester, bármilyen hihetetlen, de fel fog tűnni, hogy össze van szabdalva pofám. Mivel az ilyen parádékra komoly felkészítés van. Így észreveszik ám, ha egy "rossz arcú" álldogál ott. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen attak után, legyek bármilyen Joker, a SWAT-osok belekennek a betonba.
Ha a SWAT ilyen kőkemény és pontos lenne, egy fontos amerikai ember merénylője sem tudott volna elmenekülni. Pedig pár embernek már sikerült. Ráadásul abban a zavarosban, hiába látták, ki lőtt, olyan hamar el lehetett tűnni, az ugyanolyan egyenruhás rendőrök között, mint annak a rendje.

Ne feledd, hogy Jokerék az utolsó pillanatban álltak be kamurendőrnek, úgyhogy a "felkészítés" alatt nem is lehetett volna kiszűrni őket. A menetelés alatt biztosan feltűnt díszrendőrök közül pár embernek, hogy fura ez a heges fickó, eddig még nem volt ilyen, de mégis miért kellett volna bármit is tenniük? Egyrészt, nem az ő dolguk a polgármester biztonsága, másrészt biztosan az is ezsükbe jutott, hogy hamisan riasztanak, akkor rajtuk verik le a port. És hidd el, Gothamben inkább az önös érdekek jutottak előtérbe, mintsem a nemes, önzetlen szándék.

Vagy akár azt is vehetjük magyarázatnak, amit Ben mondott.

Én is javaslom, hogy ha már ennyire túlzó kijelentést tettél, akkor támaszd is alá azt. Nem mondom, hogy a TDK-ben nincs logikai bukfenc, de egy mainstream popcorn filmhez képest meglepően kevés van, és annyira nem ordító egyik sem. Ha van valami, ami miatt esetleg egyeseknek neces lehet a forgatókönyv az az, hogy Joker hogy a francba látott mindig mindent előre. De ez maradjon az ő titka. :)

Idézet
Tudod miért? Mert nem ismered a díszelgést. Szóval egy rakás arkhami idiótával nem lehet eljátszani egy díszőrséget.
Ebben mondjuk igazad van, de én ezt csak irreálisnak mondanám, nem logikai hibának. A filmet elsősorban mindig a saját világán belül kell értékelni, és egy képregényfilmben ez szerintem a legkevésbé meredek dolog, amit eddig láthattunk. Szóval mindez a Batman világában azért nem elképzelhetetlen.

A való életben persze rögtön kitűnnének a nem odavalók.

"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #7222 Dátum: 2010. december 11. - 13:23:55 »
 :bravo:
Igazad van. Ha haza keveredek valamikor, és elhozom a filmet, akkor betonbiztos bizonyítékokkal támasztom alá az érveimet.

venom75

• Pókfej
« Válasz #7223 Dátum: 2010. december 11. - 13:27:46 »
Még ebben sem lennék olyan biztos.
Amikor én katona voltam a században volt egy srác aki esküt tett , majd a gyakorló pályán vették észre , hogy furcsán tartja a kezét. Nem tud lőni a fegyverrel mivel a korábbi válltörése miatt ( rosszul forrtak össze a csontjai )ez lehetetlen volt. Igazából tisztelegni sem tudott , de az nem tűnt fel a Soproni laktanyában.

Mondjuk ez Magyarország.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #7224 Dátum: 2010. december 11. - 13:36:58 »
Azért a Petőfibe kiszúrták volna... ;)

venom75

• Pókfej
« Válasz #7225 Dátum: 2010. december 11. - 13:42:07 »
Gondolod ? A sorozó bizottságon  sem  bukott ki,akkor miről beszélünk.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #7226 Dátum: 2010. december 11. - 13:44:07 »
Igazából tisztelegni sem tudott , de az nem tűnt fel a Soproni laktanyában.
Sopron-ban voltál katona? :o
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

venom75

• Pókfej
« Válasz #7227 Dátum: 2010. december 11. - 13:54:14 »
Ott is. Én kemény legény voltam és több helyen is megfordultam.

BuB

• Pókfej
« Válasz #7228 Dátum: 2010. december 11. - 14:07:39 »
Filmdroid:

A Hero Complex oldal on-line chatelést szervezett Kevint Feigével, a Marvel fejesével. Az olvasók kérdéseket tehettek fel az úriembernek, aki sok konkrét információval nem szolgált, de azért néhány érdekes dolgot megosztott.

- A Bosszú Angyalaiban (The Avengers) Vasember új páncélzatban fog tündökölni. Ennél többet nem árult el Feige, mivel Joss Whedon, a film rendezője nem örülne, ha ennél  többet megosztana világgal.
- A következő három évben leginkább a Vasember 3-ra, a Runawaysre, a Hangyára és a Bosszú Angyalaira koncentrálnak. Edgar Wright dolgozik a Hangyán, ő fogja rendezni. Feige elmondta, hogy Wright néhány napja volt nála és most a forgatókönyv következő vázlatán dolgozik.
- A Thorban hivatkozni fognak Don Blake-re, a címszereplő földi alteregójára. Hozzátette, hogy Natalie Portman és Christ Hemsworth között nagyszerűen működött a kémia.
- Dolgoznak a Megtorlón, a jogokat visszaszerezték, előbb-utóbb ebből is lesz valami, több tervük is van a figurával kapcsolatban.
- Az Amerika Kapitány előzetese jövő héten várható.
- Női szuperhősöket is szeretne a mozikban látni. Feige leginkább Miss Marvelt szeretné megvalósítani.
- A Vasököl forgatókönyvön dolgozik egy tehetséges író, de azt nem árulta el, hogy ki. (Megjegyzem, hogy szerintem tuti változtatni fognak itthon a nevén, mert jövőre jön egy produkció, aminek pont ez a címe.) A szkirpt Brian Michael Bendis és Matt Fraction képregénysorozatán alapszik.
- Nyitottan áll hozzá egy R kategóriás Marvel filmhez.
- Elárulta, hogy egy-két filmjük stáblistája után lehetséges, hogy lesznek rövid jelenetek, amelyek egy másik produkciónak ágyaznak meg.
- Pletyka szinten felmerült, hogy 10 perces rövidfilmeket készítenek egyes szuperhősökről és ezeket pl. a Thor vagy az Amerika Kapitány előtt adják el. Feige megcáfolta ezeket a híreszteléseket. Jelenleg nincs semmiféle ilyen terük.
- Deadpool jogait nem tudták visszaszerezni, a filmen a Fox dolgozik.
- Nick Fury marad a jelenben, nem fog feltűnni a múltban (pl. Amerika Kapitány mellett).
- Az Amerika Kapitány filmben nem lesz benne az Invaders csapat, de a Howling Commando szerepet kap.
- Feige úgy véli, hogy a Holdlovag elég nagy kihívás számukra, igazán érdekes karakter és többször is szóba került az elmúlt évek alatt a filmverzió.
- Szintén szeretnék összehozni a Fekete Párduc filmet.

Na, bazz, kellett nekem poénkodni tegnap a Vasököllel és erre tessék... :D
Szinte alig lesz/van olyan cucc moziban, aminek eltalálták volna a magyar neveit.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #7229 Dátum: 2010. december 11. - 14:17:59 »
Gondolod ? A sorozó bizottságon  sem  bukott ki,akkor miről beszélünk.

A sorozó bizottságon háromfejű emberek is átcsusszanhattak, de a Díszezredből kipattintották volna.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #7230 Dátum: 2010. december 11. - 14:19:10 »
Egy Hangya film? Hááát....  :stupid:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7231 Dátum: 2010. december 11. - 14:30:30 »
Na jó, de Bats alap sztorija is ilyen, járja a világot és tanul, mit lehet ebből kihozni? :D
Semmit. Elintézhették volna egy félperces visszapillantással, pont ez a lényege.  ;) :D
A Tank olyan, mint egy modern PSZH (szerintem voltál soros, de ha nem akkor Páncélozott Szállító Harcjármű). Alapvetően városi harcra tervezett, a gyalogságot támogató eszköz. Király!
Hát ja, nekem nem illett bele a képregényes képbe.
Idézet
A vége nem klisés...Batmanes. Szerintem nagyon jó, ahogy a gótikus szennyben úszó Gotham alámerül az őrület poklába.
Azzal nincs is baj. De amíg az előtte levő másfél órában azt csinálja, ami tényleg batmanes (raktárakban rajtaüt bűnözőkön, segít a rendőrségnek, felveszi a harcot Madárijesztő őrülete ellen, stb), a végére hirtelen szuperhős lesz, aki egy repülő metrón kiment mindenkit, megmenti a napot és semmi baja sem lesz közben... ez egy Pókember-film jelenete volt éppen.  ;)

Pepoval megígértem, hogy nem állok le többet vitázni filmekről, így csak sorokban:
1/ Mindegyik.  :P
2/ Ha valami leront egy filmet, az ki szokták hagyni, vagy vágni, ennyi.  ;)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #7232 Dátum: 2010. december 11. - 15:00:04 »
megmenti a napot
Az másik film volt, a Napfény. :D
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7233 Dátum: 2010. december 11. - 16:01:20 »
Melyik kung-fu film kezdődik úgy, hogy egy milliárdos csemetének lelövik  szüleit, majd az bosszút esküszik, aztán merényletet kísérel meg, felsül, és csúnyán megalázzák, majd a dühtől, önmarcangolástól hajtva feladja kényelmes, nyugalmas életét és alászáll a mocsokba? Az utcán él, lop, és az erőszak lesz a testvérpajtása?
Húzd ki a milliárdost, és akkor a válasz: 98%-uk.
Idézetet írta: Manci
Akkor szépen jegyzetelj, és együtt átbeszéljük.
Engem az izgat, hogy tudott észrevétlenül felcsempészni több hordó robbanóanyagot két kompra is, köztük egy szövetségi rabszállítóra? És honnan tudta, mikor fog a két komp pont egymás mellett elindulni? Meg ami még érdekelne, hogy ha egyszer köztudott volt az alvilágban - miután ő maga jelentette be - hogy egy szociopata anarchista, hogy a fenében tudott mindig ennyi embert összeszedni, akik óramű pontossággal végrehajtották a milliméterre kiszámított terveit... köztük azt is, hogyan fog egy pontosan előre meghatározott pillanatban kijönni egy rendőrőrsről. Az meg, hogy miként sikerült kb. fél tonna ipari vagy negyed tonna katonai robbanószert bevinnie egy kórházba úgy, hogy a teljes komplexumban napokig fel se tűnt senkinek a bazinagy C4-töltet a plafonon, megint érdekes téma.
Idézet
A szkirpt Brian Michael Bendis és Matt Fraction képregénysorozatán alapszik.
Mármint Ed Brubaker és Matt Fraction, nem?
Idézet
- Nick Fury marad a jelenben, nem fog feltűnni a múltban (pl. Amerika Kapitány mellett).
- Az Amerika Kapitány filmben nem lesz benne az Invaders csapat, de a Howling Commando szerepet kap.
Vagyis Nick Fury nem lesz ott a Nick Fury's Howling Commandóban. Király logika.
Idézet
Feige úgy véli, hogy a Holdlovag elég nagy kihívás számukra
Mi jelent kihívást egy fehérbe öltözött Batmanen?

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #7234 Dátum: 2010. december 11. - 17:03:44 »
A filmet elsősorban mindig a saját világán belül kell értékelni, és egy képregényfilmben ez szerintem a legkevésbé meredek dolog, amit eddig láthattunk. Szóval mindez a Batman világában azért nem elképzelhetetlen.

Igazad lenne, ha az alap koncepció nem egy trilógiára épülne, ahol az első rész egy többé-kevésbé realisztikus történetet és karaktert teremtett meg. Amennyire lehetett lerántotta a földre. Erre a folytatásban egy két lábon járó tervező-mérnöki rendszer (aki amúgy anarchista és soha nem tervez előre), folyamatosan öt milliárd lehetséges végkimenetellel bíró cselekvési mátrixokban gondolkodik, és minden bejön neki. Kivéve a 200 kilós feka sorozatgyilkost, aki hirtelen félredobva minden valószínűségszámítást, rogersi módon kézbe veszi önnön sorsának irányítását és nem robbantja fel a hajót, holott - elvileg - az életében minden esemény erre determinálná. Ha Nolan csak Kétarcra koncentrál vagy Joker kevésbé szuper agy, akkor jó lett volna.

Így se rossz, de a második nézéskor már marha zavaróak a fentebb leírt dolgok. És ebben az összehasonlításban az első rész klasszisokkal jobban sikerült.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #7235 Dátum: 2010. december 11. - 19:22:50 »
Idézet
Engem az izgat, hogy tudott észrevétlenül felcsempészni több hordó robbanóanyagot két kompra is, köztük egy szövetségi rabszállítóra? És honnan tudta, mikor fog a két komp pont egymás mellett elindulni? Meg ami még érdekelne, hogy ha egyszer köztudott volt az alvilágban - miután ő maga jelentette be - hogy egy szociopata anarchista, hogy a fenében tudott mindig ennyi embert összeszedni, akik óramű pontossággal végrehajtották a milliméterre kiszámított terveit... köztük azt is, hogyan fog egy pontosan előre meghatározott pillanatban kijönni egy rendőrőrsről. Az meg, hogy miként sikerült kb. fél tonna ipari vagy negyed tonna katonai robbanószert bevinnie egy kórházba úgy, hogy a teljes komplexumban napokig fel se tűnt senkinek a bazinagy C4-töltet a plafonon, megint érdekes téma.
Az, hogy hogy szedte össze az embereket, és hogy irányította őket, szerintem nem érdekes kérdés. Nem ő lenne az első a filmekben, aki enniy embert óramű pontossággal irányít.

Az, hogy mit mond magáról, az megint csak egy dolog. Olyan szempontból valóban egy kaotikus anarchista volt, hogy terveinek és összeesküvéseinek nem volt semmi célja. Maximum a szórakozás.  Az egésszel semmi mást nem akart elérni, mintsem gyökerestül felfordítani a várost, rettegésbe dönteni a váratlan lépéseivel, leszámolni az anyagi haszonra törő klasszikus gengszterekkel, káoszt szítani. A káosz ügynöke volt, ahogy ő is mondja...viszont az ironikus benne az, hogy céljait elérje, ő maga nem volt tetteiben kaotikus, sőt, pont az ellenkezője. Mindent szisztematikusan megtervezett és aszerint cselekedett, a spontaneitás csak a látszat volt. Azt se gondolhatja senki, hogy ha Két-arc a másik oldalára dobja  pénzérmét, hagyja, hogy simán lelője...

A sokkal nagyobb kérdés  az, hogy miután elégette a sok pénzt, hogy a francba talált maga mellé még embereket? Okés, hogy félelmetes, okés, hogy iszonyatos karizmája van, de azért az emberei nagy része akkor is piti bűnöző, akit nem hajt más, mintsem az anyagi haszonszerzés.

Az meg a másik, amire én is utaltam, hogy ha már bele akarunk kötni a forgatókönyvbem Joker húzásainak kivitelezésénél tehetjük meg azt, elég sokszor. Ezek nem logikai buktatók, csak olyan dolgok, amiket a film a jótékony homályban hagy, nagyvonalúan kezel, mivel a valóságban baromi nehéz, vagy lehetetlen lett volna meghúzni őket.

Idézet
Igazad lenne, ha az alap koncepció nem egy trilógiára épülne, ahol az első rész egy többé-kevésbé realisztikus történetet és karaktert teremtett meg. Amennyire lehetett lerántotta a földre. Erre a folytatásban egy két lábon járó tervező-mérnöki rendszer
Az első rész semmivel sem volt realisztikusabb. Kezdve a rémisztő csodagáztól, "az izzó cuccost pont a puskaporos zsákba hajítom" mozdulaton át, a vízelpárologtató gépig legalább annyi hihetetlen elem volt benne, mint a TDK-ban.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

balogh44

• Thanos
« Válasz #7236 Dátum: 2010. december 12. - 17:24:47 »
Feige barátunknak igaza van, nem szabad Holdlovag filmet csinálni, mert megbomlik a téridőkontinuum!  :stupid:  :hehe:
Remélem az X-Ment okésan fogják rebootolni!

BuB

• Pókfej
« Válasz #7237 Dátum: 2010. december 14. - 08:12:50 »
Na, a szinkron stúdiók rákapcsoltak, most a THor szinkronos előzetesét dobták ki.

az ügynök srác hangja megmaradt, az tetszett, Natalie is megkapta a szokásos hangot, Thornak is elmegy, most nem ugrik be ki is lehet, de Anthony hangjában csalódtam Tordy Géza lett Sinkó László helyett... :-\
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

balogh44

• Thanos
« Válasz #7238 Dátum: 2010. december 14. - 16:20:06 »
Thor helyett ha jól hallotam Nagy Ervin beszél, de nem biztos! ;)
Szerintem ha ez marad a szinkron azzal alégedettek kehetünk!

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #7239 Dátum: 2010. december 14. - 18:52:10 »
Ez a 3D elég jól hangzik, viszont a filmet annyira nem várom, mint pl az eddigi MARVEL filmeket.  :uhoh: