Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1319227 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #7880 Dátum: 2011. március 07. - 13:10:11 »
Ja, és itt van megint Supi eredete is...
Az előző filmnek épp ez volt a koncepciója, hogy nem kell eredet, legyen folytatás. Aztán nagyot bukott (nyilván nem azért), de akkor most máshonnan akarnak nekimenni.
Jó, de itt most konkrétan a harci jelenettel volt bajod, nem azzal, hogy 10 perc alatt mesélik el a dolgot. Azért a filmes bunyók ilyenek, minél látványosabb legyen, persze, hogy nem tud senki akkorát rúgni vagy ütni a másikba, hogy szaltózzon vagy elrepüljön...
Nem, nem csak azzal. Az egész kölyök szerintem ultragáz volt, nagyon rosszul alakította a szerepét.
Idézet
A szuperhősfilmek egyik legnagyobb rákfenéje a hosszas eredettörténetezés, ahelyett, hogy letudnák 10-30 percben, és utána foglalkozhatnánk a szuperhőssel is, akiért beült az ember a moziba.
Ezzel abszolút nem értek egyet. Pont, hogy a legérdekesebb részek az eredetek - ha nem bénázzák el őket. A szuperhős-rész inkább a látvány.
Idézet
Batman eredetére anno is vagy egy évet ha nem többet kellett várni, addig képregényben is egyszerűen volt,
Sose keverd a képregény közönségét a mozinézőkkel. A képregényt gyerekeknek írták, kb. 20 oldal volt havonta, vagyis egy év nagyjából annyit tett ki, mintha a moziban nem a címlista után történne a leleplezés, hanem 20 perc után.
Képregényben persze hogy nem kellenek már eredetek. Az ottani közönség teljesen képben van.

Jaja, Fenegyerek odakinn is csak valami 80 milláig jutott, vagyis túl sokan ott se látták, nemhogy itt.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #7881 Dátum: 2011. március 07. - 15:44:26 »
Na, ha már a múltkor szóba került a Fenegyerek 2-3. része, mondhatni egy hozzá tartozó (rém/rossz)hír.
Filmdroid:
2003-ban került a mozikba a Fenegyerek képregényfilm, amiben Ben Affleck játszhatta a címszereplőt. Korrekt eredményt ért el az alkotás, közel 180 millió dollárt termelt és a második rész s is szóba jött.
Jaja, Fenegyerek odakinn is csak valami 80 milláig jutott, vagyis túl sokan ott se látták, nemhogy itt.
Most akkor valahogy ez itt egy kicsit képzavar.  ;D  :nezze: Most sikeres volt vagy nem? Ezt legalább döntsétek el. ;D  Egyébként elég sokan látták itthon is a DD filmet, ne a mozi eladásai alapján ítéljetek, idehaza különösen ne...
A Fenegyerek nem volt valami nagy wasistdas itthon szóval aki nem ilyen geek mint mi és nem utazik szuperhősös filmekben az bizony könnyedén elsiklik felette. Plusz ehhez jön még az is hogy egy majdnem 10 éves filmről beszélünk. Ráadásul nem egy Pókemberhez hasonló népszerű figuráról van szó akit még öreganyám is ismer nagyjából  ;D
Aha, itthon melyik film volt nagy "wasistdas"? Szerintem minden képregényfilm "egykutya" egy nem képregényrajongónak, érdekes módon az én ismerőseim között, akiket teljesen hidegen hagy ez a téma, a DD sokkal (el)ismertebb pontosan a film miatt, mint a Pókember. ;) És bár a Vasember kapott nagyon nagy hype-ot, mégis szinte mindenki azt tartja közülük a legrosszabb képregényfilmnek...

És azért egy 7 éves filmet ne kezeljünk már ősréginek, meg, hogy arra nem emlékszik senki meg hasonló butaságok... ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7882 Dátum: 2011. március 07. - 16:29:10 »
Te, nagy filmfan, nem találod ki?  :D 80 milla Amerikában, 180 világszerte.  :)

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #7883 Dátum: 2011. március 07. - 17:42:45 »
Te, nagy filmfan, nem találod ki?  :D 80 milla Amerikában, 180 világszerte.  :)
Persze, gondoltam, hogy ez a helyzet, csak a hsz-edből úgy jött le, hogy ott se nézte meg senki, itt se nézte meg senki, és akkor elgondolkodtam, hogy akkor meg, hogy a fenébe jött össze az a 180 milla... :)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #7884 Dátum: 2011. március 07. - 17:46:46 »
hollo: Kérlek szépen ami elég sikeres volt nálunk az a The Dark Knight amit még azok is istenítettek akiket totál hidegen hagynak a képregény adaptációk! Aztán még ott van a Kick-Ass ami szintén elég jó fogadtatást kapott  ;)

A Daredevil pedig tényleg nem ősrégi,de azoknak akik a mai filmeket bújják már porosnak számít. Ráadásul mint mondtam itthon annyira sem ismert ez a karakter mint az ikszek...

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #7885 Dátum: 2011. március 07. - 18:02:52 »
Kérlek szépen ami elég sikeres volt nálunk az a The Dark Knight amit még azok is istenítettek akiket totál hidegen hagynak a képregény adaptációk! ;)
Kérlek szépen, én pedig a dark knight-ról is hallottam sok rosszat, tehát vannak azért legalább annyian, akik nem szeretik.  :nezze: (és most az IMDB-s dologba nem menjük bele megint, már néhányszor kitárgyaltuk mennyire "megbízható") az Meg sokan úgy vannak vele, mint pl. én is, hogy oké nem volt rossz, de azért rengeteg baromság is van benne, az első (begins) részhez képest... ;)

A Daredevil pedig tényleg nem ősrégi,de azoknak akik a mai filmeket bújják már porosnak számít. Ráadásul mint mondtam itthon annyira sem ismert ez a karakter mint az ikszek...
Most ugye megint csak az, hogy mi számít újnak? A példámból is azért látszik, hogy DD-t ismerik, az X-eket meg még többen, tehát azért nem annyira ismeretlen figurák ezek... ;)

A DD egyszerűen csak nagyon az elején jött a képregényes filmadaptáció korszaknak és nem kapott akkora hype-ot, mint a mostaniak (Nem szabad elfelejteni, hogy mostanában már a kritikán aluli filmek is mekkora reklámot kapnak pl. Légió ;) ). Ettől függetlenül nem kell azt hinni, hogy senki sem nézte meg és senki sem emlékszik rá...

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #7886 Dátum: 2011. március 07. - 18:11:13 »
Nem arról van szó hogy az IMDB szerint mi a helyzet sokkal inkább a hazai népszerűségről mert ez a film azért megfogta az embereket a komolysága miatt!  A DD pedig valamennyire ismert,de ahogy te is mondtad még az elsők között volt így ma már igencsak hátrakerült a képregény adaptációk listájában. Ismerik persze,de arra próbálok rávilágítani hogy nem éppen egy emlékezetes film főleg az átlag mozis közönség számára.:

Todd

• Pókfej
« Válasz #7887 Dátum: 2011. március 07. - 18:38:23 »
Azt mondjuk nem értem, miért az itteni népszerüségét nyomjátok, amikor ez alighanem igen keveset számít abban, hogy milyen irányba viszik el az új filmet.
De abban egyetértek hollooval, hogy egy 7 éves nagy költségvetésű hollywoody filmet úgy kezelni, mintha valami ösrégi pror elfeledett dolog lenne, az nagyon meredek.
hülyének nézik a nézőket, és ezt pont az átlagos nem képregényfan nézök fogyják igazán pofátlannak venni, mert azok nem fognak annak örülni, hogy hú most mennyivel képregényesebb Pókember, vagy DD eredete, ők csak azt fogják mondani, hogy most meg mi a retkes lópéniszért nézze meg ugyanazt a filmet, amit egyszer már látott.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7888 Dátum: 2011. március 07. - 20:33:33 »
Xavier Gens, a Hitman rendezője elárulta, hogy ő bevállalná a filmet.
A Hitman-ből elég középszerű filmet hozott ki, úgyhogy nem igazán örülnék, ha ő rendezné ezt is... :uhoh: Ráadásul a Hitman-nél pont a főszereplő kiválasztását cseszték el a legjobban. :roll:

Idézet
Sokkal inkább drámaibb irányba vinném el a karaktert.
Most nem azért, de az előző DD film se volt éppen tündérmese. Jó, persze, nem volt egy B. Begins, vagy Dark Knight szint, de azért volt benne drámaiság bőven. 

Amúgy szerintem nem volt annyira gáz a DD eredettörténete, bár abban egyetértek, hogy a 12 éves kölyök bunyója tényleg elég gáz volt, de mondjuk ha már itt tartunk, az akcióknál elég sokszor látszott, hogy kötéllel ugrándoztak a szereplők, szal nem ez az erőssége a filmnek. Statham egy szempontból jó lenne a szerepre, ő legalább tényleg tud bunyózni. ;D Viszont Affleck tök jó volt Matt Murdocknak, Stathamhoz nem annyira passzolna külsőleg a szerep.

Az eredettörténet szerintem azért kell a filmbe, mert ezáltal közelebb hozza a karaktert a nézőkhöz, emberibbé teszi. Bár Tim Burton Batmanje is zseniális, mégis egész más az, hogy hirtelen ott van egy szuperhős, mindenféle előismeret nélkül, hiperszuper kütyükkel, ezzel szemben a Beginsben végigköveted a karaktert a kezdettől, hogy hogyan jut el a szuperhős szintre, honnan lesznek a cuccai stb. Nem véletlen, hogy a Burton féle filmben Bruce Wayne nem volt nagy szám, Batmanen volt a hangsúly, míg Nolannek sikerült Wayne-t a központba emelnie, és szerintem ebben nagy szerepe volt a kidolgozott eredettörténetnek is, meg természetesen Bale nagyszerű alakításának is.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #7889 Dátum: 2011. március 08. - 13:59:46 »
Inhumans film

A Marvel jövőre hozza el Bosszú Angyalai szuperhős csapatát a vásznakra, nagy kedvvel dolgoznának az X-Men filmeken is, de azokat a jogokat meggondolatlanul évekkel ezelőtt eladták. Így egy másik gárdát adaptálnak, betervezték az Embertelenek (Inhumans) mozifilmet. A csapat egyes tagjai egy kísérlet által "jöttek létre", e mögött a Kree nevű idegen faj állt. A terv az volt, hogy a Földön várják a megfelelő pillanatot, hogy lecsapjanak az emberekre, de a Kreek egy idő után lefújták az akciókat. De az Embertelenek nem mentek haza, inkább továbbra is itt éldegélnek tovább,  Fekete Villám vezetésével megalakították saját titkos közösségüket. A főbb tagok: Fekete Villám, Medúza, Triton, Karnak, Gorgó, Nahrees, Kristály. Többször harcoltak a földi szuperhősök ellen és előfordult, mikor az oldalukon szálltak csatába.  A Marvel egyelőre forgatókönyvírót keres, néhány héten belül valószínű, hogy megtalálják a megfelelő személyt vagy személyeket.
Forrás: filmdroid.

venom75

• Pókfej
« Válasz #7890 Dátum: 2011. március 08. - 14:05:47 »
Annyira nem ismerem ezt a képregényt , de kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle majd. Van egy két honosított rész , majd utána olvasok.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7891 Dátum: 2011. március 08. - 15:07:53 »
Idézet
Így egy másik gárdát adaptálnak, betervezték az Embertelenek (Inhumans) mozifilmet.
Ha intercomos film lesz, lerendezem végre egyszer és mindenkorra ezt a marhaságot! Nemberek lesz a nevük!  :hehe:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7892 Dátum: 2011. március 08. - 15:46:52 »
És itthon minden moziplakátra felkerül egy ékezet, hogy jönnek a Némberek, mi?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #7893 Dátum: 2011. március 08. - 17:38:57 »
Erről az az X-Akták epizód jut az eszembe aminek a Nemet váltók címet adták és a műsorújság de még a bemondó is úgy vezette fel hogy Német váltók.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #7894 Dátum: 2011. március 08. - 17:42:21 »
ők csak azt fogják mondani, hogy most meg mi a retkes lópéniszért nézze meg ugyanazt a filmet, amit egyszer már látott.
Én, képregényrajongó létemre is ezt mondom. :)
Idézet
Így egy másik gárdát adaptálnak, betervezték az Embertelenek (Inhumans) mozifilmet.
Ha intercomos film lesz, lerendezem végre egyszer és mindenkorra ezt a marhaságot! Nemberek lesz a nevük!  :hehe:
Először néztem, hogy mi van, de aztán megvilágosodtam, hogy tényleg a zsákon embertelenül így nevezik őket. :) Egyébként mi is ennek az oka? Valaki kifejtené?

Todd

• Pókfej
« Válasz #7895 Dátum: 2011. március 08. - 18:40:21 »
Gondolom az, hogy a Nemberek iszonyat gázul hangzik. ;)
Kétlem, hogy Intercom ide-vagy oda, be mernék vállalni ezt a címet.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #7896 Dátum: 2011. március 08. - 19:06:18 »
Az oké, de a hivatalos nevük a Nememberek...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7897 Dátum: 2011. március 08. - 22:21:48 »
Még az is jobb, mint az embertelenek, ami egy totálisan gáz félrefordítás.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7898 Dátum: 2011. március 08. - 23:19:25 »
Még az is jobb, mint az embertelenek, ami egy totálisan gáz félrefordítás.
Ja, mert ne az Inhumans nem azt jelenti, hogy embertelenek.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7899 Dátum: 2011. március 09. - 08:33:01 »
Egyébként mi is ennek az oka? Valaki kifejtené?
Igen. Az eredeti fordítóval ellentétben én olvastam is velük történeteket. Köztük a felbukkanásukét is, amiben különösen jól jött a "this is inhuman! /yes, we are inhumans"-re. Kicsit hlyén veszi ki magát, amikor arra, hogy embertelenség, az a válasz, hogy persze, elvégre nemberek vagyunk.
De kaine azóta is ragaszkodik ahhoz, hogy az inhuman szó nem azt jelenti, hogy embertelen, hanem hogy nemember.