A szerves hálót nem a filmhez találták ki, jóval előbb is létezett már.
Mire gondolsz?
Tudtommal James Cameron ötlete volt.
De lényegtelen, hogy honnan jött, attól még rossz ötlet.
Két fő bajom van vele: Az egyik, hogy Pókember csomószor használ HÁLÓT. Ha saját maga termeli az anyagot, akkor csak fonalat használhat, mert a pókok is csak szövik a hálót, nem tudják egyből kilőni. Ha egy mechanikus szerkezetről beszélünk, akkor arról el tudom hinni, hogy szándékosan ezt a formát állítja elő.
A másik, hogy a szimbióta egy nagy előnye volt, hogy neki nem kellett a mechanikus hálóval szórakoznia és nála szintén el tudom hinni, hogy saját maga képes előállítani.
Nekem az a megoldás tetszett volna leginkább, ha valamilyen formában a képességei által szerzi meg a titkot a saját hálójának összetevőihez, hogy rászolgáljon a PÓKember névre (a többi képessége alapján akár más ízeltlábú is lehetne), pl. a pókcsípés helyén először elkezdett volna gennyesedni a seb, az anyagot laborban vizsgálva pedig rájön, hogy mire használható és hogyan lehet előállítani. Aztán a gennyesedés el is múlna a csípés helyénél, csak addig lenne rá szükség, amíg ki nem fejleszti a pókfonalat.
Vagy akár termelheti ő is, de ne rögtön lője ki, hanem az anyagból készítse el a fonalat / hálót, amit később majd használ a hálóvetőhöz. Ez lenne talán a legjobb megoldás, mert így lényegében szerzi a képességet, de kell hozzá a "fiatal tudós" énje is. Volt egy What If történet, amiben azt vizsgálták, mi lett volna, ha Flash Thompsont, John Jamesont, vagy Betty Brantet csípi meg a pók és belőlük lesz Pókember / Póklány. Nekem kimondottan tetszett, hogy Peter a tudása által jobban ki tudta használni a pókcsípés okozta lehetőségeket. Az egyik ilyen lehetne az, hogy termel egy látszólag haszontalan fehér anyagot, amiből ő a tudása segítségével hálóvetőt tud készíteni. Így félig szerzett, félig a saját tudásából eredő képességről beszélhetnénk. Maga a szerkezet pedig valamilyen saját, sulihoz szánt tudományos projekthez készülő munkájának átalakított változata lehetne, módosítva a pókfonál kilövéséhez. Kellő magyarázattal el tudnám hinni.
Szóval nem az a problémám, hogy nem igazodtak a képregényhez, hanem az, hogy a szerves háló Pókembernél hülyeség.
Andrew Garfield pedig szerintem is jó színész. Számomra szimpatikusabb is, mint az a lükefejű Tobey Maguire:

Ezektől függetlenül persze az új film is lehet rossz.