Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1318758 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #8920 Dátum: 2011. november 14. - 15:33:21 »
Mert a harmadik rész akkora brutális ellenérzést váltott ki, hogy egy negyedik garantáltan kisebb siker lenne, mintha újrakezdik az egészet. Tanultak az Ördögűzőből, ahol egy egész korrekt harmadik rész azért hasalt el szinte legendásan a mozikban, mert ott volt előtte a második.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8921 Dátum: 2011. november 14. - 21:12:53 »
Nem vagyok biztos benne, hogy egy ilyen korai remake sokkal kevesebb ellenérzést generálna, mint egy olyan 4. rész, ahol a teljes készítői gárdát látványosan lecserélik.  ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #8922 Dátum: 2011. november 15. - 10:41:48 »
Az átlagpopulációnak szerintem is jobban fekszik egy új, mint egy elcseszett harmadik folytatása.

Idézet
hogy Andrew Garfield rossz színész

Láttál te egyáltalán filmet vele? Igazán érdekelne, hogy ezt miből vontad le... :headscratch:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #8923 Dátum: 2011. november 15. - 14:47:46 »
Ezt nem én mondom hanem nagyon sokan mások. Sztem remek színész és nagyot fog alakítani.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #8924 Dátum: 2011. november 15. - 16:54:57 »
A szerves hálót nem a filmhez találták ki, jóval előbb is létezett már.

Mire gondolsz?
Tudtommal James Cameron ötlete volt.
De lényegtelen, hogy honnan jött, attól még rossz ötlet.
Két fő bajom van vele: Az egyik, hogy Pókember csomószor használ HÁLÓT. Ha saját maga termeli az anyagot, akkor csak fonalat használhat, mert a pókok is csak szövik a hálót, nem tudják egyből kilőni. Ha egy mechanikus szerkezetről beszélünk, akkor arról el tudom hinni, hogy szándékosan ezt a formát állítja elő.
A másik, hogy a szimbióta egy nagy előnye volt, hogy neki nem kellett a mechanikus hálóval szórakoznia és nála szintén el tudom hinni, hogy saját maga képes előállítani.
Nekem az a megoldás tetszett volna leginkább, ha valamilyen formában a képességei által szerzi meg a titkot a saját hálójának összetevőihez, hogy rászolgáljon a PÓKember névre (a többi képessége alapján akár más ízeltlábú is lehetne), pl. a pókcsípés helyén először elkezdett volna gennyesedni a seb, az anyagot laborban vizsgálva pedig rájön, hogy mire használható és hogyan lehet előállítani. Aztán a gennyesedés el is múlna a csípés helyénél, csak addig lenne rá szükség, amíg ki nem fejleszti a pókfonalat.
Vagy akár termelheti ő is, de ne rögtön lője ki, hanem az anyagból készítse el a fonalat / hálót, amit később majd használ a hálóvetőhöz. Ez lenne talán a legjobb megoldás, mert így lényegében szerzi a képességet, de kell hozzá a "fiatal tudós" énje is. Volt egy What If történet, amiben azt vizsgálták, mi lett volna, ha Flash Thompsont, John Jamesont, vagy Betty Brantet csípi meg a pók és belőlük lesz Pókember / Póklány. Nekem kimondottan tetszett, hogy Peter a tudása által jobban ki tudta használni a pókcsípés okozta lehetőségeket. Az egyik ilyen lehetne az, hogy termel egy látszólag haszontalan fehér anyagot, amiből ő a tudása segítségével hálóvetőt tud készíteni. Így félig szerzett, félig a saját tudásából eredő képességről beszélhetnénk. Maga a szerkezet pedig valamilyen saját, sulihoz szánt tudományos projekthez készülő munkájának átalakított változata lehetne, módosítva a pókfonál kilövéséhez. Kellő magyarázattal el tudnám hinni.
Szóval nem az a problémám, hogy nem igazodtak a képregényhez, hanem az, hogy a szerves háló Pókembernél hülyeség.

Andrew Garfield pedig szerintem is jó színész. Számomra szimpatikusabb is, mint az a lükefejű Tobey Maguire:

Ezektől függetlenül persze az új film is lehet rossz.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8925 Dátum: 2011. november 15. - 17:46:03 »
Idézetet írta: Krizli
Az egyik ilyen lehetne az, hogy termel egy látszólag haszontalan fehér anyagot, amiből ő a tudása segítségével hálóvetőt tud készíteni.
Nem tudom, szerintem ez túl komplikált lenne a mozinézőknek, plusz hülyén nézne ki, hogy ilyen félmegoldást örökölt a pókcsípésből. Ha már a szervezete tud termelni pókhálót, akkor legyen képes használni is. Vagy ne termeljen, de akkor legyen mesterséges hálófolyadék hálóvetővel. Egyébként azon lehet vitázni, hogy a mesterséges vagy a szerves háló megoldás jobb-e, nyilván mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, de magyarázhatóság szempontjából a szerves háló az egyszerűbb megoldás. (Ez még a képregényre is igaz, ugyebár a karakter egyik fontos jellemzője volt, hogy folyton anyagi problémákkal küszködött, ehhez képest vicces, hogy arra volt pénze, hogy a valószínűleg méregdrága alapanyagokat rendszeresen beszerezze, illetve a kotyvasztáshoz szükséges eszközökre meg a hálóvető alapanyagaira is volt lóvéja.)

Idézet
(a többi képessége alapján akár más ízeltlábú is lehetne)
Na jó, de ha megkérdezed az embereket, hogy mondjanak egy ízeltlábút, amely képes falra mászni, tuti hogy mindenkinek kapásból a pók jut eszébe.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #8926 Dátum: 2011. november 15. - 18:27:07 »
Csakhogy, még mindig úgy tűnik nekem, hogy nem teszel különbséget a HÁLÓ és a FONAL között. Mert abban igaza van Krizlinek, hogy akárcsak a pók, így Pókember is csak a fonalat, a háló anyagát termelheti, az lehetetlen, hogy egyből kilőjön egy komplett fonalstruktúrát, vagyis hálót...még a film, vagy képregény világában is.

"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8927 Dátum: 2011. november 15. - 19:57:19 »
Értem, mire gondoltok, én is különbséget teszek, csak én azzal a magyarázattal hidalom át ezt a problémát, hogy szerintem Peternél speciális, fejlett szövőszemölcsök alakultak ki, amik jóval fejlettebbek, mint egy sima pók szövőszemölcsei, így képes bonyolultabb alakzatokat létrehozni vele. De ha megfigyelitek, a bonyolultabb, nagyobb hálóalakzatokat a filmben is "megszövi", ilyenkor egyszerre több vékony fonalat lő ki a csuklóiból. Meg nyilván figyelembe kell venni, hogy képregényről, filmről van szó. Ha nagyon reálisan akarnánk nézni, akkor gyakorlatilag mindenbe bele lehetne kötni: miért pont a csuklóin alakultak ki a szövőszemölcsök, miért pont a jól ismert kézmozdulattal tudja kilőni a hálófonalat, Hogyan képes kesztyűben és csizmában, sőt, sportcipőben ( ;D ) megtapadni a falon, egyáltalán hogyan örökölhetett pók-képességeket amikor a pók megmarta (hiszen csak méreg került a vérébe, örökítőanyagot nem adott át), akár bele is halhatott volna a csípésbe, stb. De ugyanígy a mesterséges háló/hálóvető verzióba is bele lehetne kötni.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #8928 Dátum: 2011. november 15. - 20:24:45 »
miért pont a csuklóin alakultak ki a szövőszemölcsök, miért pont a jól ismert kézmozdulattal tudja kilőni a hálófonalat

Na, ezeket pl. megmagyarázza a hálóvető. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8929 Dátum: 2011. november 15. - 22:03:58 »
A szerves hálót nem a filmhez találták ki, jóval előbb is létezett már.

Mire gondolsz?
Tudtommal James Cameron ötlete volt.
Nem, több képregényben is volt már, hogy csak egy példát mondjak, a kiválóan megírt Pókember 2099-es sorozatban is.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #8930 Dátum: 2011. november 16. - 00:09:31 »
hogy csak egy példát mondjak, a kiválóan megírt Pókember 2099-es sorozatban is.

Az '92-es (30. évforduló), Cameron meg - elvileg - '91-ben írta a saját Pókember sztoriját. Bár mintha egyszer azt olvastam volna, hogy a szerves fonal ötlete már korábbi filmes terveknél is előfordult. Mondjuk nem csoda, mert egyszerűsít a sztorin, nem kell kitérni a hálóvetőre, ugyanakkor nekem nem sikerült megbékélnem vele. De mindegy, ez pont egy olyan dolog, ami kissé megosztja a rajongókat (vagy a többséget igazából nem érdekli).

kzoli

• Sakál
« Válasz #8931 Dátum: 2011. november 16. - 18:35:11 »
Szerintem egy remake helyett sokkal ütősebb lehetett volna egy olyan szálon folytatni inkább a történetet,mint egy Morlun-Ezékiel-Pók-sztori.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #8932 Dátum: 2011. november 16. - 23:23:50 »
Na csak attól mentsen meg minket az Úristen!

A OMD szerű borzalmaktól csak egy foggal jobb az egész misztikus, értelmetlen hókuszpókusz.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #8933 Dátum: 2011. november 17. - 17:55:34 »

« Utoljára szerkesztve: 2011. november 17. - 18:50:20 írta Ben Reilly »

kzoli

• Sakál
« Válasz #8934 Dátum: 2011. november 17. - 17:58:30 »

A OMD szerű borzalmaktól csak egy foggal jobb az egész misztikus, értelmetlen hókuszpókusz.

Nos,ízlések és pofonok. Nekem tetszett az ebbe az irányba forduló történet is. De bármi jobb lenne,csak folytatódjon a sztori,mintsem egy újrakezdés. Mindenesetre azért megnézem természetesen ezt a filmet is,sőt később biztosan megveszem a kiadott DVD-t is,mint az eddigieket is. Csak morgolódtam egy kicsit.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #8935 Dátum: 2011. november 17. - 18:38:33 »
Banner nem is hasonlít Mark Ruffalo-ra. Nagyon gáz.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #8936 Dátum: 2011. november 17. - 18:46:10 »

Nos,ízlések és pofonok. Nekem tetszett az ebbe az irányba forduló történet is. De bármi jobb lenne,csak folytatódjon a sztori,mintsem egy újrakezdés.

Olvastad az ASM legutóbbi részét. Peter beszél Strange dokival, és mint kiderül a Mephisto-s dolgot is visszacsinálják.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8937 Dátum: 2011. november 17. - 22:26:50 »
Fura lesz megint egy új színészt látni Bannerként... Edward Norton túl drága lett volna? Vagy nem vállalta?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #8938 Dátum: 2011. november 17. - 23:23:21 »
Mivel nagyon csúnyán összerúgta a port a Marvellel, így egyértelmű volt, hogy nem tér vissza.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8939 Dátum: 2011. november 18. - 12:23:23 »
Peter beszél Strange dokival, és mint kiderül a Mephisto-s dolgot is visszacsinálják.

Úgy bírom az ilyet, akkor mégis mi értelme volt az egésznek? :drying:
Tejet kérek! Csokisat!