Ezt már embere válogatja, van, aki a True Gritből is Wayne-ét favorizálja a modern helyett. Sőt, olvastam olyat is, hogy valakinek jobban tetszett a réges-régi Ben Hur, mint az ismertebb nagyeposz. Bár a Légynél vagy a Rémségek kicsiny boltjánál ez már nem nagyon állt fenn.
(Másrészt meg a modern Olasz melót is favorizálják sokan az eredeti helyett, ami szvsz hülyeség, mert a modern önmagában is egy közepes film, eredetivel összemérve meg semmi. Majdnem olyan, mintha Steve Martin katasztrofális Rózsaszín Párduc-imitációját preferálná valaki az eredeti helyett.)
Ben Hurból valóban a remake a jobb. Bár szeretem a némafilmeket, és azért az is látványos, de az "új" jobb. Ahogy a True grit-ből is. Érdekes, hogy bár Wayne-t nem nagyon szeretem ( nem bírom a vasalt inges cowboyokat, a Western az a spagetti Western!

), mégis Bridges játékán baromira dob, hogy utánozza. A Légy, bár Price egyik nagy kedvencem, abból mégis Cronenberg filmje a jobb Goldblummal. A Little shop, pedig szintén az eredeti, valószínű Corman miatt. Ki ne látta volna a Death race 2000-et Stallonéval és Carradine-al?

Ami szintén Corman produkció és remake-et is kapott, de miért???

Olasz meló egyértelmű az eredeti, de Caine filmjeiből csak azok. ( Alfie, Get Carter, Sleuth bár utóbbiakban a remakeben is szerepel, csak már az idősebb karaktereket játsza. )
De a kedvenc remake-em az Élőhalottak éjszakája. Szerintem jobb az eredetinél, pedig nagyon szeretem Romero mester munkáit ( kivéve a Diary of the dead, no és a gyevi bíró

) de amilyen alázattal Savini nyúlt a témához, az önmagában is becsülendő. Szuper rendezés, szuper színészek.
Rózsaszín párducból a remake-et nem láttam, de az eredeti sorozat részei sem a szívem csücskei. A remake sok esetben ront a film ázsióján, de előfordul az is, hogy túlszárnyalja azt.
Viszont a Hét Szamuráj - Hét Mesterlövész talán annyira nem is remake ( mint már írtam ) hanem inkább átemelés egy másik kultúrába. Rengeteg nagyon jó európai film esett ennek áldozatául ( Nikita, Marhakonzerv akció, Jöttünk, láttunk...., Nyisd ki a szemed! Nightwatch csak hogy a leghíresebbeket említsem ) nevezetesen annak, hogy az amerikai szemlélet ( Csak az amerikai jó ) vágóhídján elvérezzenek.
Az talán kicsit enyhít ha ugyanaz a rendező, mert annyira nem sérül a koncepció. Bár lehet, hogy ezt én sem hiszem el magamnak, csak szeretném....
Bocs közbe látom rendesen beoffoltam. A témánál maradva, Robo tényleg csak egy van és az pedig Peter Weller!