Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1318926 alkalommal)

0 Felhasználó és 8 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #9360 Dátum: 2012. szeptember 17. - 21:40:56 »
Ezt már embere válogatja, van, aki a True Gritből is Wayne-ét favorizálja a modern helyett. Sőt, olvastam olyat is, hogy valakinek jobban tetszett a réges-régi Ben Hur, mint az ismertebb nagyeposz. Bár a Légynél vagy a Rémségek kicsiny boltjánál ez már nem nagyon állt fenn. :) (Másrészt meg a modern Olasz melót is favorizálják sokan az eredeti helyett, ami szvsz hülyeség, mert a modern önmagában is egy közepes film, eredetivel összemérve meg semmi. Majdnem olyan, mintha Steve Martin katasztrofális Rózsaszín Párduc-imitációját preferálná valaki az eredeti helyett.)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #9361 Dátum: 2012. szeptember 17. - 22:37:46 »
Ezt már embere válogatja, van, aki a True Gritből is Wayne-ét favorizálja a modern helyett. Sőt, olvastam olyat is, hogy valakinek jobban tetszett a réges-régi Ben Hur, mint az ismertebb nagyeposz. Bár a Légynél vagy a Rémségek kicsiny boltjánál ez már nem nagyon állt fenn. :) (Másrészt meg a modern Olasz melót is favorizálják sokan az eredeti helyett, ami szvsz hülyeség, mert a modern önmagában is egy közepes film, eredetivel összemérve meg semmi. Majdnem olyan, mintha Steve Martin katasztrofális Rózsaszín Párduc-imitációját preferálná valaki az eredeti helyett.)

Ben Hurból valóban a remake a jobb. Bár szeretem a némafilmeket, és azért az is látványos, de az "új" jobb. Ahogy a True grit-ből is. Érdekes, hogy bár Wayne-t nem nagyon szeretem ( nem bírom a vasalt inges cowboyokat, a Western az a spagetti Western!  :) ), mégis Bridges játékán baromira dob, hogy utánozza. A Légy, bár Price egyik nagy kedvencem, abból mégis Cronenberg filmje a jobb Goldblummal. A Little shop, pedig szintén az eredeti, valószínű Corman miatt. Ki ne látta volna a Death race 2000-et Stallonéval és Carradine-al?  ;)  Ami szintén Corman produkció és remake-et is kapott, de miért??? :twisted:
Olasz meló egyértelmű az eredeti, de Caine filmjeiből csak azok. ( Alfie, Get Carter, Sleuth bár utóbbiakban a remakeben is szerepel, csak már az idősebb karaktereket játsza. )
De a kedvenc remake-em az Élőhalottak éjszakája. Szerintem jobb az eredetinél, pedig nagyon szeretem Romero mester munkáit ( kivéve a Diary of the dead, no és a gyevi bíró  :D ) de amilyen alázattal Savini nyúlt a témához, az önmagában is becsülendő. Szuper rendezés, szuper színészek.
Rózsaszín párducból a remake-et nem láttam, de az eredeti sorozat részei sem a szívem csücskei. A remake sok esetben ront a film ázsióján, de előfordul az is, hogy túlszárnyalja azt.
Viszont a Hét Szamuráj - Hét Mesterlövész talán annyira nem is remake ( mint már írtam ) hanem inkább átemelés egy másik kultúrába. Rengeteg nagyon jó európai film esett ennek áldozatául ( Nikita, Marhakonzerv akció, Jöttünk, láttunk...., Nyisd ki a szemed! Nightwatch csak hogy a leghíresebbeket említsem ) nevezetesen annak, hogy az amerikai szemlélet  ( Csak az amerikai jó ) vágóhídján elvérezzenek.
Az talán kicsit enyhít ha ugyanaz a rendező, mert annyira nem sérül a koncepció. Bár lehet, hogy ezt én sem hiszem el magamnak, csak szeretném....

Bocs közbe látom rendesen beoffoltam. A témánál maradva, Robo tényleg csak egy van és az pedig Peter Weller! :D
« Utoljára szerkesztve: 2012. szeptember 17. - 22:43:14 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #9362 Dátum: 2012. szeptember 17. - 23:19:24 »
Akkor ezt a kritériumot már a 3. film sem teljesítette. Mondjuk szerintem is az már elég gyengus volt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9363 Dátum: 2012. szeptember 18. - 23:05:47 »
Megnéztem a első Robotzsarut. Tényleg megállja helyét még mindig. a forgató is jó. a végén ahogy kijátssza a történet a 4-es direktívát csúcs poén.
Nem hiszem, hogy megnézem mind a 7 részt. Végül is miért nem került sorozatgyártásra ez a kiborgrendőr? mert ez volt a cél eredetileg és ha jól tudom maradt ez az egy.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #9364 Dátum: 2012. szeptember 19. - 06:36:45 »
Ott van a második részben a válasz. Ott próbálkoznak újabb egységek létrehozásával.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #9365 Dátum: 2012. szeptember 19. - 09:19:33 »
Az a vicc, hogy a 7 szamuráj meg john ford filjeiből merít sokat, így a kör valamelyest körbeér :)

A Ben Hur szerintem közelebb áll a könyvadaptáció titulusához, mint a remakehez. Többször is megfilmesítették.

A félszemű meg csak kettőnél tart, de az is inkább adaptáció, mint remake.

Van olyan, h remake remakje?

Todd

• Pókfej
« Válasz #9366 Dátum: 2012. szeptember 19. - 10:33:27 »
Nem hiszem, hogy megnézem mind a 7 részt.
Mivel nincs is, csak 3 része van+ egy 4 részes TV-s mini sorozat, ami nagyon sz*r.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9367 Dátum: 2012. szeptember 19. - 11:39:31 »
Az talán kicsit enyhít ha ugyanaz a rendező, mert annyira nem sérül a koncepció.
Erre a legjobb ellenpélda az Amerikai Taxi. Mert Besson végig ott volt a produkció átmentésekor, producerként fel is van tüntetve, mégis egy nagy nulla az eredetihez képest.

Idézet
Viszont a Hét Szamuráj - Hét Mesterlövész talán annyira nem is remake ( mint már írtam ) hanem inkább átemelés egy másik kultúrába.
Ezzel én is egyetértek. Viszont némelyik feldolgozás jobb lett, mint az eredeti volt. Én így vagyok a Hét mesterlövésszel is, bár ez, ahogy tg is mondta, szubjektív. De pl az Oscar, és a True Lies is jobb lett szerintem, mint amilyen az eredeti volt.
A Rózsaszín Párduc remake, ha eltekintünk az eredetitől, egész szórakoztató film. Nem olyan, mint az eredeti, de jó poénok vannak benne.

Idézet
Előbb-utóbb biztos lesz.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9368 Dátum: 2012. szeptember 19. - 11:47:58 »
Ott van a második részben a válasz. Ott próbálkoznak újabb egységek létrehozásával.
Akkor azt talán még megnézem.
Nem hiszem, hogy megnézem mind a 7 részt.
Mivel nincs is, csak 3 része van+ egy 4 részes TV-s mini sorozat, ami nagyon sz*r.
Akkor mégis csak 7 film van összesen. Köszi! Azt hittem, hogy egy hosszabb tv sorozat készült, nem  pedig egy mini.

Érdekes, hogy a régi filmben a városban tesztelik rendfenntartóként a robotokat és így akarnak a hadseregtől megrendelést szerezni. Az új filmről meg azt írták, ha megbízható a írás, hogy már bizonyított a hadszíntéren, ezért alkalmazzák a városokban.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #9369 Dátum: 2012. szeptember 19. - 13:28:32 »
Készült tv-sorozat, az idehaza kiadott Robotzsaru 4. annak a pilotja. A tv-s minisorozat egy másik világ, az első filmet folytatja, míg a sorozat ment tovább a harmadik után.
Persze. Kapásból a Thing. Carpenteré már eleve remake volt, a tavalyi meg annak a remake-je. De a legismertebb az Invasion of the Body Snatchers (Testrablók támadása, ha jól emlékszem), aminek talán a remake remake-jének remake-jének remake-jénél tartottunk a kétezres évek végén. Vagy a King Kong, amiból a htvenes években is volt remake Jacksoné előtt.
Ugyanakkor nem csodálkoznék, ha a legalján, a hatvanas-nyolcvanas évek kis költségvetésű filmjei között több ilyet is találnánk, pár ilyet beemeltek már az évek során A kategóriába is (pl. Howling). A totál legalja, a szinte magánprojectek között meg garantált, hogy akad feldolgozott feldolgozás.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9370 Dátum: 2012. szeptember 19. - 14:35:18 »
Hehe, akkor magyarországon két Robotzsaru 4 is van, mert a minisorozat epizodjait is 4-5-6-7 szamozassal adták le. Habár ez más szeriakkal is megesett már. De szerintem csak az első két mozifilm jelentős, azt még nézd meg Tomi, a többitől nyugodtan eltekinthetsz. ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9371 Dátum: 2012. szeptember 19. - 15:30:51 »
Megnéztem az 2-t is. van egy jó poén benne, amikor az OCP a sajtónak bemutatja az új Detroit makettjét és a Robocop II.-t, akkor egy óriási előadóteremben vannak, négy oldalról lelátó és csak lent az alján ül pár tucat riporter. Amikor fent bejön egy szereplő, látszik egy tolószékes riporter, diktafonnal a kezében. Szegény ott kuksol hátul, mert nincs akadálymentesítve a terem. Ez is az OCP-t minősíti hogy mennyire gonosz :D Na meg a biztonsági őrök náci egyenruhája, az náci lobogó (piros alapon fehér kör, benne fekete logó), és a sas az aranyrúdjaikon ;D. Ez a tolószékes poén el van rejtve épphogy csak észrevehető szerintem és az ilyen finom utalásokat nagyon tudom értékelni.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

BuB

• Pókfej
« Válasz #9372 Dátum: 2012. szeptember 19. - 15:43:20 »
Hopp, a múltkor tippeltem erre, lehet be is jön.

Filmdroid:

-Nem rég láttunk egy Amerika kapitány jelenetet, ami nem fért bele a Bosszúállók mozis verziójába. Chris Evans szerint ez be fog kerülni a második Amerika kapitány filmbe, mert sokkal inkább a kapitány személyes történetéről szóltak, mint a csapatról. Evans azt is megemlíti, hogy szívesen beugrana ey cameora a Thor második részébe.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #9373 Dátum: 2012. szeptember 19. - 16:01:06 »
Az a vicc, hogy a 7 szamuráj meg john ford filjeiből merít sokat, így a kör valamelyest körbeér :)

A Ben Hur szerintem közelebb áll a könyvadaptáció titulusához, mint a remakehez. Többször is megfilmesítették.

A félszemű meg csak kettőnél tart, de az is inkább adaptáció, mint remake.

Na erre kíváncsi vagyok. Mit merít Ford filmjeiből?

Ben Hur: ebben sem lennék annyira biztos, mivel eyges beéllítások a megszólalásig ugyanazok mint a Heston féle későbbi verzióban. Szerintem egyértelmű remake.

Rosszul tudod, a félszeműnek volt egy tv filmes feldolgozása is, amiben Warren Oates játszotta Cogburn-t. Amúgy a Cogburn a békebíró is ( Szintén Wayne film. ) Rooster Cogburnről szól, bár az nem remake. Viszont mivel Bridges egy az egybe Wayne-t utánozza, hajlok arra hogy ez remake. No meg hiszek a hivatalos bejelentésnek is.  ;D

Remake remake-je:
Elsőre nekem is a King Kong ugrott be, de szerintem ott a Bridges-es ( Mindenben ő játszik???   ;D ) nem a 33-as remakeje. Mármint a hivatalos értelemben. Viszont a 2005-ös azé. Vagyis ha a 76-os is remake, akkor is csak egy eredeti van. Persze a 76-osnak volt folytatása is, nőstény és kis Konggal együtt. Végülis nem is volt annyira rossz.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #9374 Dátum: 2012. szeptember 19. - 16:04:34 »
Az talán kicsit enyhít ha ugyanaz a rendező, mert annyira nem sérül a koncepció.
Erre a legjobb ellenpélda az Amerikai Taxi. Mert Besson végig ott volt a produkció átmentésekor, producerként fel is van tüntetve, mégis egy nagy nulla az eredetihez képest.

Bár nem tudom ki rendezte őket ( Mert nem Besson az tuti. ), de Besson olyan pocsék filmekhez adja a nevét, hogy az valami félelmetes. Iszonyat jó rendező, de a hogy minden kaksit, az ő nevével akarnak eladni....

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #9375 Dátum: 2012. szeptember 19. - 16:07:45 »
Hehe, akkor magyarországon két Robotzsaru 4 is van, mert a minisorozat epizodjait is 4-5-6-7 szamozassal adták le. Habár ez más szeriakkal is megesett már. De szerintem csak az első két mozifilm jelentős, azt még nézd meg Tomi, a többitől nyugodtan eltekinthetsz. ;)

Hát azt nem tudom, hogy volt-e kettő, de a minisorozat a Prime directives volt, ami valóban 4-5-6-7 néven futott. Hivatalosan 3 Robo film van, eddig, + Prime directives + a sorozat.

balogh44

• Thanos
« Válasz #9376 Dátum: 2012. szeptember 19. - 17:52:28 »
A prime directives sorozat borzalmas! Mexikói zene megyen a film alatt!!!  :stupid: Az első két robo kötelező, a harmadik el megyen szódával, plusz bele lehet nézni a tv sorozat pilotjába, de ennyi! Ja, és aki teheti nézze meg a régi robo rajzfilm sorozatot is, na az király!

http://www.youtube.com/watch?v=0NyAfgcoeYw

:D

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #9377 Dátum: 2012. szeptember 19. - 18:24:41 »
Tényleg, abból rajzfilm is volt!  :D

BuB

• Pókfej
« Válasz #9378 Dátum: 2012. szeptember 24. - 17:45:16 »
Uhhh... alakulunk. Az első kép. (Hugh megint jól kigyúrta magát... reméljük a forgatókönyvbe ezúttal nem szól bele..)
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9379 Dátum: 2012. szeptember 24. - 18:14:44 »
Mert a múltkoriba beleszólt?  :surp: