Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1320031 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #9620 Dátum: 2012. november 15. - 21:03:42 »
Alapvetően a mesékből átvett arche típusokra épít az egész film, a dramaturgiát is megtartotta, és a célközönséget is. Anno sok kritikát kapott is emiatt, mivel az akkori sci-fi sémába abszolút nem illett ez bele. Pont emiatt lett ilyen sikeres (és ennyire jó  :D), de alapvetően a gyerek közönséget célozta meg (beleértve a kapcsolt termékeket is).
Azóta persze az egész filmműfaj teljesen átalakult, a sci-fi megszünt létezni, max sci-fi környezetbe helyezett más tematikájú filmek vannak (pl. akciófilm). A mese meg valamiért degradáló jelző lett (ezt egyébként nem értem, miért vált ki ilyen heves reakciót mindenkiből), így vannak fantasyk, meg animációs filmek stb.
Érdekes, hogy a könyveknél még nem szégyellik ezt a szót, és azzal is tisztáéban vannak, hogy egy mese nem csak gyerekeknek szólhat.
Ahogyan a Star Wars-t is mind a mai napig élvezem. Amúgy a régi trilógia gyerekkorom abszólút kedvenc, és legmeghatározóbb filmje.

Amikor mesére gondolok, akkor a Grimm fivérek és Andersen ugrik be elsőre, nem pedig űrcsaták és fénykard párbaj:D  Vannak benne meseszerű elemek, de a körítés nem az. Azért is zavar a mese jelző, mert ez nekem olyan lekicsinylőnek tűnik, olyan műre gondolok a hallatán ami a 10 év alatti korosztálynak szól, annak megfelelő mondanivalóval. Persze tudom vannak felnőtteknek szóló mesék(de még milyenek :D)
A célközönség az SW-nál, nagyon széles skálán mozog szerintem, nem kizárólag a fiatalokra összpontosít, legalábbis a régi filmek, épp ez az egyik fő erénye. Az új filmeket meg inkább hagyjuk, a hódítsuk meg gyerekeket kampánnyal, Jar-Jar Binks a rémálmaimban ne jöjjön elő. :)
Tejet kérek! Csokisat!

Todd

• Pókfej
« Válasz #9621 Dátum: 2012. november 15. - 21:27:02 »
Amikor mesére gondolok, akkor a Grimm fivérek és Andersen ugrik be elsőre, nem pedig űrcsaták és fénykard párbaj:D  Vannak benne meseszerű elemek, de a körítés nem az. Azért is zavar a mese jelző, mert ez nekem olyan lekicsinylőnek tűnik, olyan műre gondolok a hallatán ami a 10 év alatti korosztálynak szól, annak megfelelő mondanivalóval. Persze tudom vannak felnőtteknek szóló mesék(de még milyenek :D)
Ha Grimm tesók meséit ma úgy filmesítenék meg, ahogy annó ők megírták, csupa Del Tor-s faun Labirintusa szerű sötét filmet kapnánk.  ;)
Idézet
A mese egy epikai műfaj, melynek eredete a mítoszok, mondák és legendákon keresztül az írásbeliség előtti időkre nyúlik vissza. Fenomenológiai szempontból a mitológia és az elbeszélő irodalom között középen helyezkedik el.
Nekem alapvetően ez ugrik be a meséről, nem attól lesz nekem valami mese, mert cuki lények vannak benne, és szerintem ez abszolút igaz a star wars-ra. Ezért mondtam rá, hogy sci-fi környezetbe helyezett mese.
És igen, én is 10 éves korom elött lettem a rajongója, tehát mondanivalójában megérti egy kisgyerek. De abban egyetértek, hogy a célközönség széles skálán mozog, ahogy szintén írtam.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9622 Dátum: 2012. november 15. - 21:37:34 »
Meg a Hulknál és Batmannél.
A Hulk totál folytatás volt, nem reboot.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #9623 Dátum: 2012. november 15. - 21:54:30 »
Az Incredible Hulk reboot volt, a film elején mutatták egby montázsban az új eredetét.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9624 Dátum: 2012. november 15. - 22:00:15 »
Hmm, akkor az agyam törölte a szörnyű első részt.  :hehe:

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #9625 Dátum: 2012. november 15. - 22:44:30 »
:D

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #9626 Dátum: 2012. november 16. - 20:55:53 »
Az Incredible Hulk reboot volt, a film elején mutatták egby montázsban az új eredetét.

Igen, reboot, de totál nem akarták újra az eredetét elmesélni, így nem is kavart nagyon össze senkit. A kezdő képekben bevillantották a balesetet Nortonnal és utána fejest ugrott az új történetbe. Sokaknak simán elmegy egy folytatásnak.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #9627 Dátum: 2012. november 16. - 21:50:25 »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #9628 Dátum: 2012. november 16. - 22:04:00 »
Most ez hivatalos vagy valaki unatkozott?

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #9629 Dátum: 2012. november 16. - 22:34:15 »
Ott van a rajzon hogy concept.  ;)
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9630 Dátum: 2012. november 16. - 22:50:56 »
a felső jól néz ki, felidézi a régit. de miért csupasz a jobb keze? ez így menő, vagy mi? :headscratch:

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #9631 Dátum: 2012. november 17. - 09:20:02 »
a felső jól néz ki, felidézi a régit. de miért csupasz a jobb keze? ez így menő, vagy mi? :headscratch:
Nekem van rá egy ötletem, de remélem nem ez lesz a magyarázat: lehet, hogy így akarják kiemelni azt, hogy Murphy valamikor ember volt (és az egyik kezét sikerült megmenteni)

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #9632 Dátum: 2012. november 17. - 09:57:59 »
Pedig ez lesz.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9633 Dátum: 2012. november 17. - 10:00:52 »
Nekem van rá egy ötletem, de remélem nem ez lesz a magyarázat: lehet, hogy így akarják kiemelni azt, hogy Murphy valamikor ember volt (és az egyik kezét sikerült megmenteni)
De ezt akkor is tudjuk, ha csak elmondják. amúgy meg az eredetiben pont az volt, hogy megmenthették volna a kezét, de a projektfelelős azt monda, hogy nem kell az, vágják le a fenébe. ott épp ezt a kegyetlen hozzáállást emelték ki, hogy ő már csak egy termék, a teste, az agya, meg csupán a hardver.

balogh44

• Thanos
« Válasz #9634 Dátum: 2012. november 17. - 12:50:24 »
De ezt akkor is tudjuk, ha csak elmondják. amúgy meg az eredetiben pont az volt, hogy megmenthették volna a kezét, de a projektfelelős azt monda, hogy nem kell az, vágják le a fenébe. ott épp ezt a kegyetlen hozzáállást emelték ki, hogy ő már csak egy termék, a teste, az agya, meg csupán a hardver.

Pontosan, ebből látszik ez egy lightos verzió lesz! >:(
Ami a concepteket illeti, a felső jó, az alsó túl sötét, és műanyag, de megszokhattuk már hollywood-tól, hogy a pocsék ötletek győznek a célvonalban.  :drying:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9635 Dátum: 2012. november 17. - 12:55:04 »
A felső fémes sztem szép továbbgondolása a réginek (pl az a 3-3 kis merevítőlapka a melle alatt a régin is volt) és elég robotszerű is mint a régi volt(hidraulika a lengőbordáknál, nagyon fáintos)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9636 Dátum: 2012. november 17. - 22:33:01 »
Jók a conceptek, de ha megtartják Robi eredeti karját, az nekem sem fog tetszeni. :roll:

amúgy meg az eredetiben pont az volt, hogy megmenthették volna a kezét, de a projektfelelős azt monda, hogy nem kell az, vágják le a fenébe. ott épp ezt a kegyetlen hozzáállást emelték ki, hogy ő már csak egy termék, a teste, az agya, meg csupán a hardver.
Nem akarok kegyetlennek tűnni, de ha a projektfelelős szemszögéből nézzük a dolgokat, akkor igaza volt. A fő szempont az, hogy minél tökéletesebb harci robotot hozzanak létre, így a gyenge pontok számát a minimumra kell redukálni. A megmaradt emberi végtag pedig elég jelentős gyenge pontja lehet az új Robotzsarunak.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9637 Dátum: 2012. november 18. - 10:38:29 »
amúgy meg az eredetiben pont az volt, hogy megmenthették volna a kezét, de a projektfelelős azt monda, hogy nem kell az, vágják le a fenébe. ott épp ezt a kegyetlen hozzáállást emelték ki, hogy ő már csak egy termék, a teste, az agya, meg csupán a hardver.
Nem akarok kegyetlennek tűnni, de ha a projektfelelős szemszögéből nézzük a dolgokat, akkor igaza volt. A fő szempont az, hogy minél tökéletesebb harci robotot hozzanak létre, így a gyenge pontok számát a minimumra kell redukálni. A megmaradt emberi végtag pedig elég jelentős gyenge pontja lehet az új Robotzsarunak.
De latt volna rajta páncél, meg exoskeleton. így mondjuk így könnyeben javítható.
Nekik amúhgy is csak az agy kellett, mint izé...na. Hárdver? vagy operációs rendszer?

balogh44

• Thanos
« Válasz #9638 Dátum: 2012. november 20. - 16:35:06 »
Ha megcsinálnák a Batman of the Future-t filmen, valahogy így nézhetne ki:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #9639 Dátum: 2012. november 20. - 16:41:24 »