A Batmaneknek minőségi, csavaros sztorija volt? Melyiknek?
Elsősorban a második részre gondolok, kétségtelenül az a trilógia legjobb darabja. De a DD filmet sztoriban nálam mindhárom Batman simán veri (meg más szempontból is, egyértelműen jobb filmek szerintem).
A második tök jó volt, de az is Ledger előadásmódja miatt elsősorban.
Tény, hogy Ledger rendkívülit alakított - talán élete szerepe volt ez. De igazságtalan lenne azt mondani, hogy ő vitte el a hátán a filmet.

A TDK egy nagyon jól összerakott, komplex forgatókönyvet kapott, emellett az összes szereplő kiválóan alakított. Például Aaron Eckhart is zseniálisan formálta meg Dentet, csak ez nem tűnik fel annyira, mert Ledger ellopta a showt. Számomra a TDK minden szempontból tökéletes film volt, és ez legalább annyira Nolan érdeme, mint Ledgeré.
Ravasz, agyafúrt főgenya? Melyik, Jokeren kívül? Bane?
Nem, a harmadik részben Talia volt az a bizonyos agyafúrt főgonosz.

Csak ő a film nagy részében a háttérben ügyködött. Bane tulajdonképpen csak Talia jobbkeze volt, a terv végrehajtója. Nekem különben tetszett, hogy nem akartak belőle egy második Jokert faragni, szimplán csak az Árnyak Ligájának tagja volt.
Az viszont igaz, hogy Bane figurája középszerű volt, de számomra két dolog dobta fel a karakterét: Tom Hardy alakítása, amelyből remekül átjött a figura brutalitása és átütő, nyers ereje; illetve Bane eredettörténete, amely drámaibbá tette a karakterét.
Viszont el tudom képzelni, hogy ki tudtak volna hozni többet is a karakterből, ha a képregényesebb megvalósítást választják.
Fenegyerek ennél fényévekkel jobb, nagyon nem szeretném, ha ilyen lenne. Mindenekelőtt nem egysíkúan dark, mint Batman. Ha olyanná tennék, csak a lényegét vennék el tőle.
Nem is azt mondom, hogy Batman-klónt csináljanak belőle... Természetesen tartsák meg a karakter saját stílusjegyeit, és úgy próbáljanak meg jó filmet csinálni vele, hogy közben megragadják a karakter lényegét. De mindezt megvalósíthatnák egy hasonlóan mély és komplex filmben is, mint amilyen a TDK volt. Magyarán tegyenek egy erős forgatókönyvet a figura feneke alá.
Egyébként nem tagadom, hogy a DD filmnek is van egyfajta hangulata, amit lehet szeretni, vannak benne erős jelenetek amik tetszettek, illetve a színészek is jók voltak, de azért mégis felemás érzésekkel jöttem ki a moziból annak idején. Egyszerűen gyenge és túl egyszerű volt a sztorija, sötétebb, mélyebb, komorabb filmet vártam volna, amihez pl a drámai lezárás is sokkal jobban illett volna, mint a "happy end". Túl könnyed film volt, tipikus nyári popcorn mozi, ami nálam a Szellemlovassal van egy szinten. Vagyis nem rossz, illetve kikapcsolódásnak jó, de az ember többet várt volna tőle. Erre mondtam, hogy nálam Nolan filmjei magasabb minőségi kategóriát képviselnek, mint a DD.