Ben Affleck? Na erre aztán nem számítottam.

Végülis a DD-ben jó volt, remélem itt is beválik (kicsit hasonló szerep, van referenciája legalább

). Mondjuk én is öregnek tartottam volna őt (és Brolint is) a szerephez, azt hittem, fiatalabb Batmant akar a stúdió. Viszont a stúdió részéről nem rossz a döntés, mert Ben elég híres színész (és képregényes körökben is elég ismert), jó húzónév lesz, és valószínűleg jóval kevesebbe került megszerezni, mint Bale-t. Ráadásul így lesz egy magyar származású Batman-ünk, ezt kapjátok ki.

Valaki írta, hogy akkor Matt Demon lehetne Robin. 

Mondjuk én azt hittem vmi nagyon csíny datával fogják ezt bejelenteni...
Engem nem lepett meg, hogy nem csináltak csinnadrattát, mert még így is nagyon kérdéses, hogy hogyan fog elsülni a dolog. Sokan úgy vannak Bale-el, mint mi Robert Downey Jr.-al, hogy csak ő lehet Vasember, illetve Bale az igazi Batman. Kérdés, hogy hogyan fogják fogadni a rajongók a váltást, illetve a legfontosabb, hogy a filmben milyenre sikerül Affleck Batmanje.
Mert félt. Nem akart meghalni, és magához akarta kaparintani a hatalmat. Többször mondja is, hogy "ne legyünk bolhák.... " ezt is azért, mert nem bírja elviselni a nála nagyobb hatalmat. Ne legyen felette senki. Biztos nem azért mert aggódott az emberiségért. Az meg hogy a hősök így reagáltak, hát istenem, biztos volt rá okuk. Nem hiszem, hogy bárkinek nekiestek volna csak úgy... 
Nem, Fátum nem félt, az biztos. Aki egymaga szembe mer szállni a Túlontúlival, az rohadtul nem gyáva.

A hatalommániája inkább a nagyravágyásával, illetve bizonyos lelki sérülésekkel magyarázható. Egyébként persze, hogy nem az emberiségért csinálta, hanem önző célokból, saját magáért. Abban egyet is értünk, hogy Fátum nem "jó" ember (hisz akkor nem is lenne szuperbűnöző

), gátlástalan, öntelt, és önző, de attól még van egyfajta torz erkölcsi- és értékrendje, és nem velejéig romlott. Ha igazán gonosz lenne, akkor abban a pillanatban végzett volna minden ellenségével - nem csak a hősökkel, de a Főldön és szerte a galaxisban minden vélt vagy valós ellenséggel - amint magához ragadta a Túlontúli hatalmát.
Ahogy Gaby is utalt rá, Fátum lényegében egy idealizált diktátor, aki bár elnyomás alatt tartja a népét, de mégsem élnek rosszul az alattvalói, sőt, felvirágoztatja az országát. Illetve, én más megközelítésben úgy is szoktam fogalmazni, hogy ő egy "negatív Odüsszeusz", akinek nincsenek szuperképességei, de ezt a hátrányát az intelligenciájával és a tudásával képes ellensúlyozni a szuperhősökkel szemben, és képes volt a legnagyobb ellenfelükké válni. Ezért is utáltam az F4 filmben, hogy szuperképességeket kapott, mert így számomra ez a lényeges vonása veszett el a karakternek.