Egyetértek Kaine-el, ez a film már az új generációnak készül, ami nem feltétlenül baj.
Amúgy nem rossz a trailer, bár látszik, hogy feleannyira se lesz durva, mint a régi filmek, de ez nem is lep meg, illetve nem is baj. Az is biztos, hogy elég látványos lesz, csak ez nehogy a sztori rovására menjen (mint az új Emlékmásban). Engem csak két dolog zavar így első blikkre: hogy meghagyták Murphy egyik kezét élőnek, illetve hogy feketére festették a páncélját. Pedig a trailer egy részében a krómozott páncélban szaladgál és tök jól néz ki.
+ Keatonnak én is örülök.

Szerintem is. A régi filmnél tényleg elhitte az ember, hogy egy robot mozog ott. Király volt. Viszont ennél az újnál egyáltalán nem érzi az ember, hogy egy robot van ott, hanem egy páncélban van egy mozgássérült zsaru, pedig pont a roboton lenne a hangsúly.
Azért ne felejtsétek el, hogy 20-30 évvel ezelőtt, amikor a régi film is készült, még más volt az emberek elképzelése a robotokról és a jövőbeli technológiákról, mint ma. Manapság, amikor minden sci-fiben az emberi mozgást tökéletesen leutánzó, ruganyosan ugrabugráló robotokat látunk, elég ciki lenne a régi robotzsarus szaggatott mozgás és a futás képességének hiánya.

Valahol megértem őket. Kevés kivétellel minden régi film bugyutának tűnik. Ha a sztori jó, akkor a jelmezek, vagy a szlengek.
Én is megértem őket. Pl. a régi Robotzsaru sztorija hiába jó, és hiába brutálisan durva a film, ha amúgy a robot mai szemmel már gagyinak hat. Főleg, ha összehasonlítják pl. a Vasember filmekkel.

Úgy gondolom, hogy nálunk azért a nosztalgiafaktor is erősen belejátszik, hogy ennyire védjük a régi filmeket, elfogultak vagyunk. Még akkor is, ha - CGI híján - sok akkori filmben igazi bravúr volt a sminkmesterek munkája.
Szerintem nincs semmi baj a rebootolással, ha jól csinálják, és ha már ilyen szuper CGI technológia van manapság, akkor miért ne lehetne kihasználni? Sok régi film van, ami ma már kicsit gagyinak hat, sokkal látványosabbá tudják tenni CGI-vel.
Nem a CGI használatával van a baj, hanem azzal, hogy sokszor a stúdiók elkényelmesednek, vagy nem mernek kockáztatni, és a sztorival nem sokat fáradoznak, mert a látvány majd úgyis eladja a filmet.