A lélektani téma úgy kb az első 50-100 füzetben érdekes, utána már rém erőltetett és kínos.
Lehet, úgy gondolják, hogy 100 részenként úgyis kicserélődik az olvasógárda.

Vadóc képességét is játszi könnyedséggel meg lehetne javítani,de ugyanez a helyzet Ben-nel és a Hulk-kal is.
Nem tudom. Ha azért nem vesszük alapnak, hogy ez a MU, itt minden lehetséges, akkor reálisan közelítve a dolgot, tök lehetetlen lenne megtenni. Ahhoz, hogy Ben kővé változzon, kellett a saját sejtfelépítése és a kozmikus sugarak. A kettő egymásra hatása. Ilyet visszafordítani, hát nem tudom. Egy mutációt pedig talán még nehezebb, hiszen ott természetes evolúcióról van szó. Ráadásul ott a mutánsok nagy része nem is akarja elveszíteni a képességét.
Épp ez a bajom Reed-del. Az írók úgy ábrázolják mint legokosabb koponyát a 616-os világban,aki alternatív dimenziókba tesz látogatást,speciális fegyvereket tervez és olyan isteneket győz le akikhez egy átlag halandó abszolút nem ér fel. Ezzel szemben a haverjának nem képes építeni egy gépet ami visszaváltoztatja emberré, vagy legalábbis esélyt ad arra,hogy ki-be kapcsolhassa az erejét.
Kérdés, hogy mi Reed szakterülete. Mert a dimenziók valami metafizikai tudást feltételeznek, a fegyverek műszakit, de az emberek szervezetének megváltoztatásához biológiai kellene. Nem tudom, hogy abban mennyire jó Reed. De ha jó is, épp a felsoroltak miatt nem tette meg. Mert állandóan építenie kell valamit a Föld védelmében.

Miközben a gonoszok lépten nyomon olyan szerekkel pumpálják őket, meg olyan tárgyakat aggatnak rájuk, amiktől időlegesen elveszítik a mutáns képességeiket. 
Hát ja, ők ráérnek ezekkel foglalkozni, nem kell megmenteniük senkit.