Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1319596 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

BuB

• Pókfej
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #13200 Dátum: 2015. május 05. - 10:24:08 »
He...
haláli ez a kabát  ;D

Amúgy Krokk szerepére ismét megérte egy fekete színészt szerződtetni...  :roll:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #13201 Dátum: 2015. május 05. - 10:44:45 »
Én sem a kabátot vettem észre először, de ja jópofa.  :)
Amúgy Krokk szerepére ismét megérte egy fekete színészt szerződtetni...  :roll:
Ezt légyszi magyarázd már meg, így többedszerre bukkan fel. A fekete színészeknek valami külön pótlékot kell fizetni, ami miatt filmben csak fehéreket szabadna maszkírozni, vagy nem tapad rájuk olyan jól a smink, vagy mi a tosz? Vagy ha mindegy, hogy milyen bőrszínű ember van a maszk alatt, akkor csakis fehér lehet? :headscratch:
Jennifer Lawrence-ről is azt hittük Mystic után már mindent láthatunk tőle.
Azért a teljes nyílt meztelenség, és a 16 liter kék festék, plusz minden lényegesebb pont külön le is fedve (ráadásul a legutóbbi filmben gyakorlatilag az egy ruha) között marha nagy különbség van. ;D
« Utoljára szerkesztve: 2015. május 05. - 11:00:12 írta Todd »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #13202 Dátum: 2015. május 05. - 11:22:09 »
Gondolom azért Adewale-t választották erre a szerepre, mert alkatilag teljesen jó alapanyag, hisz magas,izmos és az arcvonásai is elég durvák. Sokkal könnyebb egy ilyen emberből mutáns pszichopatát maszkírozni mint páldául Will Smith-ből :lol: Anno a Daredevil filmben szintén ez lehetett a helyzet, és emiatt lett Fisk néger, mert nem találtak sehol akkora fehér embert mint amekkora MCD volt. Jut eszembe ha élne milyen király Croc-ot lehetne belőle csinálni 8)

BuB

• Pókfej
« Válasz #13203 Dátum: 2015. május 05. - 11:25:43 »
Én sem a kabátot vettem észre először, de ja jópofa.  :)

Tom, mire gondolsz, mert nekem is más tűnt fel először, de gondoltam, inkább a kabátkát írom le, (mert az is jópofa  ;D;D

Ezt légyszi magyarázd már meg, így többedszerre bukkan fel. A fekete színészeknek valami külön pótlékot kell fizetni, ami miatt filmben csak fehéreket szabadna maszkírozni, vagy nem tapad rájuk olyan jól a smink, vagy mi a tosz? Vagy ha mindegy, hogy milyen bőrszínű ember van a maszk alatt, akkor csakis fehér lehet? :headscratch:
Ez csak a szokásos... ezért kellett fekete színész, hogy aztán totál elmaszkírozzák? Szinte csak azért kellett, hogy elmondhassák hogy volt benne olyan színész is...  de akkor ha már ennyire erre hajtanak, miért nem adnak normális szerepet, ahol nem kell kitakarni a teljes fejét, arcát, bőrét...  :roll:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #13204 Dátum: 2015. május 05. - 11:32:32 »
Ez csak a szokásos... ezért kellett fekete színész, hogy aztán totál elmaszkírozzák? Szinte csak azért kellett, hogy elmondhassák hogy volt benne olyan színész is...  de akkor ha már ennyire erre hajtanak, miért nem adnak normális szerepet, ahol nem kell kitakarni a teljes fejét, arcát, bőrét...  :roll:
Kár a filmbe a fekete alapanyag, ha úgyis eltakarják!  :lol: :lol:
Ha úgyis csak a PC miatt alaklmazzák őket, legalább látszódjon. Talán állami támogatás jár utánuk.  :lol: :lol: :lol:

Todd

• Pókfej
« Válasz #13205 Dátum: 2015. május 05. - 11:58:20 »
Ez nekem csak ilyen tipikus enyhe rasszizmussal vegyített fanboykodásnak tűnik. Igen zavaró, ha egy-egy jellegzetes karakternél csinálják (Fáklya pl.), és ezt meg is tudom érteni.
De ilyen nulldimenziós zs kategóriás figuráknál, hogy fekete-e gyilkos krokk, vagy elektró, meg ilyenek, rohadtul mindegy. Őt még csak azt se mondhatod, hogy "díszfeka", mert nem is látod.
« Utoljára szerkesztve: 2015. május 05. - 12:01:36 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #13206 Dátum: 2015. május 05. - 12:08:30 »
Ha én fekete lennék, nem hagynám, hogy eltakarják a feketeségem, hisz az a lényeg  ;D
Sírok! :lol:

BuB

• Pókfej
« Válasz #13207 Dátum: 2015. május 05. - 12:13:05 »
Ez nekem csak ilyen tipikus enyhe rasszizmussal vegyített fanboykodásnak tűnik. Igen zavaró, ha egy-egy jellegzetes karakternél csinálják (Fáklya pl.), és ezt meg is tudom érteni.
De ilyen nulldimenziós zs kategóriás figuráknál, hogy fekete-e gyilkos krokk, vagy elektró, meg ilyenek, rohadtul mindegy. Őt még csak azt se mondhatod, hogy "díszfeka", mert nem is látod.
Hát engem pont ez zavar... ha eltakarják, akkor minek erőltetnek oda egy fekete karaktert?

Amúgy Krok, sztem eleve fekete kari lenne... bár ebben annyira nem vagyok biztos.  :headscratch:  szval nála rohadtul nem érdekelne... annyira elektrónál se hatott meg... csak utána néztem, hogy ha ennyire elmaszkírozzák, akkor minek?  :roll:

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #13208 Dátum: 2015. május 05. - 12:17:44 »

Ott a pont! Croc egy huszadrangú thug, aki csak annyiban különbözik a fajtájától,hogy genetikailag buherált,de semmi több. Nála abszolút nem lényeges,hogy milyen rasszból származik.

Todd

• Pókfej
« Válasz #13209 Dátum: 2015. május 05. - 12:20:19 »
Szóval már ott tartunk, hogy minek játszik egy fekete karaktert egy fekete színész, amikor egy fehér színész is el tudná játszani.
Ez az érvelés számomra egyre röhejesebb. :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2015. május 05. - 12:26:22 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #13210 Dátum: 2015. május 05. - 12:38:15 »
De nem biztos, hogy ám fekete  ;D csak én emlékszem rosszul.

De sztem akkor is furi, hogy csináljunk egy fehér kariból négert, hogy politikailag korrektek legyünk, de ugyanakkor totálisan elmaszkírozzuk, hogy ne is látszódjon... így mi értelme?

Ebből a szempontból nekem tök érdekes, hogy az F4-ben nem a Lény lett fekete karakter...  :hehe:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #13211 Dátum: 2015. május 05. - 13:31:00 »
Ha én fekete lennék, nem hagynám, hogy eltakarják a feketeségem, hisz az a lényeg  ;D
:lol: :lol:
És Will Smith fehér maszkban fog rohangálni! :twisted: ;D

Szerintem Robert Downey jr.-nak kellett volna adni Krok szerepét. Először feketére maszkírozták volna, aztán egy második réteggel meg Kroknak. :lol:

De komolyra fordítva, egyértelmű, hogy a testalkata miatt kapta meg a színész Kroki szerepét. ;) Mint ahogy Michael Clarke Duncan is ezért kapta meg a Vezér szerepét + amellett ő jó színész is volt.
Mondjuk az más kérdés, hogy a mai filmes technikákkal, ha azt el tudták hitetni, hogy Elijah Wood kisgyerek méretű a GYU-ban, akkor valszeg egy képregényű Vezért is vászonra tudtak volna trükközni, de nyilván egyszerűbb és olcsóbb egy megfelelő testalkatú színészt felfogadni a szerepre.

Idézet
Igen zavaró, ha egy-egy jellegzetes karakternél csinálják (Fáklya pl.), és ezt meg is tudom érteni.
De ilyen nulldimenziós zs kategóriás figuráknál, hogy fekete-e gyilkos krokk, vagy elektró, meg ilyenek, rohadtul mindegy.
Igen, én is így vagyok vele.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13212 Dátum: 2015. május 05. - 14:43:46 »
De sztem akkor is furi, hogy csináljunk egy fehér kariból négert, hogy politikailag korrektek legyünk, de ugyanakkor totálisan elmaszkírozzuk, hogy ne is látszódjon... így mi értelme?
Én azt hiszem, ez azért van, mert valamiért kötelező feketéket is foglalkoztatni minden munkakörben, és így akarják megúszni azt, amit a Fáklya miatt kap a Fox. Hisz a GotG-ban is Gamora színes volt a zöld alatt. Sőt, mintha ő lett volna az egyik kék navi is. :)

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #13213 Dátum: 2015. május 05. - 16:34:15 »

:lol: :lol: :lol:

Mondjuk az más kérdés, hogy a mai filmes technikákkal, ha azt el tudták hitetni, hogy Elijah Wood kisgyerek méretű a GYU-ban

Én még mindig abban a hitben élek hogy ő alacsonyabb az átlagnál. ;D

"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13214 Dátum: 2015. május 05. - 16:39:33 »
Mert nem? :)

A "professzor" is jó kicsi volt benne. :)

Raisu

• Traveller
« Válasz #13215 Dátum: 2015. május 05. - 16:57:05 »
Én azt hiszem, ez azért van, mert valamiért kötelező feketéket is foglalkoztatni minden munkakörben, és így akarják megúszni azt, amit a Fáklya miatt kap a Fox. Hisz a GotG-ban is Gamora színes volt a zöld alatt. Sőt, mintha ő lett volna az egyik kék navi is. :)
Kétlem, hogy az bárhol elő lenne írva, hogy minden filmben kötelezően lennie kell egy fekete karakternek, sőt, hogy az egyik főszereplőnek kell annak lennie (Az Avengersben, meg úgy általában a Marvel filmekben is csak Fury, Sólyom meg Hadigép van, akik meg inkább mellékszereplők, és ez azért valahol gáz egy 10+ filmből álló sorozatban...). Az meg, hogy direkt olyan szerepre választanak fekete színészt, amelyhez el kell maszkírozni az illetőt, elég durván rasszista hozzáállás. Annál már csak az durvább, amikor az emberek kiakadnak azon, hogy egy elmaszkírozott szereplőt fekete színész játszik. Azért egy színész (jobb esetben) több a bőrszínénél. Pont, hogy egy befestett karakternél kéne magasról tenni arra, hogy milyen színű színész alakítja, nem?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13216 Dátum: 2015. május 05. - 19:29:37 »
Főszereplőnek biztosan nem kell lennie.
Idézet
Az meg, hogy direkt olyan szerepre választanak fekete színészt, amelyhez el kell maszkírozni az illetőt, elég durván rasszista hozzáállás.
Nem feltétlenül. Ha ez egy szakszervezeti valami, akkor elég az, ha munkát adnak nekik.

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #13217 Dátum: 2015. május 05. - 20:05:59 »
A Spawn jut erről eszembe. A képregényben is fekete volt, így nem meglepő, hogy a filmbe is az lett, miközben a játékidő 99%-ában maszkot viselt vagy mikor az összeéget fejét láthattuk, meg nem mondaná senki, milyen bőrszínű volt előtte.  :P Hol itt a PC?  :hehe:

Olvastam valahol, felvetették a reboot lehetőségét nem rég Hollywoodban. El kélne egy normális feldolgozás már meggyötört karakternek.

balogh44

• Thanos
« Válasz #13218 Dátum: 2015. május 05. - 20:09:12 »
 Slipknot-ot is alaposan realizálták:

:uhoh:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #13219 Dátum: 2015. május 05. - 21:37:10 »
Kommandós lett.
Ezt tudja: "Mastery of ropes, assassin training, use of unbreakable ropes." Kíváncsi leszek, hogy egy szakértő segítségével kidolgoznak-e olyan helyzeteket, ahol valódi spéci csomókat és kötéltechnikákat használ. Vagy nem tudom mire lehet jó a kari.
« Utoljára szerkesztve: 2015. május 05. - 21:41:33 írta VTomi »