Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1318746 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #13220 Dátum: 2015. május 05. - 21:53:29 »

:uhoh:

A képen termékelhelyezést láthatunk. Fa-testápolót!  ;D És milyen illatút használ Harley? Vérgőzöst.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/db/7d/59/db7d590afff64b57f04e379c4993d619.jpg

Na, ezt a hozzászólást még én is túlzásnak érzem a magam részéről.  :rajzolo:  :-[

Todd

• Pókfej
« Válasz #13221 Dátum: 2015. május 06. - 08:35:55 »
Olvastam valahol, felvetették a reboot lehetőségét nem rég Hollywoodban. El kélne egy normális feldolgozás már meggyötört karakternek.
Szerintem McFarlane az utóbbi 10 évben napi szinten felveti a reboot lehetőségét.  ;D
Állítólag ez már valóban egészen közel van, de mivel még csak tőle olvastam, őt meg nem vehetjük túl biztos forrásnak, így semmit sem lehet tudni továbbra sem.
Jó lenne, az tuti.
Az meg, hogy direkt olyan szerepre választanak fekete színészt, amelyhez el kell maszkírozni az illetőt, elég durván rasszista hozzáállás. Annál már csak az durvább, amikor az emberek kiakadnak azon, hogy egy elmaszkírozott szereplőt fekete színész játszik. Azért egy színész (jobb esetben) több a bőrszínénél. Pont, hogy egy befestett karakternél kéne magasról tenni arra, hogy milyen színű színész alakítja, nem?
Nekem az a durva, hogy annyira benne van még mindig a társadalomba a rasszizmus nevelve, hogy sok embernek fel sem tűnik, mi az.
Persze van néhány fórumozó, aki nyíltan vállalja (itt nem BuB-ra gondolok), ami még durvább így a 21 században. :roll:
« Utoljára szerkesztve: 2015. május 06. - 09:51:08 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #13222 Dátum: 2015. május 06. - 10:05:23 »
Szerintem nem rasszizmusról van szó... már azt nekem címezted...
Engem csak szimplán zavar, hogy van egy adaptáció, aminél aztán 60-70 éve meglévő karaktert megváltoztatnak a politikailag korrektség nevében... aztán meg totál elmaszkírozzák... így akkor minek kellett változtatni? Ez álszentség... ha már ennyire néger karakterrel akar dolgoztatni, akkor vállalják fel, és ne maszkírozzák teljesen felismerhetetlenné...  és csoda, hogy ezért a kinti ilyen szervezetek még nem emeltek fel a szavukat.  :D
Mert tuti, fordított esetben teszem azt Luke Cage-ből csinálnának fehéret) már ott dübörögnének az irodák előtt...  de ha egy fehérrel csinálják ezt és a "fan" kicsit höbörög, már rasszistának van bélyegezve...  :headscratch:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #13223 Dátum: 2015. május 06. - 10:23:21 »
Már bocs, de teljesen mellébeszélsz.
de ha egy fehérrel csinálják ezt és a "fan" kicsit höbörög, már rasszistának van bélyegezve...  :headscratch:
Csak épp nem egy fehérrel csinálták, hanem egy olyannal akiről nem is tudni, milyen a bőrszíne, de valószínűleg nem fehér (ettől pontosabb infót rövid utánaolvasás alapján nem találtam Croc rasszáról, de erősen megoszlanak róla a vélemények).
Itt van az igen komoly hiba az érvelésedben.
« Utoljára szerkesztve: 2015. május 06. - 10:37:19 írta Todd »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #13224 Dátum: 2015. május 06. - 10:35:04 »
Szerintem nem rasszizmusról van szó... már azt nekem címezted...
Engem csak szimplán zavar, hogy van egy adaptáció, aminél aztán 60-70 éve meglévő karaktert megváltoztatnak a politikailag korrektség nevében... aztán meg totál elmaszkírozzák... így akkor minek kellett változtatni? Ez álszentség... ha már ennyire néger karakterrel akar dolgoztatni, akkor vállalják fel, és ne maszkírozzák teljesen felismerhetetlenné...  és csoda, hogy ezért a kinti ilyen szervezetek még nem emeltek fel a szavukat.  :D
Mert tuti, fordított esetben teszem azt Luke Cage-ből csinálnának fehéret) már ott dübörögnének az irodák előtt...  de ha egy fehérrel csinálják ezt és a "fan" kicsit höbörög, már rasszistának van bélyegezve...  :headscratch:

Ebben ne keress logikát, mert alapvetően nincs is. Az egész 21.század a reverse-racism jegyében telik amivel alapvetően nem lenne bajom, kivéve mikor ilyen agresszívan nyomulnak...
Mindig azt szoktam mondani,hogyha mindenáron rá kell erőltetni az emberekre, akkor tegyék azt kreatívabban! Alkossanak új karaktereket, vagy ha kell a csapatba egy etnikum akkor ne a fehér karit áldozzák be, hanem cseréljék ki egy néger szereplőre. Ez főként a mostani Suicide Squad-ban jelenlévő Deadshot-ra vonatkozott, mert őt igazán hagyhatták volna az eredeti formájában és mondjuk valamelyik másik fehér figura helyett teszem azt Bronze Tiger-t vagy Black Mantát teszik bele a csapatba. Ennyire egyszerű az egész, Hollywood mégis inkább az álszent taktikát választja és tovább idegeli a rajongókat :drying:

Viszont Croc esetében abszolút minden mindegy, mert az ő eredetére és emberi formájára senki sem kíváncsi :lol:

Todd

• Pókfej
« Válasz #13225 Dátum: 2015. május 06. - 10:43:36 »
Az egész 21.század a reverse-racism jegyében telik amivel alapvetően nem lenne bajom, kivéve mikor ilyen agresszívan nyomulnak...
Mindig azt szoktam mondani,hogyha mindenáron rá kell erőltetni az emberekre, akkor tegyék azt kreatívabban! Alkossanak új karaktereket, vagy ha kell a csapatba egy etnikum akkor ne a fehér karit áldozzák be, hanem cseréljék ki egy néger szereplőre.
Egyetértek. Amúgy én úgy látom, hogy kell is agresszíven nyomulni, mert még mindig igen nagy a lemaradás. És nem csak ebben a témában, de a nők egyenjogúságában, meg a melegek elfogadásában is.
Szóval ja, mindenképpen jó, ha a tömeg média foglalkozik ezekkel. De ez csak akkor működik jól, ha van teszem azt egy jó karakter, aki amúgy nő/nem kaukázusi/meleg (megfelelő kiválasztható), és nem ez a fő jellemzője, hanem e-mellett is jó, érdekes karakter.

BuB

• Pókfej
« Válasz #13226 Dátum: 2015. május 06. - 10:43:41 »
Már bocs, de teljesen mellébeszélsz.
de ha egy fehérrel csinálják ezt és a "fan" kicsit höbörög, már rasszistának van bélyegezve...  :headscratch:
Csak épp nem egy fehérrel csinálták, hanem egy olyannal akiről nem is tudni, milyen a bőrszíne, de valószínűleg nem fehér (ettől pontosabb infót rövid utánaolvasás alapján nem találtam Croc rasszáról, de erősen megoszlanak róla a vélemények).
Itt van az igen komoly hiba az érvelésedben.

Hát nem is Krokkra gondoltam itt, hanem úgy általánosságban.

Amúgy, elvben fehér a karakter, az egyik comicsban, amit most csináltam fehér rokonai voltak, ettől függetlenül lehet félvér, ez sose derül ki valszeg. Bár gondolom a film miatt most úgyis előtérbe helyezik és lesz még neki háttérsztorija bőven addig.

Ez főként a mostani Suicide Squad-ban jelenlévő Deadshot-ra vonatkozott, mert őt igazán hagyhatták volna az eredeti formájában és mondjuk valamelyik másik fehér figura helyett teszem azt Bronze Tiger-t vagy Black Mantát teszik bele a csapatba. Ennyire egyszerű az egész, Hollywood mégis inkább az álszent taktikát választja és tovább idegeli a rajongókat :drying:

Ja, ezzel totál egyetértek és kicsit ezért bosszant Deadshot, simán meglehett volna így oldani, főleg, hogy Bronze eleve Osztag tag...
(de elvben Manta benne lesz...)
« Utoljára szerkesztve: 2015. május 06. - 10:46:54 írta BuB »

Todd

• Pókfej
« Válasz #13227 Dátum: 2015. május 06. - 10:51:23 »
Ellenben van olyan comic is, amiben szerepel félig átalakultan eléggé sötét bőrszínnel, és olyan is, amiben "white boy"-nak szólítja Robint. Ezért mondtam, hogy igazából a képregényben sem tudni, és hogy erről egymásnak ellentmondó infók vannak.
Egy ilyen csapatfilmben amúgy túl komoly háttérsztorikra nem hiszem, hogy számíthatunk.
Főszereplőnek biztosan nem kell lennie.
Idézet
Az meg, hogy direkt olyan szerepre választanak fekete színészt, amelyhez el kell maszkírozni az illetőt, elég durván rasszista hozzáállás.
Nem feltétlenül. Ha ez egy szakszervezeti valami, akkor elég az, ha munkát adnak nekik.
Viszont ha ez igaz, akkor eléggé brutális, hogyha nem lenne ez a fajta agresszív erőltetés, akkor minden nyugati filmben csak fehér karakterek lennének, meg egy kötelező jónő.
Ilyen szempontból amúgy szerintem még mindig az X-men a legjobb képregényes/filmes (főleg az 1-2) franchise, most főleg a fontos női karakterek szempontjából értem ezt.

Így utólag belegondolva Spawn már csak ezért is egy igen jó karakter, akit jobban erőltetni kellene, mert ismert népszerű figura, de nem ez az első számú attribútuma, hogy ő a "fekete".
« Utoljára szerkesztve: 2015. május 06. - 11:03:22 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #13228 Dátum: 2015. május 06. - 11:41:01 »
Ellenben van olyan comic is, amiben szerepel félig átalakultan eléggé sötét bőrszínnel, és olyan is, amiben "white boy"-nak szólítja Robint. Ezért mondtam, hogy igazából a képregényben sem tudni, és hogy erről egymásnak ellentmondó infók vannak.
Egy ilyen csapatfilmben amúgy túl komoly háttérsztorikra nem hiszem, hogy számíthatunk.
Jah, vmi ilyesmi fogalmazódott meg bennem, ahogy tegnap néztem ezt a csapat felállást... kicsit túl sokan vannak... télleg pszkos 12 lesz ebből, pedg az Osztag jobbára 5 körüli tagságból állt... tuti elsikkad pár emberke a filmben...

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #13229 Dátum: 2015. május 06. - 12:23:28 »
Az elég nagy probléma már önmagában is,hogy 12 tagot számlál a csapat. Elég lenne kb 5-6 népszerű karakter és hadd szóljon! De hát ez van ha sokat akar a szarka... :roll:

Mellesleg az agresszív anti-rasszista nyomulással nem értek egyet, mert az már lassan kimeríti a propaganda fogalmát! A világon szinte mindenütt elfogadják a feketéket, ebbe talán csak az USA déli államai nem tartoznak bele,de rajtuk kívül egész Európa tudomásul veszi az egyenlőségüket. Az megint más tészta,hogy az EU-ban rettentő gusztustalan propagandával próbálják ezt a népesség tudtára adni :roll:

Todd

• Pókfej
« Válasz #13230 Dátum: 2015. május 06. - 12:36:28 »
Csak pár példa saját ismerőseim között.
Amikor egyszer egy fekete srác jött a repülőgép szimulátorba, egymás között a pilóta kolléga megkérdezte tőlem, hogy "Ez most egyáltalán tud magyarul?".
Most hétvégén történt meg az, hogy barátnőm keresztapjánál voltunk, és ment egy meccs a TV-ben, és látva a magyar csapatban játszó feketéket megjegyezte, hogy "Én négereket nem is engednék be az országba!". És szerintem ez a mentalitás nagy átlagban nem ritka (ismerve az átlag értelmiségi szintet talán azt is meg merném kockáztatni, hogy ez a jellemzőbb).
Szóval ja, Európában mindenhol elfogadott, fölösleges a propaganda... Szerintem azért mondtuk eddig, hogy ez Európában nem aktuális, mert eddig nem nagyon volt részünk benne.
Nyilván ez összetett probléma (és több irányú, vagyis a kisebbség is felelős benne), és szerintem sem jó megoldás, az amit most erőltetnek, de a probléma nagyon is létezik, mind a mai napig.
Jah, vmi ilyesmi fogalmazódott meg bennem, ahogy tegnap néztem ezt a csapat felállást... kicsit túl sokan vannak... télleg pszkos 12 lesz ebből, pedg az Osztag jobbára 5 körüli tagságból állt... tuti elsikkad pár emberke a filmben...
Igen ez sajnos elég gáz.
« Utoljára szerkesztve: 2015. május 06. - 12:43:17 írta Todd »

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #13231 Dátum: 2015. május 06. - 12:45:18 »
Gyerekek, az egész vita ott borul hogy kiakadunk ha egy karaktert fekete játszik, polkorrektség vagy propaganda ide vagy oda. Tökmindegy. Ha fekete onnantól kezdve rögtön az az első hogy mér. Nem az a lényeg, hanem hogy jól játssza-e a karaktert vagy sem.  Fisk is működött feketében, pedig ment rá a fika. Hozzáteszem a mostani fisket is imádom, sőt, egyelőre a legjobb marvel gonosznak tartom.

Az egész ott borul hogy foglalkoztatja ez az embereket, nem ez a lényeg és ilyen szempontból ja rasszizmus. Engem halálosan nem izgat az se hogy fáklya feka az új filmben, propaganda? lehet, erőltetett? igen, lehet belőle jót kihozni, igen, az örökbefogadott gyermek kívülállósága/családkonfliktusa, szerintem egy F4 filmbe beleillő koncepció, a lényeg hogy fáklya bőrszine egyébként tök lényegtelen, nem befolyásolja a film minőségét ami jelenleg amúgy is a dögunalmas és a bitangpusztulatosan fostos közé lövünk be kb a trailerek alapján, az már inkább aggasztó hogy a rendezőjét kibaszták a disneynél mert egy megbízhatatlan csődtömeg. Bőrszínétől független.
« Utoljára szerkesztve: 2015. május 06. - 12:54:38 írta Pádi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #13232 Dátum: 2015. május 06. - 12:54:58 »
Tényleg azon ment háborgás, hogy Ben fekete lett a DD-ben? ;D
Amúgy egyetértek az új Kingpin nagyon jó, a DD sorozatnak a 4. része az első ami úgy ahogy van maradéktalanul nagyon tetszik.
« Utoljára szerkesztve: 2015. május 06. - 12:57:26 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13233 Dátum: 2015. május 06. - 12:57:12 »
Engem csak szimplán zavar, hogy van egy adaptáció, aminél aztán 60-70 éve meglévő karaktert megváltoztatnak a politikailag korrektség nevében...
Ennek szerintem sincs semmi köze a rasszizmushoz, olyannyira, hogy teljesen egyetértek vele.
Mindig azt szoktam mondani,hogyha mindenáron rá kell erőltetni az emberekre, akkor tegyék azt kreatívabban! Alkossanak új karaktereket, vagy ha kell a csapatba egy etnikum akkor ne a fehér karit áldozzák be, hanem cseréljék ki egy néger szereplőre.
Ez például tök értelmes megoldás lenne. Ott az x-Men: First Class, ahol nem Plazma lett néger, hanem behoztak egy új szereplőt a csapatba, és nem csak, hogy teljesen rendben volt, de még kifejezetten jó is volt ott. És a világon senkit sem zavart, hogy a srác nem fehér. Szerintem itt a különbség abban, amit BuB mond és a rasszizmusban.
Amúgy én úgy látom, hogy kell is agresszíven nyomulni, mert még mindig igen nagy a lemaradás. És nem csak ebben a témában, de a nők egyenjogúságában, meg a melegek elfogadásában is.
Sokszor a kevesebb több. Lásd a melegfelvonulást. Agresszív nyomulás, de szerintem semmit sem ad hozzá a melegek elfogadásához, sőt, alighanem még el is vesz belőle. Ugyanígy van az ismert karakterek erőszakos megváltoztatásával is.
Viszont ha ez igaz, akkor eléggé brutális, hogyha nem lenne ez a fajta agresszív erőltetés, akkor minden nyugati filmben csak fehér karakterek lennének, meg egy kötelező jónő.
Csakhogy a filmek a szórakoztatásról szólnak, és a népnevelés nem céljuk, csak esetleg velejárójuk. Vagyis lényegében a közízlést szolgálják (persze a nagyobbak, a művészfilmek más tészta). Mert az, hogy adjanak munkát a feketéknek is, tök jó, tényleg, de az erőltetése már nem. Innen a következő lépés, hogy Amerikában rengeteg a túlsúlyos ember, úgyhogy minden filmbe kötelező lesz egy 200 kiló fölöttit is betenni? Rengeteg olyan film van, ahova fehér ember egyáltalán nem jó, de fordítva is. Mi van a csúnyákkal? :) Charlize Theron nagyon jó nő, mégis ő kapta azt a sorozatgyilkosos szerepet, ahol rondává maszkírozták, pedig oda tök jó lett volna egy kevésbé jó nő is. :)
Engem halálosan nem izgat az se hogy fáklya feka az új filmben
A te véleményedben többször felmerül az, hogy "téged nem izgat", tehát akkor másnak nincs igaza. Másokat viszont izgat, mert mondjuk hozzánőttek a szereplőhöz, jobban, mint te.  ;) És persze ettől még lehet a film jó, csak az ember rossz szájízzel áll neki.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #13234 Dátum: 2015. május 06. - 13:01:44 »
Csak pár példa saját ismerőseim között.
Amikor egyszer egy fekete srác jött a repülőgép szimulátorba, egymás között a pilóta kolléga megkérdezte tőlem, hogy "Ez most egyáltalán tud magyarul?".
Most hétvégén történt meg az, hogy barátnőm keresztapjánál voltunk, és ment egy meccs a TV-ben, és látva a magyar csapatban játszó feketéket megjegyezte, hogy "Én négereket nem is engednék be az országba!". És szerintem ez a mentalitás nagy átlagban nem ritka (ismerve az átlag értelmiségi szintet talán azt is meg merném kockáztatni, hogy ez a jellemzőbb).
Szóval ja, Európában mindenhol elfogadott, fölösleges a propaganda... Szóval szerintem azért mondtuk eddig, hogy ez Európában nem aktuális, mert eddig nem nagyon volt részünk benne.
Nyilván ez összetett probléma (és több irányú, vagyis a kisebbség is felelős benne), és szerintem sem jó megoldás, az amit most erőltetnek, de a probléma nagyon is létezik, mind a mai napig.

Részben igazat adok azoknak akik tartják a távolságot, meg egy kicsit neked is. De akkor hadd mondjam el neked,hogy kb 1 éve élek kint Svédországban és sok "szép" sztorit tudnék neked mesélni az arab,afrikai,muzulmán népekről. Gyakorlatilag itt már nem azt az elcsépelt propagandát nyomatják,hogy mi egy nagy család vagyunk, hanem azt,hogy fogadd el a harmadik világból érkező bevándorlót még akkor is ha erőszakos bűncselekményeket követnek el  :drying:
Alapvetően nem vagyok rasszista és intelligensnek tartom magam,de azt tudomásul kell vennie minden embernek a földön,hogy a rasszokat igenis meg kell különböztetni egymástól, mert abszolút nem vagyunk egyformák és teljesen különbözik a kultúránk! Bár tudod én mostanra már abban is kételkedem,hogy egy arabnak vagy afrikainak van-e olyanja,hogy kultúra...
Egyik ismerősöm aki Angliába ment dolgozni előtte soha nem volt előítéletes,de miután elkezdett abban a közegben élni, gyökeresen megváltozott az álláspontja ezzel kapcsolatban. Sajnos a tények makacs dolgok és ha az EU-ban valaki ellenzi a bevándorlókat azt hidd el nem a bőrszíne miatt teszi hanem a tettei alapján. Kissé eltértünk a tárgytól,de ezt muszáj volt leírnom, mert a Magyarok közül még ma is sokan azt hiszik,hogy az afrikai feketék megegyeznek az afro amerikaikkal, pedig ez tévedés! Akad 1-2 itt Európában,de a többség még mindig reménytelen és képtelen a beilleszkedésre :nemtudom:

Todd

• Pókfej
« Válasz #13235 Dátum: 2015. május 06. - 13:11:59 »
Sokszor a kevesebb több. Lásd a melegfelvonulást. Agresszív nyomulás, de szerintem semmit sem ad hozzá a melegek elfogadásához, sőt, alighanem még el is vesz belőle. Ugyanígy van az ismert karakterek erőszakos megváltoztatásával is.
Igen, erre írtam, hogy az eszköz amivel akarják szerintem sem tökéletes (enyhe kifejezés), de amúgy kell.
Mi van a csúnyákkal? :) Charlize Theron nagyon jó nő, mégis ő kapta azt a sorozatgyilkosos szerepet, ahol rondává maszkírozták, pedig oda tök jó lett volna egy kevésbé jó nő is. :)
Ezt a kérdést inkább BuB-nak kellett volna címezned.
Ő gondolkozik úgy, hogy ha elmaszkíroznak egy feketét, akkor kár volt a fekete színész, gondolom akkor ha elmaszkíroznak egy jónőt, akkor kár volt a jónő.  ;D
Innen a következő lépés, hogy Amerikában rengeteg a túlsúlyos ember, úgyhogy minden filmbe kötelező lesz egy 200 kiló fölöttit is betenni?
Van egy lényeges különbség, azt nem te határozod meg, hogy milyen származású vagy, míg azt, hogy kövér vagy-e, a legtöbbször igen. Amúgy szerintem idáig már eljutottunk, sok a filmekben a kövér ember.  ;D
Rengeteg olyan film van, ahova fehér ember egyáltalán nem jó, de fordítva is.
Mármint legyenek külön feketéknek meg fehéreknek való filmek, meg férfiaknak, meg nőknek való filmek, meg heteróknak meg melegeknek való filmek stb-stb?
Szerintem jelenleg itt tartunk (és hülye módszerekkel próbálnak ebből kilábalni), és ez nekem marhára nem tetszik, mivel a szegregációt erőteljesen növeli.
Plusz az ember nem képes a barátnőjével megnézni egy képregényfilmet úgy, hogy ne lenne mindenkinek egyértelmű, hogy az a film lealacsonyító a női nemre nézve.
És ismét, kivétel az X-men, meg se lepődök rajta, hogy egy meleg férfi rendezte.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13236 Dátum: 2015. május 06. - 13:44:27 »
Ő gondolkozik úgy, hogy ha elmaszkíroznak egy feketét, akkor kár volt a fekete színész, gondolom akkor ha elmaszkíroznak egy jónőt, akkor kár volt a jónő.  ;D
:lol: :lol:
Idézet
Van egy lényeges különbség, azt nem te határozod meg, hogy milyen származású vagy, míg azt, hogy kövér vagy-e, a legtöbbször igen.
Hát, nem tudom. Főleg ott, ahol ez szinte neveltetés kérdése. De persze plusz a gének is.
Idézet
Mármint legyenek külön feketéknek meg fehéreknek való filmek, meg férfiaknak, meg nőknek való filmek, meg heteróknak meg melegeknek való filmek stb-stb?
Nem, dehogy. Csak vannak olyan filmek, ahova egyszerűen kell a fekete színész, és van, ahova meg nem. Plusz vannak azok - és ez a zöme -, ahova teljesen mindegy, hogy ki szerepel benne. Vagyis van egy apró szelete a filmkészítésnek, és tényleg csak egy apró, ahova nem illenek, mégis beerőszakolják őket.
Idézet
Plusz az ember nem képes a barátnőjével megnézni egy képregényfilmet úgy, hogy ne lenne mindenkinek egyértelmű, hogy az a film lealacsonyító a női nemre nézve.
Hát, ugyanez érvényes a képregényekre is, és ugye az alapján készülnek. Már amennyire érvényes, mert én kicsit sem éreztem ezt például az Elektránál, vagy éppen a Fekete (heh) Özvegynél. De hát hol láttál blockbuster filmben olyan nőket, akiknél nem hangsúlyozták ki a nőiességüket?

Todd

• Pókfej
« Válasz #13237 Dátum: 2015. május 06. - 14:12:06 »
Részben igazat adok azoknak akik tartják a távolságot, meg egy kicsit neked is. De akkor hadd mondjam el neked,hogy kb 1 éve élek kint Svédországban és sok "szép" sztorit tudnék neked mesélni az arab,afrikai,muzulmán népekről. Gyakorlatilag itt már nem azt az elcsépelt propagandát nyomatják,hogy mi egy nagy család vagyunk, hanem azt,hogy fogadd el a harmadik világból érkező bevándorlót még akkor is ha erőszakos bűncselekményeket követnek el  :drying
Pontosan erre gondoltam, amikor ezt írtam.
Idézet
Nyilván ez összetett probléma (és több irányú, vagyis a kisebbség is felelős benne)
De alapvetően nem tudok más megoldást elképzelni, mint az integráció. Mivel a szegregáció senkinek sem jó, se nekünk, se nekik. Nyilvánvaló, hogy ehhez biztosítani kell bizonyos fokú segítséget, hogyha ez nem áll rendelkezésre (vagy valaki nem akar élni vele), nem kell tolvajokat importálni, mert az van elég amúgy is.
Amúgy mindenkiben kell hogy legyen sok előítélet, de szerintem ezt nem bőrszín, nemi identitás stb. hanem inkább viselkedés alapján kell belőni.
Plusz vannak azok - és ez a zöme -, ahova teljesen mindegy, hogy ki szerepel benne. Vagyis van egy apró szelete a filmkészítésnek, és tényleg csak egy apró, ahova nem illenek, mégis beerőszakolják őket.
Az említett szerepeket, amiken megy a kiakadás én pontosan ide sorolnám, a tök mindegy-be. Ahogyan a sci-fiket, fantasyket, meséket is.
Hát, ugyanez érvényes a képregényekre is, és ugye az alapján készülnek.
Igen, ez igaz. A Marvel Studio filmek amúgy eddig kifejezetten mélyen vannak ilyen szempontból, addig max a Guardians kivétel.
De hát hol láttál blockbuster filmben olyan nőket, akiknél nem hangsúlyozták ki a nőiességüket?
Bármi, amiben Ellen Page szerepel.  ;D
Ez például tök értelmes megoldás lenne. Ott az x-Men: First Class, ahol nem Plazma lett néger, hanem behoztak egy új szereplőt a csapatba, és nem csak, hogy teljesen rendben volt, de még kifejezetten jó is volt ott. És a világon senkit sem zavart, hogy a srác nem fehér. Szerintem itt a különbség abban, amit BuB mond és a rasszizmusban.
Pl. az új Star Warsnál is volt kiakadás a trailerben látott fekete szereplőn, pedig ő új szereplő, akkor az mi volt?
« Utoljára szerkesztve: 2015. május 06. - 14:25:12 írta Todd »

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #13238 Dátum: 2015. május 06. - 14:23:24 »
Tényleg azon ment háborgás, hogy Ben fekete lett a DD-ben? ;D
Amúgy egyetértek az új Kingpin nagyon jó, a DD sorozatnak a 4. része az első ami úgy ahogy van maradéktalanul nagyon tetszik.

Na beindult, jólvan. :)
Peti neked kicsit suspended disbelief kell hozzá, mert lesznenk benne még ilyen meredekebb húzások mint a harmadik vége, de ha ezeket elnézed akkor nagyon rendben fog működni :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13239 Dátum: 2015. május 06. - 14:26:18 »
Amúgy mindenkiben kell hogy legyen sok előítélet, de szerintem ezt nem bőrszín, nemi identitás stb. hanem inkább viselkedés alapján kell belőni.
Ha viselkedés alapján lőjük be, az már nem előítélet.
Idézet
Az említett szerepeket, amiken megy a kiakadás én pontosan ide sorolnám, a tök mindegy-be.
De miért? Hisz egy bevett szereplőn változtatnak feleslegesen. Ha Piroska egy filmben 300 kilós arab nő lesz, azt a mesét senki sem fogja Piroskának nevezni, legfeljebb paródiának, vagy művészfilmnek. Nem a film műfaja a lényeg, hanem az, hogy egy megismert, megszokott embert változtatnak meg - és nem szűkítve le a bőrszínére, mert mindennemű változtatás negatívumokkal jár. Lásd az új Pókembert, aki egy gyerek, és ez is van olyan rossz, mint a Fáklya. Sokan nem tudják elfogadni az Ultimate, What If, vagy bármilyen alter sztorikat sem, mert az nem arról szól, akit megismertek. Amikor ezt lefordítják egy mozifilmre, szükségszerűen ezer dolog úgyis megváltozik, de ha van rá értelmes magyarázat, akkor az még rendben van. De egy rasszváltásra nemigen van értelmes magyarázat (kivétel a Vezér, látod, ott rendben volt, hisz nála a méret a lényegesebb jellemző). De a Fáklyánál tényleg szükségtelen és erőltetett a váltás.
Idézet
Bármi, amiben Ellen Page szerepel.  ;D
Jó, de nála nem a nőiessége a vonzó, hanem hogy cuki. :)