Engem csak szimplán zavar, hogy van egy adaptáció, aminél aztán 60-70 éve meglévő karaktert megváltoztatnak a politikailag korrektség nevében...
Ennek szerintem sincs semmi köze a rasszizmushoz, olyannyira, hogy teljesen egyetértek vele.
Mindig azt szoktam mondani,hogyha mindenáron rá kell erőltetni az emberekre, akkor tegyék azt kreatívabban! Alkossanak új karaktereket, vagy ha kell a csapatba egy etnikum akkor ne a fehér karit áldozzák be, hanem cseréljék ki egy néger szereplőre.
Ez például tök értelmes megoldás lenne. Ott az x-Men: First Class, ahol nem Plazma lett néger, hanem behoztak egy új szereplőt a csapatba, és nem csak, hogy teljesen rendben volt, de még kifejezetten jó is volt ott. És a világon senkit sem zavart, hogy a srác nem fehér. Szerintem itt a különbség abban, amit BuB mond és a rasszizmusban.
Amúgy én úgy látom, hogy kell is agresszíven nyomulni, mert még mindig igen nagy a lemaradás. És nem csak ebben a témában, de a nők egyenjogúságában, meg a melegek elfogadásában is.
Sokszor a kevesebb több. Lásd a melegfelvonulást. Agresszív nyomulás, de szerintem semmit sem ad hozzá a melegek elfogadásához, sőt, alighanem még el is vesz belőle. Ugyanígy van az ismert karakterek erőszakos megváltoztatásával is.
Viszont ha ez igaz, akkor eléggé brutális, hogyha nem lenne ez a fajta agresszív erőltetés, akkor minden nyugati filmben csak fehér karakterek lennének, meg egy kötelező jónő.
Csakhogy a filmek a szórakoztatásról szólnak, és a népnevelés nem céljuk, csak esetleg velejárójuk. Vagyis lényegében a közízlést szolgálják (persze a nagyobbak, a művészfilmek más tészta). Mert az, hogy adjanak munkát a feketéknek is, tök jó, tényleg, de az erőltetése már nem. Innen a következő lépés, hogy Amerikában rengeteg a túlsúlyos ember, úgyhogy minden filmbe kötelező lesz egy 200 kiló fölöttit is betenni? Rengeteg olyan film van, ahova fehér ember egyáltalán nem jó, de fordítva is. Mi van a csúnyákkal?

Charlize Theron nagyon jó nő, mégis ő kapta azt a sorozatgyilkosos szerepet, ahol rondává maszkírozták, pedig oda tök jó lett volna egy kevésbé jó nő is.

Engem halálosan nem izgat az se hogy fáklya feka az új filmben
A te véleményedben többször felmerül az, hogy "téged nem izgat", tehát akkor másnak nincs igaza. Másokat viszont izgat, mert mondjuk hozzánőttek a szereplőhöz, jobban, mint te.

És persze ettől még lehet a film jó, csak az ember rossz szájízzel áll neki.