Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1319003 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #13480 Dátum: 2015. augusztus 15. - 19:21:14 »
Szerintem ez nem (elsősorban csak) a fanokkal függ össze. Ezek az állandó váltások rebootok a hétköznapi mozinézőket is zavarják. Őket talán még jobban is, mert ők a gyártás meg a kiadó, jogok egyebek körüli infókat nem is követik és igazából nem is érdekli ez őket.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13481 Dátum: 2015. augusztus 15. - 19:59:31 »
Ez is belejátszik, de nem ez a fő ok. A Pókembert is megnézték újra, a Hulkot is. Ez eleve nagyon erős negatív felhanggal indított.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #13482 Dátum: 2015. augusztus 15. - 20:02:39 »
Ha vesszük, hogy az új F4 film már a készítésekor megbukott a fekete Fáklya és a hacker Doom miatt, a Sonynak/Marvelnek nem kéne tanulnia ebből, és kicserélni az új Pókembert egy kevésbé tejfelesszájúra?
Más szavakkal, foglalkozni a rajongói elvárásokkal?
Nem.  ;D
Az F4 ugyan alapból hátrányból indult a rajongóknál a fent említett dolgok miatt, de ettől függetlenül még lehetett volna belőle egy jó film, ami tetszik a közönségnek. De az egész projektet elbarmolták, részben azért, hogy beintsenek a Marvelnek (karakterek, nevek, háttérsztori megváltoztatása), részben meg azért, hogy most ők mekkora újítók, meg kreatívak. Nem jött be, már a Sonynak sem az Amazinges förmedvény első résszel.
De közelsem, tized annyi rossz reakciót nem hallottam amiatt, hogy Pókember fiatalabb lesz. Engem például nem zavar. Bár az Avengers szempontjából jobb lett volna Garfield-et megtartani, de így meg az látszik, hogy a Marvel előre gondolkodik. Egy elég fiatal, ismeretlen színészpalántát szerződtet, aki nem fog egy darabig pattogni pl. a gázsija miatt, illetve vagy 5-6 filmig biztosan le lehet kötni, nem fog kiöregedni.
Meg egyébként is, miért baj az, hogyha a 16 éves Peter Parkert egy 18-19 éves játssza? Engem jobban idegesített az, hogy huszonéveseket fiatalítottak vissza tizenévesnek kisebb-nagyobb sikerrel.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13483 Dátum: 2015. augusztus 15. - 20:32:54 »
Idézet
nem fog egy darabig pattogni pl. a gázsija miatt,
Nem azt mondtam, hogy a Sony részéről nem volt okos döntés, hanem hogy a rajongókat megint kihagyják a számításból. De ez különben sem igaz. Tobey is viszonylag kezdő volt még, és a gázsija az első filmre 3 milla volt, a másodikra már 10. A harmadikra talán 15? Szóval pattoghat, de hát egy 200+ milliós bevételű filmnél ne az legyen már a legfontosabb, hogy 5, vagy 10 millát kap a főszereplő.
Idézet
Meg egyébként is, miért baj az, hogyha a 16 éves Peter Parkert egy 18-19 éves játssza?
Nem az a baj, hanem hogy 13-nak néz ki. Semmi más. A valódi kora tök lényegtelen. A Pókember 2 idején azért kaptam csak egymondatos szinkront a filmben, mert a szinkronrendező megállapította, hogy 15 éves gyerekhangom van. Különben lehettem volna az egyik tűzoltó, vagy a pali, aki a lifttel jött le Pókemberrel együtt. Mindketten 25-35 évesek voltak, én meg 40. De nem ez számít.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #13484 Dátum: 2015. augusztus 15. - 21:17:55 »
Tobey is viszonylag kezdő volt még, és a gázsija az első filmre 3 milla volt, a másodikra már 10. A harmadikra talán 15? Szóval pattoghat, de hát egy 200+ milliós bevételű filmnél ne az legyen már a legfontosabb, hogy 5, vagy 10 millát kap a főszereplő.
Ez nem igaz, 1: mert ő már vagy 10 évvel öregebb volt mint ez a srác, azaz már csak a kora miatt is több filmben kellett már szereplnie
2: Megnéztem, a háta mögött volt már egy Pleasantville, Árvák hercege, Wonder Boys, A pokol lovasai, Dan kocsmája... ismert volt ő ott már, épp az áttörés előtt állt. A legnagyobb nevű rendezőkkel dolgozott.
Egyébként pedig fontos az az 5-10 milla, ha pl. CGI-re tudják költeni, vagy reklámra.

Nem az a baj, hanem hogy 13-nak néz ki. Semmi más. A valódi kora tök lényegtelen.
Szerintem meg az a fontos, hogy jó filmet csináljanak, és akkor felül tudok emelkedni azon, hogy hasonlít-e, vagy mennyi idős, aki játssza. Egyébként Tobey-ba is bele lehetett volna kötni, de minek, mikor a filmek jók voltak. A 3 nem sikerült, meg is kapta ő is a magáét, a miatt a táncikálós, meg emó hajas rész miatt.

A Pókember 2 idején azért kaptam csak egymondatos szinkront a filmben, mert a szinkronrendező megállapította, hogy 15 éves gyerekhangom van. Különben lehettem volna az egyik tűzoltó, vagy a pali, aki a lifttel jött le Pókemberrel együtt. Mindketten 25-35 évesek voltak, én meg 40. De nem ez számít.
:lol: :lol: :lol:
Egyébként nekem is egy 15 éves suttyó hangom van kb. de mit lehet tenni ellene? Amiatt nem fogok nekiállni cigizni, meg nem tervezek szinkronszínész lenni.
Ezért is idegesít mikor egy színészt szidnak, hogy "mit tud ez?" Hát azt, hogy náluk a jó kiállás, jóképüség, a jó hang, mozgás mind egyben megvan, az 100-ból egynél áll össze csak. Plusz ezt még fejlesztik, urai a testüknek, mozdulataiknak, mimikájuknak...
George Clooney eredeti hangja pl. nagyon jó, mély, megnyugtató, nem csodálom, hogy a nők tisztára odáig vannak érte, szerintem sokat tesz hozzá a hangja.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13485 Dátum: 2015. augusztus 16. - 00:05:48 »
Tobey karakterszínész volt előtte, nem állt áttörés előtt. Sam Raimi rendezte talán a Wonder Boyst, onnan hívta magával, de ő sem volt nagy rendező akkor még.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #13486 Dátum: 2015. augusztus 16. - 14:54:18 »
Most sem nagy rendező. Sosem volt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #13487 Dátum: 2015. augusztus 16. - 15:44:37 »
Csak a horror műfaj megreformálása fűződik a nevéhez és egy kult széria, plusz a Pókember sorozat aminek még a bebukott 3. része is sikeresebb volt mint a két új.
Szerintem sok kezdő rendező álmodozhat arról hogy ennyire sikertelen legyen...
Ez is belejátszik, de nem ez a fő ok. A Pókembert is megnézték újra, a Hulkot is. Ez eleve nagyon erős negatív felhanggal indított.
A Hulk szerintem más téma mivel az nem igazán volt reboot. Ott vette fel a fonalat ahol az előző abbahagyta, max nem nagyon utalt konkrét eseményekre, plusz az apró flashback.
A pókember volt ez a tudatos elhatárolódás a régiektől a sok sok leismételt jelenettel. Nem is lett annyira sikeres mint a régiek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13488 Dátum: 2015. augusztus 16. - 17:09:38 »
Nehéz megérteni a stúdiót. A régi F4 filmek nyeresége mindkettő 100 milla fölött volt + a kapcsolódó termékek, DVD-k, satöbbi, vagyis testvérek között is 300+. Azokat nem érte meg folytatni (?). Ettől meg vártak a nyitó hétvégén 40-et, azaz összességében arra számítottak, hogy talán behozza a készítés árát.  :nemtudom: :stupid:

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #13489 Dátum: 2015. augusztus 16. - 17:20:14 »
Horrort tud rendezni de ettől még nem lett nagy rendező. A Pókember tette nagy rendezővé, de ott már kijöttek a gyengéi is. Nem tud színészeket vezetni, majdnem minden karakter bárgyú a trilógiájában. A horrorban meg nem fontos a színészi játék mert a szereplők csak húsok a darálóban.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13490 Dátum: 2015. augusztus 16. - 17:35:30 »
A horror sosem volt túlságosan elismert műfaj. Igaz, hogy abban kult rendező volt, de ettől még nem volt a "nagyok" között. Horrorban csak a legnagyobbak számítottak valakinek (Alien és társai).
Idézet
A Hulk szerintem más téma mivel az nem igazán volt reboot. Ott vette fel a fonalat ahol az előző abbahagyta, max nem nagyon utalt konkrét eseményekre, plusz az apró flashback.
A pókember volt ez a tudatos elhatárolódás a régiektől a sok sok leismételt jelenettel. Nem is lett annyira sikeres mint a régiek.
Ez igaz, ha a Pókembernél is csak mérsékelt siker lett, mit vártak egy F4-től? Az Ultiból készült. Az Ulti F4 sem volt különösebben sikeres sosem. Kezdték volna a Marvel Zombikkal, már 100 milla fölött járnának. :)

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #13491 Dátum: 2015. augusztus 16. - 19:09:52 »
Egyiknél sem az volt a baj hogy az Ultit vették alapul. A CsP első része túlságosan elhúzta az eredetet és nem volt elég jó gonosz, kicsit bugyuta volt az egész karakter. A második résznek ugyanazok a próblémái mint a régi harmadik részének. Túlzsúfolt, zavaros, néhol fárasztó vagy nevetséges pedig vannak benne jó részek.

Az F4 alapból jóval kevesebb embert érdekel. Nem az Ulti elemek rontották el hanem az hogy kidolgozatlan, rosszul vágták meg és úgy alapból szartak az egészre szerintem. Tartsuk meg a jogokat nem baj ha nem csinálunk sok pénzt nullára kijövünk simán. Vagy nem.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #13492 Dátum: 2015. augusztus 16. - 19:22:50 »
Idézet
Ez igaz, ha a Pókembernél is csak mérsékelt siker lett, mit vártak egy F4-től? Az Ultiból készült. Az Ulti F4 sem volt különösebben sikeres sosem. Kezdték volna a Marvel Zombikkal, már 100 milla fölött járnának. :)

Vicces ilyet olvasni, mert anno a kétezres évek elején mikor berobbant az Ultimate mánia azt hiszem a F4 produkálta a legmagasabb eladási adatokat és csak utána jött Pókember! Aztán lehet én tudom rosszul és pont fordítva volt,de a biztonság kedvéért azért megidézném talgaby-t, ő fejből vágja ezeket a dolgokat ;D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #13493 Dátum: 2015. augusztus 16. - 19:58:02 »
Szerintem az új Pókemberrel önmagában nem az lenne a baj, hogy ennyire fiatal. Hanem az a marha nagy baj, hogy már láttunk két szériát tinipókemberrel, és ez már a második reboot lesz tizenakárhány éven belül (miközben az első széria is simán jó és vállalható még most is). És ez a k**** unalmas, hogy nézhetjük harmadszor is a kezdeteket a gimis pókival. Ha megint zöld manó és osborn lesz a filmben, tökön lövöm magam, esküszöm.

Az új F4-gyel meg tényleg nem tudom hová gondolt a stúdió. Már az előzetes infók ismeretében is sejteni lehetett hogy bukta lesz. Most nem azért, de elég ránézni a reklámposzterére, milyen gázak már a jelmezek? A régi F4 filmekben és reklámokban legalább a klasszikus jelmezek voltak. Persze nyilván nem a ruha miatt bukott meg, de az is mutatta, hogy mennyire sz@rtak a rajongókra.
A Lényről meg az egyik kritikában olvastam egy találó véleményt: "olyan, mintha egy részeg kőműves rakta volna össze". ;D

A Pókember 2 idején azért kaptam csak egymondatos szinkront a filmben, mert a szinkronrendező megállapította, hogy 15 éves gyerekhangom van. Különben lehettem volna az egyik tűzoltó, vagy a pali, aki a lifttel jött le Pókemberrel együtt. Mindketten 25-35 évesek voltak, én meg 40. De nem ez számít.
Azta... :lol: Hát ez komoly. :D Ennyi erővel Peter szerepét is kaphattad volna. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13494 Dátum: 2015. augusztus 16. - 22:14:22 »
Vicces ilyet olvasni, mert anno a kétezres évek elején mikor berobbant az Ultimate mánia azt hiszem a F4 produkálta a legmagasabb eladási adatokat és csak utána jött Pókember!
Kizárt dolog, már csak azért is, mert a Pók már rég ment, amikor az F4 elindult.
Idézet
Ennyi erővel Peter szerepét is kaphattad volna.
Ahhoz azért igazi színészt akartak, azt hiszem. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #13495 Dátum: 2015. augusztus 17. - 08:39:27 »
Horrort tud rendezni de ettől még nem lett nagy rendező. A Pókember tette nagy rendezővé...
Az előbb még azt írtad, hogy most sem nagy rendező.  ;)  :nezze:
Most sem nagy rendező. Sosem volt.
Én inkább azt mondanám, hogy attól még mert előtte nem volt egy dollár milliárdos blockbustereket készítő rendező még jó rendező volt. Az első két filmmel szemben nincs is komoly problémám, persze ott is voltak elhibázott döntések (Zöld Manó rucija, Peter túlzott balfácánsága a pókcsípés után is), de összességében elégedett voltam velük, és mai napig szeretem őket.
Szerintem amúgy több értelme is van, ilyen rendezőket szabadítani egy-egy frenchise-ra, mint az igazán nagyokat. Ahogyan azóta sem divat az ilyesmi, nem is tudok hirtelen olyan sikeres képregényfilmet, amit ilyen eszméletlenül nagy név rendezett volna. :headscratch:
Amúgy meg ha a horror nem is a nagy elismert műfaj, attól még az Evil Dead minden idők egyik legsikeresebb független filmje (nem független horror filmje, hanem így általánosságban). És most is ugyanolyan népszerű mint valaha (sőt igazából reneszánszát éli), remakkel, Tv-sorozattal, képregényekkel, gyűjtői figurákkal stb. a háta mögött.  ;)
Tobey karakterszínész volt előtte, nem állt áttörés előtt. Sam Raimi rendezte talán a Wonder Boyst, onnan hívta magával, de ő sem volt nagy rendező akkor még.
A Wonder-boys-hoz semmi köze nem volt Raimi-nek, nem tudom, hirtelen dolgozott-e Tobey-vel korábban. Amúgy az egy jópofa film.
« Utoljára szerkesztve: 2015. augusztus 17. - 08:49:13 írta Todd »

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #13496 Dátum: 2015. augusztus 17. - 08:52:46 »
Akkor átfogalmazom, hány filmet csinált a Pókember 3 óta? A Pokolba taszítvát 2009-ben és az Óz a Hatalmast 2013-ban. Egy népszerű és nagy rendező nem két filmet csinál 6 év alatt. Nem igazán keresi már Hollywood. Ez az Evil Dead meg olyan, mintha egy zenekar még mindig egy számból élne meg.

Todd

• Pókfej
« Válasz #13497 Dátum: 2015. augusztus 17. - 09:20:48 »
Alapvetően mindkettő igaz, főleg mivel nem is 6 hanem 8 év telt már el. ;)
Jobb lenne, ha kicsit más stílusok felé is menne, mert teszem azt a Simple Plan de szerintem a The quick and the dead sem volt amúgy rossz.
Azóta inkább csak a producerkedésre meg a tv-s dolgokra állt rá.
« Utoljára szerkesztve: 2015. augusztus 17. - 09:57:13 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13498 Dátum: 2015. augusztus 17. - 12:29:39 »
A Wonder-boys-hoz semmi köze nem volt Raimi-nek, nem tudom, hirtelen dolgozott-e Tobey-vel korábban. Amúgy az egy jópofa film.
Szerintem sem volt rossz. Dolgoztak együtt, azért vitte magával a Pókemberhez. Abban a filmben, amiben Katie Holmes is szerepelt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #13499 Dátum: 2015. augusztus 17. - 12:43:11 »
Külön vicces, hogy Pókember és Vasember összejönnek benne. ;D
Az melyik? a Rossz álmok (The Gift), abban sincsen Tobey (IMDB szerint) ellenben J. K. Simons igen. Így neten keresgélve semmi közöset nem találtak velük a Pókember előttről. :headscratch:
Lehet Leo ajánlottam be, mert mintha ő lett volna az első esélyes, és ő dolgozott együtt Tobey-val (meg Raimivel is, gondolom ezért őt kapta elő a kalapból), meg jó barátok is.
Emlékszem mindenki háborgott is annó amiatt, hogy csak ne Leo legyen a pókember, mert akkor épp divat volt Leo-t utálni, most meg már nem is olyan biztos, hogy rosszul jártunk volna vele.
« Utoljára szerkesztve: 2015. augusztus 17. - 12:59:54 írta Todd »