Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1231687 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

petshop

• Olvasztár
  • **
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #14120 Dátum: 2016. Augusztus 10. - 21:23:39 »
Akkor minek rakják bele a filmbe? Ha már úgyis mindenki lesz*rja...

Todd

• Pókfej
« Válasz #14121 Dátum: 2016. Augusztus 10. - 21:31:27 »
Mert az élvonalbeli gonoszokat lassan mind elhasználták az elmúlt 5 filmben. ;)

BuB

• Pókfej
« Válasz #14122 Dátum: 2016. Augusztus 10. - 21:33:14 »
Amúgy elértünk arra szintre is, hogy egy néger karakterből csináltak fehéret, és lőn, nem lett belőle felvonulás.  ;D
Az Arrow sorozatban, a Brick nevű karakter egy néger, kb Michael Clark Duncan szintű emberke, erre a sorozatban Vinnie Jones játszotta.
Szal, most már ellehet ezt is mondani, hogy a rengeteg rasz váltás mellett, egy fehérré variált karakter is megfordult.  :hehe:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #14123 Dátum: 2016. Augusztus 10. - 22:13:01 »
Mert az élvonalbeli gonoszokat lassan mind elhasználták az elmúlt 5 filmben. ;)
Keselyű, Skorpió, Kaméleon, Mysterio, Kraven, Vérontó, Vészmanó, Lámpás Jack, Vízember, Sírkő, Vermin, Morbius, Morlun... csak pár.  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #14124 Dátum: 2016. Augusztus 10. - 22:18:06 »
Keselyű elvileg tervben van véve, manókból szerintem már elege van mindenkinek. Tényleg ha akartak volna mindenképpen Fekete főgonoszt, lehetett volna sírkő is. :D

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #14125 Dátum: 2016. Augusztus 10. - 22:35:29 »
Sőt, Vermin is néger! De lehetne Lámpás Jack, vagy Mysterio is néger.  :hehe:

Raisu

• Traveller
« Válasz #14126 Dátum: 2016. Augusztus 11. - 00:57:23 »
Keselyű nem tervbe van véve, hanem konkrétan ő lesz az új film főgonosza.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #14127 Dátum: 2016. Augusztus 11. - 07:20:34 »
Meg ahogy Todd is írta, ezeknél a karaktereknél halál mindegy, hogy milyen a bőrszínük, mert szinte folyton jelmezben vannak.
Na ja, csak pont az a baj, hogy a filmben tuti nem lesz rajta maszk a jelmezben. Akárcsak Elektro esetében.

Én elhiszem, hogy a mai fiataloknak készül, és hogy ne ragaszkodjunk a 60-as évek filozófiájához, meg minden olyasmi amit felsoroltak már páran, de akkor sem értem, hogy miért kell minden áron megváltoztatni a karakterek nagy részének a bőrszínét. És most ne jöjjön senki a rasszizmussal, mert erről szó nincs. Ha anno alapból így találták volna ki a karaktereket, akkor semmi bajom nem lenne vele/velük. De nézhetnénk akár fordított helyzetben is a dolgot. Miért nem játszotta egy fehér a Fekete Párducot? Elvégre az ő arca sem látszik a maszkban. Vagy a Gyökerek szereplőit is le lehetne cserélni mondjuk arabokra, mert most úgyis "ők vannak elnyomva". Szóval egyszerűen nem maradiságból mondja azt az ember, hogy ez nem jó, hanem mert ezek a történetek nem így lettek ki találva, és ezért nem tetszik a rajongóknak.

Todd

• Pókfej
« Válasz #14128 Dátum: 2016. Augusztus 11. - 07:55:47 »
Miért, Elektrón is volt maszk. :lol:
Amúgy nem pont ez fog a visszájára ütni, hogy a Pókemberben a pitiáner bűnözők mindig feketék? :lol:

Miért nem játszotta egy fehér a Fekete Párducot? Elvégre az ő arca sem látszik a maszkban. Vagy a Gyökerek szereplőit is le lehetne cserélni mondjuk arabokra, mert most úgyis "ők vannak elnyomva". Szóval egyszerűen nem maradiságból mondja azt az ember, hogy ez nem jó, hanem mert ezek a történetek nem így lettek ki találva, és ezért nem tetszik a rajongóknak.
Szerintem azoknál a karaktereknél / történeteknél a rassz egy fontos jellemzője a szereplőknek, míg ezeknél (Elektró, Rengető, Deadshot, Killer Croc) egyáltalán nem.
Plusz ugye a fekete az alulreprezentált kisebbség ezekben a művekben, nem a fehér. De ahogy BuB írta feljebb, volt már arra is példa, hogy fekete karakterből lett fehér. ;)
De korábban én is hoztam már fel ilyenre példát, Clive Barker Nightbreed című filmjében is fehér "színész" (méghozzá David Cronenberg) játszotta a könyv verzióban fekete Dr. Deckert.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 11. - 11:00:19 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #14129 Dátum: 2016. Augusztus 11. - 10:13:34 »
Pedig pont a visszájára sülhet ez, ahogy Sepi is írta... miért kis piti bűnözők a négerré változtatott emberkék? A végén ezen fognak kiakadni  :hehe:
Vagy pölö, az Arab Flash Thompson fogja b@$zogatni Petert, a szegény, fehér főszereplő emberkét.... ez nem fog ellenérzéseket kelteni az emberekben?  :D

Raisu

• Traveller
« Válasz #14130 Dátum: 2016. Augusztus 11. - 10:47:42 »
Guatemalai az az arab.

Todd

• Pókfej
« Válasz #14131 Dátum: 2016. Augusztus 11. - 10:49:33 »
Pedig pont a visszájára sülhet ez, ahogy Sepi is írta... miért kis piti bűnözők a négerré változtatott emberkék? A végén ezen fognak kiakadni  :hehe:
Vagyis ahogy én írtam. ;) Kivételesen egyetértesz velem valamiben, tudom, hogy ritkaság. :lol:

BuB

• Pókfej
« Válasz #14132 Dátum: 2016. Augusztus 11. - 11:04:05 »
Guatemalai az az arab.
MOndanám, hogy kinézetre egy kutya, de inkább nem mondom.  ;D
De valszeg ők se valami népszerű népcsoport odakint.

Vagyis ahogy én írtam. ;) Kivételesen egyetértesz velem valamiben, tudom, hogy ritkaság. :lol:
Jah, vagy te, bocsi.
És egen, ritkán, de előfordul.  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #14133 Dátum: 2016. Augusztus 11. - 11:08:35 »
Pedig a tiédet megelőző koment volt. :lol:
És egen, ritkán, de előfordul.  ;D
És mégse bomlott meg a tér idő kontinuum. :lol:

BuB

• Pókfej
« Válasz #14134 Dátum: 2016. Augusztus 11. - 11:22:34 »
Jaja, látom már, több minden történt az üzi írása és olvasása között a melóhelyen, gondolom ez is bezavart.  ;D

Áh, várd ki, még bármi történhet a jövőben.  :hehe:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #14135 Dátum: 2016. Augusztus 11. - 12:11:21 »
Én kezdek kételkedni abban, hogy a Marvel kreatív beleszólása a ruhán, és PP alapdolgain kívül másban is meg fog nyilvánulni ebben a fimben. A Marvel ilyet nem csinálna.
Elgondolkodtató, de ott van az is, hogy ha annyira ellene lennének, akkor egyszerűen kilépnének belőle. Ha vállalhatatlan lenne számukra, akkor nem vennének részt benne egyáltalán, hogy ne lehessen a nevükhöz kötni. Félek, hogy a fejükbe szállt kicsit, hogy a sok negatív kritika a gyerek Pókemberről visszafelé sült el, és népszerű lett, azt hiszik, hogy mostantól bármit eladhatnak. Ugyanebbe a hibába esett Raimi is a 3. Pókemberével.
Most komolyan érdekel valakit egy ilyen C listás neve meg színe?
Nekem véletlenül épp az egyik kedvenc ellenségem, mert vele ismertem meg a Pókember képregényt.
Szerintem azoknál a karaktereknél / történeteknél a rassz egy fontos jellemzője a szereplőknek, míg ezeknél (Elektró, Rengető, Deadshot, Killer Croc) egyáltalán nem.
De miért fontos jellemzője? Mert a Marvel nem random fekete szereplőket gyártott, hanem társította őket valamihez. Luke Cage és Sólyom Harlem védelmezője. A Fekete Párduc egy afrikai törzs királya. Megmagyarázni lehet, de a Párduc ugyanilyen elven lehetne egy ázsiai kaszt vezetője is és játszhatta volna Jackie Chan. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #14136 Dátum: 2016. Augusztus 11. - 12:28:39 »
De miért fontos jellemzője? Mert a Marvel nem random fekete szereplőket gyártott, hanem társította őket valamihez.
Ugyanezt írtam én is. ;)
Ellenben a fehér szereplők nagyon nagy része szimplán csak fehér (mert ugye azt, hogy valaki fehér nem kell "indokolni", az természetes, az az alapállapot), de lehetett volna bármilyen más származású is. Nem része a történetének, az, hogy fehér, tök mindegy, milyen rasszú, ezért lehet őket változtatni. Persze ott is vannak kivételek, pl. egy Vörös koponyát azért nem tudnék elképzelni, hogy fekete színész játssza. :lol: És persze van néhány fekete karakter is van, akinek nem csináltak fekás háttérsztorit (Vermin, Robertson).

BuB

• Pókfej
« Válasz #14137 Dátum: 2016. Augusztus 11. - 15:27:19 »
Ok, bocsi, nem témába vágó, de morgolódjunk tovább TF karaktereken ( :roll:) témán a sor.
Az új Megatron.

Baaakker, vééégre, 5 filmmel a háta mögött és vééégre megkapta a kar löveget... el se hiszem... bár azt a rohadt predator fej dizájnt felejtették volna el...  :'(
Az alakját meg Optimushoz igazították, ha már neki is lovagkori páncél stílusa lett, akkor Megsnek se árthat gondolták...  :'(

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #14138 Dátum: 2016. Augusztus 11. - 18:57:08 »
Mi frásznak erőltetik egy földönkívüli, több millió éves fajnál ezt a középkori lovag-stílust? Bár a karágyú pozitív dolog, de összességében nagyon béna. Mindegy, Hot Rodot így sem sikerült alulmúlni. :hehe: :'( A legszörnyűbb az egészben, hogy a reményben bízva valószínűleg meg fogom nézni ezt a filmet is... :-[

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #14139 Dátum: 2016. Augusztus 11. - 19:37:19 »
Adjunk ki Transformer képregényt? :)