okés, hogy még sokan nem beszélnek angolul/németül/franciálul stb de úgyis meg kell tanulnia az embernek, ha diplomát akar. (meg ha valamikor is szeretne külöldre utazni vagy egy nagy cégnél elhelyezkedni annak kell a külföld). u.i.: nem akarok senkit sem megbántani mert sok ismerősöm van pl Debrecenben akik soha nem akarják elhagyni a várost és ott akarják leéllni az életüket (mindenkinek saját szíve joga és akkor tényleg nem szükséges egy nyelv pluszban), de én ilyen szempontból teljes fordulat vagyok, mert nem akarom úgy leéllni az életem, hogy ne éltem volna millió más helyen. Ezért is jöttem ki Bécsbe és ezért is pályázok egy Japán erasmusra 1-2 éven belül (már alap szinten tudok is! Csak az a Kanji ne lenne...)
És igen, szappanoperában a pénz meg a Mónikában, nagymamám is azt nézi meg anyám is ha főz/takarít, én is azt csinálnék ha abból jól megélnék.
Én eredeti nyelv híve vagyok, még ha orosz is akkor is. Igaz vannak jó szinkronok, de szerintem sokat elrontanak. Japánt én is csak eredetiben nézek. Mennyire el tudják rontani a magyarrral, sőt sokszor az angollal is. Jó pl erre a dragonball!
Ja és egy jó érv, hogy tanulj meg angolul:
KÉPREGÉNYEK!!! (persze csak semmi illegális)
sorry, hogy ennyire off lett, de most van 10 perc szünetem