Istenkirály egy film
Ha érdekelnek a folytatások akkor a filmek nézési sorrendje "Hannibál" aztán a "Vörös sárkány" ez hajaz szerintem a leginkább a Bárányokra majd a "Hannibál ébredése" immár Mr Hopkins nélkül.
Nézési sorrendje? Ez inkább a készülés sorrendje.
Ha kronológiailag akarja nézni, akkor:
-Hannibál ébredése
-Vörös Sárkány
-Bárányok Hallgatnak
-Hannibál
Kronológiailag valóban ebben a sorrendben kellene megnézni, de én ezt nem javaslom, mivel filmről van szó érdemesebb a "nézési" sorrendet alkalmazni, pláne amiatt hogy Mr Hopkins sem lett fiatalabb az elmúlt évek alatt és valljuk be ha a Bárányok Lecterét összehasonlítjuk a Sárkány Lecterével azért köpcösebb lett. ( Nézzük el neki hisz ha jól tudom már 70 is elmúlt

) Szóval a filmeket érdemeseb így megnézni, Jodie Foster meg tehet egy szívességet hogy nem vállalta el a szerepet a Hannibalban...

Arról meg el se feledkezzünk hogy van egy ötödik Lecter film is.

Az Embervadász.
Amúgy megvan mind a 4 könyv is, amiből csak a Bárányokat nem olvastam. Könyvben is jók a sztorik de érződik hogy a Vörös Sárkányt írta először Harris, elég kiforratlan még a stílusa.
Hannibal ébredése, nekem bejött mind a film mind a könyv de a többi filmnél nem jobb. Max 4/5-ös, az ifjú Lectert játszó színész jó választás volt.