Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1319979 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #5000 Dátum: 2010. január 17. - 21:37:11 »
Ezt az "annyira sötét volt"-at sosem fogom megérteni. Lehet, hogy nekem van sólyom szemem (nincs), de bennem ez egy pillanatig sem merült fel.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5001 Dátum: 2010. január 17. - 21:46:42 »
Meg horrorfilmnél eleve klisének mondható, hogy mindig éjszaka, vaksötétben játszódik.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5002 Dátum: 2010. január 17. - 21:50:50 »
Ezt az "annyira sötét volt"-at sosem fogom megérteni. Lehet, hogy nekem van sólyom szemem (nincs), de bennem ez egy pillanatig sem merült fel.
Pedig igaz. prosti sötét volt az egész film, ami a horror (vagyis mit beszélek, szégyen ezt a szót az AVP 2-re használni) részeknél még oké, mert fezkó keltés stb. viszont emiatt egyetlen látványos akció sem volt benne.
Amúgy én is nagy Predator fan vagyok mindkét film abszolut favorit, Alienből az első kettő a kedvencem, de a többit is szeretem, ennek ellenére szerintem az AVP 2 egy rossz vicc. Érdekes a végén vártam a szokásos már-már hagyomány szerű még egyszer felbukkan a főboss jellegű összecsapást, de ebben a filmben az volt a végső "meglepetés" hogy nem történt semmi. A trailer meg olyan, hogy a pofám leszakad tőle, másfél percben a film összes (szó szerint) haláljelenete, aki azt látta, lényegében látta az egész filmet.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5003 Dátum: 2010. január 17. - 22:19:35 »
Mindkettő borzalmasan bóvli. A második részben egyedül a predator a jó, de amúgy a film egy kalap ürülék.

Azért a két AvP filmtől jobb alkotásra számítok. Mondjuk nem lesz nehéz überleni a béka segge alatt lévő színvonalat.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5004 Dátum: 2010. január 17. - 22:51:01 »
Nálam úgy áll a harci helyzet hogy az AvP1 kissé műanyag ízűre sikeredett, nem mondom hogy rossz volt de meg lehetett volna jobban is csinálni, érződött a filmen a "kis hülyegyerekek is nézhessék már" hozzáállás.
Az AvP2 végre kapott már némi brutalitást csak már túl edzőttünk azon hogy terhes nőkből potyognak az alienek de mindenképp dícséretes hogy pár ilyen részt bemertek vállalni. Amugy a film tényleg k*rva sötét volt, eleinte engem is nagyon zavart de pár résznél egész feelinges volt. Másoknál meg baromi zavaró hogy nem láttál semmit...
Mindent összevetve az Avp2 jobb mint az 1. De a legnagyobb baja az AvP filmeknek hogy nem találtak egy normális forgatókönyv írót aki egy "hentelés másfél órában-nál" jobbat összebírt gányolni... (Külön röhej hogy az AvP1 csak egy óra husz perc  körül volt ami ma már nevetséges)

Alien filmben meg akkor is a 3. rész SpecialEdition-je az isten  8)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5005 Dátum: 2010. január 17. - 23:06:55 »
Valóban jobb, mint a stúdió által összevágatott, de nekem még úgy is az tetszik a legkevésbé a 4 film közül.

"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5006 Dátum: 2010. január 17. - 23:20:54 »
Külön érdekesség, hogy annál a résznél a rendező nem adta a nevét a "rendezői változat" elnevezéshez, ezért lett belőle csak "special edition". Mert azt mondta a rendező, hogy ő nem véletlenül dobta ki a kukába azokat a jeleneteket, azokat még a studió próbálta ráerőltetni. Én egyébként abból még mindig csak az eredeti moziváltozatot láttam, így véleményt nem tudok mondani róla, viszont az első részből most sikerült megszereznem a Master Editiont, amiben olyan részek is vannak, ami még a rendezői változatból is kimaradtak.  :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5007 Dátum: 2010. január 17. - 23:42:00 »
Ez igaz, de azért mégis az áll a legközelebb a rendező elképzeléseihez.

Tessék bővebben, egy rajongótól:
"93 nap után a Fox rácsapott a kezére, és leállította a forgatást. Utasítást adtak a film eddig leforgatott anyagának összevágására. Fincher vonakodva, de teljesítette a parancsot, és elkészítette a film (állítólag) majdnem 3 órás rendezői változatát. A Fox fejeseinek levetítette és természetesen nem tetszett nekik. Nem csoda, ők egy Aliens 2-t akartak. Kritizálták az elvontságot, a horror-elemek és az akció hiányát, miközben tisztában voltak vele, hogy egyrészt ez csak egy nyersvágás volt, másrészt Fincher még akart a filmhez forgatni jeleneteket (köztük a film eleje sem volt meg teljesen, ami ezért olyan hézagos, amilyen, a vége pedig teljes mértékben hiányzott). Újabb ukázt adtak ki: vágja újra a filmet, több akció és horror, kevesebb elvontság. Fincher majdnem egy éven át ült a vágószobában és megpróbálta a filmet a Fox hutt-jainak igényeire szabni, melynek folyamán a karakterek elvesztek (pl.: Golic), a cselekmény széttöredezett (pl.: az alien befogása), az elképzelés megcsorbult. Fincher imigyen nyilatkozott arról, mikor megkérték erre: „Az elején mindannyian egyetértettünk abban, hogy egy csodaszép, tetszetős porceláncsészét akarunk csinálni. Amit most önök kérnek tőlem, az egy közönséges söröskorsó.”

A stúdió nagy nehezen engedélyt adott új jeleneteket forgatására, amik között ott volt a film vége is, melyben kitör a királynő Ripley-ből. Ezek közül néhány öt héttel a film bemutatója előtt készült el. Persze mindez tovább emelte a költségeket, mivel Weaver haja kinőtt és nem akarta újra levágni, ezért egy drága parókát kellett készíteni (hiszen nem volt teljesen kopasz).

A filmet végül 1992. május 22-én bemutatták, David Fincher pedig annyira megutálta a Foxot, hogy mikor felkérték a film rendezői változatának elkészítésére, teljes mértékben elzárkózott tőle, mondván, hogy leforgatott nyersanyag híján az eredeti elképzelés kivitelezhetetlen. Igaza van. Az SE mindenesetre közel állhat ehhez az elképzeléshez.
Ezek után nem lehet csodálkozni az Alien vs Predator minőségén, ahol a Fox valószínűleg annyit látott, hogy a filmben van akció, mint az Aliensben; van egy „erős” nő, mint az Aliensben; ráadásul egy olyan rendező csinálja, akit nem zavar a vértelenség, aki olcsón dolgozik, és akit lehet dróton rángatni. És azon sem kell csodálkozni, hogy az Aliens vs Predator Requiem újra ezen megy át, csak Strause-k valamivel tökösebbek, mint Anderson. Csakhogy sajnos még mindig a Fox az erősebb…"

venom75

• Pókfej
« Válasz #5008 Dátum: 2010. január 18. - 06:46:13 »
Nekem is tetszett  mind a két film , igaz az első jobban lekötött mind a második, amiben a vérengzést szerintem is túlzásba vitték.Néha nekem olyan érzésem van ,és ez lehet a sok vágástól is , hogy úgy érzem mintha a film jelenetei csak úgy egymás mellé lennének dobálva semmi folytonosság nincs bennük.Amúgy tényleg elég sötét a második rész , de ez nálam nem zavaró , mivel szeretem a horror filmeket és már hozzá szoktam.A két film valahogy a Megtorló filmeket juttatja eszembe ahol a második rész úgyszintén igen véresre sikeredett.Nagyon kíváncsi leszek az új részre, remélem egy 2 órás szuperprodukciót azért összehoznak.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5009 Dátum: 2010. január 18. - 17:30:16 »
Külön érdekesség, hogy annál a résznél a rendező nem adta a nevét a "rendezői változat" elnevezéshez, ezért lett belőle csak "special edition". Mert azt mondta a rendező, hogy ő nem véletlenül dobta ki a kukába azokat a jeleneteket, azokat még a studió próbálta ráerőltetni.

Így van. De az SE lényegesen kerekebb mint az eredeti moziban leadott 3. rész. Igazából az SE-t megnézve ütközik ki mennyire megcsonkolták azt a részt...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5010 Dátum: 2010. január 18. - 23:20:42 »

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #5011 Dátum: 2010. január 19. - 16:23:41 »
 :surp:

bár, kár hogy nem fehér a szeme mint a képregénybe.
Én csak ezt nem szeretem ezekbe a képregényadaptációs filmekbe (pl.: batman)

BuB

• Pókfej
« Válasz #5012 Dátum: 2010. január 27. - 13:15:04 »
A filmdroidon lévő cíikk szerint ez a játék cég, már jópárszor ráhibázott ki hogy fog kinézni a filmekben, most Amcsi kapról és Thorról készítettek játékot és állításuk szerint a filmben is így fognak festeni. Amcsi tök jó, de Thor ugyanolyan mint a képregényben, szóval sztem ez sántít.

SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5013 Dátum: 2010. január 27. - 13:19:41 »

BuB

• Pókfej
« Válasz #5014 Dátum: 2010. január 27. - 13:20:58 »
Hm az eddiggi legjobb Thor ruha, nekem tetszik. :D
Bár az első képen a sisak furi, szokni kell.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #5015 Dátum: 2010. január 27. - 13:23:20 »
Kapi fején akkor lesz szárny vagy nem? Bub képei között van, a többségen nincs, egyen viszont van.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

BuB

• Pókfej
« Válasz #5016 Dátum: 2010. január 27. - 13:26:05 »
Én remélem, hogy nem lesz. ;D

De sztem az csak olyan varriáns lehet mint a Legends szériában lévő egynémelyik cuccnál.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5017 Dátum: 2010. január 27. - 13:32:16 »
Ma jött pár új Green Lantern concept is
http://www.benreilly.extra.hu/index.php?spgmGal=Green_Lantern

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #5018 Dátum: 2010. január 27. - 20:20:05 »
Köszi a koncepteket Ben!  ;) Ez  GL film mire van időzítve?
Am.Kap.-nak akkor örűlnék ha egy az egyben az Ultimates vol.2 beli Am.Kap. kinézet lenne. Thor meg , mint egy viking isten, legyen szakállas! :nezze:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5019 Dátum: 2010. január 27. - 20:47:16 »
Köszi a koncepteket Ben!  ;) Ez  GL film mire van időzítve?

Elég sokat kell még rá várni, 2011. június 17.-én lesz a bemutatója az USA-ban.
Cap Am