Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1318851 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #5220 Dátum: 2010. március 07. - 12:19:25 »
A film zeneszerzője ő, de a trailer alatt a The Used zenekar, The Bird and the worm című száma szól, amit szintén Djawadi komponált.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5221 Dátum: 2010. március 07. - 12:19:51 »
Ja. Ráadásul nem is ugyanazok csinálják, mint a 300-at.

Legendary pictures mindkettő, max megvariálták a rendezőt meg egyebeket de ugyanott van a gyeplő  :hehe:

Persze ettől még nem lesz egy nagy durranás, hisz Leterrier a rendező. Aki egy nulla.

Leterrier ? Miva ?  ;D Tényleg úgy hívják a rendezőt ?  :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5222 Dátum: 2010. március 07. - 13:19:49 »
Ezek szerint minden warneres produkciót ugyanaz a stáb készít. :headscratch:

Igen, úgy hívják. A nagy Louis Leterrier "rendezi".
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5223 Dátum: 2010. március 07. - 14:05:47 »
Nem értem miért problémáznak az emberek gyakran azon, ha egy remaket látnak és az nem eléggé hű a eredetihez. Ha azt szereti valalki akkor ott van a régi, meg lehet nézni bármikor, minek csinálnának még egyet belőle. A remaket mindíg a korhoz kell igazítani és minden rendező mást lát meg a sztoriban. Mostanában nagy divat a remake és szerintem , én legalábbis a színházhoz hasonlítom: Van egy sztori és azt minden rendező úgy valósít meg ahogy ő elképzeli és ami a kor ízlésének épp megfelel. Éppen ezért a régi C.oftheTitans nem bárgyú hanem '81 nek megfelelő. Ott van pl Shakespeare Othelloja. Az eredetit amit 1603 körül írt Shakespeare el lehet képzelni milyen volt. Éppen ezért mindíg izgalommal lehet beülni egy előadásra, hogy a már ismert sztoriból most mit csináltak. És akkor itt van egy mai Othello a Víg Színházból: http://www.youtube.com/watch?v=cpK7eLfdUZE

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5224 Dátum: 2010. március 07. - 14:43:30 »
Kétszeresen is el vagy tájolva. Egyrészt a remake-ek többsége még mindig olyan alapanyagból készül, ami úgy jó, ahogy van, semmi értelme az egészet más színészekkel, meg más helyszínekkel átültetni a mai korba. Ha mégis újrázzák, tök fölöslegesen, akkor legalább maradjon hű az eredetihez, vagy konstruktívan járuljon hozzá, ne egy lebutított, akciókkal felturbózott, destruktív torszülött legyen, mert manapság ezt jelenti egy remake. Fölösleges, bemocskolja az eredetit és bántja az ember szemét.

A Clash of the Titans viszont más eset, mivel annak a technikai kivitelezése még a korában is elég bárgyú volt, talán pont ezért van egy kultusza, de egyébként nem egy nagy durranás a film.  A Kraken-en már akkor is röhögtek, mert a 30-as évekbeli King Kong hitelesebb volt, mint az eredeti Kraken.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5225 Dátum: 2010. március 07. - 14:51:50 »
Kétszeresen is el vagy tájolva. Egyrészt a remake-ek többsége még mindig olyan alapanyagból készül, ami úgy jó, ahogy van, semmi értelme az egészet más színészekkel, meg más helyszínekkel átültetni a mai korba. Ha mégis újrázzák, tök fölöslegesen, akkor legalább maradjon hű az eredetihez, vagy konstruktívan járuljon hozzá, ne egy lebutított, akciókkal felturbózott, destruktív torszülött legyen, mert manapság ezt jelenti egy remake. Fölösleges, bemocskolja az eredetit és bántja az ember szemét.

A Clash of the Titans viszont más eset, mivel annak a technikai kivitelezése még a korában is elég bárgyú volt, talán pont ezért van egy kultusza, de egyébként nem egy nagy durranás a film.  A Kraken-en már akkor is röhögtek, mert a 30-as évekbeli King Kong hitelesebb volt, mint az eredeti Kraken.
Szerintem túlreagálod az egészet. Lazán kell ezt venni, ez csak mozi. Szórakoztatásra van és szerencsére van elég nagy választék, hogy mindenki megtalálja kedvére valót. Nem kötelező megnézni ami nem tetszik és ha mégis beülsz rá, akor sincs SEMMI. :P

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5226 Dátum: 2010. március 07. - 14:54:14 »
Jah csak mozi. A képregény is csak képregény, Pókember is csak Pókember. Ki érdekel  amúgy a OND meg hasonlók? Ha nem akarod, nem kötelező elolvasni.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5227 Dátum: 2010. március 07. - 15:21:43 »
Mi az az OND?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5228 Dátum: 2010. március 07. - 15:35:57 »
Az valszeg az OMD (One More Day) című Póksztori akart lenni.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5229 Dátum: 2010. március 07. - 15:37:17 »
É azzal mivan?

Összevont üzenet ideje: 2010. március 07. - 15:39:01
De most komolyan, csak magunkat idegesítjük. Nem a külső hatások áldozatai vagyunk (mert de rossz lett az a film) hanem saját magunkéi.
Én is csak azt tudom mondani: http://www.youtube.com/watch?v=OW-cnizLDEE&feature=related
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 07. - 15:39:01 írta VTomi »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5230 Dátum: 2010. március 07. - 15:39:30 »
Azon kívül, hogy a Pókember rajongókat három tábora osztotta (1. elolvasták, és beletörődtek; 2. elolvasták és felgyújtották; 3 elolvasták, aztán mégegyszer elolvasták és kitörölték vele a seggüket) semmi. 

Todd

• Pókfej
« Válasz #5231 Dátum: 2010. március 07. - 15:40:46 »
VTomi: Szerintem meg te veszed túl lazán, azért mert csak mozi, meg szórakozás, még nem kéne, hogy alap legyen egy filmnél, hogy kinnt hagyd az agyad a bejáratnál.
És nem, nem elég nagy a választék, mert én annó nem tagadom, a kommersz akciófilmeken nőttem fel, igazi régi 80-as évekbeli kultikus darabokon. Amikor még lehetett látványos blockbustert készíteni, hiteles karakterekkel, korrekt színészi játékkal, és jól felépített történettel, neadjisten, még akár mondanivalóval, és tartalommal is.
És most pont ezeknek a filmeknek készül a "már nem számozzuk, mert ciki" legújabb része, vagy a remake-je, és mindegyik egyre lejjebb süllyed.
Nem azért sírok a mai űber-epic akció és fantasy film orgia ellen, mert én a tartalmas műfajokat szeretem, hanem pont azért, mert én ezeket szerettem.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 07. - 15:42:32 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5232 Dátum: 2010. március 07. - 15:42:45 »
Akkor még jó, hogy nem OOD (Only One Day) a címe. Szóval van ég elég póksztori ami viszont jó.

Összevont üzenet ideje: 2010. március 07. - 15:48:59
VTomi: Szerintem meg te veszed túl lazán, azért mert csak mozi, meg szórakozás, még nem kéne, hogy alap legyen egy filmnél, hogy kinnt hagyd az agyad a bejáratnál.
És nem, nem elég nagy a választék, mert én annó nem tagadom, a kommersz akciófilmeken nőttem fel, igazi régi 80-as évekbeli kultikus darabokon. Amikor még lehetett látványos blockbustert készíteni, hiteles karakterekkel, korrekt színészi játékkal, és jól felépített történettel, neadjisten, még akár mondanivalóval, és tartalommal is.
És most pont ezeknek a filmeknek készül a "már nem számozzuk, mert ciki" legújabb része, vagy a remake-je, és mindegyik egyre lejjebb süllyed.
Nem azért sírok a mai űber-epic akció és fantasy film orgia ellen, mert én a tartalmas műfajokat szeretem, hanem pont azért, mert én ezeket szerettem.

Najó de nem én csinálom a filmeket, úgyhogy a lazaságom nincs rossz hatással a filmiparra. Az idegeskedésem pedig semmilyennel nem lenne rá. És a tartalmas filmeket épp anyira szeretem mint egy kis akció látványorgiát. Ezt tudtam amikor beültem a transformersre. kíváncsi voltam, hogy hogy néznek ki a "valóságban" a robotok, nem számíítottam többre. És az új King Kong sem szól másról, mint :  http://www.youtube.com/watch?v=Qt2Q4BB8nRg  ;D :pogo:
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 07. - 15:48:59 írta VTomi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #5233 Dátum: 2010. március 07. - 16:02:50 »
Hát azzal sem ártok a filmiparnak (és magamnak sem), ha helyén tudom kezelni a dolgokat, és tisztában vagyok azzal, hogy mikor látok divatszemetet, és mikor valódi filmet.
Az biztos, hogy egy Transformers 2-re nem adnám ki egy mozijegy árát.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5234 Dátum: 2010. március 07. - 16:05:44 »
És úgy tűnt, hogy én nem tudom, mikor melyiket látom?
A transformers2-re én sem adnék ki pénzt, de erre csak azután jöttem rá, hogy megnéztem a moziban  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5235 Dátum: 2010. március 07. - 16:12:48 »
Heh, ez igaz. A Stop-motionje a korhoz képest nagyon gyenge volt, a film amiatt jó, mert valami nagyon jól tud hangulatot teremteni. A főszereplő játéka gyenge, a női főszereplő csak pillákat rebesget, mást nem tesz, viszont az istenek tanácsán a papírdíszletek ellenére is valahogy el lehet hinni, hogy egy rakás nagy hatalmú lény elkezdett unatkozni, és unalmukban szívatják szegény Perzeuszt, csak úgy tesznek, mintha küldetést sóztak volna a nyakába, a rendezés nagyon jó, és végig sikerül egy olyan sajátságos, kissé hollywoodi, kissé mitológiai, kissé klasszikus kalandfilmes atmoszférát teremteni, ami egyszer sem törik meg, és szívesen végigülöd a filmet. Én még angolul láttam a régi TNT-csatornán, és imádtam. Ebben a remake-ben viszont a fentebbieknek nyomát sem találom, csak pont az ellenkezőjét. Nem az a baj, ha valamiből újat forgatnak, de akkor legalább ne csak a címe legyen ugyanaz. Ez olyan, mintha leforgatnánk az Arábiai Lawrence-t, csak húsz éves színészekkel, mindenki káromkodna és lövöldözne és robbantgatna, az egyetlen hasonlóság meg abban rejlene, hogy ugyanúgy hívják a főhőst és egy sivatagban vannak.
Idézet
A remaket mindíg a korhoz kell igazítani és minden rendező mást lát meg a sztoriban.
Az első része még igaz, de a második nem. Amikor újraforgatnak valamit, akkor a lényeg az, hogy a kort vagy a helyszínt cseréljék le, esetleg a színészeket. És az ilyen remake-eknek két fajtája létezik: az egyik olyan, mint az Oscar, ami egy közeped Funés-filmből csinált egy kegyetlen jó vígjátékot úgy, hogy lecserélték a helyszínt és a kort, de a forgatókönyv maga (és sok poén is) alapvetúően változatlan maradt. Vagy lehet olyan, mint az Amerikai taxi, ahol majdnem minden ugyanaz... mégis egy kalap fos. Az előbbi egy olyan újrázás, ami javított az eredetihez képest, vagyis volt értelme megcsinálni. Az utóbbi egy pénz- és celluiodpazarlás volt, amit csak azért kellett csinálni, mert az amerikai mozinézők nem tudnak olvasni, a színészek meg animációs filmeket leszámítva nem tudnak a tengerentúlon szinkronizálni (igazság szerint az amerikai szinkronoknál rémesebb kevesebb létezik a világon... még a német is jobb).
Idézet
És az új King Kong sem szól másról, mint :  http://www.youtube.com/watch?v=Qt2Q4BB8nRg
Azért gáz lenne, ha csak erről szólna, eléggé elszabták már a '76-os remake-kel is, ami remek példájat volt annak, hogy csak azért, mert a technika fejlődött, még lehet sokkal rosszabbat kihozni ugyanabból az alapanyagból (és jesszusom, de rémes volt az a film!... semmi se maradt meg a '33-asból benne).

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5236 Dátum: 2010. március 07. - 16:22:28 »
Akkor viszont miről szólt a '33-as Kong ami nincs meg a 2005-ösben? Én nem láttam az eredetit, ezért kérdezem.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5237 Dátum: 2010. március 07. - 17:32:20 »
Nem láttam a Peter Jackson-félét, így erről nem tudok neked mit mondani. Annyit tudok, hogy az első változat érzelmekkel átitatott, a végén komoly tanulságot levonó (a korhoz képest eléggé új, környezettudatos, pontosan-milyen-jogon-csesszük-szét-a-saját-élővilágunkat-és-az-abban-élőket, plusz a milyen-jogon-ölünk/pusztítunk-el-valamit-csak-mert-azt-hisszük-róla-hogy-félünk-tőle) szörnymeséje a '76-os feldolgozásban egy akkori szinten csilivili, tartalmatlan, üres, látványra hajtó akciófilmmé degradálódott, amiben egyedül a végén próbáltak valami érzelmet csiholni, de azt is majdnem olyan rémesen, mint az Amerizilla legvégén.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5238 Dátum: 2010. március 07. - 19:04:27 »
Idézet
Heh, ez igaz. A Stop-motionje a korhoz képest nagyon gyenge volt, a film amiatt jó, mert valami nagyon jól tud hangulatot teremteni. A főszereplő játéka gyenge, a női főszereplő csak pillákat rebesget, mást nem tesz, viszont az istenek tanácsán a papírdíszletek ellenére is valahogy el lehet hinni, hogy egy rakás nagy hatalmú lény elkezdett unatkozni, és unalmukban szívatják szegény Perzeuszt, csak úgy tesznek, mintha küldetést sóztak volna a nyakába, a rendezés nagyon jó, és végig sikerül egy olyan sajátságos, kissé hollywoodi, kissé mitológiai, kissé klasszikus kalandfilmes atmoszférát teremteni, ami egyszer sem törik meg, és szívesen végigülöd a filmet. Én még angolul láttam a régi TNT-csatornán, és imádtam. Ebben a remake-ben viszont a fentebbieknek nyomát sem találom, csak pont az ellenkezőjét. Nem az a baj, ha valamiből újat forgatnak, de akkor legalább ne csak a címe legyen ugyanaz. Ez olyan, mintha leforgatnánk az Arábiai Lawrence-t, csak húsz éves színészekkel, mindenki káromkodna és lövöldözne és robbantgatna, az egyetlen hasonlóság meg abban rejlene, hogy ugyanúgy hívják a főhőst és egy sivatagban vannak.
Azért az Arábiai Lawrence-t ne emlegessük már egy lapon a Clash of the Titans-szal. Mondtam, hogy van egy kisebb kultusza, de azért, még az értelmes közönség körében sem olyan elfogadottan kiváló film, mint amennyire te szereted. Szerintem pocsék.

Azért is írtam, hogy ez egy kicsit más, mert azért a Clash elég véleményes megítélésű, van aki szereti, van aki nem, szóval az újrázása, még ha semmiben sem hasonlít az eredetire, nem egy olyan emberiség elleni bűntett, mintha az említett filmet, vagy mondjuk egy Keresztapát, vagy bármi ilyen remekművét újráznának úgy, hogy köze sincs az eredetihez.

Idézet
Az első része még igaz, de a második nem. Amikor újraforgatnak valamit, akkor a lényeg az, hogy a kort vagy a helyszínt cseréljék le, esetleg a színészeket. És az ilyen remake-eknek két fajtája létezik: az egyik olyan, mint az Oscar, ami egy közeped Funés-filmből csinált egy kegyetlen jó vígjátékot úgy, hogy lecserélték a helyszínt és a kort, de a forgatókönyv maga (és sok poén is) alapvetúően változatlan maradt. Vagy lehet olyan, mint az Amerikai taxi, ahol majdnem minden ugyanaz... mégis egy kalap fos. Az előbbi egy olyan újrázás, ami javított az eredetihez képest, vagyis volt értelme megcsinálni. Az utóbbi egy pénz- és celluiodpazarlás volt, amit csak azért kellett csinálni, mert az amerikai mozinézők nem tudnak olvasni, a színészek meg animációs filmeket leszámítva nem tudnak a tengerentúlon szinkronizálni
Sajnos ez így van. AMikor a 2003-as Oldboy után 2-3 évvel bejelentették az Amerikai remake-t, azt hittem lefejelem az asztalt Az Oldboy egy szinte tökéletes, zseniális film, ehhez már hozzátenni nem igazán lehet csak elvenni belőle. Az újrázásnak csak anniy értelme van, hogy angolul beszélnének benne. AZ meg kit érdekel? Azért, mert a szerencsétlen amcsik nem tudnak egyszerre filmet is nézni, meg olvasni, mocskoljanak be egy olyan remekművet, mint az Oldboy? Vicc.

Jellemző például A tégla. Oscar díjas film meg minden (Még szerencse, hogy ez a remake majdnem olyan jó volt, mint az eredeti és nem csorbította annak hírnevét), de a kutya sem tudja, hogy egy keleti nem kevésbé zseniális filmből, a Szigorúan piszkos ügyekből készítették. És az sem régi film, 2002-es talán. Szóval ott sem volt semmi értelme az újrának.

EZ a ne idegeskedjünk mert úgysem lesz jobb, meg annyira tipikus nem érdekel, beletörődöm felfogás. Ez a passzivitás azt eredményezi, hogy lassan bármilyen szart le tudnak dugni a közönség torkán és így születnek meg Transformers 2 szintű értékelhetetlen szarok. Régen is voltak pocsék filmek, de azért ennyi pénzből egy ilyen fost csinálni...szégyen gyalázat.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5239 Dátum: 2010. március 07. - 21:16:11 »
Egyrészt a remake-ek többsége még mindig olyan alapanyagból készül, ami úgy jó, ahogy van, semmi értelme az egészet más színészekkel, meg más helyszínekkel átültetni a mai korba.

Igen ezzel egyet tudok érteni. De ált érdekes megnézni hogy mit hoznak ki a maiak egy adott alapanyagból. Nekem tetszik a 81-es Clash és hopp egész véletlen ma délelőtt néztem meg újra a régi szinkronnal  ;D  8) Még mai szemmel nézve is lekötött és a korhoz képest látványosan oldották meg a filmet.

Ha mégis újrázzák, tök fölöslegesen, akkor legalább maradjon hű az eredetihez, vagy konstruktívan járuljon hozzá, ne egy lebutított, akciókkal felturbózott, destruktív torszülött legyen, mert manapság ezt jelenti egy remake. Fölösleges, bemocskolja az eredetit és bántja az ember szemét.

Ezzel is egyetértek. Ezért is várom kissé aggódva a 10-est...  :uhoh: Metál zene ?  :uhoh: Kiváncsi leszek milyen véleményem lesz összességében erről a filmről

A Clash of the Titans viszont más eset, mivel annak a technikai kivitelezése még a korában is elég bárgyú volt, talán pont ezért van egy kultusza, de egyébként nem egy nagy durranás a film.  A Kraken-en már akkor is röhögtek, mert a 30-as évekbeli King Kong hitelesebb volt, mint az eredeti Kraken.

Nagy tudor vidor és hosszú szakállú lehetsz ha ezt így kened vágod.  :lol:

Atmoszféra és hangulat. Abszolúte egyetértek. A Perzeuszt játszó Harry színész legnagyobb erőssége a Ban Affleck-et gyalázó álla.  :hehe: De nem is volt nagyon terük mást játszani, erről szóltak a karakterek és azt jól megoldották hogy az emberek tudjanak azononsulni a karakterekkel.
Na jó, Thétisz mozgatórugóját még a mai napig megkérdőjelezem de rá maradt az olümpöszi szarkverés.
Kicsit attól félek amit írtál gaby, max a címe lesz ugyanaz.  :roll: De igyekszem pozitívan hozzáállni.

Sajnos ez így van. AMikor a 2003-as Oldboy után 2-3 évvel bejelentették az Amerikai remake-t, azt hittem lefejelem az asztalt Az Oldboy egy szinte tökéletes, zseniális film, ehhez már hozzátenni nem igazán lehet csak elvenni belőle. Az újrázásnak csak anniy értelme van, hogy angolul beszélnének benne. AZ meg kit érdekel? Azért, mert a szerencsétlen amcsik nem tudnak egyszerre filmet is nézni, meg olvasni, mocskoljanak be egy olyan remekművet, mint az Oldboy? Vicc.

És itt jön az hogy kinek mi tetszik. Végigszenvedtem az Oldboy című sz*rkupacot én is. Ott van azon filmek között amikre sajnálom hogy egyáltalán időt szakítottam. A sztori kiinduló ötlete még érdekesnek tűnt de a végére már csak röhögni lehet rajt, a maradék komolyságot is maga a történet öli ki a filmből. ( Azon a részen meg amin xy a saját nyelvét harapja ki már csak röhögni bírtam ) Viszont ami egyenesen zseniális az Oldboyban az a képi világa, nem tudom ki volt a kameraman de fantasztikus munkát végzett. Csak ezt egy rossz filmre pazarolta el.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 07. - 21:22:28 írta Silver »