Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1319951 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #5240 Dátum: 2010. március 07. - 22:10:02 »
VTominak adok igazat. kicsit túldimenzionáljátok a dolgot. Különösen a mai korban, ahol először letöltöd a filmeket, és ha jó, elmész moziba.  ;) Kinek mi tetszik, arra megy el, ennyi.
És az új King Kong sem szól másról, mint :  http://www.youtube.com/watch?v=Qt2Q4BB8nRg  ;D :pogo:
Hú, ez állat volt!  ;D Egy szuperhős megirigyelhette volna Kongot, annyira királyul (höhö) csinálta.  :D De a zene tökéletes volt hozzá!  :D Kinek a feldolgozása?
az egyik olyan, mint az Oscar, ami egy közeped Funés-filmből csinált egy kegyetlen jó vígjátékot úgy, hogy lecserélték a helyszínt és a kort, de a forgatókönyv maga (és sok poén is) alapvetúően változatlan maradt. Az előbbi egy olyan újrázás, ami javított az eredetihez képest, vagyis volt értelme megcsinálni.
Majdnem biztos vagyok benne, hogy előbb láttad az amerikait, mint a franciát. Az a Funes-film egyike volt a legjobbaknak a maga idejében, és aki látta, senkinek se tetszett Stallone utánzása, mert a nyomába se ért.
Vagyis megint azon megy a vita, hogy aki látott egy eredetit, az utálja a remake-et. Aki meg a remake-et látta elsőként, az elavultnak tartja az eredetit.
az első változat érzelmekkel átitatott, a végén komoly tanulságot levonó (a korhoz képest eléggé új, környezettudatos, pontosan-milyen-jogon-csesszük-szét-a-saját-élővilágunkat-és-az-abban-élőket, plusz a milyen-jogon-ölünk/pusztítunk-el-valamit-csak-mert-azt-hisszük-róla-hogy-félünk-tőle) szörnymeséje
Azért lásd be: King Kongról beszélünk. Ha valaki jegyet vált egy tomboló óriásgorillás filmre, az tömegjeleneteket és horrort akar látni, nem sírós, tanulságos mesét. Ugyanez volt a baj az első Hulk-filmmel is. Nem lett volna rossz, csak ne Hulkkal csinálták volna.
AMikor a 2003-as Oldboy után 2-3 évvel bejelentették az Amerikai remake-t, azt hittem lefejelem az asztalt Az Oldboy egy szinte tökéletes, zseniális film, ehhez már hozzátenni nem igazán lehet csak elvenni belőle. Az újrázásnak csak anniy értelme van, hogy angolul beszélnének benne. AZ meg kit érdekel? Azért, mert a szerencsétlen amcsik nem tudnak egyszerre filmet is nézni, meg olvasni, mocskoljanak be egy olyan remekművet, mint az Oldboy? Vicc.
Itt valójában teljesen egyetértek veled, de csak azért, mert szerintem is zseniális film minden szempontból (Silver, te nem tudom, mit néztél?), de én is a koreait láttam (először). Ha Amerikában nem lehet hozzájutni ehhez a filmhez, vagy nem csinálnak hozzá angol szöveget, akkor az ott lakók 99,99%-a ezt nem fogja látni. Csináljanak belőle amcsi verziót, kit érdekel?  ;) Talán akkor, ha az jó lesz, ott is biztosan lesz néhány ezer ember, aki kíváncsi lesz az eredetire is, amiről különben sosem hallottak volna. Nekünk meg nem kötelező megnézni...

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5241 Dátum: 2010. március 07. - 22:34:16 »
Idézet
Majdnem biztos vagyok benne, hogy előbb láttad az amerikait, mint a franciát. Az a Funes-film egyike volt a legjobbaknak a maga idejében, és aki látta, senkinek se tetszett Stallone utánzása, mert a nyomába se ért.
Stimmel, de kétszer is láttam a Funés-filmet, és akkor se tetszett, még önmagához képest sem. Nem egy Csendőr-filmet tudok, aminél még ez is rosszabb volt, pedig az a sorozat is az idő előrehaladtával elég erős színvonalesésen esett át. Már maga a környezet is sántít néha, az alapszitu egyszerűen nem igazán akar működni abban a korban, ezért is volt szerintem szerencsésebb vagy három évtizeddel korábbra rakni.
Idézet
Azért lásd be: King Kongról beszélünk. Ha valaki jegyet vált egy tomboló óriásgorillás filmre, az tömegjeleneteket és horrort akar látni, nem sírós, tanulságos mesét.
Azzal nincs is gond. Csak amikor az eredeti ennél sokkal többet ad, és a remake abból meg semmit... az már gáz. És a '76-ost láttam anno először, sőt, elég sokszor, mielőtt láttam volna az eredetit, és akkor is egyértelmű volt számomra, hogy a negyvenhárom évvel korábban készült verzióhoz képest a '76-os egy nagy nulla. De lehet másik példával is érzékeltetni: az AmeriGodzilla. Ott az amcsik ott és olyan szinten cseszték el, hogy még maguk az amerikaiak sem tekintik Godzilla-filmnek.
Idézet
Ha Amerikában nem lehet hozzájutni ehhez a filmhez, vagy nem csinálnak hozzá angol szöveget, akkor az ott lakók 99,99%-a ezt nem fogja látni. Csináljanak belőle amcsi verziót, kit érdekel?
Ez amúgy azért érthetetlen, mert már az amerikaiaknál is egyre nagyobb arányban vannak olyanok, akik az ugyanonnan érkező animéket egyre kevésbé hajlandóak a saját szinkronjukkal nézni (alapvetően ahogy megyünk felfelé a korskálán, egyre erősödik az "inkább feliratosan, ha lehet"-elvet vallók tábora). De hogy lehet az, hogy az amúgy nem elhanyagolható mennyiségű animenézők inkább az eredetit favorizálják, viszont amint élőszereplőről van szó, elfelejtenek olvasni? Azért az animések se csak otakukból/fudzsosikből állnak ott...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5242 Dátum: 2010. március 07. - 22:36:34 »
Idézet
Nagy tudor vidor és hosszú szakállú lehetsz ha ezt így kened vágod.
Ezen nemtom mit röhögsz. Láttam az ősrégi Kong nagy részét. Láttam a Clasht még régen, de abból is néztem a minap részleteket. Nincs sokkal elmaradva a KONG ÉS KÖZBEN ELTELT 50 ÉV. Szóval leírom mégegyszer, hogy mindenkinek érthető legyen. A Clash of the Titans már a maga korában is bénán volt megcsinálva technikailag.

Lehet, hogy neked nem tetszett az Oldboy Silver, de ettől függetlenül a legtöbb embernek, aki látta, baromira bejött.

Idézet
VTominak adok igazat. kicsit túldimenzionáljátok a dolgot. Különösen a mai korban, ahol először letöltöd a filmeket, és ha jó, elmész moziba.  Kacsint Kinek mi tetszik, arra megy el, ennyi.
Aha és ettől a borzalmas remake megszűnik létezni, csak mert megvan ez a szabadságom? Nyugi nem a mozira kidobott pénzt sajnálom én, nem vagyok olyan kicsinyes.
Idézet
Ha Amerikában nem lehet hozzájutni ehhez a filmhez, vagy nem csinálnak hozzá angol szöveget, akkor az ott lakók 99,99%-a ezt nem fogja látni. Csináljanak belőle amcsi verziót, kit érdekel?  
Ugyan már Tomi, minden filmhez hozzá lehet jutni angol felirattal. Ez az első nyelv, amire minden filmet lefordítanak. És igenis érdekel, ha a gyökér amcsik miatt csinálnak belőle egy elcseszett, elkúrt, szétgyalázott amerikai verziót. Tudod miért? Mert lesz egy halom olyan gyökér, aki megnézi, leszólja, lebecsmérli, és persze szűklátókörű, mint az emberek 99%-as és az eredeti remekművet is egy kalap szarnak fogja tartani és nem is érdekli, milyen lehet. Ne mondd már nekem, hogy téged nem zavarna, ha a szeretett xy dolgot előkapnák újra, totál fölöslegesen kifacsarnák és visszaköpnék, aztán sokan amiatt ítélkeznének felette, úgy, hogy az igazit nem is ismerik.

Az viszont egy érdekes dolog, hogy az újat, vagy a régit preferálják-e az emberek, attól függően, hogy melyiket látták először. Szerintem, ha a technikai megvalósítása miatt a régi nincs hátrányban, egyértelműen fel lehet fedezni a minőségbeli különbségeket, akár az újat látta először, akár nem. Van olyan film, aminek a feldolgozása jobban sikerült. Pl Martin Scorsese - A rettegés foka. VAgy Brian De Palma Sebhelyesarcúját is mondhatnám, bár ott nem láttam az eredetit. Remake-ek mindig is voltak, meg lesznek is, az a baj, hogy most ipari mennyiségben futnak, és Hollywood olyan ötlethiányban szenved, hogy minden 2. film reboot, remake, prequel, vagy sequel.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5243 Dátum: 2010. március 07. - 22:56:52 »
Hmmm... azthiszen akkor megnézem a az új King Kongot. :lol:     Fél kézzel lenyomott 3 t-rexet azért ez sem lebecsülendő :hehe:

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5244 Dátum: 2010. március 07. - 23:02:42 »
Ezen nemtom mit röhögsz. Láttam az ősrégi Kong nagy részét. Láttam a Clasht még régen, de abból is néztem a minap részleteket. Nincs sokkal elmaradva a KONG ÉS KÖZBEN ELTELT 50 ÉV. Szóval leírom mégegyszer, hogy mindenkinek érthető legyen. A Clash of the Titans már a maga korában is bénán volt megcsinálva technikailag.

Van min szórakoznom. Szerinted a Clashnél 50 évvel előbb készített King Kong film kb egy szinten van a Titánokkal ?  :D

Lehet, hogy neked nem tetszett az Oldboy Silver, de ettől függetlenül a legtöbb embernek, aki látta, baromira bejött.

"A legtöbb embernek". Épp azon gondolkodtam hogy egyetlen ismerősömmel (vagy nem ismerősömmel) nem találkoztam eddig kivéve téged és kaine-t akinek eddig zseniális kategória volt az a film.  :D A képi világa nagyon megbírt fogni, a sztori... De persze nem zavar ha valakinek más jön be mint nekem, sőt kell is.  :D De az Oldboy szerintem egy nagyon-nagyon szűk kör filmje.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5245 Dátum: 2010. március 07. - 23:15:02 »
Idézet
Van min szórakoznom. Szerinted a Clashnél 50 évvel előbb készített King Kong film kb egy szinten van a Titánokkal ?  Nevet

SZerinted azon túl, hogy a Kong fekete fehér, a stop motionjük között van 10 évnél több különbség fejlődés tekintetében?
Idézet
"A legtöbb embernek". Épp azon gondolkodtam hogy egyetlen ismerősömmel (vagy nem ismerősömmel) nem találkoztam eddig kivéve téged és kaine-t akinek eddig zseniális kategória volt az a film.  Nevet A képi világa nagyon megbírt fogni, a sztori... De persze nem zavar ha valakinek más jön be mint nekem, sőt kell is.  Nevet De az Oldboy szerintem egy nagyon-nagyon szűk kör filmje.
Inkább azon gondolkozz, hogy az ismerettségi köröd nem a legmegfelelőbb ilyen szempontból. imdb. Top 250-ből a 114. legjobb film, 8.2 ponttal, 89 ezer szavazattal. Csak úgy jelzem, mennyire szűk réteg imádja ezt a filmet.
A port.hun most valamiért nem látszódnak a pontszámok, de akkor ránézek a második legnagyobb magyar pontozós oldalra és mit látok? A kritikustömegen, 474 szavaz után 4,45 ponttal áll, az 5-ből. Valóban, csak egy szűk réteg filmje. Mellesleg 1000 szavazat a leglegslegeslegnépszerűbb filmeknél va csak. Majdnem 500 egy koreai filmnél már nem rossz.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5246 Dátum: 2010. március 07. - 23:15:47 »
Stimmel, de kétszer is láttam a Funés-filmet, és akkor se tetszett, még önmagához képest sem.
Ezt simán elhiszem, de ha nem láttad a maga idejében, akkor akárhányszor nézed meg, nem fog tetszeni. Én igen sok horrort nézek, és néztem régebben is, de például a Hellraiser és az Evil Dead "klasszikusok" kimaradtak. Mindkettőnek megnéztem pár éve az első részét, és lukat fúrtam a saját hasamba, annyira unalmasnak tartottam őket. Pedig milliónyi rajongójuk van. De azok mind régen látták.
Idézet
Csak amikor az eredeti ennél sokkal többet ad, és a remake abból meg semmit... az már gáz. És a '76-ost láttam anno először, sőt, elég sokszor, mielőtt láttam volna az eredetit, és akkor is egyértelmű volt számomra, hogy a negyvenhárom évvel korábban készült verzióhoz képest a '76-os egy nagy nulla.

Ezzel nem tudok vitatkozni. Viszont (pepo) itt a tökéletes példa az Oldboyra: Gaby se látta volna talán soha a régi Kongot, ha nincs a 76-os remake. Ami ezek szerint sokkal gyengébb volt, mégis utat nyitott neki a régihez.
Idézet
minden filmhez hozzá lehet jutni angol felirattal.

Nem arról van szó, hogy hozzá lehet-e juitni. Hanem arról, hogy hall-e róla valaki egyáltalán, vagy nem.  ;)
Idézet
És igenis érdekel, ha a gyökér amcsik miatt csinálnak belőle egy elcseszett, elkúrt, szétgyalázott amerikai verziót. Tudod miért? Mert lesz egy halom olyan gyökér, aki megnézi, leszólja, lebecsmérli, és persze szűklátókörű, mint az emberek 99%-as és az eredeti remekművet is egy kalap szarnak fogja tartani és nem is érdekli, milyen lehet. Ne mondd már nekem, hogy téged nem zavarna, ha a szeretett xy dolgot előkapnák újra, totál fölöslegesen kifacsarnák és visszaköpnék, aztán sokan amiatt ítélkeznének felette, úgy, hogy az igazit nem is ismerik
Ebben igazat adok, ez tényleg baromira zavarna engem is.  ;) Lásd F4 vs. Hihetetlen család.
Idézet
Az viszont egy érdekes dolog, hogy az újat, vagy a régit preferálják-e az emberek, attól függően, hogy melyiket látták először.
És ez igaz nem csak a filmekre, de ugyanúgy a zenékre, vagy a játékokra is. Nekem kölyökkoromban nagy kedvencem volt a Mud

, a Sweet

akik szerintem a legkoraibb glam metalt/hard rockot játszották, és ma is nagyon szívesen hallgatom őket. De a mai zenékhez képest már labdába se rűgnak, ha nem ismerted annak idején.
Játékkal ugyanez: aki még játéktermi játékokon nőtt fel, Commodor 64-en és társain, imádják a régi játékokat, amihez egy mai gyereket kötéllel a nyakában se lehetne odavonszolni.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5247 Dátum: 2010. március 07. - 23:24:46 »
Idézet
Ezzel nem tudok vitatkozni. Viszont (pepo) itt a tökéletes példa az Oldboyra: Gaby se látta volna talán soha a régi Kongot, ha nincs a 76-os remake. Ami ezek szerint sokkal gyengébb volt, mégis utat nyitott neki a régihez.
Igen, csak azért ne a gaby intelligenciáját vegyük már alapnak. AZ emberek nagy része, ha nem tetszett neki a 76-s Kong, nem fogja megnézni a 33-ast, hátha az jobb. Elkönyvelik, hogy ha ez, a modernebb látvánnyal ilyen rossz volt, vajon milyen nevetségesen rossz lehet az eredeti?

Ez a zenés, meg játékos példa meg nem teljesen konzekvens a filmekre nézve. Mert egy olyan filmnél, amiben alapvetően fontos a látvány, mint pl a clash, ha már itt tartunk nagyon sok igazság van benne amit mondasz. A technikai elavultság miatt perzse, hogy egy régi stop motion-ös film, vagy commodor 64-es játék elavultnak hat. A zenében meg pusztán csak gyökeresen megváltozott a hangzásvilág, a zenei elemek, a stílus.

Viszont az alacsony költségvetésű, karakterekre, színészekre és sztorira építő drámákat ugyanúgy forgatták 40 éve is, mint most. Azon túl, hogy az adott kor és a jellemzői leképeződnek a filmben, semmivel sem hat nevetségesebbnek egy 40 évvel ezelőtti ilyen film amiről szó van, mint ma. Viszont manapság már odáig fajult ez a remake dolog, hogy veszik az alapvetően ilyen filmet, lenyesnek belőle ezt az, teletömik cool karakterekkel meg akciókkal, aztán irány vele a mozi.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5248 Dátum: 2010. március 07. - 23:38:51 »
Hát pontosan ebben különböznek az új filmek a régiektől. Gyorsabbak, látványosabbak, pörgősebbek. Ez szinte minden remake-re igaz.
Ki mondta, hogy talgabynak nem tetszett a 76-os Kong? Lehet, hogy tetszett neki, csak a 33-as után már nem igazán.  ;)
Mint amikor megnézel egy filmet (velem konkrétan a Battle Royallal ez esett meg), nagyon tetszett, állat volt, aztán elolvastam könyvben, és már picit kevésbé volt jó, de még mindig jó volt, végül végigolvastam a 15 kötetes mangát, és azóta a film is és a könyv is kevésbé jó.  ;)
Különben erre visszatérve:
Idézet
Ne mondd már nekem, hogy téged nem zavarna, ha a szeretett xy dolgot előkapnák újra, totál fölöslegesen kifacsarnák és visszaköpnék, aztán sokan amiatt ítélkeznének felette, úgy, hogy az igazit nem is ismerik
Tényleg nem tetszene, ha az általam nagyon szeretett filmmel csinálnák ezt. De konkrétan nem érdekel, ha egy King Konggal, egy Transformersszel, vagy egy Dragon Ball-al teszik ezt meg.  ;) Annyira nagyon sok kedvenc filmem nincs, és elég kevés az esély, hogy pont azokat kapják ki újrázásra.  ;) Emlékszel, mekkora felháborodás volt a Bragon Ball film kapcsán? Én nem néztem a rajzfilmet, így picit sem zavart. A filmet se fogom soha megnézni, ennyi.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5249 Dátum: 2010. március 07. - 23:54:11 »
Idézet
Hát pontosan ebben különböznek az új filmek a régiektől. Gyorsabbak, látványosabbak, pörgősebbek. Ez szinte minden remake-re igaz.
Igen, mert a mai generációnak ez kell. Ezzel persze 99%-ban elvész a filmből az, ami az eredetit naggyá tette. A valódi tartalom, mondanivaló, érzések satöbbi, tehát árnyéka lesz csupán önmagának. Szóval azon túl, hogy talán a remake-t megnézők elenyésző szándéka megnézi az eredetit és képes el is fogadni, hogy ez a xy film valójában nem a nagy lövöldözésekről szól, az anyagi érdekeken kívül mi értelme van? Csak enniy a kérdésem.
Idézet
Ki mondta, hogy talgabynak nem tetszett a 76-os Kong? Lehet, hogy tetszett neki, csak a 33-as után már nem igazán.  Kacsint
Mint amikor megnézel egy filmet (velem konkrétan a Battle Royallal ez esett meg), nagyon tetszett, állat volt, aztán elolvastam könyvben, és már picit kevésbé volt jó, de még mindig jó volt, végül végigolvastam a 15 kötetes mangát, és azóta a film is és a könyv is kevésbé jó.
Feltételeztem, hogy nem tetszett neki.
Idézet
De konkrétan nem érdekel, ha egy King Konggal, egy Transformersszel, vagy egy Dragon Ball-al teszik ezt meg.  Kacsint Annyira nagyon sok kedvenc filmem nincs, és elég kevés az esély, hogy pont azokat kapják ki újrázásra.  Kacsint Emlékszel, mekkora felháborodás volt a Bragon Ball film kapcsán? Én nem néztem a rajzfilmet, így picit sem zavart. A filmet se fogom soha megnézni, ennyi.
Ez így kerek és teljesen jól csinálod. Itt az volt a lényeg, hogy még te is úgy nyilatkoztál, hogy kicsit túlreagáljuk/túlreagálom a dolgot. Miért? Csak mert olyan filmek kapcsán robbant ki ez az egész, ami téged magasról nem érdekel. Viszont ha már netán egy kedvencről lenne szó, máris máshogy látnád a témát. Nekem nem kedvencem se a clash, se a vasember, én végig az általánosságokról papoltam, általános értelemben fakadtam ki a remake-ek ellen, mert már én is voltam károsított, máskor, korábban. Azért érveltem, hogy ne tűnjön már furcsának és túlbuzgóságnak, érthetetlen kifakadásnak, ha valakinek a kedvencét pusztán anyagi okok miatt, vagy azért mert az amcsik nem tudnak olvasni, adaptálják, és többnyire elcseszik és ennek hangot is ad. Ezt kéne elfogadni.

Csak hogy példánál maradjak. Én a hajamat téptem a Dragon Ball adaptálásánál, szörnyű volt.  Viszont magasról leszartam (amíg nem láttam), hogy mondjuk amcsi verzióban vászonra akarják vinni a Ghost in the Shellt, vagy az AKirát. Viszont látva, hogy milyen kultusz és elismertség övezi ezt a két animét, nem írtam be a rajongók háborgó hadának, hogy ugyan már fiúk, ne szívjátok mellre, nem nagy ügy, megnézed, nem tetszik leszarod kész. Teljesen át tudtam élni a helyzetet, még úgy is, hogy a produktumot nem láttam. Hisz nem a téma tárgya a lényeg, hanem maga a jelenség.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 07. - 23:57:58 írta pepo05 »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5250 Dátum: 2010. március 08. - 00:10:37 »
Az, hogy mikor mit ismersz meg, relatív dolog. A '33-as Kongot azért néztem meg pár éve, mert amikor elkezdtem érdeklődni a klasszikus filmek iránt, ez meglepően gyakran előkerült. A '76-osnál még az volt a helyzet, hogy otthon kazettán volt meg nekünk, és amíg nem jött be a kismillió tv-adó (vagy konkrétan nálunk az, amikor volt HBO-nk), ezeket lehetett csak nézni. De már akkor is olyan "ezt már rég láttuk, egye fene" film volt. A szűkös kínálat miatt sok vackot néztünk meg sokszor, de volt hátulütője is, mert pl. a Végső visszaszámlálás c. filmet vagy hússzor láttam gyerekfejjel, és közel másfél évtized kellett, hogy úgy lássam, hogy végre meg is értettem elejétől a legvégéig, mi a fene történt benne, és felismerjem, egész tűrhető film (addig gyerekemlékeimben egy érthetetlen katyvasz volt).
De mondhatnám példának a Jurassic Parkot is, amit filmnek imádtam, sokszor megnéztem, aztán elolvastam a könyvet, és rájöttem, hogy Spielberg vagy sem, baromi gyenge feldolgozást hozott ki egy remek alapanyagból. Azóta már inkább kerülöm a filmet, a folytatásairól nem is beszélve (életem egyik legnagyobb hibája volt moziban nézni a JP3-at).
Játékoknál amúgy csak bizonyos korig az a helyzet. Ahogy nő fel az ember, simán kipróbál klasszikusokat. Én is egy viszonylag hosszú SNES-korszak után amint lehetett áttértem a PC-re, pár éve meg rájöttem, hogy annyira untatnak az akkori játékok, hogy visszatértem SNES-hez emulátoron, és nemrég is felfedeztem magamnak a Chrono Triggert, ami játszhatóságra, élettartamra, összetettségre, sztorira és játékélményre simán leveri a mostani nyugati termés 99.9%-át is. Amikor rámjön a Nintendózhatnék, minden egyes ilyen alkalommal csodálkozva fedezem fel, milyen remek játékok jelentek meg rá (persze az irdatlan mennyiségű sz*r tengerében, mert akkor sem csupa ilyen névből állt a piac). De PC-n is egyszer felfedeztem a Transport Tycoont, ami finoman szólva sem egy mai darab, és hónapokig nem tudtam abbahagyni, annyira jó volt. A Day of the Tentacle-t valami 15 évvel a megjelenése után fedeztem fel, és be kellett látnom, hogy az egyik legjobb PC-s játék, amit valaha az USA-ban készítettek.
Idézet
mondjuk amcsi verzióban vászonra akarják vinni a Ghost in the Shellt, vagy az AKirát
Abból forradalom lenne, és Los Angelesben kezdődne. A GitS önmagában egy lehetetlen téma, amikor három különböző adaptációnak (manga, sorozat, filmek) három tök eltérő hangulata van. Csak a japánok még meg tudták csinálni, hogy mindegyik működjön. Maszamune a sajátságos stílusjegeinek kicsúcsosodásával, a filmek az erőteljes filozófiai mondandó szándékosan túlzott kiemelésével (amikhez remek filmes eszközöket vetettek be), a sorozat meg a piszok szövevényes sztorijával (az amerikai thrillerek elmehetnek a nagy büdös fenébe mellette). Az amerikaiak még midnig az összeollózott Mátrixszal jutottak legközelebb hozzá, de összevetésben még az is egy halovány utánzat, és az közel tíz éve megismételhetetlen magasságokat állított így is a saját országa filmipara számára.
És ezek csak a játékok. Filmek tekintetében ahogy keresgetek visszafelé, jövök rá, hogy technikai elmaradottság vagy sem, akkor is tudtak olyasmit csinálni, ami még mai szemmel is kisebb csoda. És a stop-motion se feltétlen rosszabb a CG-nél, elég csak a Star Wars IV-VI felújított változatát nézni és összehasonlítani a gépi Jabbát a műanyaggal... az utóbbiról simán elhiszed, hogy az egy élőlény, az előbbinél meg várod, mikor sétál át a díszleten. De régről is van egy jó példám: mai napig nem tudtam rájönni, hogy vették fel a Sejk fiában azt a jelenetet, amikor a sejk ráteszi a kezét a fia vállára... ugyanis egy színész játszotta mindkettejüket, dublőr nélkül, egyazon jelentetben... egy 1926-os némafilmben (ami mellesleg marha szórakoztató, nem csodálom, hogy Valentino legjobb filmjének kiáltották ki).

Todd

• Pókfej
« Válasz #5251 Dátum: 2010. március 08. - 08:45:06 »
Én igen sok horrort nézek, és néztem régebben is, de például a Hellraiser és az Evil Dead "klasszikusok" kimaradtak. Mindkettőnek megnéztem pár éve az első részét, és lukat fúrtam a saját hasamba, annyira unalmasnak tartottam őket. Pedig milliónyi rajongójuk van. De azok mind régen látták.
Hát akkor ez a példa is sántít, mert én is max 2 évvel ezelött láttam a Hellraisert, és nekem nagyon tetszett. Hihetetlen jó maszkok voltak benne, és egy eszméletlen beteges képi világ, a szűk helyszínen (egyetlen ház), kis szereplőgárdával (kábé 8 szereplő, a Cenobitákkal együtt), is nagyon jó hangulatot tudott teremteni, annak ellenére, hogy a főhössel (a megnyúzott Frankkel) azonosulni gyakorlatilag lehetetlen.
Szóval szerintem nem csak a saját korában lehet értékelni egy filmet. Pedig valószinüleg (lévén van közöttünk némi korkülönbség), én már sokkal távolabb vagyok ezektöl a filmektől, mint te.
Vagyis nekem esélyem sem volt arra, hogy ezeket a saját korukban lássam.
És ami a legdurvább, hogy az általad linkelt bandákról sosem halottam, mégis a 3 vidiből 2 nagyon tetszett. De amúgy a mai zenékhez képest tényleg nem rúghatnak labdába, mert a mai zenéket az én szememben helyből le lehet húzni a WC-n, mert a mai zeneipart még a filmiparhoz képest is egy hatalmas sz*rkupacnak tartom.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 08. - 09:15:06 írta Todd »

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5252 Dátum: 2010. március 08. - 09:02:41 »
SZerinted azon túl, hogy a Kong fekete fehér, a stop motionjük között van 10 évnél több különbség fejlődés tekintetében?

Ha jól megnézed ugyanaz a technika a Clash csak kissé finomabban megoldva egy vizuálisan eleve otrombának ható technikai megoldást. A Stop motionből max ennyit lehet kihozni és ezt legalább élvezhetően megoldották a Clashben. Vagy ha neked a Clashnél is darabosabb Kong tetszik hát nem próbállak meg lebeszélni róla.

Inkább azon gondolkozz, hogy az ismerettségi köröd nem a legmegfelelőbb ilyen szempontból. imdb. Top 250-ből a 114. legjobb film, 8.2 ponttal, 89 ezer szavazattal. Csak úgy jelzem, mennyire szűk réteg imádja ezt a filmet.
A port.hun most valamiért nem látszódnak a pontszámok, de akkor ránézek a második legnagyobb magyar pontozós oldalra és mit látok? A kritikustömegen, 474 szavaz után 4,45 ponttal áll, az 5-ből. Valóban, csak egy szűk réteg filmje. Mellesleg 1000 szavazat a leglegslegeslegnépszerűbb filmeknél va csak. Majdnem 500 egy koreai filmnél már nem rossz.

Már sorry de az hogy egy eleve geek-ek által látogatott oldalakat hozol fel példának nagyon geek.  :D Akkor már az érdekelne hogy itthon hány ember látta valójában az Oldboy-t és abból hány kattintgatott a kritikus "tömegen" (és abból mennyinek tetszett egyáltalán). Bár ez utóbbi legalább megvan 474... Ugyanez vonatkozna az imdb-re is, ahhoz képest hogy világviszonylatú akar lenni valójában hány ember értékel ilyen módon filmet és főleg kik ? Mert hogy igen kevesen vannak az egészhez viszonyítva az tény.

De neked tetszik az Oldboy és pont. Nekem nagyon nem. :roll:

Todd

• Pókfej
« Válasz #5253 Dátum: 2010. március 08. - 12:34:52 »
Ha jól megnézed ugyanaz a technika a Clash csak kissé finomabban megoldva egy vizuálisan eleve otrombának ható technikai megoldást. A Stop motionből max ennyit lehet kihozni és ezt legalább élvezhetően megoldották a Clashben.
A Stop Motionből max ennyit lehet kihozni?
Hát ezt max az hiszi el, aki soha az életében nem látta a Star Warst, vagy nem nézte meg Tim Burton egyetlen bábfilmjét sem, de még csak gyurmafilmet se látott soha.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5254 Dátum: 2010. március 08. - 12:53:50 »
Hogy mit tud a stop-motion:
http://www.videoplayer.hu/videos/play/115699
Kíváncsi vagyok, hányan vannak, akik emlékeznek még erre (Tomi, tudjuk, te már rég nem ;D).

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #5255 Dátum: 2010. március 08. - 13:06:42 »
Én még igen, néztem kicsi koromban. :) Tök jók a takarítás hangjai: "sutty-sutty-sutty... zsutty-zsutty-zsutty" :D
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5256 Dátum: 2010. március 08. - 14:27:42 »
Bocsi Silver, hogy ezt mondom, de te kurvára nem vagy képben a dolgokkal.

Mellesleg ne ferdítsd ki a szavaimat...vagy csak nem tudtad értelmezni, amit mondtam? :roll:

Én azt írtam le, szám szerint kétszer, de úgy tűnik nem volt elég, hogy a Clash Stop motion-je nem volt annyival jobb a KOngnál, amennyivel később készült és amennyit fejlődhettek volna azóta a készítők (és fejlődtek is, mert a clash előtt évekkel sokkal hihetőbb stop motiont is produkáltak filmek). A szakértők szerint is a Clash technikája a filmtől függetlenül bárgyú és elavult volt ahhoz képest, amikor készült. Nemtom miért nehéz elfogadni a tényeket...ha te szereted, akkor úgy szereted ahogy van, nem értem miért zavarna ezt megérteni. :headscratch:
Idézet
De neked tetszik az Oldboy és pont. Nekem nagyon nem. Hááát
Jó és? Ettől még nem kéne a baromságokat fújni bakker. Az imdb a világ legnagyobb és legtöbbet látogatott adatbázisa, nem véletlenül hozzák fel számtalanszor hivatkozási alapnak. Szóval ha van egy filmadatbázis, ami egy kicsit, hajszálnyit is reprezentatív a világra nézve, az az imdb.

Dehát megint az van, hogy az ember nem tudja elfogadni a nagy többség véleményét, és inkább baromságokat beszél, csak hogy magát igazolva lássa.
Ott van a Gyűrűk Ura trilógia, vagy a Kill Bill. SOk százezer ember szerint zseniális, nah szóval ez már jelenthet valamit. Én mégis utálom őket. De elfogadom, hogy bár én nem tudom miért, ha ennyien imádják, talán mégsem olyan rossz film, ahogy gondolom. Úgyhogy nem veszem fel, és nem szállok szembe, ha valaki zseniálisnak titulálja a filmet, mert valószínűleg nem az az eset áll fent, hogy sok százezer ember hülye, csak én vagyok az okos. És nem kezdek el ilyeneket kitalálni, hogy az imdb biztosan pont azt a kétszázezer embert gyűjtötte össze, akinek tetszik a gyűrűk ura, a világ 4 milliárd másik része szerint biztosan kaki. Mert kb amit írtál, abból ez jött le.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5257 Dátum: 2010. március 08. - 18:17:50 »
A szakértők szerint is a Clash technikája a filmtől függetlenül bárgyú és elavult volt ahhoz képest, amikor készült. Nemtom miért nehéz elfogadni a tényeket...

Tényeket ? "Szakértők" ? Hol vannak azok a szakértők ? Azért mert leírod ezt a szót nem leszel hiteles.  ;)  Az a baj hogy azt szajkózod amit máshol olvasol. Szakértők  :lol: Én se vállakloznék arra hogy hasonlítgassam a Clash Stopmotionjét mert akkor még én se éltem de szerintem te meg egész biztosan nem...
A film még ezzel a "bárgyú és elavult" technikával is tudott magának szép közönséget vonzani 81-ben. És úgy jó ahogy van.

Jó és? Ettől még nem kéne a baromságokat fújni bakker. Az imdb a világ legnagyobb és legtöbbet látogatott adatbázisa, nem véletlenül hozzák fel számtalanszor hivatkozási alapnak. Szóval ha van egy filmadatbázis, ami egy kicsit, hajszálnyit is reprezentatív a világra nézve, az az imdb.

Az a baj hogy itt is a korlátoltságod köszön vissza. Nem szent írás az imdb. Max az internetes filmnézők TÖREDÉKÉNEK a véleményét tükrözi. Te meg ujjal mutogatsz rá mint a szentírásra... Nekem ez fura és vissaztetsző.

Dehát megint az van, hogy az ember nem tudja elfogadni a nagy többség véleményét, és inkább baromságokat beszél, csak hogy magát igazolva lássa.
Ott van a Gyűrűk Ura trilógia, vagy a Kill Bill. SOk százezer ember szerint zseniális, nah szóval ez már jelenthet valamit. Én mégis utálom őket. De elfogadom, hogy bár én nem tudom miért, ha ennyien imádják, talán mégsem olyan rossz film, ahogy gondolom. Úgyhogy nem veszem fel, és nem szállok szembe, ha valaki zseniálisnak titulálja a filmet, mert valószínűleg nem az az eset áll fent, hogy sok százezer ember hülye, csak én vagyok az okos. És nem kezdek el ilyeneket kitalálni, hogy az imdb biztosan pont azt a kétszázezer embert gyűjtötte össze, akinek tetszik a gyűrűk ura, a világ 4 milliárd másik része szerint biztosan kaki. Mert kb amit írtál, abból ez jött le.

Aham, akkor neked valójában az szúrja a szemed hogy lefikáztam az Oldboy-t ? Az a film borzalmas és messze van a zseniálistól ( kameraman csillagos ötös) A KillBill-t sosem bírtam végignézni, a GYU meg tényleg nagy film  8) Ha te azt mondod hogy nem jó az a te véleményed. És engem nem zavar a véleményed  :hehe:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5258 Dátum: 2010. március 08. - 18:54:31 »
Rendben, akkor lefordítom a te felfogásodat:
Idézet
Tényeket ? "Szakértők" ? Hol vannak azok a szakértők ? Azért mert leírod ezt a szót nem leszel hiteles.  Kacsint  Az a baj hogy azt szajkózod amit máshol olvasol. Szakértők  nevetés Én se vállakloznék arra hogy hasonlítgassam a Clash Stopmotionjét mert akkor még én se éltem de szerintem te meg egész biztosan nem...
Szakértők nincsenek. Hiába elismert technikai személyzet volt a szakmában (ilyenkor idegesít, hogy nem tudom milyen filmes műsorban foglalkoztak vele kerek perec), addig számodra nem hitelesek, amíg a saját szemeddel nem láttad a diplomájukat, vagy szakképzettségüket. Addig, bármennyire is látszik a szavaikból hogy értenek hozzá, szart nem érnek. Különben ha meg szakértők is, talán, a világ csodájára, mit okoskodnak?  Még biztos nem éltek a Kong idején, szóval semmi alapjuk nincs az összehasonlításra. Jogos összehasonlítást csak az végezhet két műről, aki mindkettőnek a bemutatási dátumakor ott volt. Valóban ez igencsak távolbalátó és rugalmas gondolkozás. Kicsit sem énközpontú.
Idézet
Az a baj hogy itt is a korlátoltságod köszön vissza. Nem szent írás az imdb. Max az internetes filmnézők TÖREDÉKÉNEK a véleményét tükrözi. Te meg ujjal mutogatsz rá mint a szentírásra... Nekem ez fura és vissaztetsző.
Nem Szentírás, az a Biblia, vagy micsoda. Pusztán a világ legnagyobb filmes adatbázisa, ami ahol a világ filmes közönségének csak egy töredéke képviselteti magát és ha van valami, amire hivatkozási alapként lehet szolgálni, egy kicsit is, akkor az ez. Persze, könnyen előfordulhat, hogy 200 000 embernek tetszik az adott film, aztán a maradék 1 milliárd filmnézőnek, aki nem képviselteti magát imdb, gyökeresen más a véleménye. Te ebben biztos vagy, az viszont már más kérdés, hogy erre minimális az esély.

Na mindegy, ezt a "beszélgetést" én itt fejeztem be. Elfáradtam.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5259 Dátum: 2010. március 08. - 20:38:01 »
World War Hulk Fan trailer