Szavazás

Az öt témakör

1/ Kedveled-e (10-ből mennyire)
2/ Mennyire nagy ellenfél / jó barát?  (10-ből)
3/ Első találkozásod vele
4/ Legjobb sztorija
5/ Egyéb, bármi vele kapcsolatban

Szerző Téma: Képregény karakterek  (Megtekintve 226673 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Mike

• Zöld Manó
Re: Képregény karakterek
« Válasz #60 Dátum: 2008. január 09. - 20:30:44 »
1.Én nem nagyon kedvelem. Olyan 3.
2.Bár nem tudom annak tekinteni, de történetileg meg utalásilag 7.
3.A régi CsodaPókban az Esküvőn, tényleges ellenfélként a 63-ban.
4.Talán a Sors hálójában, de nincs igazán.
5.Agyilag tényleg nagy ellenfél lehetne, ha úgy nyúlnának hozzá. Fizikailag nem tartom valami hű de nagynak, de mindig így ábrázolják. Ami kicsit megváltoztatta a véleményem, az a film, meg JMS "klón" OKija, bár ott is inkább az új tetszett jobban.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #61 Dátum: 2008. január 10. - 11:24:38 »
pepo: A kőtáblás sztori folytatása. Mielőtt ahhoz kerülne, akihez a rajzfilmben is, ellopja a Rengető, és egy kétrészes sztoriban vele küzd csak Póki. sosi sajna tényleg eltűnt, pedig elvileg még négy rész volna neki a fordításokból is. :(

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #62 Dátum: 2008. január 10. - 15:05:25 »
Shocker a 72-esben van, az egyrészes. Sosi írt nekem, hogy család, meg minden...

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #63 Dátum: 2008. január 10. - 20:19:11 »
sosi sajna tényleg eltűnt, pedig elvileg még négy rész volna neki a fordításokból is. :(
Másnem beszélni kell vele, és ha nem akarja megcsinálni, akkor a HálóZsákra átmenteni azt a pár fordítást. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #64 Dátum: 2008. január 11. - 22:34:01 »
Gondolom, már lemondott róla, hisz azóta már csinálják a klasszikus Amazingeket.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #65 Dátum: 2008. január 11. - 23:21:27 »
Hol? :headscratch:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #66 Dátum: 2008. január 11. - 23:24:20 »
hjorb oldalán. comicsqad

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #67 Dátum: 2008. január 11. - 23:29:14 »
Közbe rájöttem én is. Rémlett, mintha ott lennének fennt régi amazingek.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #68 Dátum: 2008. január 14. - 17:41:47 »
Homokember

1/ Ja, őt eléggé csipázom.  :D 7
2/ Azért nem olyan rettenetesen nagy ellenfél 5
3/ Amazing 154 svédül. Ugyanabban a képregényben volt, mint a Rengető. 
4/ Na ez jó kérdés. Nem emlékszem egyetlen egy olyanra se, ami nagyon maradandó lett volna, úgyhogy nosztalgiából legyen az, amit először olvastam tőle, ott úgyis üveggé változott.  :D
5/ Amennyi embert megölt, nagy marhaságnak tartottam, hogy jófiút csináltak belőle. Csak azért, mert úgy tűnt, megjavul, még nem kéne elfelejteni, hogy mennyi embert ölt meg. Ennél még nagyobb marhaságnak tartottam azt, amikor ezt visszacsinálták a Mackie-korszakban, hogy újra rossz lett, hogy eddig csak megjátszotta magát, stb. Pedig jó volt pozitív karakternek.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #69 Dátum: 2008. január 14. - 18:42:15 »
1. Én átlagban egy közepes karakternek tartom, úgyhogy 5.
2. Ellenfélnek szintén kb 5, jófiúként kb 6.
3. Csodálatos Pókember 4 (azt hiszem abban volt legelőször :headscratch: )
4. Nekem az egyik kedvencem a szintén magyarban megjelent történet, amikor a Baljós Légióval küzdött Pókember és Silver Sable, ő pedig beállt hozzájuk segíteni (Csodálatos Pókember 48-49).
5. Nekem tetszett amikor jófiút csináltak belőle, nem voltak rossz kalandjai úgy, viszont nagy átlagban bűnözőként nem tartom egy nagy karakternek. Igazán sok normálisat nem tudtak kihozni belőle. Most hogy a mozifilm miatt felkapták, nekem szintén nem tetszettek a mostani kalandjai.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #70 Dátum: 2008. január 14. - 19:06:59 »
1. Rosszfiúként 3, jófiúként 7.
2. Nem tartom nagy ellenfélnek, 4.
3. Kisgyerekként láttam TV-ben, képregényben az első megjelenése az Amazingben.
4. A Spider-man: Reign miniben tetszett leginkább.
5. Annyira szánalmas vicces, volt, ahogy Pókember először legyőzte. Tipikus példa az "annyira rossz, hogy már jó" esetre. A filmben szerintem passzolt hozzá az őt alakító színész.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #71 Dátum: 2008. január 14. - 21:44:53 »
Akkor Homi:

1, Én szerettem a csíkos pólóját, meg hogy állandóan ki se látszott a homokból. :D 6
2, Hát olyan nagy kaliberű történet nem nagyon volt vele sosem, de elég erős ellenfél. Én azért adnék neki egy 7-est, az ereje alapaján.
3, Meglepő, de nem emlékszem már, mi volt az első sztorim vele. :D
4,Hmm... :headscratch: Nincs kedvencem vele. Talán amikor egyesült a Vízemberrel, akkor cukik voltak együtt. ;D
5, Ki lehett volna hozni belőle is többet szerintem. Az igaz, hogy elsőre nekem is meredek volt, hogy jófiú lett, de úgy tényleg jobb karakter volt, mint gonoszként. A visszacsinálás elég átlátszó volt, de így még nagyobb görény lett, összességében nincs bajom vele.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #72 Dátum: 2008. január 15. - 18:02:47 »
1. Nem nagyon, de semmi bajom vele. 5.
2. Ellenfélnek az ereje alapján 7, barátként 5.
3. Mikor először láttam, játékfigura volt. :D Képregényben a CsP 48.
4. A 48-49-es számok a régi sorozatból.
5. Nem értem, miért kellett rosszfiúvá tenni, mikor elvileg megjavult. Ezt hülyeségnek tartom. A javulása még oké, de ez nagyon erőltetett lépés volt. Apropó, meg tudjátok mondani, hogy a Híd sztoriban hogy gyógyították meg?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #73 Dátum: 2008. január 15. - 22:33:46 »
Huh, úgy emlékszem, Pókember ráöntött valami folyadékot még...?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #74 Dátum: 2008. január 17. - 23:39:03 »
Fátum doki

1: Én vagyok az az ember, aki nem kedveli ezt a karaktert, pedig állítólag a Marvel legnépszerűbb szupergazfickója. Én még sose olvastam tőle egyetlen meghatározó történetet se, pedig olvastam elég sokat. Számomra ez a pali egy olyan 3-as, és még jószívű voltam.
2: Pókember-ellenségnek 3, hisz sose volt esélye, de különben simán kaphatna 10-et, ha lenyomta Galactust, a Silver Surfert, a Túlontúlit!!
3: Na, rá nem emlékszem, hol láttam először. Biztos egy F4-ben.
4: Egyszerűen nincs vele kedvenc történetem. Nagyképű, arrogáns, nem szimpi.  :D
5: Pókember akárhányszor csak találkozott vele, mindig simán lenyomta, vagy elugrált előle. Nekem sose tűnt nagy ellenségnek.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #75 Dátum: 2008. január 18. - 08:47:24 »
1. Én közepesen kedvelem, vannak jó pillanatai. Így azt mondanám 6-os
2. Pók-ellenségnek eddig tényleg nem volt túl nagy szám, de amúgy valóban a legnagyobb besorolást kaphatja, nagy koponya a vasálarcos. 10.
3. Titkos Háború
4. Most hirtelen nem jut eszembe melyiket is mondjam, de például nekem a Titkos Háború is nagyon tetszett tőle.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #76 Dátum: 2008. január 18. - 09:48:58 »
1) Nekem szimpatikus, 8.
2) 3, Peternek nem olyan nagy ellenfele.
3) Õt is valami német nyelvű rajzfilmben láttam, kicsikoromban. Képregényben valami 60-as évekbeli F4.
4) Egyik sem hagyott olyan mély nyomot, hogy kedvencnek nevezhessem.
5) "Szerencséd, hogy az adósod vagyok, bárki más egy ilyen sértésért az életével fizetett volna. Most már kvittek vagyunk." (nem szó szerinti, bocs)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #77 Dátum: 2008. január 18. - 11:50:39 »
Homokember:

1. Nem rossz figura, de nekem nem Pókemberben a kedvencem. Ott olyan 4, a Silver Sabvle-sorozatban laza 7-8.
2. Ellenfélnek sose volt nagy, 5. Barátnak nem volt rossz, 6.
3. Késői sztoriban, akkor már a Vad Bandában volt, vmelyik Spectacular v1 talán.
4. A mostani talán Friendly Annualos sztorija, az eredettörténete.
5. Elég érdekes figura, furcsálltam, hogy jófiút csináltak belőle, de mivel úgy ismertem meg, és kedveltem úgy, még nagyobb marhaságnak tartottam azt a misztikus jellegű kavarást, amivel gonosszá tették. Még a nemrégi szereplése ellenére is sajna nagyon elrontott figurává vált.

Fátum doktor:

1. Lazán 10.
2. Féltucat összefutás nem teszi Pók-ellenféllé. Egyébiránt 9-10.
3. Titkos Háború.
4. Mi nem? Ha nagyon választanom kellene, akkor vagy az Emperor Returns, vagy az F4 Special 2006, de nehéz a sok jó sztori közül bármit mondani, ugyanígy mondhatnám az 1234-et is akár, bár ha egyetlen egy füzet, akkor mindent kilométerekkel ver a zseniális és páratlan F4 Annual #2, az eredettörténete, ami a Lee-Kirby korszak F4-einek második legzseniálisabb története.
5. Nagyon kevesen tudják őt normálisan használni, sajna sok író szemében csak egy arrogáns vaspáncélos idióta, aki állandóan hőzöng és próbálja elfoglalni a világot. Pedig mai napig a legárnyaltabb és legkidolgozottabb szupergonosz a Marvelnél, az egyik legjobb figurájuk. Byrne korszakának egyik legjobb része az volt, hogy ő még talán Lee-nél is jobban ki tudta használni a dokit, sokkal komplexebb hátteret tudott adni neki, amit szerencsére később is néhányan fel tudtak használni és továbbgöngyölíteni. kaine, te meg olvass tőle miniket vagy Byrne-történeteket, ne abból indulj ki, amit pár Pók-író próbált összehozni vele, amikor ott az életben nem tudták normálisan ábrázolni (még Lee sem igazán, az a rész mutatta meg nekem, mennyi mindent adhatott anno hozzá Kirby az F4-hez) - bár van sajna jópár F4-es sztorija is, ami elg gyenge lett, pl. a másik híres F4-író, DeFalco sem tudott abszolút semmihez sem kezdeni Fátummal, még az MC2-ben sem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #78 Dátum: 2008. január 18. - 16:04:18 »
Nem csak Pókemberből ismerem, elolvastam az első 100 F4-et, meg a teljes DeFalco korszakot, plusz a volume 3-ból is olyan 30-40-et eddig, de még mindig semmi...

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #79 Dátum: 2008. január 18. - 17:38:29 »
Fátum:
1. 9.
2. Póknak nem nagy, amúgy 10.
3. Titkos háború.
4. A Marvel Extrában megjelent Galactus-per, bár eddig scan-ben nem sokat olvastam vele.
5. Szerintem nagyon jó dolgokat lehetne kihozni a karakterből. Tetszik a csávó úgy, ahogy van. És ha jól emlékszem egyszer nem tudta Póki legyőzni, csak segítséggel, bár az a Szupis sztori volt, nem tudom mennyire kell komolyan venni.