Szavazás

Az öt témakör

1/ Kedveled-e (10-ből mennyire)
2/ Mennyire nagy ellenfél / jó barát?  (10-ből)
3/ Első találkozásod vele
4/ Legjobb sztorija
5/ Egyéb, bármi vele kapcsolatban

Szerző Téma: Képregény karakterek  (Megtekintve 226839 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re: Képregény karakterek
« Válasz #200 Dátum: 2008. április 22. - 00:28:28 »
(ja kaine te csaltál, mi az hogy 15-ös? :D olyan nincsen :D)
Ígérem többször nem fordul elő.  :D :surp: :spidey:
Idézet
Nekem a Blue a kedvencem.
Újra kéne olvasnom. Lehet, hogy csak a rajz miatt, de engem nem fogott meg a Blue.
Idézet
5, Hát, én annyira nem vagyok nagy Gwen mániás, mint kaine,

mint kéne?  :hehe:
Idézet
A halála után nem csodálom, hogy sokan kikeltek magukból, de így utólag nem bánom. Ki tudná hova satnyult volna a karakter( a klónokat nem számítom, azok nem is igazi Gwenek), így meg csak a jó dolgok maradtak meg.(Sins Past meg bekaphatja... :twisted:)
:lol: Ez az egy, amivel én is vígasztalom magam. Mary Jane is milyen király karakter volt a Lee-időszakban, aztán egy hisztis nemtudommit csináltak belőle - JMS meg egy nyálas szappanopera hőst. Gwent is tuti biztosan elrontották volna, karakterfejlődés címszó alatt.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #201 Dátum: 2008. április 22. - 08:32:46 »
Sok újat már én sem tudok hozzáfűzni, de röviden:

1. 9
2. 10
3. Erre már pontosan nem emlékszem, talán valamelyik régi német képregényben.
4. Én is a Blue-t mondanám. Remélem egyszer majd megjelenik magyarul.
5. Itt is egyetértek veletek, valószinűleg tényleg az tett jót a karakternek, hogy meghalt, és így legalább nem tudták elrontani, de azért nagyon kiváncsi lettem volna hogyan is alakul a további sorsa, és nem egy what if keretein belül.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #202 Dátum: 2008. április 22. - 09:31:53 »
1. 6-7
2. 10
3. ASM #31
4. Kétség kívül a Blue.
5. Õszintén megvallom, az eredeti, Lee-s fogott meg a legkevésbé (USM-et meg nem olvasok). Ott MJ egy ikúnuku bulicica volt, Gwen meg egy szendeszűz, nagyon lesült a '40-es évek filozófiája, de Lee anno a női karakterekkel egyébként is kegyetlen konzervatívan tudott bánni, nem egyszer eléggé egy síkban ragadtak (pl. Darázs). Később aztán meg erősen túlidealizálták, de a karakter szellemének az csak jót tett, én is szebb "emlékekkel" gondolok rá, mint amikor konkrétan találkozok vele régi történetekben. Régen egy jó oldala volt, amikor néha megmutatta, hogy csak kívülről szőke, de pl. néha meg már idegesítően hisztis tudott lenni. Egyébként vicces, hogy az SMLMJ-ben egy nagyon hasonló lelki beállítottságú lányként szerepel, de ott 3-4 évvel fiatalabb és kicsit jobbnan is áll neki abban a mangás világban az a jellemrajz. A Blue-ban viszont egyértelműen mindent visz, Loeb műemléket állított vele neki.

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #203 Dátum: 2008. április 22. - 12:25:28 »
oké, megtaláltam a Blue-t, eddig nagyon tetszik, bár mégcsak 2 részt olvastam el, és még Gwennel nem volt sok minden. De nem is tudtam, hogy az a híres "face it tiger" szöveg MJvel még azelőtt volt mielőtt Gwennel összejött volna Pete...

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #204 Dátum: 2008. április 22. - 13:09:55 »
Az a mondat akkor hangzott el, amikor először találkoztak.
A Blue egyébként roppant elrejtett módon ott van a HálóZsákon is. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #205 Dátum: 2008. április 22. - 13:19:05 »
Gwen meg egy szendeszűz,
Ezzel itt és most hajlandó vagyok vitába szállni. Stan Lee idejében még csak közel sem volt Gwen szendeszűz, sőt, távolról sem, meg sehonnan. Éppen hogy a jövő képregényírói a már idealizált Gwenre húzták rá ezt a sablont.  :nezze: Lee idejében egy talpraesett, nagyon érző leányzó volt.  :spidey:
Idézet
Régen egy jó oldala volt, amikor néha megmutatta, hogy csak kívülről szőke, de pl. néha meg már idegesítően hisztis tudott lenni.

Példát légyszíves, mert ez nem igaz. Pontosan, hogy Peter volt néha hisztis, és épp Gwen volt az, aki kiállt mellette.  :spidey:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #206 Dátum: 2008. április 22. - 20:18:22 »
Idézet
mint kéne?  hehe
:lol: :lol: :lol:
Idézet
Újra kéne olvasnom. Lehet, hogy csak a rajz miatt, de engem nem fogott meg a Blue.
El kéne még egy párszor olvasnod. Iszonyat nagy kár, hogy nem valami jó rajzolóval rajzoltatták, ahogy mondták, egyfajta műemlék. Legalábbis én a végén tök meghatódtam, eléggé a hatalmába tud keríteni az a történet...főleg a végén, amikor Peter mondja az utolsó szavait Gwennek, megjelenik MJ és nagyon kedvesen ő is üdvözletét küldi Gwennek. Imádom.
Idézet
Õszintén megvallom, az eredeti, Lee-s fogott meg a legkevésbé (USM-et meg nem olvasok). Ott MJ egy ikúnuku bulicica volt, Gwen meg egy szendeszűz, nagyon lesült a '40-es évek filozófiája, de Lee anno a női karakterekkel egyébként is kegyetlen konzervatívan tudott bánni, nem egyszer eléggé egy síkban ragadtak (pl. Darázs).
Hát itt veled is egyetértek, meg Tomival is. :D MJ karaktere nekem se tetszett igazán, pár részen keresztül elmegy ez a partygirl cucc, hogy tesz a világra, ha gond van, odaseneki, menjünk táncolni...igazából lennie kellett a felszín alatt sokmindennek, ami hála istennke felszínre is jött az évek során. Gwent viszont én sem érzem szendeszűznek, főleg az akkori kor szemével nézve nem. De még ha ma elő személy lenne, akkor is azt mondanám rá, hogy egy nagyon természetes, kedves, jószívű, imádnivaló lány, aki egyenes(Sins Past itt is bekaphatja ;D), őszinte és meg lehet bízni benne, és iszonyat szép is hozzá.
Idézet
ontosan, hogy Peter volt néha hisztis, és épp Gwen volt az, aki kiállt mellette.
Ja, ebben szerintem is sok igazság van. Pete néha nagyon is túlreagálta a problémáit, Gwen meg mindig mellette állt. Az biztos, hogy ő a legnagyobb szerelme.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #207 Dátum: 2008. április 22. - 22:26:26 »
Példa? Hetvenakárháényasok környéke, sosinak fordítottam elvileg. Pete csinál vmi hülyeséget, erre Gwen egy akkora palávert lever, hogy csak néztem. Meg amikor az apjához betörtek utána a tábla miatt, is inkább volt tragika, mint talpraesett. Máskor meg tényleg adta a modern nőt (mármint 50 éves standardben modernet), de akkor is inkább úgy éreztem, hogy Lee vhogy igyekszik nem olyan nagyon szép képet festeni arról az emberfajtáról, bár végig megvolt a "Peter hű társa" sablon, ami határozottan megszépítette.
Egyébként meg kb. olyan meddő Gwenről vitázni veled, kaine, mint velem Vadócról. ;D Úgyhogy szerintem innen nem is erőltetem. De a Blue-t olvasd el még egyszer. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #208 Dátum: 2008. április 22. - 23:04:02 »
Jah, pont azt akartam írni én is, hogy engem Vadóc karaktere nem nagyon fogott meg sose, te meg odavagy érte. Patthelyzet.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #209 Dátum: 2008. április 22. - 23:46:41 »
Oké, maradjunk ennyiben.  ;D És elolvasom még egyszer.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #210 Dátum: 2008. április 23. - 19:28:17 »
1. 9.
2. 10.
3. A halála.
4. Vagy ez, vagy a Csók a régi 120-ból.
5. Én először gyerekként találkoztam vele, ezért nem nagyon izgattam magam a halála miatt, mert MJ-t ismertem, és őt szoktam meg. Most már átérzem a súlyát, de ettől függetlenül jobban szeretem a vöröst. A Blue-t meg majd én is elolvasom. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #211 Dátum: 2008. április 27. - 23:47:01 »
Rinó

1/ Olyan 5 körül. Semmi különös.
2/ Olyan 6-osra tenném. Hulk ellenfele is volt, nagyon erős, de túlságosan sose szorongatta meg kedvencünket.
3/ Talán az Amazing 43.
4/ Nehéz igazán jót találni. A Deadly Foes of Spider-Man miniben jó volt, és a Tangled Webes sztoriban is, amikor okossá fejlesztették.
5/ Nagy mafla, és bár nagyon kell vigyázni, hogy ne kerülj az útjába, túl nagy kárt talán még sosem okozott. A Deadly... mini óta tudjuk, hogy érzései is vannak.  :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #212 Dátum: 2008. április 28. - 06:39:22 »
1. Én is kb 5-re tenném
2. 6-7
3. Már fogalmam sincs
4. Csodálatos Pókember 48-49-es része tetszett. Túl sok Rinós sztorit nem olvastam eddig.
5. Valóban nagy mafla, pedig lehetne sokkal nagyobb ellenfél is. Õ is egy kihasználatlan karakter, még lenne benne bőven potenciál, persze nem Pókember ellenfeleként. Valahogy soha nem tartottam odavalónak, mert amúgy simán lehetne egy Bulldózer kategória is.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #213 Dátum: 2008. április 28. - 09:32:34 »
1) 4
2) 4
3) Eloszor rajzfilmben lattam, kepregenyben mikor eloszor szerepelt az Amazingben.
4) Nem jut eszembe semmi jo.
5) Sose tetszett igazan a karaktere, raadasul mindig tul konnyu ellenfelnek ereztem.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #214 Dátum: 2008. április 28. - 09:47:31 »
Rinó

1/ 6
2/ 6
3/ Rajzfilm, ott meg csak Venom ruhában tudta rendesen lekezelni
4/ Deadpool!
5/ Úgy írják, hogy baromi erős, de túlságosan lebutítják, mintha póki tényleg egy rinocérosszal küzdene aki sosem gondolkozik, csak megy a amerre felidegesítik. Mondjuk ezért kapta a ruhát is, nem? Olyan alany kellett aki nem veri át a munkáltatóit. Viszont azután mi történt miután Póki leszedte valami vegyi anyaggal róla a ruhát Connors segítségével? (lemálott, asszem Marvel Knightsban)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #215 Dátum: 2008. április 28. - 10:37:01 »
Hát a Rinó:

1/ Nálam ő egy erős 3-as.
2/ Ellenfélnek egy 7-es, és ezalatt csak az erejét értem. Sose volt egy nagy taktikus, de ha egyszer megindul, akkor tud ám rendesen pusztítani.
3/ Első alkalommal az ASM VOL. 1. 41-42 re-printjében láttam.
4/ Tangled Web 6
5/ Az nagyon tetszett, amikor a Fallen Son miniben, Pókember kimegy a temetőbe, és Rinó is ott van. Peter azt hiszi, hogy Rinó azért jött hogy megtámadja, de csak az édesanyja sírjához ment ki.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #216 Dátum: 2008. április 28. - 10:55:30 »
1. 4
2. 6
3. Izé...
4. Deadly Foes of SM
5. Abban a miniben frenetikusan kihasználják a karaktert. De a Deapoolban is jó volt, a visszatérésnél is. Látszik, hogy alapvetően egy hétköznapi fickó, aki marha erős lett, és ráragadt egy ruha. Néha eléggé elborul az agya, ekkor megy, mint a vadállatm, de nekem jobban tetszik, amikor tényleg azt láthatjuk, hogy nem egy különösebb észlény, de nem is akar mindenáron egy rossz ember lenni. Pár lelkizős sztorira még kiválóan alkalmas lehet. Loeb tényleg mesésen elkapta a Fallen Sonban.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #217 Dátum: 2008. április 28. - 13:03:29 »
1, 4
2, 7, de nálam is az ereje miatt.
3, Rajzfilm.
4, Én sem bővelkedem Rinós sztorikban, nem jut eszembe semmi kimagasló vele.
5, Sajnos elég töltelékkarakter, pedig ha nem ábrázolnák mindig egy eszetlen batár tuskónak, eléggé félelmetes lehetne. Jó, nem kell neki is egy Norman Osbronnak lenni vagy ilyesmi, de a verőemberen kívül több is lenne benne, mint amit általában mutat.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #218 Dátum: 2008. április 28. - 13:10:35 »
Nem hinném hogy többnek kellene lennie egy verőembernél. Õt pont erre a célra találták ki. A klasszikusok közül Osborn a pszicho, Oki Doki a bűnöző géniusz, a Gyík amolyan Jekyl/Hyde típus, Rinó meg nagyon kemény.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #219 Dátum: 2008. április 28. - 13:18:52 »
Normant se arra találták ki, hogy egy pszichopata manipulátor legyen, aki még akkor is belédrúg valahogy, ha már 4 darabban vagy, mégis at csináltak belőle. Rinót is kitalálták, hogy igen, kell egy nagy eszetlen gorilla, de attól még jóval több jellemvonása is lehetne neki.