Szavazás

Az öt témakör

1/ Kedveled-e (10-ből mennyire)
2/ Mennyire nagy ellenfél / jó barát?  (10-ből)
3/ Első találkozásod vele
4/ Legjobb sztorija
5/ Egyéb, bármi vele kapcsolatban

Szerző Téma: Képregény karakterek  (Megtekintve 226841 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re: Képregény karakterek
« Válasz #320 Dátum: 2008. június 25. - 23:23:16 »
1. 4
2. 5 ill. 7
3. Ööö... rohadtrégi Spectacular talán.
4. A házassága Jennel. Mindent visz. :D
5. Farkas?? Jesszusom, ez a fantáziátlanság (plusz a misztikum nem-ismerésének) csúcsa, esküszöm... na mindegy. Az ember-farkas karakter talán a leggázabb eredettörténetű Pók-ellenség volt Freakig, a Farkasistenes magyarázat is csak egy hangyányit tette elviselhetőbbé. John Jameson, mint ember pályafutása viszint érdekes volt, és alapvetően egy jó fej karakter, akit szerencsére nem erőltettek egy idő után feleslegesen mindenféle hajmeresztő megoldással (*khmFlashkhm*). Viszont azt sajnáltam, hogy az olvasók nem viselték el a házas Amazont (vhogy egy szuperhősnőnél se nézik el Sue Richardson kívül huzamosabb ideig), és elég gyorsan szétválasztották őket. :(

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #321 Dátum: 2008. június 26. - 13:38:28 »
5. Farkas?? Jesszusom, ez a fantáziátlanság (plusz a misztikum nem-ismerésének) csúcsa, esküszöm... na mindegy. Az ember-farkas karakter talán a leggázabb eredettörténetű Pók-ellenség volt Freakig
Mi a bajod vele? A 70-es évek elején írták, nem volt vele semmi baj szerintem.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #322 Dátum: 2008. június 26. - 14:55:28 »
Az, hogy ez Ember-Farkas, a Fakasember direkt megfordítása, ráadásul a karakter eredetén látszik eleve. Magyarán az a bajom vele, hogy a fordítója egyrészt fantáziátlan volt, másrészt a jelek szerint életében nem találkozott egy farkasemberes történettel se, úgy fordított le egy ahhoz kapcsolódó karakternevet. Más nincs.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #323 Dátum: 2008. június 26. - 21:34:59 »
Fordító? Te most a magyar nevéről beszélsz? Magyarul nem Ember-Farkas a neve, csak Farkas. Human Torch sem Emberi Fáklya, csak Fáklya.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #324 Dátum: 2008. június 26. - 22:56:04 »
Magyarul nem Ember-Farkas a neve, csak Farkas.
Ha jól értem, akkor talgabynak épp ez a baja.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #325 Dátum: 2008. június 26. - 23:17:16 »
Ja, értem.  ;D Hát, biztos hülyén hangzott az Ember-Farkas...  :roll:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #326 Dátum: 2008. június 27. - 10:54:48 »
A Man-Wolf is iszonyat hülyén hangzik, de ez a szerencsétlen nem Farkas, hanem egy űrlény, ami farkasformájú (ráadásul később kiderül, hogy egy Farkasisten). Rahne Sinclairnél még elmegy úgy-ahogy, hogy Farkasnak hívják, elvégre ő képes azzá válni teljesen (meg az erdeti neve Farkasfű, ami iszont tényleg hülyén hangzik egy vérfarkasnak), de a Man-Wolfra ez nekem erős volt.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #327 Dátum: 2008. június 27. - 11:03:23 »
Nekem is furcsa, csak nem tudom mi lett volna jó helyette.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #328 Dátum: 2008. június 27. - 11:18:10 »
Emberfarkas, Ember-Farkas, Farkaslény...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #329 Dátum: 2008. június 27. - 14:31:51 »
Rahne Sinclairnél még elmegy úgy-ahogy, hogy Farkasnak hívják, elvégre ő képes azzá válni teljesen (meg az erdeti neve Farkasfű, ami iszont tényleg hülyén hangzik egy vérfarkasnak), de a Man-Wolfra ez nekem erős volt.
Azt ne feledd, hogy ő volt az első magyarul megjelent "Farkas". Semmi se indokolta, hogy megkülönböztessék a többitől, vagy hogy kissé elvont jelentést tulajdonítsanak neki. A legtöbb Pókolvasó 10-12 éves volt akkoriban, hidd el, hogy elég volt nekik az is, hogy Farkas.  ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #330 Dátum: 2008. június 30. - 21:05:20 »
Megtorló

1/ Megjelenésekor 8, saját sorozatában 1, mióta Garth Ennis írja 7
2/ Olyan 5-6 körül
3/ Az első megjelenése, Amazing 129.
4/ Punisher IV/15.
5/ Amikor megjelent, ő tűnt a legjobban kinéző "szuperhősnek". Király volt a ruhája, a töltényöves halálfej aljjal. Ross Andru nagyon szépen rajzolta, de állítólag John Romita Sr. találta ki a kinézetét. Amikor megjelent, jó karakternek tűnt, de a saját sorozatában nem tetszett, ott elég nulla volt. Aztán jött Ennis és adott neki egy nagyon bulis karaktert. Kár, hogy befejezte a Megtorló-írást.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #331 Dátum: 2008. június 30. - 21:07:58 »
1. 9.
2. 5.
3. CsP 56 vagy 58.
4. Balfékek szövetsége.
5. Nem tudom miért, de nagyon csípem.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #332 Dátum: 2008. június 30. - 21:32:24 »
1. 6
2. 4-5
3. Csodálatos Pókember v1 51
4. A Punisher v1 limited series.
5. Nekem is mindig tetszett a kinézete, és nagyon érdekes karakternek tartottam. Sajnos valahogy nagyon rossz irányba vitték el a karakterét, de azért voltak jó pillanatai.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #333 Dátum: 2008. június 30. - 22:42:42 »
1. Alapjáraton -1, Ennis v4-körüli ténykedése alatt -∞, mióta kirúgták a hiperlogikátlan marhaságai miatt (az az egyrészes sikere se tarthatott örökké, hála az Égnek) a 616-ból és átment MAX-ba, olyan 2-5.
2. Reálisan nézve 2-3 (sima lövöldözős alak), Ennis félisten-faktorával Galactus ellen is 20 a tízes skálán (aki egymaga lazán átveri a 350+ IQ-jú Reed Richardsot és kiirtja az egész Fantasztikus Négyest gyerekestül, az ellen egy majdnem-mindenható űristen mit sem ér).
3. Nem akarok emlékezni rá.
4. Barracuda. Magasan. Naaagyon magasan.
5. Egy igen sablonos bosszúálló figura, csak jelmezben, és kifogyhatatlan tárral, ill. golyótaszító (be nem ismert) szupererővel - ezt később kiegészítette az emberfeletti intelligencia és a Napóleont megszégyenítő stratégiai érzék, a sérthetetlenség, a regenerációs, és egy különleges telepatikus aura, amitől mindenkinek, aki 200 m-es körzeten belül tartózkodott és/vagy csak rágondolt Frankre, annak automatikusan 50 alá esett az IQ szintje.
A karakter alapötlete jó, pár érdekes akciós sztorit lehet is rá írni, de amikor a 8000. bűnözőt lövi fejbe, mert ő most 12 év után is a családját bosszulja, az már nálam komoly pszichológiai eset. Ráadásul a egész karakterben sokan egyszerűen azt szeretik, hogy megy és gyilkol nyakra-főre. Ennist meg sokan dícsérik, de szerintem a v5-ben is sántít gyakran a monológja, hogy mit miért tesz... még mindig azt mondom, hogy Alex Ross ezerszer jobban elkapta a karakter lényegét, mint az a beteg elméjű ír.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #334 Dátum: 2008. június 30. - 23:36:21 »
gabyról tudtam hogy nagyon szereti Franket, de ez a mínusz végtelen az durva volt. :lol:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #335 Dátum: 2008. június 30. - 23:48:13 »
A Barracuda tényleg az egyik legjobbja volt. De nem a one-shot, hanem a sorozatbeli.
Tény, hogy pszichológiai eset Frank, de ez nyílt titok, nem is kell másként gondolni rá.  :) Az IQ is érthető, hisz nagyjából utcán nevelkedett mobról van szó zömében.
Alex Ross? Õ festő...

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #336 Dátum: 2008. június 30. - 23:59:56 »
1) 5
2) 3
3) EAM az a CsodaPók, amelyiknek az elején a Nemzetellenes összeesküvés van, a vége megy egy Megtorlós történet kezdete
4) Én nagyon kevés Megtorlós sztorit olvastam, közülük talán a Polgárháborúban tetszett leginkább.
5) Nem kicsit néztem, mikor valamelyik Amazinges megjelenésekor kilőtte Pókember hálóvetőjét... :o
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #337 Dátum: 2008. július 01. - 00:00:08 »
Idézet
de amikor a 8000. bűnözőt lövi fejbe, mert ő most 12 év után is a családját bosszulja, az már nálam komoly pszichológiai eset. Ráadásul a egész karakterben sokan egyszerűen azt szeretik, hogy megy és gyilkol nyakra-főre. Ennist meg sokan dícsérik, de szerintem a v5-ben is sántít gyakran a monológja, hogy mit miért tesz... még mindig azt mondom, hogy Alex Ross ezerszer jobban elkapta a karakter lényegét, mint az a beteg elméjű ír.
Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Egy agyatlan mészáros, aki bedilizett már nagyon régóta...ráadásul egy nagy tapló pokróc.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #338 Dátum: 2008. július 01. - 12:04:33 »
kaine: De Ross jegyzetei alapján írta Krueger az Earth X-trilógiát (gyakorlatilag formába öntötte Ross újragondolásait), és abban igenis ott van Frank. És már eleve jól indul a történet, mert a 0. számban kiderül, hogy szétlőtte a saját fejét. ;D Később azonban határozottan értelmesen viselkedik, különösen az a jelenet tetszik, amikor a családját győzködi.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #339 Dátum: 2008. július 07. - 20:54:00 »
Sakál

1/ Nehéz ügy, legyen 5
2/ Régebben olyan 5, de a Klón sztori miatt totális 10-es.
3/ Az Amazing  140. Életem második Pókember képregénye volt. A Grizzlyvel kapták el Pókembert.
4/ Vita nélkül a Klón sztorik. Ha azon belül kéne, akkor talán a Smoke and Mirrors.
5/ Elég gyengécske karakternek indult, de amikor lelepleződött, hogy Miles Warren a Sakál, kicsit jobb fordulatot vett a személyisége. A régi Klón sztoriban is elég jó szerepe volt már, de az újban totális mastermind volt (hiába magyarázták bele utólag Osbornt). Azért nem szeretem jobban 5-nél, mert sikerült olyannyira szemét, ellenszenves ellenséget csinálni belőle, hogy tényleg nem szeretem igazán. Ugyanakkor mégis jó volt, hogy nem vette magát komolyan.
« Utoljára szerkesztve: 2008. július 07. - 22:30:19 írta kaine »