Szavazás

Az öt témakör

1/ Kedveled-e (10-ből mennyire)
2/ Mennyire nagy ellenfél / jó barát?  (10-ből)
3/ Első találkozásod vele
4/ Legjobb sztorija
5/ Egyéb, bármi vele kapcsolatban

Szerző Téma: Képregény karakterek  (Megtekintve 226821 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re: Képregény karakterek
« Válasz #360 Dátum: 2008. július 09. - 17:56:24 »
Igen, de nekik is ugyanannyi idejük volt kikísérletezni. A visszaemlékezések alapján Warren jópár éven át foglalkozott az üggyel, mégse sikerült. De Sinister is azért tegyük hozzá, a XIX. sz.-ban született, szóval neki se egyik napról  amásikra ment, de neki mégis sikerült ilyen hibákat kiküszöbölni, és ő nem rendelkezett Reed Richards-féle intelligenciával (Reed meg egy istent klónozott sokkla rövidebb idő alatt...)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #361 Dátum: 2008. július 09. - 20:31:34 »
Akkor ez patthelyzet. Nem sikerült meggyőznöd, nekem se téged aztán peace!
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #362 Dátum: 2008. július 09. - 21:18:05 »
Erre írtuk, hogy más Pókember világa. Amikor az X-Menben az időutazások mindennaposak, napi gyakorisággal mennek más dimenziókba, stb, ahhoz képest egy klónozás szinte semmi, még csak nagy agyasnak sem kell lenni hozzá, a többihez képest. Magyarán: nem nagy szám.
Pókembernél viszont, ahol egy szárnyas öregember nagy kihívást jelentett, egy klónozó professzor maga volt a zseni. Abban a világban épp annyira az, mintha itt történne a mi világunkban. Csak ennyire más a Pókvilág az Xvilágtól. Másképp fogalmazva, az X-Men az inkább sci-fi, a Pókember meg inkább bűnügyi történet.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #363 Dátum: 2008. július 10. - 09:52:35 »
Nem, a Pókember kaland, és magán is hordozza a kalandtörténetek elég sok stílusjegyét, de sok benne a szappanopera-elem is. Az X-Men egyértelműen akció egy családregénnyel keverve nagyon minimálisan, a sci-fi az F4 - vagyis inkább "sci-fi család". Krimi kevés van a Marvelnél, inkább a Fenegyerekre jellemző (most pláne), vagy akkoriban a Hold Lovagra, amíg még ment a sorozata.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #364 Dátum: 2008. július 10. - 14:09:36 »
Ezen sokat lehetne vitatkozni, de a lényeg, hogy akkor most már érted a lényeget?  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #365 Dátum: 2008. július 10. - 16:57:29 »
A lényeget eleve értettem - hülye vagyok, de nem ennyire - nekem csak az enm tetszik, hogy egy elvileg egységes, élő világot úgy kezeltek, mintha különálló dimenziók lazán összekötött egyvelegének nézitek... pláne egy olyan vitában, ami a kilencvenes évek közepének egyik sztorijáról szólt, amikor a legutolsó kis Zs-kategóriás címek is keresztbecrossovereztek minden létező szomszédos és nem szomszédos füzettel, annyira próbálták egyben tartani az egészet és növelni az eladásokat nyakra-főre. Ebben a korszakban ennire különszedni füzeteket... fura.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #366 Dátum: 2008. július 10. - 19:44:55 »
Csakhogy ezt nem mi szedjük szét, hanem a Marvel.  ;) Meghatározták az irányt, és sokszor eltérnek tőle, különösen mostanában, de alapvetően akkor is adva van, hogy melyik képregényben mi történhet, mi a "megengedett" legnagyobb sebesség.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #367 Dátum: 2008. július 10. - 20:18:44 »
Mi szedjük azért szét, d evan bőven alapja. HIába egy univerzum, akkor is más...kb ez olyan, hogy mondjuk a Fenegyerek világától is nagyon távol állnak az X-es dolgok is, úgyanúgy a Pókember világától is.(közvetlen környezetétől, értsd jól).
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #368 Dátum: 2008. július 11. - 09:56:02 »
Pókember világától az egész klón-saga messze állt, ilyen erővel akkor már emgtehették volna azt a plusz egy lépést is...  :)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #369 Dátum: 2008. július 11. - 17:17:32 »
milyen lépést?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #370 Dátum: 2008. július 11. - 21:08:05 »
Pókember világától az egész klón-saga messze állt
Olyan nagyon azért nem is állt messze. A Kraven Vadászat, az messze állt, de mégis beleillett. A Klón sztorikban gyakorlatilag nem volt más, mint az összes eddigi trumája, csak éppen sűrítve, gyors egymásutánban.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #371 Dátum: 2008. július 12. - 12:36:15 »
Egy hi-tech háttérrel és sok-sok genetikával, amihez legközelebb még mindig a Connors-kalandokban meg MOrbiusnál állt, de nem ennyire. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #372 Dátum: 2008. július 12. - 22:55:14 »
May néni

1/ Változó, de olyan sose volt, hogy ellenszenves lett volna. Olyan 7.
2/ Hát, ha valaki, akkor ő csillagos 10-es. :)
3/ Valahol az Amazing 140-150 körül lehetett.
4/ Na ez meredek kérdés. Viccelve lehetne mondani, hogy amiben Galactus hirnöke lett, vagy ilyesmi, de komolyan talán az, amikor elment tüntetni az öregek jogaiért. Ha alter is számít, akkor magasan a TROUBLE.
5/ Örök Pókember-tartozék, nélküle nincs is igazi Pókember, mint már sokszor kiderült. Elpusztíthatatlan.  ;D Jóindulatú, kedves öregasszony, aki nagyban felelős azért, hogy Pókember létezik, és olyan, amilyen.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #373 Dátum: 2008. július 13. - 16:52:28 »
1. 6-7.
2. 10.
3. Talán a 70-es évekbeli film. :headscratch:
4. Hihi 8, de ha azt veszem, hogy felelős Ben bá halálában, akkor az hülyeség. Legyen inkább az MK:P.
5. Aranyos a nyanya, csípem is, de azért az durva, hogy egyszerűen nem lehet kiírni. Miért nem engedik a rajongók. :roll:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #374 Dátum: 2008. július 14. - 09:18:02 »
1. Volt időszak, amikor nem túlzottan rajongtam érte, úgyhogy 6.
2. Ez nem kérdés, 10.
3. Csodálatos Pókember v1 001.
4. Amazing Spider-Man 400.
5. Néha már eléggé unalmas, de azért persze egy stabil pont a Pókember történetekben. Viszont igazából nekem azok a részek tetszettek a Pókemberben, amikor May néni valamilyen szinten öregek otthonában, vagy hol volt, és így sok vizet nem zavart. Én úgy vagyok vele, hogy nem volna már gond, ha kiírnák a sorozatból, de mivel úgy néz ki, hogy őt egy rádioaktív múmia csípte meg, ez soha nem fog bekövetkezni.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #375 Dátum: 2008. július 14. - 09:29:04 »
1. Én valahogy sose csíptem igazán, 5
2. Egyértelműen 10
3. Már meg se tudom mondani, valamelyik 100 alatti ASM. Német nyelven.
4. Még szép hogy az ASM 400, én sírtam a végén és nem is szégyellem.
5. May nénihez képes Connor MacLoad ócska kezdő.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #376 Dátum: 2008. július 14. - 10:12:42 »
Na ezt nem hagyhatom ki.
1, 7
2, 10( a Pókember barátok ász pókere :D)
3, Passzolom.
4, Én sem szégyellem, ASM 400 én is sírtam.
5, May-nek meg kellett volna halnia már réges régen. Mégegyszer ilyen szépen nem fogják tudni elbúcsúztatni mint az asm 400, ez kétségtelen...de érdkeli a görcsöt, csak hagyják már elmenni. Most nemrég meg lett volna rá a nagy lehetőség, persze akkor sem lépték meg..én nem értem az egészet, no comment.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #377 Dátum: 2008. július 14. - 10:19:19 »
Hacsak May nem egy skrull, és mindent ő irányít a háttérből.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #378 Dátum: 2008. július 14. - 15:40:16 »
4, Én sem szégyellem, ASM 400 én is sírtam.
Én már a 399-nél elkezdtem, úgyhogy én nyertem!  ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #379 Dátum: 2008. július 14. - 17:03:34 »
1. 4
2. 10,5 (a 11 az MJ)
3. Passz
4. Bármi, amikor nem a halál kapujában lebeg és Peter háromoldalanként elmeséli, mennyire sokat tett érte és milyen fontos neki. De egyébként MTU #137. ;D
5. Rég. Ki. Kellett. Volna. Írni. A. Sorozatból. A Póklány alapján mondom, hogy az emléke jobbat tenne a történeteknek, mint ő maga. Szegényke már mindent megélt (naná, elvégre volt Galactus hírnöke is!), még azt se lehet mondai, hogy a szokásos "irtsuk ki a nőket/szülőket a férfi szuperhősök mellől" effektus áldozata volna.