Szavazás

Az öt témakör

1/ Kedveled-e (10-ből mennyire)
2/ Mennyire nagy ellenfél / jó barát?  (10-ből)
3/ Első találkozásod vele
4/ Legjobb sztorija
5/ Egyéb, bármi vele kapcsolatban

Szerző Téma: Képregény karakterek  (Megtekintve 226776 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:Képregény karakterek
« Válasz #720 Dátum: 2009. július 09. - 00:14:05 »
JR Jr rajzstílusa engem is nagyon irritált a Hihi Pók sorozatban, szerintem abszolút nem illett ez a stílus a Pókember képregényekhez. Érdekes mód a Paninis Rozsomák képregényekben már kevésbé zavart. :D

McFarlane rajzstílusa nekem tetszett, bár kétségkívül jobban passzol Spawnhoz, mint Pókemberhez. Mondjuk póki ruháján a hálóminta már-már zavaróan sűrű volt. :D (Engem jobban zavart a Póki hangulata alapján változó alakú szemlencse. :hehe: Bár ha jól emlékszem, régen irtátok, hogy azt nem ő találta ki.)

Nézd meg Mary Jane fejét...
Ez igaz. Nade a teste...! ;D Ugye emlékeztek, a magyar csodapók egyik számában, amikor MJ pont a tévé előtt tornázik feszes aerobik-ruciban...? ;D Na meg a Fekete Macskának is dögös alakja volt. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #721 Dátum: 2009. július 09. - 07:44:25 »
Ugyanmár, azok a női alakok is elég gázosak voltak. Azokat még John Byrne MJ rajza is odaveri ami a 120-as számban volt.  :brow:

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #722 Dátum: 2009. július 09. - 07:50:55 »
Ez igaz. Nade a teste...! ;D Ugye emlékeztek, a magyar csodapók egyik számában, amikor MJ pont a tévé előtt tornázik feszes aerobik-ruciban...? ;

meg amikor az új lakásukban fotóztatja magát peterrel  :shocking: huuu  :brow:
This is a joke. A real practical Joke.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #723 Dátum: 2009. július 09. - 08:21:36 »
Aha, és, hogy ne csak MJ-ről legyen szó, említsük meg a "visszaszerezzükapóknyomkövetőt" sztorit, amikor Felicia megmagyarázza, hogy miért is van olyan dekoltázsa a ruhájának.  :brow:
Amikor olvasok egy képregényt, én azt úgy teszem, hogy a szövegre koncentrálok, a kép csak "kísér". Már előfordult, hogy egy oldal elolvasása után jöttem rá, hogy a képeket szinte meg se néztem (úgy magával ragadott a szöveg).
Nálam ez csak a régi old school képregényeknél fordul elő. Amikor szinte regényszerűen narrátorkodnak a képregényben. Pl. kép: Zöld Manó jellegzetesen nevet, szöveg: És a gonosz, hátborzongató nevetéstől hősünk agyán átfut a gondolat, ez nem az az ember.....és még további 15 sor  ;D egy képkockában. És szinte minden képkockában ennyi szöveg, még a bunyóknál is... És hihetetlen reflexeinek köszönhetően, félelmetes gyorsasággal ugrik el... tulajdonképp a szöveggel már megkaptuk a teljes sztorit, a képek valóban már csak a ráadás (képek nélkül is tökéletesen élvezhető lenne a dolog).  ;D
Rajzolóknál nekem Finch az abszolút kedvenc, és a mindenki kigyúrt vagy topmodell dolog már szinte kötelező a szuperhősképregényekben. Bagley is ugyanazokkal az arcokkal dolgozott sokszor, pl. a legtöbb építőmunkásnak Eddy Brock feje volt, sőt, még a hajuk is ugyanolyan volt.  ;D
Frank Millernél nem a rajzait kritizáltam, hanem a szerplők mozdulatait, amikor ilyen-olyan omega danos harcművész mindegyik és mégis olyan ütéseket, meg rúgásokat eresztenek meg, hogy a saját kezük, lábuk, gerincük törne el közben.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #724 Dátum: 2009. július 09. - 18:34:39 »
Ez igaz. Nade a teste...! ;D Ugye emlékeztek, a magyar csodapók egyik számában, amikor MJ pont a tévé előtt tornázik feszes aerobik-ruciban...? ;

Csakhogy ezek az író érdemei.  :D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #725 Dátum: 2009. július 09. - 18:55:53 »
Meg a rajzolóé  ;D

De az is nagy volt a Straczynski&Romita korszakból mikor egy szál bugyiban hozta a két kávés bögrét (jó nagyok voltak  :hehe:) A dolog szépség hibája természetesen hogy Romita Jr rajzolta.  :lol: De az ötlet nagy.  8)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #726 Dátum: 2009. július 09. - 20:05:42 »
Mary Jane-ről nekem is vannak ilyen kellemes emlékeim. :) pl amikor meglátott egy patkányt a szobájában, és elkezdte üldözni egy szál lenge ingben, és az egyik csizmájával csapta szét. De a lényeg az egy szál begombolatlan ingen van, ami alól mindene ki látszana, ha ez egy más képregény lenne. :)
vagy hogy mcfarlane-nél maradjunk az első venomos feltűnésnél, amikor egy szál hálóruhában mutatták, az is elég nyálcsorgató volt. :)
vagy amikor a silver sables részben csak peter átkozott könyöke takart ki mindent.
vagy a 73. részben, amikor peter az egyik legdögösebb hálóruháját kezdi lefejteni róla. :)

Sőt a későbbiekben van egy olan rész (nem mcfarlane-s), amikor Mary Jane fényképeket mutogat Krystinek, és a szétszórt képek között látszik, hogy van egy akt kép is róla.  :)
« Utoljára szerkesztve: 2009. július 09. - 20:22:58 írta grey gargoyle »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #727 Dátum: 2009. július 09. - 20:43:29 »
Elég mélyen beléd ivódtak ezek az alkalmak.  :lol:
A legjobb mégis a Web of 41-44-ig volt, amikor fotózásra ment.  :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #728 Dátum: 2009. július 09. - 21:31:27 »

Csakhogy ezek az író érdemei.  :D
Hát ha ugyanezeket a jeleneteket JR jr rajzolta volna a maga kocka stílusában, tuti nem emlékeznénk már rájuk. :hehe:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #729 Dátum: 2009. július 10. - 07:09:00 »
Elég mélyen beléd ivódtak ezek az alkalmak.  :lol:
A legjobb mégis a Web of 41-44-ig volt, amikor fotózásra ment.  :D

Hát igen, felszívtam őket mint egy szivacs, de a legjobban azért a fotózós és a tv előtt tornázós ivódott belém. Mégiscsak a McFarlane éra alatt volt a legdögösebb és legszexisebb MJ. Ott lehetett először igazán felfigyelni rá, ott vetette le a gátlásait. :)

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #730 Dátum: 2009. július 10. - 07:52:46 »
Akkor azért MacFarlane kampányfogása csak működött, biztos az eladási statisztikákon is észre lehet venni ezt a változást.  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #731 Dátum: 2009. július 10. - 21:11:40 »
Mégiscsak a McFarlane éra alatt volt a legdögösebb és legszexisebb MJ. Ott lehetett először igazán felfigyelni rá, ott vetette le a gátlásait. :)
Ez azért nem teljesen igaz ám. Én már gyerekkoromban álmodoztam a csajról, amikor Ross Andru idejében a fürdőkádban szappanozta magát.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #732 Dátum: 2009. július 10. - 22:00:42 »
Jó, de akkor még a fórumozók jó része meg se született, és csak a későbbi inkarnációval találkoztak.
Meg különben is, egy AH!-MJ, és el van intézve a dolog. Amúgy is emlékeim szerint ő sok Mary Jane pin-upot rajzolt az évek során.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #733 Dátum: 2009. július 10. - 22:04:19 »
kiaz AH?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #734 Dátum: 2009. július 10. - 22:08:03 »
Adam Hughes. De minden rajzát AH!-ként írja alá. Akármilyen képregényes képgyűjteményt nézegetsz, 99.99%-os eséllyel találsz tőle képet, pláne, ha női karaktereket keresel. Gyakorlatilag nem igazán van olyan, akiről ne rajzolt volna pár pin-upot (erre amúgy nincs magyar szó?).

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #735 Dátum: 2009. július 10. - 22:15:55 »
nem ismerem. Alig rajzolt a marvelnek. ha képeit keresgélem leginkább csak dc-s csajok képei jönnek ki.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #736 Dátum: 2009. július 10. - 22:28:21 »
pin-upot (erre amúgy nincs magyar szó?).
Portrét?

Todd

• Pókfej
« Válasz #737 Dátum: 2009. július 11. - 09:51:24 »
Hát ez biztos nem jó rá. ;D

Aha, és, hogy ne csak MJ-ről legyen szó, említsük meg a "visszaszerezzükapóknyomkövetőt" sztorit, amikor Felicia megmagyarázza, hogy miért is van olyan dekoltázsa a ruhájának.  :brow:
Na és miért?

Amúgy visszatérve McFarlen-re, emlékszem, hogy annó nagyon tetszettek a csajos képei, a 75 számban lévő Fekete Macskáját vagy fél tucatszór lemásoltam, de mai szemmel megnézve tucat számra látok azon a képen is égbe kiáltó anatómiai tulzásokat (és hibákat), túl görcsösek a képei, túl merevek, és ez a kandúroknál még elmegy (az nemcsoda, hogy Pókember, és Venom ilyen, miközben sz*rrá verik egymást), de a nőknek egyálltalán nem áll jól.

Kaine, végre megtudtam, hogy miért értelmezed te olyan sajátságosan a képregényírást, hogy annyi szöveget vársz el tőlem, hogy betegyek egy képkockába, hogy önmagában kitöltené már a kockát kép néllkül. Mondjuk én már réges régen feleadtam, hogy a te forgatókönyved szerint dolgozzak, mert ami neked egy oldal, az nekem álltalában 2, 3.
« Utoljára szerkesztve: 2009. július 11. - 12:00:46 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #738 Dátum: 2009. július 11. - 12:15:04 »
Akkor inkább váltsatok illusztrált novellára. Tomi amúgy is a jelek szerint azt preferálja inkább képregény helyett. ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #739 Dátum: 2009. július 11. - 12:22:27 »
Jelenleg azon dolgozunk. ;)
Csak azért én úgy vagyok vele, hogy ne legyen már olyan, hogy le van írva 5 esemény, és lerajzolok közülük egyet. Inkább rászánok legalább 3 képkockát.
« Utoljára szerkesztve: 2009. július 11. - 12:24:58 írta Todd »