Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 337859 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Tudomány/technika
« Válasz #1260 Dátum: 2011. december 31. - 13:23:28 »
Indiai, meg brazil pénz? Velük az a baj, hogy nehéz követni a gazdasági változásaikat. :headscratch:
Keress rá arra, hogy BRIC.

A jen meglehetősen megröccent az utóbbi időben. Eléggé függ a dollártól, ami lejtmenetben van keményen.

kzoli

• Sakál
« Válasz #1261 Dátum: 2011. december 31. - 13:37:22 »
Ha lenne felesleges millióm,akkor feltétlenül műtárgyakba fektetném (pl. festmény),mert azok értéke időálló. Az arany nem jó,mert úgy hírlik,csökkenni fog nemsokára az unciánkénti ára. Amennyiben mindenképpen valutában kéne gondolkodni,akkor az angol font lehet valamelyest megbízható.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1262 Dátum: 2011. december 31. - 14:33:33 »
Az angolok, akiket most vagy az EU ránt magával, vagy az, hogy politikai konokságból ellentmondanak a kontinensnek? Kétlem.
Az arany lassan kénytelen esni, mert már nagyon régóta mászik felfelé.

kzoli

• Sakál
« Válasz #1263 Dátum: 2011. december 31. - 14:38:53 »
Azért az angoloknak jó csőrük volt ahhoz,hogy ne lépjenek be az euróövezetbe anno. Van rá esély,hogy most is jól gondolkodnak,hiába győzködte Merkel és Sarkozy.
Még egy ötlet: a svájci frank. Talán jobb is,mint a font.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1264 Dátum: 2011. december 31. - 15:08:59 »
Euróhoz rögzített árfolyama van.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1265 Dátum: 2011. december 31. - 15:19:27 »
Fuku után két héttel a teljes japán gazdaság maximálisan helyreállt. A világ többi részén ehhez évek kellettek volna minimum. A japán gazdaság nagyon stabil.

kzoli

• Sakál
« Válasz #1266 Dátum: 2011. december 31. - 15:21:13 »
Együtt mozognak általában,de volt olyan időszak idén (július-augusztus között),amikor az euró:273,a svájci frank 260 HUF volt. Azóta,persze visszaállt a régi rend,de azért az alpesi valuta egy biztos pont a többiekhez képest.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1267 Dátum: 2011. december 31. - 15:53:41 »
Idézet
Még egy ötlet: a svájci frank. Talán jobb is,mint a font.
Az nem jó szerintem, mivel a svájci nemzeti bank tenni fog arról, hogy ne erősödjön tovább, hanem gyengüljön. Svájcot elég szépen kikészítette az erős frank, nem fogják hagyni, hogy ez sokáig így menjen. vagyis ha most vennék frankot, csak buknék rajta mert gyengülni fog a jövőben (bár ez a forint gyengülése miatt lehet nem fog érződni). Persze hogy stabil valuta, az nem kifejezés.
Idézet
Az angolok, akiket most vagy az EU ránt magával, vagy az, hogy politikai konokságból ellentmondanak a kontinensnek? Kétlem.
Igen, valahogy én is így gondolom a szintemen. Az angolok szerintem jobban fognak szívni ha európa recesszióba kerül, mint mondjuk  a németek/franciák.

Idézet
Fuku után két héttel a teljes japán gazdaság maximálisan helyreállt.
Á, ez óriási nagy túlzás, azt te is tudod.

Utánanéztem a BRIC kifejezésnek, eddig talgaby javaslata tűnik a legjobbnak számomra.
Egyébként azért kérdezősködöm, mert figyelembe véve az európai helyzetet, és a kormány dilettanizmusát, úgy vélem egy szép kis infláció biztosan befigyel majd jövőre, de ha nem lesz IMF hitel, akkor az államcsődre is nagyon-nagy esélyünk van. És eddig finoman szólva is messze állnak a felek érdekei.

Van egy pár milliós tőkém, ami végülis nem a sajátom,de félre van nekem téve a továbbtanulásomhoz/külföldi életem elkezdéséhez. Mivel úgyis az enyém lesz, így megegyeztem szüleimmel, hogy legalább olyan súlyú szavam van a pénz jövőjét illetően, mint nekik közösen.
És jelenleg úgy tűnik, az a legrosszabb választás, ha ezt a pénz egy magyar bankban, forintban tartom a jövőben is. Külföldi bankba vinni kicsit bajos lenne, de az biztos, hogy forintban semmiképpen sem akarom hagyni. Olyan valutát keresek, ami stabil, minimális inflációra, mi több deflációra számíthat a következő években. Úgy gondolom, ha lenne ilyen valuta, és átváltanám erre a forintomat, majd kivenném a bankból és a széfünkben tárolnám és így nyilván nem kapnék a betétemre kamatot, még akkor is jobban járnék, vagyis legalábbis biztosan pénzemnél maradnék, mintha forintban hagynám, magyar bankban. A legjobb persze stabil valuta+külföldi bank kombó lenne, de ebből az utóbbi tűnik a nehezebben kivitelezhetőnek.
« Utoljára szerkesztve: 2011. december 31. - 15:57:42 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1268 Dátum: 2011. december 31. - 16:21:24 »
Már az átváltásnál is buksz rajta elég sokat.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #1269 Dátum: 2011. december 31. - 16:29:36 »
Azért csak óvatosan ezekkel az átváltásokkal. Óriási bukó lehet belőle. Ha komolyan bele akarsz vágni, akkor mindenképp kérd ki egy pénzügyi tanácsadó véleményét.
"Live for nothing or die for something, your call."

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1270 Dátum: 2011. december 31. - 18:18:26 »
Idézet
Már az átváltásnál is buksz rajta elég sokat.
Persze, mivel harmatgyenge a forint. De úgy tűnik, így lesz a legkevesebb veszteség rajta: A forint majdnem biztosan jóval gyengébb lesz jövőre, mint idén, és az államcsőd sincs nagyon messze jelen állás szerint. Nyilván ezt nem lehet pontosan kiszámolni, de inkább úgy vagyok vele, hogy bukjam el a pénz 20%-át, de a 80 tutira megmaradjon akár 3-4 év múlva is, minthogy még ettől is többet veszítsen az értékéből, esetleg bedőljön teljesen a forint.
Idézet
Ha komolyan bele akarsz vágni, akkor mindenképp kérd ki egy pénzügyi tanácsadó véleményét.
Ez alap. :) Mire letudom a vizsgákat, nagyjából körvonalazódni fog, hogy lesz-e egyáltalán IMF hitel, vagy sem. Ha utóbbi, alaposan belevetem magam a témába, kikérem szakemberek véleményét, aztán cselekszem. Csak gondoltam nem árt már előtte is tájékozódni, eszmét cserélni a témában. :)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kzoli

• Sakál
« Válasz #1271 Dátum: 2011. december 31. - 18:31:24 »
Az a baj,hogy ezek a dilettánsok teljesen elcseszik az országot. Az egész világot ellenünk hergelték. Akinek van egy kis pénze,az semmiképp se tartsa forintban,mert itt olyan recesszió lesz a továbbiakban,hogy megemlegetjük,szvsz. Nem is politizálok tovább,mert ez is már sok volt. Inkább képregénybe fektetem a zsét.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1272 Dátum: 2011. december 31. - 18:39:32 »
Ha nem akarsz a váltáson egy vagyont bukni, próbáld megshortolni valamikor a forintot/OTP-t (azért vannak pontok, ahol sejteni lehet, mikor kell, pont ma volt egy ilyen), majd vedd ki, és menj át Bécsbe, nyiss ott egy devizaszámlát. Uniós állampolgárként egy személyi kell csak, és lehet külföldi bankszámlád. Bár ha nagyon finnyás vagy, van svájci bankoknak is hazai képviselete (ott viszont készülj egy eléggé szívbemarkoló számlavezetési díjra és kvázi zéró kamatra).
Viszont más lehetőséged nagyon nincs, a realt és rúpiát én legfeljebb középtávú pénzügyi manőverre javasolhatom, abban valószínűleg nem is tarthatnád európai állampolgárként a pénzed. Külföldi bankszámlára a fonton és a frankon túl esetleg a svéd korona marad (ott ráadásul eléggé kicsi az árolló a többihez képest, és a svédekről ugyan kevés szó esik, de némi nacionalizálódást leszámítva meglehetősen zavartalan az élet náluk).

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1273 Dátum: 2011. december 31. - 18:47:23 »
A fontot nem elvetettük az előbb? :) Egyébként én is a svéd koronával szemezgettem eddig.
Idézet
Ha nem akarsz a váltáson egy vagyont bukni, próbáld megshortolni valamikor a forintot/OTP-t
Nah ez az, amihez én már nem értek. :) És pont azt akartam elkerülni, hogy elmenjek Ausztriáig egy bankszámlanyitásért.  :) De lehet muszáj lesz...meglátjuk, mit hoz a január.

Ismertek ilyesmikkel foglalkozó, megbízható, szakmailag kompetens céget, szakembert?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1274 Dátum: 2011. december 31. - 19:12:57 »
A font még mindig jobb, mint az euró jelen pillanatban. Igazából a britek helyzete olyan affenesetudjamostmilesz, mert az is lehet, hogy hülyére keresik magukat az EU gyengülésével - habár erre azért én nem fogadnék. (Másrészt a bolygó pénzforgalmának valami fele rajtuk megy át, úgyhogy jóformán senkinek sem érdeke, hogy a brit gazdaság elkezdjen csuklórohamot kapni.)
A shortolás meg nem nagy cucc, de csak brókeren vagy pénzügyi tanácsadón keresztül tudod intézni, magányemberként tudtommal idehaza nem engednek short pozíciót nyitni. (Másrészt meg... ahogy egy ismerősöm mondta, pucéran shortolni kb. olyan, mint szvasztikás homloktetkóval bevonulni a putriba, szóval lehet, vedd úgy, nem javasoltam semmit. :))

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1275 Dátum: 2011. december 31. - 22:07:23 »
Bróker ismerősöm szerencsére van, majd megkérdezem tőle, mit tehet ebben az ügyben.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1276 Dátum: 2012. január 11. - 01:17:33 »
Közelebb állították éjfélhez a Doomsday Clockot.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1277 Dátum: 2012. január 11. - 01:26:19 »
Tiszta Watchmen feeling. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1278 Dátum: 2012. január 11. - 07:48:19 »
Vagy Fallout. Ott is egy energetikai krízissel kezdődött.

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #1279 Dátum: 2012. február 28. - 15:06:23 »
Valaki el tudná magyarázni, mikor és miért kell egy laptophoz hütőt venni?
Nem nagyon értek ehhez. Előre is köszi.
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.