Még egy ötlet: a svájci frank. Talán jobb is,mint a font.
Az nem jó szerintem, mivel a svájci nemzeti bank tenni fog arról, hogy ne erősödjön tovább, hanem gyengüljön. Svájcot elég szépen kikészítette az erős frank, nem fogják hagyni, hogy ez sokáig így menjen. vagyis ha most vennék frankot, csak buknék rajta mert gyengülni fog a jövőben (bár ez a forint gyengülése miatt lehet nem fog érződni). Persze hogy stabil valuta, az nem kifejezés.
Az angolok, akiket most vagy az EU ránt magával, vagy az, hogy politikai konokságból ellentmondanak a kontinensnek? Kétlem.
Igen, valahogy én is így gondolom a szintemen. Az angolok szerintem jobban fognak szívni ha európa recesszióba kerül, mint mondjuk a németek/franciák.
Fuku után két héttel a teljes japán gazdaság maximálisan helyreállt.
Á, ez óriási nagy túlzás, azt te is tudod.
Utánanéztem a BRIC kifejezésnek, eddig talgaby javaslata tűnik a legjobbnak számomra.
Egyébként azért kérdezősködöm, mert figyelembe véve az európai helyzetet, és a kormány dilettanizmusát, úgy vélem egy szép kis infláció biztosan befigyel majd jövőre, de ha nem lesz IMF hitel, akkor az államcsődre is nagyon-nagy esélyünk van. És eddig finoman szólva is messze állnak a felek érdekei.
Van egy pár milliós tőkém, ami végülis nem a sajátom,de félre van nekem téve a továbbtanulásomhoz/külföldi életem elkezdéséhez. Mivel úgyis az enyém lesz, így megegyeztem szüleimmel, hogy legalább olyan súlyú szavam van a pénz jövőjét illetően, mint nekik közösen.
És jelenleg úgy tűnik, az a legrosszabb választás, ha ezt a pénz egy magyar bankban, forintban tartom a jövőben is. Külföldi bankba vinni kicsit bajos lenne, de az biztos, hogy forintban semmiképpen sem akarom hagyni. Olyan valutát keresek, ami stabil, minimális inflációra, mi több deflációra számíthat a következő években. Úgy gondolom, ha lenne ilyen valuta, és átváltanám erre a forintomat, majd kivenném a bankból és a széfünkben tárolnám és így nyilván nem kapnék a betétemre kamatot, még akkor is jobban járnék, vagyis legalábbis biztosan pénzemnél maradnék, mintha forintban hagynám, magyar bankban. A legjobb persze stabil valuta+külföldi bank kombó lenne, de ebből az utóbbi tűnik a nehezebben kivitelezhetőnek.