Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 337491 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Tudomány/technika
« Válasz #1500 Dátum: 2013. június 01. - 11:03:31 »
Idézet
Ez nem teljesen igaz, mert mióta van telefon előfizetésem ( kb. 1 éve ) szinte napi szinten hívogatnak különböző szervezetek, hogy adjak pénzt, vagy menjek mindenféle hülye tanfolyamra. Mikor megkötöttem a szerződést, kértem, hogy ne adják ki a számom, a csaj be is ikszelte. Ennek ellenére berakták valami adatbázisba, és mindenféle gyökér hívogat azóta. Ez is adatokkal való visszaélés, pláne, hogy eleve nem engedtem nekik.
Vezetékes telefon? Azon engem is mindig hívogatnak, le is van némítva. :) Ez viszont nem olyan dolog, ami miatt visszacserélném a szenes fűtős korszakot.  ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1501 Dátum: 2013. június 01. - 11:12:42 »
Mióta először olvastam a Finálé című képregényt, azóta jól kidolgozott stratégiám van erre a célra.  ;D
Persze kissé megkopott már, ahogy én is, és egyre inkább függök a tárgyaimtól. Nehezebb lenne a kivitelezés. Ha 15 év múlva következne be, már hagynám a francba...

én nem olvastam. Mi az a stratégia?
This is a joke. A real practical Joke.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #1502 Dátum: 2013. június 01. - 12:08:43 »
Idézet
Ez nem teljesen igaz, mert mióta van telefon előfizetésem ( kb. 1 éve ) szinte napi szinten hívogatnak különböző szervezetek, hogy adjak pénzt, vagy menjek mindenféle hülye tanfolyamra. Mikor megkötöttem a szerződést, kértem, hogy ne adják ki a számom, a csaj be is ikszelte. Ennek ellenére berakták valami adatbázisba, és mindenféle gyökér hívogat azóta. Ez is adatokkal való visszaélés, pláne, hogy eleve nem engedtem nekik.
Vezetékes telefon? Azon engem is mindig hívogatnak, le is van némítva. :) Ez viszont nem olyan dolog, ami miatt visszacserélném a szenes fűtős korszakot.  ;)

Mobil. Itt nem is a kényelem visszaadásáról volt szó, hanem az adatgyűjtésről. Azt mondtad, csak azt használják, amit egyébként is megadsz. Erre írtam, hogy ez nem igaz.

Mióta először olvastam a Finálé című képregényt, azóta jól kidolgozott stratégiám van erre a célra.  ;D
Persze kissé megkopott már, ahogy én is, és egyre inkább függök a tárgyaimtól. Nehezebb lenne a kivitelezés. Ha 15 év múlva következne be, már hagynám a francba...

én nem olvastam. Mi az a stratégia?

Ha elárulnám meg kéne öljelek.  ;D

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1503 Dátum: 2013. június 01. - 12:17:36 »
Kitaláltam valamit ehhez a témához. Mindenki akit érdekel, írja le mit csinálna akkor, ha egyik hétről a másikra egy ismeretlen katasztrófa kipusztítaná az emberiség nagy részét, és egy félig romos városban találná magát, elszórt túlélőkkel? Apuka, anyuka nincs, szóval senki ne induljon a keresésükre, esetleg egy partner és egy gyerek, max ha túlélték veled együtt. (ez jelenleg legyen opcionális, ki mibe tudja jobban beleélni magát)
Digitális és elektronikus információáramlás sincs. Megszűnt a multimédia. Nincs internet, hálózatok, központi áram, mobiltelefon és más telefon összeköttetés.
Nos?
Az elszórt túlélőket magam alá szervezném és ellenállásba tömörülve megküzdenénk a Skynet ellen. Miután ez megvolt, akkor leszámolunk a Föld többi részét ellepő zombikkal is, majd minden maradék mangát összegyűjtve egy nagy tábortüzet raknánk, és mivel én lennék a főnök, retconolnám a történelmet.  ;D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1504 Dátum: 2013. június 01. - 12:42:53 »
Asszem te túl sok képregényt olvastál Sepi.  :lol:

Ha elárulnám meg kéne öljelek.  ;D
Vállalom a kockázatot. :)

Raisu

• Traveller
« Válasz #1505 Dátum: 2013. június 01. - 12:48:01 »
majd minden maradék mangát összegyűjtve egy nagy tábortüzet raknánk,
Na, legalább tudom, hogy hogy halnék meg. :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1506 Dátum: 2013. június 01. - 14:55:30 »
Amúgy meg vicces, de egy képregényes fórumon nem szokatlan, hogy "álomvilágban" él valaki. :) Hisz sokan azért olvasunk ilyen történeteket, mert úgy kicsit elmenekülhetünk a való világtól. Álmodozhatunk egy kicsit. :)
Azért álmodozni és álomvilágban élni nem ugyanazt jelenti. Persze, hogy álmodozók vagyunk, ezért szeretjük a képregényeket és a fantasy/sci-fi műfajt, mert bele tudjuk élni magunkat a kitalált világukba. De ettől még nem élünk álomvilágban, tudjuk, hogy mi a realitás, és mi a fantázia.

Todd: mindazzal együtt amit leírtál, továbbra is tartom, hogy jobb világban élünk, mint régen. A társadalmi egyenlőtlenségek, amikről beszélsz, mindig is megvoltak, és valószínűleg meg is maradnak (ha csak el nem érünk egyszer egy ideális utópiát, de ennek én sem sok esélyt adok, de ha nem is zárul össze a társadalmi olló, talán egyszer nagyon kicsi lesz), viszont ezek is eltérő mértékűek. A középkorban pl jóval nagyobb különbségek voltak, mint most.
Viszont a társadalmi különbségek ellenére is úgy gondolom, hogy a mai szegények helyzete jobb, mint mondjuk a 60-80 évvel ezelőttieké. Nagymamámtól tudom, hogy milyen volt az élet vidéken a két világháború között és után, hát ahhoz képest mi most tejben-vajban fürdünk. ;) Időnként elnézegetem, amikor a híradóban, vagy a fókuszban/aktívban mutatnak szegény családokat, jellemzően több gyerekkel, és azért az automata mosógép meg a tv általában befigyel a lakásban. (Persze ezek nyilván nem a mélyszegények, akik szó szerint éheznek - elhiszem hogy sok olyan is van.)

Összepakolnám a holmim, ami a túléléshez kell (kések, takaró, gyufa, lámpa, sátor stb.), és visszahúzódnék a hegyekbe. Ott kevesebb az ember. Az élelemszerzés valószínűleg a korábban felhalmozott készletek felélését jelentené. Megpróbálnék kifosztani elsősorban vadász-, túra-, gazda- és barkácsboltokat. Ha pár nap vagy hét múlva nem oldódna meg a helyzet, akkor elkezdenék hosszú távú életre berendezkedni. Emiatt kénytelen lennék csoportot keresni, úgy könnyebb a túlélés.
Zozi túlélési stratégiája érdekes. Én biztos, hogy a városban próbálnék szerencsét, egyrészt mert nem vagyok gyakorlott túrázó (így az erdő számomra még a városnál is rizikósabb lenne), viszont a városban könnyen találhatok hasznos holmikat, gyógyszereket, konzerveket stb. a túléléshez, valamint könnyebben találnék más túlélőket, illetve megfelelő búvóhelyet. Másrészt, amennyiben a kormányzat és a hadsereg működőképes marad, elsősorban a városokat fogják átfésülni túlélők után, nem a hegyekben keresgélnek.   

Mindenképpen magammal vinném a túléléshez szükséges alap dolgokat: kés, gyufa, konzervnyitó (nagyvárosi túléléshez nem árt  ;D ), elsősegélycsomag (ha van), mobilteló és/vagy rádió, hogy tudjak róla, ha helyreáll a hálózat, illetve a legfontosabb dolog, hogy minél előbb vizet vagy valami innivalót találjak, plusz önvédelmi fegyvert is vinnék magammal (szamurájkard - igaz, hogy csak gyakorlókard, de legalább élezett :D ; nunchaku ). Csábítónak hangzik, hogy bevegyük magunkat egy plázába, de nehezen védhető, illetve a fosztogatások legfőbb célpontja, így valószinűleg egy tűrhető állapotban maradt helyet keresnék inkább, ahol szükség esetén el tudom barikádozni magam, illetve készleteket felhalmozni. Legalábbis addig, amíg nem találok egy olyan túlélő csoportot, akikhez érdemes csatlakozni. Legalábbis ez a rövidtávú elképzelés, abban az esetben, ha a katasztrófahelyzet csak néhány hétig/pár hónapig tart. :) Persze a körülmények függvényében (hány túlélő maradt, veszélyesek-e rám, meddig tart a katasztrófahelyzet, milyen forrásokhoz tudok hozzájutni stb.) módosítanék a stratégián, ha kell. Ha úgy látnám, hogy hosszútávú, évekre - akár évtizedekra való túlélésre kell berendezkedni, akkor mindenképpen át kell állni növénytermesztő/álattenyésztő üzemmódra, úgyhogy valószínűleg egy megfelelő külvárosi telket keresnék ehhez. (A plázákból pedig jóelőre lenyúlnék vetőmagokat ehhez a B-tervhez.) Igazából ezek csak tervek, pontos recept nincs - a körülményekhez kell alkalmazkodni, ha szükséges, akkor improvizálni kell. Döntő, hogy mennyi vízkészlet áll rendelkezésre.

Így belegondolva, ez is olyan téma, ahol szintén előjön az emberi gyarlóság... Vajon megbízhatok-e azokban, akikhez csatlakozom? Kiket érdemes befogadnom a saját bunkerembe? Ez lenne a legparásabb az egészben, nehéz döntések lennének. :D (Kivéve, ha szerencsém lenne, és ismerősökkel találkoznék össze, mint pl ti. :) ) Valószínűleg egyébként a legtöbb ember először a saját ismerőseit próbálná felkutatni, miközben túlélőket keres.   
« Utoljára szerkesztve: 2013. június 01. - 16:12:28 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1507 Dátum: 2013. június 03. - 13:05:38 »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1508 Dátum: 2013. június 03. - 13:20:44 »
Ja, az elmúlt években sikerült majdnem teljesen szétszedni Edisont, bebizonyították, hogy jóformán nem csinált mást, csak mások munkájából szedte meg magát. (Vicces, hogy múlt héten olvastam egy hasonló cikksorozatot Bob Kane-ről.)

Todd

• Pókfej
« Válasz #1509 Dátum: 2013. június 03. - 13:44:07 »
Mi már Technikumban is így tanultuk, úgyhogy az Edisonos sztorik javarészét ismertem. Főleg a váltóárammal kapcsolatos trógerkedéseit. Pl. a villamosszékben is csak azért van váltóáram, mert Edison azt akarta, hogy mindenkiben ez a kép éljen, miközben sokkal egyszerűbb/humánusabb lett volna egyenáramot használni erre a "nemes" célra.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1510 Dátum: 2013. június 03. - 16:30:36 »
Talán Edison is meg Tesla is biztos belátta, hogy még nem jött el azoknak a találmányoknak a kora. :) De azért érdekes lenne utánajárni valakinek egyszer, hogy milyen szabadalmai voltak Teslának, amik nem kerültek napvilágra. Mert a neten mindenhol csak erről a néhány "találmányáról" meg valamennyi kísérletéről lehet olvasni.
Nagy zseni volt ez a Tesla azért. A képi memóriája, meg hogy 8 nyelven beszélt. Amit nem tudtam róla, hogy élete végéig úgymond cölibátusban élt. Hogy volt erre képes? Egyáltalán egy potens férfi hogy lehet erre képes? Gandinál is ugyanezt tudnám kérdezni, csak ő legalább csinált néhány gyereket fiatalon, mielőtt a nagy életpályája beindult.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1511 Dátum: 2013. június 03. - 17:24:17 »
Kérdezd meg Edwardtól, ő 200 évig volt szűz.  ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #1512 Dátum: 2013. június 03. - 17:53:35 »
Az tény, hogy Tesla egy zseni volt (nekem sem újak a történetei :)), de nézz rá... szerintem nem futottak utána a nők, úgyhogy lehet, hogy nem rajta múlt. ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1513 Dátum: 2013. június 03. - 18:00:39 »
Ne mai szemmel nézd. Ott a leírásban olyasmit ír, hogy nagyon népszerű volt a nők szemében, és ő utasított vissza minden közeledést

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1514 Dátum: 2013. június 03. - 18:24:07 »
Jaja, 2 méter magas, angol úriember kinézet, szerintem is az akkori nőideáloknak totál megfelelt.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1515 Dátum: 2013. június 03. - 18:30:20 »
Hm, lehet, erre tényleg nem gondoltam. :)

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #1516 Dátum: 2013. június 03. - 20:15:51 »
A Marvel képregényekben is szerepel.
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1517 Dátum: 2013. június 03. - 20:17:40 »
Hát eléggé ikonikus figura lett azóta. Nem csoda, hogy a Tökéletes trükkben is felbukkan, de a Tomb Raider Legendben is szuper fegyvert csinált az Excaliburból.
« Utoljára szerkesztve: 2013. június 03. - 20:20:48 írta Todd »

Ju

• Pókfej
« Válasz #1518 Dátum: 2013. június 21. - 12:45:35 »
Talán ide a legkevésbé off... Ismer valamelyikőtök egy jó rss feed kezelő addont Chrome-hoz? Bőség zavara helyzetben vagyok...  :headscratch:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1519 Dátum: 2013. június 21. - 12:56:30 »
Mikor én kerestem Firefoxhoz, elég nehezen találtam olyat, ami minden szempontból megfelelt, sajnos soknál csak használat közben derülnek ki problémák, kényelmetlenségek (végül a Bamboo-t választottam).

Chrome-ra a Feedlyt szokták gyakran ajánlani, én még nem próbáltam. A Google Reader márciusi (?) megszűnése után sokan kerestek új feed aggregatort, "Google Reader replacement" kulcsszavakkal rengeteg cikket találni erről.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?