Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 338164 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Tudomány/technika
« Válasz #700 Dátum: 2009. augusztus 24. - 08:55:58 »
Ez így van, nem oxigént lélegeznek, ezt alátámasztom
Akkor mit? :o Nitrogént? Mivel a film végén a predi levette a maszkját, és láthatóan semmi baja nem volt attól, hogy levegőt lélegzett...
Ha nitrogén alapú az ő levegőjük, akkor a földön boldogan megélnek, mert a földi levegőben is sokkal gyakoribb az, mint az oxigén, pár egyéb alkotóelem mellett.
Amúgy a film maga is mutatta, hogy nem szeretik a földi levegőt, a 2. rész egy jelenetében, amikor épp pihen a predi egy tetőn, és már nincs rajta a maszk, elővesz egy kis légzőkészüléket, és szippant belőle néhányat, mielött továbbmegy.
Pont ezt akartam mondani én is, elég barbár dolognak tűnik, hogy egy viszonylag fejlett fajra vadásznak hobbiból (mégha az náluk primitívebb is). Valahogy egy fejlett technológiájú civilizációt kifinomultnak és kultúráltnak képzel el az ember. :D Persze lehet hogy ez csak azért van, mert emberként gondolkozunk, és ha tényleg jönne egy fejlett idegen faj, akkor az erősebb jogán úgy kiírtanának minket mint a huzat... :D Bár én inkább az optimista verziót kedvelem, miszerint békével jönnek. :D
Pont erről beszéltem, hogy ez az, ami igazábol szerintem már fel sem merül a preidikben, mert ha a hobbi vadászat során is így rahaszkodtak a törvényeikhez (nem ölnek fegyvertelent, terhes nőt stb.), akkor szerintem máskor se hágnák ezt át pusztán kedvtelésből.
Amúgy én még mindig tartom, hogy nem barbárok, sőt fejlettebbek társadalmilag, mint az ember, pont az elöbbi okokból, valószínüleg a bolygójukon is vasfegyelem lehet (habár demokrácia tuti nem), mindenki teszi a dolgát ellentmondás nélkül.
Amúgy meg kiket öltek meg a filmekben? Gyilkosokat, olyan embereket, akik egymásra vadásztak, és ebben igen jók voltak, nem arról volt szó, hogy lejönnek, és mivel ők fejlettebbek, akkor vállogatás nélkül őlnek. Talán ők is ugyanolyan barbárnak tartották az embert, mint ti őket, hiszen mit gondoljanak egy fajról, aki saját magát akarja folyton kiírtani.
És még így is olyan foku tiszteletet adtak az áldozataiknak, ami emberi mércével elképzelhetetlen, gondoljatok csak a P 2 záró jelenetére.
Te vajon hagynád elmenni az oroszlánt, ami megölte az egyik társadat, sőt lennél olyan, hogy nem szolnál bele az összecsapásba, csak azért, hogy tiszteld a küzdelmet, és az ellenfelet.
Szóval szerintem ha az ember csak fele annyira lenne értelme fejlettségén, mint a predik (habár ez csak feltételezés, mert jöhet egy rossz rendező, és kitalálhatja a predikről, hogy tényleg barbárok, mert ő sem látott a régi filmek mögé), szerintem egy sokkal jobb hely lenne a föld.
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 24. - 10:04:58 írta Todd »

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #701 Dátum: 2009. augusztus 24. - 09:39:25 »
A predator könyvek szerint metán alapú a levegőjük.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #702 Dátum: 2009. augusztus 24. - 10:15:40 »
akkor metán alapú, mondtam, hogy nem biztos hogy jól emlékszek. Viszont arra emlékszek a könyvből, hogy a peredatorok sok évszázadon keresztül úgy vadásztak az emberekre, hogy nem tartották őket intelligensnek, csak egy prédának. Sőt az egész bolygót csak vadászbolygónak tartották. ez valahol a 18. és a 20 század környékén kezdett megváltozni. Az a rafael adolini akinek a pisztolyát látni lehetett a végén volt az első akinek valami komolyabb köze volt a predatorokhoz, de ebbeől sem emlékszem már részletekre, hülyeséget meg nem akarok írni.

---
Közbe kis kutakodás után megtaláltam raphael adolini történetét:

gyönyörű képregénynek tűnik
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 24. - 10:39:25 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #703 Dátum: 2009. augusztus 24. - 23:20:58 »
A predator könyvek szerint metán alapú a levegőjük.
Akkor viszont megintcsak meg kellett volna fulladnia maszk nélkül... :roll: Na mindegy, nem loholom bele magam. :lol:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #704 Dátum: 2009. augusztus 25. - 07:51:41 »
Miért, a földön is van metán (egy tehén farmon jól érezheti magát ez a predi). Meg megint emberi mércével gondolkozol, az hogy te max pár percet bírsz ki levegő nélklül, nem jelenti azt, hogy egy más életforma nem bírhat ki simán akár fél órát is.
A földön se lélegzik mindenki olyan gyakran, mint mi.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #705 Dátum: 2009. augusztus 25. - 08:03:29 »
Tom, azért gondolom feltünt neked a filmben (a 2.-ban), hogy a predi egy kicsit jobban bírja a strapát, mint az ember. Magyarúl szana-széjjel lőtték, de még igencsak eleven volt a srác. A kis kézi maszkja nála van a filmben és szippantgat belőle csak ő valószínűleg nem egy-két percig bírja egy levegővel.  ;D

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #706 Dátum: 2009. augusztus 25. - 08:55:43 »
Az egész Predator lélegzős dolog szerintem ott bukott meg, hogy anno a második részben a készítők nem igazán gondoltak bele, hogy ennek ekkora jelentősége lesz később több tucat képregényre, játékra könyvre, filmre.

Todd

• Pókfej
« Válasz #707 Dátum: 2009. augusztus 25. - 09:18:01 »
Szerintem meg pont forditva van.
Egy csomó dolog azért került bele a predi 2-be, mert az 1 után beindult a marketing gépezet, és a késszítők figyelembe vették mindazt, amit ráépítettek az első filmre, ezért van benne Alien koponya, kézi légzőmaszk, és egyéb dolgok.
Szerintem ez egy baromi szép gesztus, hiszen a legtöbben leszarják az úgynevezett expanded universe dolgokat, és aszongyák, hogy úgyis csak a film a hivatalos, én nem foglalkozok a többivel.
Amúgy ezért is tetszik jobban az AVP 1, mint a 2, hiszen ott Anderson a legrégebbi AVP történetet vitte vászonra, míg a 2-ben egy full hasrautésszerű tucat szemetet.
És az AVP 2 készítői példul egyálltalán nem foglalkoztak az AVP univerzummal, mert akkor példul nem lenne raszta haju Pred-Alien (a predik mesterségesen ültetik be a fejcsápjaikat), meg ilyesmik.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #708 Dátum: 2009. augusztus 25. - 10:48:43 »
Ma 18 éves a Linux! 1991 augusztus 25-én Linus Trovalds egy minux-hírcsoportban jelentette be, hogy:

"Hello everybody out there using minix -

I'm doing a (free) operating system (just a hobby, won't be big and professional like gnu) for 386(486) AT clones..."

És ez lett belőle. :tux:
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #709 Dátum: 2009. augusztus 25. - 10:51:38 »
És ez lett belőle. :tux:
18 év és csak egy kicsi képig jutottak?  :hehe:

Összevont üzenet ideje: 2009. augusztus 25. - 12:56:57
Ó, látom zozi már készített egy felhasználót is a Linuxnak.  :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 25. - 12:56:57 írta Sepi »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #710 Dátum: 2009. augusztus 25. - 14:35:53 »
Zozi, rajtad és rajtam kívül használja egyáltalán itt valaki a Linuxot? Mert ha nem akkor ez egy rendkívül szűkkörű szülinapi buli lesz.  ;D Mindenesetre :birthday: :tux:  ;D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #711 Dátum: 2009. augusztus 25. - 14:57:51 »
Nem baj, én ünneplek. :) Nagyon durva belegondolni, hogy 22 évesen mire volt képes ez az ember.

Álljon itt tőle pár idézet:

"A computer is like air conditioning: it becomes useless when you open windows."
"Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems."
"Intelligence is the ability to avoid doing work, yet getting the work done."
"The only limiting factor of the Linux operating system, is his user."
"95 percent of all software developers believe they are in the top 5 percent, when it comes to knowledge and skills."
"Software is like sex; it's better when it's free."
"I may make jokes about Microsoft at times, but at the same time, I think the Microsoft hatred is a disease."
"Really, I'm not out to destroy Microsoft. That will just be a completely unintentional side effect."
"Talk is cheap. Show me the code."
"When you say "I wrote a program that crashed Windows", people just stare at you blankly and say 'Hey, I got those with the system, *for free*'."
"…the Linux philosophy is 'laugh in the face of danger'. Oops. Wrong one. 'Do it yourself'. That's it. "

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #712 Dátum: 2009. augusztus 25. - 15:16:24 »
Nem baj, én ünneplek. :) Nagyon durva belegondolni, hogy 22 évesen mire volt képes ez az ember.

és hihetetlen, hogy ez az egész nélküle nem is létezhetne:

:)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #713 Dátum: 2009. augusztus 25. - 15:33:58 »
ööö Neumann ?

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #714 Dátum: 2009. augusztus 25. - 15:36:54 »
Bezony.  8)

honfi

• Közönséges bűnöző
  • *
    • xfanzine
« Válasz #715 Dátum: 2009. augusztus 25. - 16:31:36 »
Zozi, rajtad és rajtam kívül használja egyáltalán itt valaki a Linuxot? Mert ha nem akkor ez egy rendkívül szűkkörű szülinapi buli lesz.  ;D Mindenesetre :birthday: :tux:  ;D
+1 Ubuntu 9.04 :)  :linux:

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #716 Dátum: 2009. augusztus 25. - 16:37:33 »
Üdv a fórumon Honfi! :)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #717 Dátum: 2009. augusztus 25. - 16:42:39 »
Üdv, honfi! Ilyen szép bemutatkozó üzenetet sem láttam még soha. :)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #718 Dátum: 2009. augusztus 25. - 16:43:03 »
Még egy közönséges bűnöző  8)  :D

honfi

• Közönséges bűnöző
  • *
    • xfanzine
« Válasz #719 Dátum: 2009. augusztus 25. - 16:58:19 »
Köszi az Üdvözlést :) Bíztam benne, hogy olyan nagy bemutatkozásra azért nem lesz szükség :D