Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 338076 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
Re:Tudomány/technika
« Válasz #820 Dátum: 2009. október 16. - 12:37:44 »
A nagyobbakéval nem hiszem, hogy komoly gond lenne (a kisebbekével igen, abból láttam a volt munkahelyemen egy csomót). A Raiffeisennél szoktak előfordulni komolyabb adatlopások phishinggel, de az nem a bank hibája elsősorban, hanem a felhasználóké, akik nem nézik meg, mi az oldal címe, ahová beírják az adataikat, meg akik egyáltalán komolyan vesznek egy banktól küldött e-mailt (az OTP, ha jól tudom, soha nem küld).
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ju

• Pókfej
« Válasz #821 Dátum: 2009. október 16. - 13:10:41 »
Oké, köszi az infót. :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #822 Dátum: 2009. október 17. - 00:03:41 »
A netes felület nekem is bejön a biztonságnak meg különösen örülök, mert én is már vagy fél éve intézem onnan a pénzügyeimet (többek között az átutalásokat a Kingpin számlájára :)), de mindig bennem volt a félsz, hogy valahogy hozzáférnek a számlámhoz és leszedik róla a zsetont. nem értek hozzá, nem tudom mennyire lehet reális ettől félni, de akkor is...de ez megnyugtató.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #823 Dátum: 2009. október 17. - 11:50:51 »
Lehet tőle félni, tényleg valós veszély. Az operációs rendszer bénázásától semmilyen netes felület nem véd meg.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #824 Dátum: 2009. október 17. - 11:56:31 »
Fasza. Akkor nem nyugodtam meg. :-\
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #825 Dátum: 2009. október 17. - 12:01:28 »
Ezen a téren az úgynevezett keyloggerek jelentik a legnagyobb veszélyt szerintem, ezek olyan programok, amik naplózzák, milyen billentyűket nyomtál le, majd továbbküldik a megfelelő helyre. Ahol elemzik, mi lehet felhasználónév/jelszó páros, szűrik, majd felhasználják, továbbadják.

Én mindenesetre nem félek. :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #826 Dátum: 2009. október 17. - 13:13:07 »
de ezt hogy tudják úgy rámuszítani, hogy nem értek a gépemhez sosem?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #827 Dátum: 2009. október 17. - 13:16:10 »
Ha a hozzáérés alatt fizikai hozzáférést értesz, akkor simán távolról. Ha a távoli hozzáférést is ideveszed, akkor biztonságban vagy, de abban ugye sose lehetsz teljesen biztos, hogy valaki nem fért hozzá a gépedhez (illetve igen, de Winen nem :) ).

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #828 Dátum: 2009. október 18. - 14:47:58 »
A Microsoft az egyik feburári frissítésével beépített egy .Net plugint a Firefoxba, a felhasználó beleegyezése nélkül. Már ez sem szép húzás, a plugin azonban biztonsági rést okozott. És eltávolíthatatlan. Csak úgy lehet leszedni, ha a Windows registryjében matat az ember, ott viszont komoly károkat lehet okozni, ha egy hozzá nem értő csinálja. A biztonsági rést a mostani keddi frissítésben javították (igen, 8 hónapig "dolgoztak" rajta).
A Firefox fejlesztői viszont úgy döntöttek, hogy az ő böngészőjüket ne piszkálja a Microsoft, pláne ne így, ezért a böngésző hamarosan szól, hogy letörli a plugint. Ezzel találkozott már valaki?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #829 Dátum: 2009. október 18. - 15:35:10 »
Én nem, de én a .NET-et a FireFox mellé eleve fel szoktam rakni, mert van néhány segédprogim, amihez az kell. (Talán pont a NearInfinity miatt, de nem vagyok már benne biztos.)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #830 Dátum: 2009. október 19. - 14:51:08 »
Hm, feloldották a blokkolást. A fene se érti.

Összevont üzenet ideje: 2009. október 19. - 15:01:29
Ja, és klikk. :)
« Utoljára szerkesztve: 2009. október 19. - 15:01:29 írta zozi56 »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #831 Dátum: 2009. október 19. - 16:52:30 »
Dehogynem, ingyenes az, max nem a végleges verzió, de én hónapok óta win 7-et használok és tökéletesen működik, nincsenek meg a vistás betegségei, ráadásul sokkal gyorsabb is.

Ju

• Pókfej
« Válasz #832 Dátum: 2009. október 19. - 16:58:16 »
Dehogynem, ingyenes az, max nem a végleges verzió
Akár az is. ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #833 Dátum: 2009. október 19. - 17:05:13 »
Nemsokára biztosan az lesz, és nem lesz nehéz hozzájutni. Vagy lehet már most is az, nem jártam utána, mert a béta verzió is tökéletesen működik nekem egyelőre.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #834 Dátum: 2009. október 19. - 18:43:45 »
Nekem Win 7-es Ultimate van a gépen,és én is meg vagyok vele elégedve :bravo: Az XP op. rendster után olyan volt,mintha Trabantbol Átültem volna egy Ferrar-ba :brow:
Persze ezzel Z meg Ben nem fog egyetérteni :fatesapolo: :hehe:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #835 Dátum: 2009. október 19. - 19:44:37 »
Dehogynem, ingyenes az, max nem a végleges verzió, de én hónapok óta win 7-et használok és tökéletesen működik, nincsenek meg a vistás betegségei, ráadásul sokkal gyorsabb is.
Képzelem, milyen gyors lehet. ;D Egyébként úgy tudom, a béta egy bizonyos idő után lejár, utána nem lesz hajlandó működni.

Nekem Win 7-es Ultimate van a gépen
Ultimate? Minek az neked?

Idézet
és én is meg vagyok vele elégedve :bravo: Az XP op. rendster után olyan volt,mintha Trabantbol Átültem volna egy Ferrar-ba :brow:
Legyen inkább lovas kocsiból Trabant. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #836 Dátum: 2009. október 19. - 21:23:05 »
Pepo, most nagyon nem kötözködésként, de igazán kíváncsi vagyok a véleményedre. Pár hete arról érveltél, hogy hülyék azok, akik nem adatják be maguknak az új oltást, mert ha az (orvos)tudomány azt mondja, hogy hasznos, akkor az is. Néhányan itt kétkedtek, hogy nincs megfelelően tesztelve, őket leintetted, hogy inkább a bulvároknak hisznek, mint a tudósoknak, orvosoknak.
Ma mondták a hírekben, hogy mégsem javasolják az oltást terhes nőknek és kisgyerekeknek (két hete még határozottan állították, hogy ők is megkaphatják). Az elég nyilvánvaló, hogy az elkészítés után nem volt idő megfelelő hosszúságú tesztekre, ezek szerint mostanra derült ki valami, ami miatt a terhes anyáknak mégsem javallott. Erre mondtam én régebben, hogy "a tudomány mai állása szerint". Tudom, hogy te nagyon határozottan véded azt, amit tanultál - és ráadásul ismerek még egy képregényes srácot, aki már végzett ezzel a sulival és éppen annyira eltántoríthatatlan, mint te -, de szerintem most kiderült, hogy nem egyértelműen volt igazad, legalábbis ebben nem. Hallottad ezt a hírt? Ha igen, mit gondolsz róla, illetve arról, amit most írtam?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #837 Dátum: 2009. október 19. - 21:40:15 »
Szerintem kevered a szezont a fazonnal. A múltkor nem az oltásokról beszéltünk, hanem az antibiotikumokról, meg egyesek alaptalan gyógyszerellenességéről. Oltásokról én nem beszélgettem veled, sem mással, ha jól emlékszem, de ha igen, akkor az biztos, hogy a h1n1 oltás mellett én nem érveltem, mert olyannyira bizonytalan vagyok benne, hogy még magamnak sem adattam be. :)
A baktériumok elleni oltásokról pont most tanultunk, csak az utóbbi 2 hétben kerültem velük tisztába, ezért sem vitatkozhattam ezügyben.

Az oltások sokfélék lehetnek, előnyökkel, hátrányokkal, a lehetséges veszélyek is az oltás típusától függenek, azt meg a kórokozó típusa határozza meg. A vírusok ellen eleve nem tudom mit tartalmaz a vakcina, csak a bacik elleni oltásokat vágom. Nem tudom ez a h1n1 elleni oltás mit tartalmaz, ezért nem is adattam még be magamnak, majd utánajárok lehetséges. Szóval még tanácsot sem tudok adni, hogy adassátok-e be, vagy sem, mert nem tudom hogy működik. Mikrobiológián annyit mondott el az előadó ezügyben, hogy a súlyos szövődmények elkerülésére jó, de maga a fertőzés megelőzésére még nincsenek adatok. De ahogy kivettem pár elszólásból itt az egyetemen, vagy amit a tv-ben mondtak, elsősorban az immunszupresszált, vagy immunulógiailag veszélyeztetett emberekre lehet veszélyes a h1n1. Mellesleg ha követted  a tv-t, akkor láthattad, hogy pont az a mizéria ment az oltással, hogy maguk a háziorvosok nem ajánlják és nagyon sokan megtagadták a beadást, emiatt legyártottak egy csomó vakcinát, ami nem került felhazsnálásra, megy a pereskedés, stb, szóval a h1n1 vakcina kapcsán még a szakma is teljesen megoszlik.

De ha mondjuk a kanyaró, mumpsz, tuberculosis, tetanus, torokgyík, rubeola, kolera, szifilis, hstífusz elleni védőoltásról kérdeznél valamit, ezekről tudok nyilatkozni. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #838 Dátum: 2009. október 19. - 21:46:35 »
Idézet
és ráadásul ismerek még egy képregényes srácot,
Oké, akkor kevertelek a másik képregényes sráccal, bocsi.  ;D Vazze. Erre milyen gyógyszer jó, mert a cavinton szerintem nem.  :D
Amit írtál róla, az viszont tök szimpi nekem is.  ;)

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #839 Dátum: 2009. október 20. - 08:02:01 »
Nekem Win 7-es Ultimate van a gépen
Ultimate? Minek az neked?
Az informatikus aki telepitette a gépet,ezt rakta rá.... :headscratch:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül