Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 337995 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Silver

• Zöld Manó
Re:Tudomány/technika
« Válasz #1000 Dátum: 2009. november 21. - 13:17:07 »
"Az új influenza elleni oltóanyag tartalmaz egy olyan nanorészecskét (mikrochipet), amely az oltást követően úgy működik a szervezetünkben, mint egy számítógépes mini-winchester: azonosíthatóak és irányíthatóak leszünk általa."
Ez nagyon jó! :lol:

Erről én is hallottam  :hehe: De olyan verziót miszerint így Tel Avivból egy gombnyomással eltudnak majd intézni ha akarnak  :lol:

De erről inkább érdemes beszélni:

http://www.hirado.hu/Hirek/2009/11/20/19/Mutalodott_a_H1N1_virus_a_WHO_szerint.aspx

Mutálódott vírus ! Juhé ! Lehet készíteni az újabb védőoltást ami csak PEZ cukorkával együtt hatásos !  ;)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1001 Dátum: 2009. november 21. - 13:32:54 »
Tudod mi a durva? Hogy a villamosmérnök lakótársam csoporttársai közül sokan szentül hisznek ebben....
Az irányíthatóság a legjobb része, nagyon tetszik! :ugralhehe: Elképzelem, ahogy a kormány ügynökei assembly kódokat küldözgetnek nekünk, mi meg végrehajtjuk. :) mov eax ebx
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1002 Dátum: 2009. november 21. - 13:33:48 »
Senki sem tévedhetetlen, de azért attól szánalmasabb nincs, amikor olyanok kérdőjelezik meg a hozzáértők véleményét, akiknek lila fingjuk sincs a dologról.
Igen, ebben azért mindig van némi irónia. Bár talán ebben az esetben nem biztos, hogy a szakértők szakértelmét kérdőjelezik meg, sokkal inkább a becsületüket. Hogy igazat mondanak-e, hogy az igazat tanítják-e, vagy csak a nagy zsé reményében azt mondják, amit mondaniuk kell.

Saját körű tapasztalat: egy ismerős család beteg lett tőle. Egyedül az apa oltatta be magát, ő nem lett beteg. Az anya és a két gyerek igen. Az anyának 37 fokos hőemelkedése lett tőle, a gyerekeknek 38 fokos láza. Három nap alatt elmúlt és ennyi. A sima influenza is eltart egy hétig.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1003 Dátum: 2009. november 21. - 15:29:31 »
Idézet
Bár talán ebben az esetben nem biztos, hogy a szakértők szakértelmét kérdőjelezik meg, sokkal inkább a becsületüket. Hogy igazat mondanak-e, hogy az igazat tanítják-e, vagy csak a nagy zsé reményében azt mondják, amit mondaniuk kell.
Nos ez már más, sokkal kínosabb kérdés. :)
Nekem nem fizetett senki, sajnos. :D Annyit viszont mondhatok, hogy nekünk valószínűleg nem hazudnának a profok, főleg amikor a csoportjának a tagja vagy és a személyes véleményét kéred ki.

A hőemelkedés még nem betegség. Az elég gyakori tünet, szerintem az oltottak felében előfordul, de ez inkább jó jel mintsem rossz. Jelzi, hogy az immunrendszered reagált az oltásra és kialakult nagyjából a védettség.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1004 Dátum: 2009. november 21. - 15:43:11 »
De ő oltatlan volt. :) De ebben egyetértek, emlékszem, amikor a honvédség első napján kaptunk egy lószérumot egy akkora fecskendőből, ami egy elefántnak is a becsületére vált volna. Utána minden este belázasodtam kicsit, amit reggelre kialudtam rendszerint.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1005 Dátum: 2009. november 22. - 20:11:15 »
Senki sem tévedhetetlen, de azért attól szánalmasabb nincs, amikor olyanok kérdőjelezik meg a hozzáértők véleményét, akiknek lila fingjuk sincs a dologról.

Igen, ez így van. :) De azért az is durva, amikor valaki azt hiszi, hogy ő mindent tud valamiről, holott az orvostudomány még a mai napig annyi kérdésre keresi a választ, hogy arra csak azt lehet mondani, hogy a tökéletességtől még nagyon de nagyon messze van az egész.
This is a joke. A real practical Joke.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1006 Dátum: 2009. november 22. - 21:41:05 »
Ez teljesen így van, de én sosem állítottam az ellenkezőjét. Minden egyes tudományos tényt az aktuális helyzetként szabad és kell értékelni...viszont ha arra alapoznánk a világot, hogy csak olyan dolgokat használunk, amit 100%-osan ismerünk minden apró részletében, vagy arra gondolnánk, hogy bár elhanyagolható a valószínűsége, de számításba jöhet valamilyen negatív dolog az adott dologgal kapcsolatban, még mindig a kőkorban élnénk.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1007 Dátum: 2009. november 22. - 23:03:53 »
Pepo fején találta a szöget. Kell valami arany középút.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1008 Dátum: 2009. november 23. - 09:03:47 »
Idézet
Bár talán ebben az esetben nem biztos, hogy a szakértők szakértelmét kérdőjelezik meg, sokkal inkább a becsületüket. Hogy igazat mondanak-e, hogy az igazat tanítják-e, vagy csak a nagy zsé reményében azt mondják, amit mondaniuk kell.
Nos ez már más, sokkal kínosabb kérdés. :)
Nekem nem fizetett senki, sajnos. :D Annyit viszont mondhatok, hogy nekünk valószínűleg nem hazudnának a profok, főleg amikor a csoportjának a tagja vagy és a személyes véleményét kéred ki.
Hiszek is neked, és hiszek annak az oldalnak is, amit belinkeltél. Tök komolyan.
A problém az, hogy egyesek politikai ügyet csináltak az oltásból, és az influenzából, és sajnos az átlag embernek nem magyarázzák el a pártatlan profik, hogy mit tegyen. tele van a tévé a hülyeségekkel, az egyik oldalon a halálos vrus, amibe kipusztul az emberiség, a másik oldalon a mikrochip, meg a ... által kifejlesztett vírus, amit beadnak mindenkinek.
És eközött a két véglet közt gyakorlatilag minden, és mindenhez van alátámasztott bizonyíték, meg jó hírnevü (vagy annak tűnő) orvosok, akik kiállnak a teória mellett.
És már odáig fajult a helyzet, hogy hiába megy el az ember a háziorvosához megkérdezni, hogy akkor most mi a f*sz van, mert azok közül is mindegyik mást mond.
Az egyik nem ajánlja az oltást, a másik szerint kell, a harmadik mittudoménmit mond.
Ez itt a k*rva nagy baj.
Még szerencse, hogy én lesz*rom az egészet, és eddig se oltattam be magam minden apróság ellen, és asszem ezt a hagyományt most se töröm meg.
« Utoljára szerkesztve: 2009. november 23. - 09:06:02 írta Todd »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1009 Dátum: 2009. november 23. - 09:10:35 »
Még szerencse, hogy én lesz*rom az egészet, és eddig se oltattam be magam minden apróság ellen, és asszem ezt a hagyományt most se töröm meg.
Én is így vagyok vele. Már 10 éve nem voltam orvosnál (azt sem tudom már, hogy ki is a háziorvosom  :headscratch: ) a jogsimeghosszabbítást leszámítva, és láss csodát, még élek, sőt, egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor voltam beteg ez alatt a 10 év alatt.
« Utoljára szerkesztve: 2009. november 23. - 09:13:40 írta Sepi »

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1010 Dátum: 2009. november 23. - 14:11:19 »
Detto, a kartonom a GYEREKORVOSOMTÓL  :hehe: most szeptemberben hoztam el  :D  pedig 26 vagyok  :lol:

salander

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #1011 Dátum: 2009. november 23. - 15:51:59 »
Detto, a kartonom a GYEREKORVOSOMTÓL  :hehe: most szeptemberben hoztam el  :D  pedig 26 vagyok  :lol:
Nálam 3-4 éve van otthon a karton... akkor is azért hoztam el mert kezdett ciki lenni, hogy ott porosodik benn a gyermekorvosi rendelőben. :] Múltkor megnéztem a TB kártyám terheléseit az elmúlt évekből és az összköltség valami 3000 forintra jött ki - úgy hogy benne volt anyám alergiagyógyszere; a maradék meg a sorkatonai szolgálatos rutin vizsgálat volt.

De ennek csak örülni kell.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1012 Dátum: 2009. november 23. - 16:05:39 »
hasonlóan vagyok én is. 2008-ban voltam orvosnál, amikor összetörtem magam, de eredetileg akkor sem akartam elmenni.  ;D
meg 2003-ban, amikor kiléptem az egyik munkahelyemről, és amíg nem volt más, addig betegállományban tartottam magam. :)
This is a joke. A real practical Joke.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1013 Dátum: 2009. november 23. - 16:36:40 »
Per pillanat nekem is a fiókomban pihen  :hehe:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1014 Dátum: 2009. november 23. - 17:10:07 »
Örüljetek, hogy ilyen egészséges itt mindenki.  :) Persze néha ez csak a látszat, szóval én inkább a jobb félni mint megijedni taktikát választom (elismerem, hipohonder vagyok) és ha valami elváltozást észlelek, akkor ha tehetem elmegyek orvoshoz. AZ utóbbi időben voltam dokinál fogászati problémákkal, mandulaműtéttel, gerincsérüléssel, torokfájással, arcüreggyulladással. Fül-orr gégészemhez visszajárok 3-4 havonta, szemészhez fél évente, valamint néhány havonta csináltatok egy általános vérképet is. :)
Idézet
A problém az, hogy egyesek politikai ügyet csináltak az oltásból, és az influenzából, és sajnos az átlag embernek nem magyarázzák el a pártatlan profik, hogy mit tegyen. tele van a tévé a hülyeségekkel, az egyik oldalon a halálos vrus, amibe kipusztul az emberiség, a másik oldalon a mikrochip, meg a ... által kifejlesztett vírus, amit beadnak mindenkinek.
És eközött a két véglet közt gyakorlatilag minden, és mindenhez van alátámasztott bizonyíték, meg jó hírnevü (vagy annak tűnő) orvosok, akik kiállnak a teória mellett.
És már odáig fajult a helyzet, hogy hiába megy el az ember a háziorvosához megkérdezni, hogy akkor most mi a f*sz van, mert azok közül is mindegyik mást mond.
Látjátok ezért nem kell tv-t nézni. MIvel orvosi szempontból is sok baromságot összehordanak, így gondolom ez mással is így van...ezért én nem nagyon hiszek annak, ami a médiában megy, inkább megkérdezek pár szakembert és hozzáértőt. A nagy gond azokkal az emberekkel van, akik a világfelfogásuk, vagy valami szenzációhajhász cikk, műsor stb miatt meg a hozzáértőt is meg akarják győzni, hogy bizony nincs igaza. A többi ember meg csak simán elveszik az információ tengerében. Minden laikus, bármilyen témában általában nagyon kiszolgáltatott, hiszékeny és veszélyesen ki van téve a szakképzett manipulátorok szándékos hatásának. Ha tudnátok, hogy mennyi olyan közhiedelem van, amik nem is igazak, vagy csak erősen korlátozott mértékben. Megmosolyogtató.

Azt viszont nem látom be, miért lenne ez az oltásos hajcihő politikai ügy. Pártonként más a vélemény? :headscratch: :stupid:

Akik össze-vissza nyilatkoznak, gondolom le vannak fizetve valamilyen érdekcsoportok által, vagy más önös érdek vezérli őket. Vagy legritkábban szentül hisznek valami fals meggyőződésükben (ritkán van ilyen is...pl nálunk az Anatómia intézet vezetője egy sejtet szövettanilag más csoportba sorolt, mint  legtöbb tankönyv vagy az összes dolgozó, a háta mögött köznevetség tárgya is lett...úgy is oktatták nekünk, hogy amúgy Antal prof szerint ide kel sorolni, de amúgy nem. Szóval azért van ilyen is :))
« Utoljára szerkesztve: 2009. november 23. - 17:12:51 írta pepo05 »

Todd

• Pókfej
« Válasz #1015 Dátum: 2009. november 23. - 18:14:50 »
Azt viszont nem látom be, miért lenne ez az oltásos hajcihő politikai ügy. Pártonként más a vélemény? :headscratch: :stupid:
Álltalános nézet lett az ellenzék szerint az, hogy minden, amit a kormány csinál, az sz*r. És ez érvényes az oltásra, meg az oltópontokra, meg mindenre.
És akkor ez még csak a lightosabb vélemény, mert szélsőségesebb pártoktól származik például a mikrochippes, meg az oltással írtják ki a zsidók az országot tézis.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1016 Dátum: 2009. november 23. - 18:18:14 »
És akkor ez még csak a lightosabb vélemény, mert szélsőségesebb pártoktól származik például a mikrochippes, meg az oltással írtják ki a zsidók az országot tézis.
Turbómagyaroktól most ez a kedvencem:
"Egyesek véleménye szerint a szfinx 17,5°-os szöget zár be a Kheopsz-piramissal. A három nagy piramis a gízai fennsíkon az Atya, Anya, Fiú magyar ősvallásból ismert szent hármasságát ábrázolja, melyből a Szentlélek természetesen hiányzik, mert eredetileg nem is tartozott bele a szentháromságba, csak a zsidó-keresztény egyház vitte bele (Atya, Fiú Szentlélekre változtatva az eredeti Atya, Anya, Fiú hármasságot), mert a zsidóknak az Anyára (a Boldogasszony- tiszteletre), a nőnemű istenségre, a nyelvükben még csak megfelelő szavuk sincsen. A három piramis mellett, Egyiptomban, ezen a szent helyen, a Szentlélek, a magyar lélek megtestesítője az oroszlán kellett, hogy legyen. S ez a szerepe a szfinxnek. (Ezt erősíti a 3 a magyar igazság és 1 a ráadás mondása. - Sz-fi-n-x = Sz-e-n-t?) A Magyar Szent Koronán a kereszt 17,5°-ra dől; és az esztergomi oroszlános kapu oroszlánjai 17,5°-os szögben állnak; a hun-magyar oroszlános életfák oroszlánjai pedig szintén 17,5°-ra vannak megdőlve a fa törzse mellett. (Lásd még: Szfinx.)" Mindez lábjegyzet Vasváry-Tóth Tibor Magyarságeredet című interdiszciplináris tudományos munkájában.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1017 Dátum: 2009. november 23. - 18:44:37 »
Jézusom. És van aki ezt el is hiszi?  :stupid:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1018 Dátum: 2009. november 23. - 19:06:21 »
Persze. Ha valakinek egyezik a világnézetével, annak kényelmes elhinni.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1019 Dátum: 2009. november 23. - 19:14:57 »
Igen, ezért mondtam, amit mi is tanultunk pszichóból és néha magamon is észrevettem (szerencsére én legalább észrevettem), hogy az ember azt hiszi el amit el akar hinni, ami a tudatalattijának nem tetszik, nem illeszthető bele az általa megalkotott képbe, az reflexből lekicsinyli, képtelenségnek tartja, holott ha járatos lenne a témában belátná, hogy ugyanolyan logikus és érvekkel altámasztható, mint az amire ő szentül megesküszik.

Ez a szfinxes dolog meg szép, de nem gyenge belemagyarázás. Kb azt juttatja eszembe, amikor a 23-as szám című film kapcsán, a k.net fórumán mindenki osztott szorzott dátumokkal és hogy-hogynem mindenkinek kijött többször is a 23. :)

Idézet
Álltalános nézet lett az ellenzék szerint az, hogy minden, amit a kormány csinál, az sz*r. És ez érvényes az oltásra, meg az oltópontokra, meg mindenre.És akkor ez még csak a lightosabb vélemény, mert szélsőségesebb pártoktól származik például a mikrochippes, meg az oltással írtják ki a zsidók az országot tézis.
Ezt nem gondoltam volna, gyalázat. Ez is mutatja, hogy nálunk milyen szinten áll a politika... :drying: