Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 337991 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Silver

• Zöld Manó
Re:Tudomány/technika
« Válasz #1020 Dátum: 2009. november 23. - 19:18:29 »
"Turbómagyarok"  :lol: :lol: :lol:

Amúgy a Stonehenge-t is magyarok építették, a kínai nagyfalat meg azért húztuk fel nehogy a kínaiak utánunk tudjanak jönni...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1021 Dátum: 2009. november 23. - 21:14:10 »
a kínai nagyfalat meg azért húztuk fel nehogy a kínaiak utánunk tudjanak jönni...
:lol: :lol: :lol:
Nekem ott verte ki a biztosítékot ez a nagy magyarvagyok cucc, amikor elkezdték bizonygatni, hogy Jézus is magyar volt.  :stupid:

A Szfinx-téma is übergáz. Már a legelején megdől különben, hogy "egyesek szerint 17,5 fok". Kik azok az egyesek? Hát a turbómagyarok, mert így bele lehet magyarázni a koronát.  ;D

Pepo: a te esetedben érzek valami érdekeset. Amolyan szakmai ártalmat. Volt egy alkalom, amikor megvettem a Zsaru magazint kíváncsiságból. Elolvastam, és meglepődtem, vagy megdöbbentem, mennyi gyilkosság, csonkítás, nyomorítás történik Magyarországon - 1 hónap alatt! Megvettem a következőt, meg talán még egyet, és ugyanannyi volt abban is. Észrevettem, hogy óvatosabban megyek az utcákon, mintha mindenki potenciális bűnöző lenne, pedig nyilván a 10 millióhoz képest elenyésző a szám, csak éppen az ember ennyire se gondolna magától.
Nálad ez úgy van, hogy megtanulod, mi mire való, minek milyen szövődménye lehet, miből miféle bajod keletkezhet, és tudod, hogy hihetetlenül sokféle gond lehet, ezért lettél "hipohonder". Ezért jársz el minden kis bajjal orvoshoz. Nem?

Körzeti orvosnál én pontosan tudom, hogy 1990-ben voltam utoljára. Akkor voltam beteg utoljára (torokgyulladás). Azóta fogászhoz eljárok időnként.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1022 Dátum: 2009. november 23. - 22:12:52 »
A Magyar Szent Koronán a kereszt 17,5°-ra dől; és az esztergomi oroszlános kapu oroszlánjai 17,5°-os szögben állnak; a hun-magyar oroszlános életfák oroszlánjai pedig szintén 17,5°-ra vannak megdőlve a fa törzse mellett.

nyilván odaállt és megmérte egy szögmérővel hogy azok17,5 fokos szöget zárnak be valamivel... bazz, mindjárt el is hiszem. Ezeket úgy bírom, amikor valakik kitalálják valami forrás alapján, hogy a magyarok nemtudomén hányezer évesek. ez már annyira a ló túloldala. nem értem, miért nem lehet a nemzeti önimádatot egy egészséges szinten tartani, ahelyett, hogy mindig ilyen baromságokat találnának ki.
This is a joke. A real practical Joke.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1023 Dátum: 2009. november 23. - 22:17:57 »
kaine: De-de, ez teljesen így van. Az átlag ember sokszor olyan tüneteknek sem tulajdonít jelentőséget, amik akár egy komolyabb betegség kezdődő jelei lehetnek, mivel nem is tud arról, hogy mik ezek a kezdődő tünetek. A legtöbben már csak akkor megyünk orvoshoz, ha már fáj...sajnos ez pl a daganatos betegségeknél már általában egy nagyon késői stádium.
Én észlelem magamon ezeket a tüneteket, és ha bár még nem tudom pontosan leszűkíteni néhány betegségre, de azért van sejtésem róla, hogy ha nem csupán vaklárma, mi is lehet a háttérben, és hogy kellő komolysággal kell kezelni, és ami a legfontosabb, időben orvoshoz menni.
Természetesen az ilyen tünetek többsége vaklárma, de mint mondtam: jobb félni, mint megijedni. Általános vizsgálatokkal én rendszeresen kontrolláltatom magam, ha 10 évig nem mutat ki semmit, de 30 évesen sikerül elkapni egy, a gyors intézkedéssel jó túlélési arányú betegséget, nekem már megérte.

Egyébként nem véletlenül mondják, hogy az orvostanhallgatók többsége a harmadéven, amikor elkezdjük a klinikumot, a betegségeket komolyabban tanulni, hirtelen hipohonder lesz. :)
Én korábban is arra törekedtem, hogy inkább megelőzöm a bajt, mintsem halogassam (sosem értettem, hogy miért használják sokan a homokba dugom a fejem politikát...pl halogatnak egy olyan műtétet, amit mindenképpen meg kell majd csinálni előbb, vagy utóbb..persze félnek tőle és nem is tudom, valami csodára várnak, vagy hogy magától meggyógyul vagy Isten tudja mi, sokszor nem számolva azzal, hogy minél többet halogatják, annál fájdalmasabb lesz és kínkeservesebb, hosszabb a gyógyulás). PL tavaly előtt nem kellett volna feltétlen kivenni a garatmanduláimat, azt mondta a doki, hogy lehet kihúzok vele 10 évet, lehet kettőt, de ez már jobb úgysem lesz, előbb-utóbb el kell majd távolítani őket..és minél idősebb korban csinálják, annál rosszabb. Nem vártam egy évet sem, nyáron inkább kivetettem...és igaza volt a dokinak, a 8 éves kissrácnak másnap már szinte semmi baja nem volt, nekem maga a műtét is kegyetlen rossz élmény volt,, utána napokig elmondhatatlanul fájt amikor ettem és 2 hétig nem tudtam fájdalom nélkül, jóizűen enni. De megbántam? Nem.

Szóval megvolt ez a hozzáállásom már korábban is, plusz orvosin ehhez hozzájöttek az említett szakmai ártalom dolgok és így lettem hipohonder. :)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1024 Dátum: 2009. november 23. - 22:37:48 »
Azt én is hallottam már párszor, hogy akinek felnőttként vették ki a manduláját, besz*rt a fájdalomtól, a gyerekeknél meg csak rossz és kész.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1025 Dátum: 2009. november 23. - 23:40:18 »
Idézet
Ezeket úgy bírom, amikor valakik kitalálják valami forrás alapján, hogy a magyarok nemtudomén hányezer évesek.
Egyszer az angolok leástak ezer méter mélyre, és ott egy telefonkábelt találtak.
Az angolok ezek után megállapították, hogy az ő őseik már ezer éve ismerték a telefont.
A kínaiak leástak háromezer méter mélyre, és ott egy optikai kábelt találtak.
A kínaiak megállapították, hogy az ő őseiknek már háromezer éve volt szélessávú internetje.
A magyarok leástak tízezer méter mélyre, és nem találtak semmi.
A magyarok megállapították, hogy az ő őseik tízezer évvel ezelőtt ismerték a vezetéknélküli adatátvitelt.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1026 Dátum: 2009. november 24. - 07:32:06 »
A magyarok megállapították, hogy az ő őseik tízezer évvel ezelőtt ismerték a vezetéknélküli adatátvitelt.
:lol:
Ja, pl a füstjel is vezetéknélküli adatátvitel.  ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #1027 Dátum: 2009. november 24. - 09:53:52 »
Ezen a szfinxes dolgon csak néztem, már túlmegy azon a szinten is, amit verselemzésben voltam képes belemagyarázni nagyjából bármibe. ;D Eszement, mik vannak. Ez olyan, mint amikor néhány ezoterikus cikknél fogom a fejem, annyira baromság.

Ez a szfinxes dolog meg szép, de nem gyenge belemagyarázás. Kb azt juttatja eszembe, amikor a 23-as szám című film kapcsán, a k.net fórumán mindenki osztott szorzott dátumokkal és hogy-hogynem mindenkinek kijött többször is a 23. :)
Vagy legalábbis a 32, ami fordítva 23. :D Az más, hogy szinte bármilyen véletlenszerű számokat elkezdesz pakolni, valahogy mindenképp ki lehet rakni belőle a 23-at. Micsoda mágia. ;) ;D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1028 Dátum: 2009. november 25. - 22:47:59 »
Azt én is hallottam már párszor, hogy akinek felnőttként vették ki a manduláját, besz*rt a fájdalomtól, a gyerekeknél meg csak rossz és kész.
Szerintem ez általánosan igaz, hogy gyerekként sokkal jobban viseli a műtéteket az ember, mert még nem fogja fel igazából.

Ha már szóba jött a szakmai ártalom: én rájöttem hogy szakmai ártalomból lettem kézmosás-mániás. :D Egyrészt suliban a laborokban esetenként veszélyes vegyszerekkel dolgozunk, másrészt amikor az embernek lehetősége lesz belenézni egy mikroszkópba, és meglátja hogy 1 csepp vízben milyen sok kis izgő-mozgó élőlény van, na az kész... :lol:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1029 Dátum: 2009. november 26. - 10:08:35 »
és meglátja hogy 1 csepp vízben milyen sok kis izgő-mozgó élőlény van, na az kész... :lol:
Ezt nem hagyhatom ki. :D És te ezzel a csomó kis élőlénnyel akarsz kezet mosni, hogy tiszta legyél? ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1030 Dátum: 2009. november 26. - 10:41:56 »
 :lol: :lol: :lol:
Én nem mernék belenézni ezek után. Persze ezért iszom Pepsit, az van annyira mérgező, hogy abba már biztos belepusztult minden kis rohadék.  ;D Oké, hogy így van benne rengeteg kis hulla, de legalább nem izegnek-mozognak.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1031 Dátum: 2009. november 26. - 12:27:04 »
Jah, patológiás bonctermi gyakorlat után kb olyan szakszerű, majdnem 10 perces kézfertőtlenítési procedúrát csinálunk, mint amikor műtétre mosakszunk be. ;D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1032 Dátum: 2009. november 26. - 20:21:59 »
És te ezzel a csomó kis élőlénnyel akarsz kezet mosni, hogy tiszta legyél? ;D
Hát ööö... Belátom van benne némi ellentmondás... ;D De akkor is kimagyarázom! ;D Szóval... A tiszta vízben lévő kis élőlények tiszták, és lelökdösik a kezemről a koszosakat. ;D :lol:
Persze ezért iszom Pepsit, az van annyira mérgező, hogy abba már biztos belepusztult minden kis rohadék.  ;D Oké, hogy így van benne rengeteg kis hulla, de legalább nem izegnek-mozognak.
:lol: :lol: Szóval te minden nap megiszol egy komplett hullaházat? ;D Kemény gyomrod van, az biztos. ;D

Fú pepo... Az a bonctermi gyakorlat brutális lehet. :o :fel:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1033 Dátum: 2009. november 26. - 23:38:07 »
Az is. Ez már tényleg az a kategória, hogy nálunk is sokan alig bírják őket. Nekem is minden szerda reggel egy nagy stresszbomba, mert iszonyodom az egésztől.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1034 Dátum: 2009. november 30. - 14:36:29 »
Mindenre van megoldás, akinek nem tetszik a rendes víz, az igyon desztilált vizet.  :D
This is a joke. A real practical Joke.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1035 Dátum: 2009. november 30. - 15:12:26 »
Nekem gyerekként vették ki, és mégis iszonyatosan fájt (pedig nem voltam az a tipikus sírós kiskölök), azt csak bemesélik a gyerekeknek, hogy az nem fáj nekik.
Mondjuk persze ezt is meg lehet érteni, én így is pokolian féltem tőle, hogy azzal traktáltak, hogy nem fáj, hát még ha úgy kezdték volna, hogy napokig vért fogok köpni, és vagy egy hétig nem fogok tudni szilárd táplálékot kajálni.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1036 Dátum: 2009. november 30. - 17:03:00 »
Nem bemesélik, amíg én bent voltam, 3 gyerek is volt mandulaműtéten, egy nap, ők másnap már mentek haza este én meg 4 napig voltam benn jóformán.

Általánosság az, hogy gyerekek sokkal jobban viselik, és ezt a felnőtteknek is elmondják..szerinted így akarnák biztatni őket, hogy "rábasztál, ha gyerekként kikapták volna felennyire se fájna"? :D

Lehet te egyedi eset voltál, vagy valamit elcseszett a fül-orr-gégész.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1037 Dátum: 2009. november 30. - 17:39:43 »
Lehet te egyedi eset voltál, vagy valamit elcseszett a fül-orr-gégész.
Ja, lehet, hogy véletlenül a vakbeledet vette ki a szádon keresztül és azért fájt annyira.  :hehe:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1038 Dátum: 2009. december 26. - 15:33:36 »
Az emberiség által ismert része a világegyetemnek

Karácsony ide vagy oda, rohadtul jelentéktelenek vagyunk a világmindenség számára.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1039 Dátum: 2009. december 26. - 15:51:25 »
Ez tök jó videó volt. De egyszer régen már linkelted, nem?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?