Szerző Téma: Képregényajánlók (vagy éppenséggel nem!)  (Megtekintve 245970 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
Re:Képregény ajánlók (vagy éppenséggel nem!)
« Válasz #660 Dátum: 2011. január 14. - 21:42:33 »
Jó, de azt is kell nézni, hogy milyen háttértörténettel, karakterjellemzéssel és hasonlókkal töltik meg. ;) Azért ilyen alapon, amit most leírtál, ez nagyon sok másik képregényre is igaz lehet, hogy van egy alap sztorija, és ha mást nem nézünk hozzá, akkor nem egy nagy szám az egész... ;)
Ja, és mellesleg nem pontos a leírásod, mert nem a helyi főnök lánya volt, akibe beleszeretett... :D
« Utoljára szerkesztve: 2011. január 14. - 21:49:55 írta dr samson »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #661 Dátum: 2011. január 14. - 22:06:42 »
Elment egy másik bolygóra, egy félnomád helyre, ahol rendet tett a harcoló népek között, miközben beleszeretett egy helyi főnök lányába. Eddig John Carter.
Igazából Conan. De nem csak az alapötlet eredetisége a lényeg, hanem a megvalósítás.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #662 Dátum: 2011. január 14. - 22:10:44 »
Ebben totálisan egyetértünk, de én nem éreztem benne semmi nagyot. Nem izgultam érte, nem rendültem meg, nem lettem nagyon szomorú, nem röhögtem sokat, vagyis nem hozott ki belőlem érzelmeket. A jó sztorikat onnan lehet felismerni, hogy érzelmeket hoznak ki belőlünk - bármilyen irányból. Nem volt olyan, hogy elolvasás után még gondolkodtam rajta... számomra egyszeri olvasmány volt, nem több.  :nemtudom:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #663 Dátum: 2011. január 14. - 22:13:48 »
Idézet
A jó sztorikat onnan lehet felismerni, hogy érzelmeket hoznak ki belőlünk - bármilyen irányból.
Akkor a BND kezdete is jó volt, belőlem hozott ki érzelmeket. :) Utálatot.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #664 Dátum: 2011. január 14. - 22:44:16 »
Jó...  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #665 Dátum: 2011. január 14. - 22:47:55 »
Elment egy másik bolygóra, egy félnomád helyre, ahol rendet tett a harcoló népek között, miközben beleszeretett egy helyi főnök lányába. Eddig John Carter.
Igazából Conan. De nem csak az alapötlet eredetisége a lényeg, hanem a megvalósítás.
Valójában a kettő együtt. Az alapszál John Carter, a megvalósítás sokszor Conan (a folytatása, a Son of Hulk meg erőteljes Conan Weird Science Tales prezentálással).
És amúgy a válasz a kérdésre, kaine: pont emiatt. Közel harminc éve nem adtak már ki egy értelmes ponyva sci-fit, mert mindenki a Star Warst vagy a Polaritáscserélőket (angolul: Star Trek) akarta utánozni. Ez meg egy igazi vérbeli klasszikus ponyva volt, a zsáner minden kellékével és tökéletes hangulatával.
Egy kérdés: olvassa még valaki manapság rajtam kívül a Hulk részleget a Marveltól?
Nem nagyon. És a listák alapján ezt úgy értem, hogy úgy an blokk az emberiségből. :D
Idézet
Csak mert ugye tg évek óta támadást folytat ellene(...)
Tévedés, én a Vörös Veszedelem ellen folytattam és folytatok támadást, mert az egész alapkoncepciója úgy, ahogy van, egy orbitális baromság, a karakter maga meg rosszabb, mint Liefeld fénykorában. De a Hulkokat általánosságban szerintem azóta nem szidom, hogy a World War Hulks iszonyatosan durva hasalása óta a Marvel szépen nyugodtan hagyja, hogy Pak csinálja ott, amit akar Parkerrel együtt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #666 Dátum: 2011. január 15. - 12:33:31 »
Egyetértek tg-vel. Szerintem is marha jól hozta a Planet Hulk azt amit elvár az ember egy ilyen jellegű műtöl.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #667 Dátum: 2011. január 17. - 15:10:18 »
Percek óta ezen röhögök

csorbi

• Mysterio
  • **
  • HUMANITY IS THE ENEMY!!!!
« Válasz #668 Dátum: 2011. január 17. - 16:07:07 »
Az első 3 perc után inkább kikapcsoltam .... :-\
Bárcsak ne unatkoznának ennyire egyes embrek   ;)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #669 Dátum: 2011. január 17. - 16:23:27 »
Igazából nem értem a videó lényegét? Most csak be akarja mutatni a gyűjteményét, reklámozni akarja a füzeteket, Pókembert vagy mi?
Amúgy a zene az tök zsíros az elején, ki az előadó?

venom75

• Pókfej
« Válasz #670 Dátum: 2011. január 17. - 16:24:43 »
Ezt én is be akartam mutatni nektek , de akkora baromság ( felkészületlen fickó ), hogy inkább elvetettem az ötletet. Ben nem kímél titeket.  :D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #671 Dátum: 2011. január 17. - 18:43:55 »
Ben nem kímél titeket.  :D

Ő már csak így szereti  :hehe:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #672 Dátum: 2011. január 17. - 18:44:52 »
Ben nem kímél titeket.  :D

Az élet kemény. Én csak szoktatom hozzá a fiatalságot.  ;D

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #673 Dátum: 2011. január 17. - 19:10:43 »
Ugyan már...azért mert neked kegyetlen volt a fiatalságod, még nem kell mindenki mást is büntetni... :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #674 Dátum: 2011. január 17. - 20:23:22 »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #675 Dátum: 2011. január 17. - 21:06:56 »
Ilyenkor szinte már alig várom, hogy a Marvel kiadja a Dorothy and the Wizard of Ozt, hogy végre megértessem az emberekkel, miért volt iszonyatos hülyeség hosszú Ó-val írni az Ozt... már csak a sztori szempontjából is.

minuteman

• Gibbon
  • *
« Válasz #676 Dátum: 2011. január 23. - 20:42:04 »
Mindenkitől kérdezem aki olvasta: Nektek hogy tetszett a híres Frank Miller mini, a The Man without fear? Nekem nagyon felemás érzéseim vannak utána, velem van a baj? :nemtudom:
"I'm Claws-trophobic"- Deadpool

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #677 Dátum: 2011. január 23. - 22:49:56 »
Nem.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #678 Dátum: 2011. január 25. - 21:45:52 »
Most olvastam végig a Piszkos Fred, a kapitány Rejtő-Korcsmáros képregényt , amit még a HC-n vettem (lassan haladok velük, még börzés is van , amit nem olvastam el ) részben a belépőből. Hatalmasan jó képregény, mind a rajzok, mind a történet ( nem olvastam előtte még Rejtőt, és valószínűleg regényben nem is fogok, habár édesapámnak meg van az összes, nem is egy kiadásban). A kivitelezésre se lehet egy rossz szó se: kemény fedeles, fényes lapok, és éles tiszta képek. A rajzok nagyon hangulatosak teljesen kiegészítik a majd 100 oldalas történetet, amiben rengeteg humor, rejtély és izgalom van.  Mindenkinek csak ajánlani tudom! ;) Szerintem be is szerzem a többi Rejtő-Korcsmáros képregény a közeljövőben.
« Utoljára szerkesztve: 2011. január 25. - 21:47:34 írta Psycho »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #679 Dátum: 2011. január 25. - 22:22:08 »
A legtöbb Rejtő könyvet 5-6-szor olvastam el, szerintem gondold át, hogy elolvasod-e őket. A képregény csak egy nagyon vázlatos kivonat - bár Korcsmáros Pál rajzai hatalmasat dobnak rajta -, de a könyvben nagyjából 50-szer több poén fért bele. Kezd a 14 karátos autóval, vagy a Három testőr Afrikábannal. Ha azok nem tetszenek, abbahagyhatod. :)