Szerző Téma: Képregényrajzfilmek  (Megtekintve 495562 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #1020 Dátum: 2010. május 28. - 17:22:46 »
Pedig a A sarki farkas című könyve meg is van, érdekes mert az oroszlánoknál is ez van: 1-2 hím akik testvérek és a többi hím csak a vezér kölyke lehet. De szerintem ez nem minden farkasfalkában van meg, mert például a gödöllői falkában is van alfa pedig ő nem az apja a többieknek.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1021 Dátum: 2010. május 28. - 17:24:39 »
Ilyen szempontból is nagyon jó film a Táncosokkal farkaló.

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #1022 Dátum: 2010. május 28. - 21:10:40 »
Jaaa és ne feledjük a béta hím szerepét sem. Ha most az alfa  hím kimúlt akkor még jöhet más falkából hím a nőstényhez, de ha az anya is elpusztul az eredeti alfa legerősebb fia nem tűri meg az új hímet, mivel már nincs meg az anyja iránti tisztelet. És akkor máris fordul a család-falka elmélet.

BuB

• Pókfej
« Válasz #1023 Dátum: 2010. május 30. - 10:36:38 »
Hm, most nézem újra a régi Superman rajzfilmet (nem nagyon bírtam eddig, mert a Dvd lejátszóm nem viszi, így most kölcsön vettem anyámét, az övé viszi... furi, hogy az elvben bénább :roll:).
Nos, pöttyet furi, mert a nevek totál képregényhűek: Villám, Zöld Lámpás, Apokolpiszis, Sötétség, Dr. Sors és a többi. Szóval nem tom, hogy hozzá értő fordító  csinálta, vagy mi a honosítók majd a kiadók igazodtunk ezekhez. Ha ez első varriáns, akkor rohadt szomorú, hogy a Marvel rajzfilmeknél (pók, X-men) nem erőltették meg magukat, főleg, hogy kb egy időben voltak tv-ben...
A hangok is letaglóztak, mert mindenkinek végig ugyanaz a hangja, ha még csak egy mondata is van egy szereplőnek egy részben, ugyanaz a színész adta a hangját hozzá, mint előtte egy hosszabb szerepnél. Az utána lévő Jla ebből a szempontból írtó gáz... mind hang és fordítás szempontjából...
Szóval kellemes kis meglepetés volt, így újra nézve.
« Utoljára szerkesztve: 2010. május 30. - 10:38:19 írta BuB »
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

BuB

• Pókfej
« Válasz #1024 Dátum: 2010. június 02. - 08:12:59 »
Bazz ilyenből sorozatot... :o

SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1025 Dátum: 2010. június 02. - 08:35:36 »
Nocsak. Új szobrok lesznek Madame Tussauds-nál. Jópofa az a rajzfilm amivel felvezették.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #1026 Dátum: 2010. június 02. - 08:50:57 »
Jaaa és ne feledjük a béta hím szerepét sem. Ha most az alfa  hím kimúlt akkor még jöhet más falkából hím a nőstényhez, de ha az anya is elpusztul az eredeti alfa legerősebb fia nem tűri meg az új hímet, mivel már nincs meg az anyja iránti tisztelet. És akkor máris fordul a család-falka elmélet.
???? Ez kifejthetnéd bővebben, mert elég "érdekes" gondolatmenet, vagy csak poénnak szántad?

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #1027 Dátum: 2010. június 02. - 13:21:00 »
Naszóval tehát van a Brutus az alfahím meg az alfanőstény, a Brutus ugyebár megmurdelt, de az alfanőstény megmaradt így ő most másik hím után néz másik falkából. Ez az új hím nem feltétlenül lesz erősebb mint bármelyik kölyke Brutusnak, de el fogják fogadni mert a nőstény úgy akarja. De amikor majd a nőstény is beadja a kulcsot és az új hím ott marad és nem feltétlenül marad továbbra is ő a főnök, ugyanis nincs sem családi kötelék a kölkökkel sem pedig erőfölénye. Számomra ebben az esetben logikusabb lenne h a Brutus falkában maradt(kb 3-4 éves) legerősebb kölyke venné át az alfaszerepet és új nőstény után nézne. Az anyuka "szeretőjét" meg v elzavarnák vagy vmi utolsó pozícióba süllyesztenék. Ez persze csak akkor lenne így ha egyáltalán van még velük 3-4 éves Brutus kölyök. Bár nekem nincs farkasetológiai képzettségem :nemtudom: 

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1028 Dátum: 2010. június 09. - 13:52:41 »
Tegnap egy olyan forgós állványon  találtam egy Doktor Strangre rajzfilmet. Tudja valaki, hogy az milyen? Jó rossz? Régi új?
Nem vettem meg, mert megláttam a Ghost in the shellt és nem volt kérdés hogy inkbb azt veszem meg. Több helyről hallottam már, hogy ez a Mátrixot alapozta meg, de én nem értem mi köze van ennek ahoz...

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1029 Dátum: 2010. június 09. - 13:57:38 »
Az hogy komplett jeleneteket a Mátrix alkotói a Ghost-ból másoltak.
http://beyondsilence.uw.hu/manimgyok.html

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #1030 Dátum: 2010. június 09. - 14:00:13 »
Én nem vagyok egy nagy strange rajongó, de ez a rajzfilm szerintem jól sikerült. A vasembert simán veri. Ha jól tudom az ultimate avengers után készült, tehát 2007-es lehet. Ha meg animét akartok nézni akkor nagyon ajánlom a berserket, gungrave-t esetleg a skullmant. Nekem személyes kedvencem a wolf's rain(farkas mániám miatt) de nézhető a vampire hunter d mind2 része is.
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 09. - 14:04:27 írta barghest »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1031 Dátum: 2010. június 09. - 14:06:17 »
Hát a Vasember-rajzfilmet minden veri, olyan bárgyú és unalmas volt.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #1032 Dátum: 2010. június 09. - 14:07:57 »
Nekem tetszett nagyon a Strange rajzfilm, annak ellenére, hogy eléggé átírták a Strange című minit, bár az alapjait meghagyták. Itt sokkal több tanítvány van, ill. sokaknak teljesen más is a szerepe, mint az eredetiben. Mindenesetre érdemes megnézni szerintem is, talán az eddigi (nálunk is kiadott) legjobb marvel animációs film.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1033 Dátum: 2010. június 09. - 14:13:35 »
Köszi Ben! Ja értem! Hogy ötleteket vettek át. Azt hittem, hogy a lényegben a gondolatiságában van a hasonlóság. Mert tök másról szól a kettő. Ez az összehasonlítás, meg elég erőltetettett. nyilván vannak átvételek direkt módon, de a többség szerintem már beépült információ, ami tudattalanul újra előjött és beépült egy új alkotásba. Másrészt tudjuk hogy a legtöbb film sablonokból építkezik. Az, hogy valaki a golyók elől fedezékbe vonul még nem ötletlopás. Már ha az volt a célja az összeállításnak, hogy ezt bizonyítsa. De ha csak egyszerű összehasonlítás akkor jó.
Másrészről: nekem is vannak olyan ötleteim, amikkel pár nappal vagy héttel, vagy évekkel később találkozom egy képregényben, vagy filmben amit addig nem is láttam.

Összevont üzenet ideje: 2010. június 09. - 14:15:19
Én nem vagyok egy nagy strange rajongó, de ez a rajzfilm szerintem jól sikerült. A vasembert simán veri. Ha jól tudom az ultimate avengers után készült, tehát 2007-es lehet. Ha meg animét akartok nézni akkor nagyon ajánlom a berserket, gungrave-t esetleg a skullmant. Nekem személyes kedvencem a wolf's rain(farkas mániám miatt) de nézhető a vampire hunter d mind2 része is.
Nem nézek sok animét, de ajánlom a Tekkonkinkreet-et az Animátrixot és a Batman: Gotham lovagja első rajzfilmjét  :D
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 09. - 14:15:19 írta VTomi »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1034 Dátum: 2010. június 09. - 14:15:53 »
Másrészről: nekem is vannak olyan ötleteim, amikkel pár nappal vagy héttel, vagy évekkel később találkozom egy képregényben, vagy filmben amit addig nem is láttam.

Erre mondják, hogy "Simpsonék már megcsinálták!"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1035 Dátum: 2010. június 09. - 14:18:21 »

Erre mondják, hogy "Simpsonék már megcsinálták!"
De a Mátrixot még senki  ;) Illetve Platón igen, de valahogy el kell juttatni a mai emberhez is.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #1036 Dátum: 2010. június 09. - 14:24:28 »
Platón? Ezt fejtsd ki nekünk egyszerű halandóknak legyél oly kedves. :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1037 Dátum: 2010. június 09. - 14:30:03 »
Platón volt az első, aki állította, hogy a világunkban érzékelt tárgyak valójában csak árnyképek, és általában őt nevezzük a dualizmus alapjainak megteremtőjének is, amely filozófia gyakorlatilag a GitS, és ezáltal a Mátrix alapja.
És mindez most így hihetetlen leegyszerűsítve volt. A platóni filozófiából gyökeredző világnézetekkel komplett könyvtárakat töltöttek már meg.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1038 Dátum: 2010. június 09. - 14:30:47 »
Pardon! Platón Barlanghasonlatáról van szó: http://hu.wikipedia.org/wiki/Barlanghasonlat

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1039 Dátum: 2010. június 09. - 14:36:58 »
De a Mátrixot még senki  ;)

Most nem kötözködés végett, de a Mátrixban pont ugyanannyi az eredetiség mint az Avatarban. A Mátrix úgy lett összegereblyézve a Dark City, a Johnny Mnemonic, a 13. emelet és még további filmekből.