Szerző Téma: Képregényrajzfilmek  (Megtekintve 495563 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

benya11

• Thanos
    • fotolog
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #1180 Dátum: 2010. augusztus 02. - 10:43:06 »
Ha a Képes eldöntené mit akarna már rég kiderültek volna dolgok erről... :roll:
Értem, akkor ezek szerint nem a rajzfilmrészleg ötlete volt. :D

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1181 Dátum: 2010. augusztus 02. - 11:43:26 »
Megnéztem én is a 'red hood-ot és összességben tetszett. A vége volt egy kicsit gyengébb, mint amire számítottam volna, de másképp egy nagyon jó kis esti program volt.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1182 Dátum: 2010. augusztus 02. - 11:59:40 »
Na most már kíváncsivá tettetek , du. én is megnézem.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1183 Dátum: 2010. augusztus 02. - 13:29:18 »
Hehe, hát persze. :D
Ha a Képes eldöntené mit akarna már rég kiderültek volna dolgok erről... :roll:
Elvileg akarja. Tony is nagyon úgy nyilatkozgat, hogy Batmannél a biztos egykötetesekre kéne menni, bár a fene se tudja, hogy ez jelentheti-e a Red Hoodot, mert az tényleg olyan, hogy csak híres... és ennyi. Híres. Nem olyan vészes, mint egy Max. Carnage, de mégis.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1184 Dátum: 2010. augusztus 02. - 13:45:26 »
Mindenesetre jó lenne magyarul is olvasni azt, amiből ez a rajzfilm készült.

BuB

• Pókfej
« Válasz #1185 Dátum: 2010. augusztus 02. - 13:55:40 »
Hm hát azért a red hood nem egy kötetes... 12 rész volt, kétszer hat rész, bár igaz, hogy a második már folytatása az egésznek, de abban is derülnek ki dolgok róla, plusz ott az Annual, amiben szinte mindenre fény derül.

És kb, mikorra döntik el, hogy mi lesz? ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1186 Dátum: 2010. augusztus 02. - 14:04:14 »
Az jó lenne, ha ez lenne a következő Batman-kötetük. :D Nekem megvan mindegyik Batman a Képestől, kivéve az Igazság Ligája zsebkönyv és a manga Batman.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1187 Dátum: 2010. augusztus 02. - 20:08:07 »
Under the Red Hood.
Spoilerek meg minden, nincs kedvem kicenzúrázgatni az egészet.
Előzetesen két dolog: az eredeti képregényből nekem annyi maradt meg, hogy annyira nem tetszett, hogy kb. az emlékeimben annyit voltam hajlandó eltenni, hogy "Jason Todd él, és ezt többet nem kell olvasni". A másik, hogy amikor megláttam a főcímben, hogy Judd Winick írta, majdnem lefordultam a székről ijedtemben. Az az ember adaptál egy emlékeimben rakás *ként élő sztorit, akinél rajongók már térden állva, sírva könyörögtek, hogy ne írjon többet... nos, lehetőleg semmit... Meg kell valljam, eléggé rettegni kezdtem, hogy ebből milyen romhalmaz lesz.
Nos... elég kicsi. Sőt, időnként elég élvezetes is. Az akciójelenetek nagyon rendben vannak. Nagyon Mátrix találkozik a Prince of Persiával (a mostani játékokkal), de látványos, jól koreografált, izgalmas, pörög.
És szerencsére nem beszélnek benne. Ez, így utólag belegondolva, a legnagyobb előnyük az akciójeleneteknek. Nincs bennük senkinek se egynél hosszabb mondata megszakítás nélkül. Sőt, a humoros vagy annak szánt beköpések egész viccesek többnyire. Éjszárny eléggé tetszett.
Magával a sztorival sincs összességében gond, sőt, talán még elbírtam volna, ha inkább kap plusz fél órát kicsit jobban kifejteni, mert néha eléggé kellett kapkodnia, hogy beleférjen a 70 percbe. Nem tudom, miért olyan kőbe vésett a DC-nél, hogy egész estés rajzfilm nem lehet több 70 percnél, amikor az animációs filmek között vannak 100 percesnél is hosszabbak... de ez a heppjük, egészségükre.
Összesen két pont van, ami miatt nálam hasal kicsit... néha nagyon... néha nem annyira... a film.
Az első a következetlenség. Kicsiben még elviselhető, minden harmadik percben már nem. A legfőbb gond ezen a téren, hogy mintha nem egészen döntötték volna el, most mi is a becélzott korosztály. Az első jelenetben látjuk Jason halálát, nagyon véres, nagyon brutális, verik egy pajszerral, van vér, hűűű, meg minden, aztán két perc múlva felrobban mellette vagy hatvan kiló plasztik, az egész gyár atomokra robban, neki meg a ruhája se sérült. Oké, szóval elvileg felnőttes figura, DE attól még rajzfilmes robbanás. Itt... valami nem stimmel.
Majd Red Hood. Roppant hatásos belépő, egész jó jelenet... addig a pontig, míg el nem jön, hogy "de gyerekeknek nem adhattok drogot, mert dádá lesz és csúnyán nézek". Oké, tehát mégis maradunk a megszokott azért-tíz-évesen-már-lehet-nézni kategóriánál. Nem gáz, sok remek DC-rajzfilmet tudunk innen.
Majd fél másodperc múlva lehajít egy rakás levágott fejet. WTF? Az előbb még okítunk arra, hogy a drogok rosszak, aztán tömeggyilkolunk? Mi az tegyeidemindenkikedvencistenét akar ez lenni?
De ezt még lehetne folytatni az amazós jelenettel, Ra's meséjével, sokkal. Az egész sztori a 10-14 évestől a csak 16 felettiig lavírozik, néha jelenten belül váltogatva.
A másik imádnivaló, hogy akkor most mennyire volt tökös ez a Jason gyerek? A nagy üldözésben futás közben felkap egy gázpalackot, ki az ablakon, gázpalack elhajít, majd levegőben, esés közben megfordul és eltalálja a palackot. Szóval tud ez. Kereken 20 másodperccel később áll egy helyben, pisztoly céloz, és nem talál el ugyanekkora távolságból hatvan töltényből egyszer sem egy mozdulatlan emberméretű célt. Időközben megvakult, vagy mi? A hidas jelenetben a torokba épített magnetofon már tényleg apróság volt ehhez képest.
A másik dolog... nos, végre kétségtelenül bebizonyosodott: a képregényes monológok nem, ismétlem, nem működnek a való életben. Inkább nevetségesek, más esetben az ember a fejét fogja, olyanok. Írásban marha jó, de amikor átültetjük hangra, nagyon nem. Ra's expozíciójáról üvölt, hogy... nos, egy sima expozíció (amikor Batmannek magyarázza, hogy mit tett Batman a múltban, külön élvezet volt), Jason film végi nagyelőadásán meg már sírtam, annyira rossz volt, ráadásul a színész is annyira rosszul adta elő. Bár nagy átlagban bármilyen szöveg, ami hosszabb volt két mondatnál, elég gyenge lett, de ezt nem a színészeknek rovom fel, itt jött be, hogy igen, helló Winick, még mindig nem tudsz dialógust írni, ha az életed múlik rajta, akkor sem.
Az egészre az, hogy ennyire béna Fekete Maszkot valószínűleg egy Cartoon Network-műsorban nem lehetne csinálni, már csak egy jelentéktelen apróság. De tényleg, ennyire üres, semmitmondó sablongonoszt a harmincas évek rajzfilmjei óta nem láttunk talán.

Összességében... közepesnél jobb, sőt, időnként egész jó. Nem tartom jobbnak, mint a nemrég megnézett JLA: Crisis on Two Earths-öt, de az alapanyaghoz képest látványos és izgalmas, szóval ha sima akciómozinak nézem, ami inkább le akar nyűgözni, mintsem a remek írói teljesítményével (amely három szót jelen film esetében külön-külön idézőjelbe kellene rakni, kiemelve a szarkazmust) lenyűgözni, egész pofás. De teszem azt az ember egy Mask of Phantasm mellé rakná, sírna. És nem a gyönyörűségtől.
Bár ha meg a Batman & Robin... vagy csak a Batman Forever mellé tennénk, akkor tényleg a gyönyörűségtől. Szóval azoknál azért simán jobb, Winick vagy sem.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1188 Dátum: 2010. augusztus 02. - 20:30:50 »
Hű ez aztán alapos volt.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1189 Dátum: 2010. augusztus 02. - 21:20:43 »
Aligha. Negyed óra alatt lepötyögtem.

BuB

• Pókfej
« Válasz #1190 Dátum: 2010. augusztus 02. - 21:21:05 »
Idézet
Majd Red Hood. Roppant hatásos belépő, egész jó jelenet... addig a pontig, míg el nem jön, hogy "de gyerekeknek nem adhattok drogot, mert dádá lesz és csúnyán nézek". Oké, tehát mégis maradunk a megszokott azért-tíz-évesen-már-lehet-nézni kategóriánál. Nem gáz, sok remek DC-rajzfilmet tudunk innen.
Majd fél másodperc múlva lehajít egy rakás levágott fejet. WTF? Az előbb még okítunk arra, hogy a drogok rosszak, aztán tömeggyilkolunk? Mi az tegyeidemindenkikedvencistenét akar ez lenni?
Ez a comicsban is totál így volt, sok jelenet egy az egyben bele került a rajzfilmbe.
Kivéve a fejes rész mert ott mutatták is a táska tartalmát. ;D

Tényleg a Csodanőt láttad?
Kivi lennék annak a kritikájára is, mert sztem az is egész jó volt.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1191 Dátum: 2010. augusztus 02. - 21:27:02 »
Miért, van? Most csak rám jött a filmnézhetnék, mert lakótársamék nyaralnak és ilyenkor konkrétan meghülyülök idehaza az unalomtól, és ez a kettős is csak valahogy eszembe jutott (vagyis a JLA jutott eszembe, emez eléggé adta magát).
És mondom, a képregényből mára nekem annyi maradt meg, hogy azt még egyszer soha. Nagy átlagban Jason Toddot soha.

BuB

• Pókfej
« Válasz #1192 Dátum: 2010. augusztus 02. - 21:34:12 »
Ja, az író se nagyon tudta eldönteni, hogy akkor végülis hogy jött vissza, volt ott kavarás rendesen, meg aztán összefolyt a Válsággal is vagy mi is volt, sztem ezért nem szerencsés kiadni a cuccot, de hát majd látjuk...

És igen: van Wonder woman rajzfilm is, és Zöld Lámpás is, ezek tavaly jöttek ki. És azt hiszem még tavaly volt a Superman Batman Public Enemies is.
Szeptemberben meg ugye jön a Supergirl, ami ugye Apokalips címet kapta, fene se tudja miért...

Genzo

• Puma
  • **
    • Genzo Comics
« Válasz #1193 Dátum: 2010. augusztus 02. - 21:47:35 »
Szeptemberben meg ugye jön a Supergirl, ami ugye Apokalips címet kapta, fene se tudja miért...

Lehet a Superman/Batman - Apocalypsere gondolsz, az is szeptemberben jön ki. De ha nem, akkor nem szóltam. :)

Genzo Comics - Ahol a képregények vannak becélozva

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #1194 Dátum: 2010. augusztus 03. - 13:04:39 »
Igen, arra gondol. Genzo a doomsdayt feltétlenül nézd meg! Szerintem az eddigi legjobb rajzfilmes bunyó supi és végítélet harca. A második legjobb hulk és beta ray bill bunyója a planet hulkban. A red hood második nézésre nem is volt olyan rossz(főleg h már volt hozzá feliratom), ami nagyon jó az a főcímzenéje. Emlékeztet kicsit a bújj,bújj szellem(hangman's curse) című nem túl jó film főcímzenéjére. Viszont éjszárny szörnyű lett benne :o mért lett ilyen rövid haja?

balogh44

• Thanos
« Válasz #1195 Dátum: 2010. augusztus 03. - 13:08:54 »
Vajon a Provideo kiadja nálunk a WARNER egész estés rajzilm DVD-ket? Ha jól számolom, már hat ilyen új film is készült, nagy a lemaradásunk azért!

venom75

• Pókfej
« Válasz #1196 Dátum: 2010. augusztus 03. - 13:29:03 »
A remény hal meg legutoljára. Szerintem esélytelen.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1197 Dátum: 2010. augusztus 03. - 13:31:20 »
Néha valamelyik kiadó azért rászánja magát, de ő se erőlteti meg magát túlságosan, és nem ad ki többet 1-2 egészestés DC vagy Marvel DVD-nél.
« Utoljára szerkesztve: 2010. augusztus 03. - 13:38:47 írta benya11 »

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1198 Dátum: 2010. augusztus 04. - 21:31:09 »

Genzo

• Puma
  • **
    • Genzo Comics
« Válasz #1199 Dátum: 2010. augusztus 05. - 09:45:07 »
Megnéztem a Superman Doomsdayt. tényleg nem volt rossz, a két nagy akciójelenet mindent vitt.

Genzo Comics - Ahol a képregények vannak becélozva