Aki még megnézi a DN rajzfilmet az ne olvasson tovább.

Na, megnéztem a Death Note anime összes részét (nem, nem egyben

). Az nyilvánvaló, hogy ez a legjobb anime/rajzfilm-sorozat, amit valaha láttam. Eredetileg úgy indult, hogy a nővéremnek megvolt dvd-n az első két része, amit kíváncsiságból meg is néztem. Megtetszett az alapötlet, és a történet is magával ragadott, így megnéztem ugye a többi részt is. Kedvenc karakterem L volt benne, nagyon bírtam a srácot.

Volt stílusa.

A sorozatban azok a részek tetszettek a legjobban, amikor Light és L is együtt nyomoztak Kira után, és ugye ilyenkor Light nem is tudta hogy ő Kira. Aztán amikor volt az a nagy csavar, és kiderült, hogy Light végig azt akarta hogy így történjen minden, visszatért az első részek hangulata. Nagyon sajnáltam L halálát, hisz ő miatta volt főleg vicces, és jó a sorozat. Szóval ekkor számomra hatalmasat zuhant a sorozat színvonala.

Aztán az ez utáni részek már az "elmegy" kategóriába tartoztak, főleg amikor megjelent Near és Mello, akik L nyomába akartak lépni. Na ezen a két csávón(?) aztán nagyon kiakadtam. Near srácnak nézett ki, holott női szinkronhangja volt. Mello meg az ellentétje, ő nőnek nézett ki, és egy férfi szinkronizálta...

Itt aztán fogtam a fejem rendesen. Szerencsére a sorozat végére Near kapott egy férfi szinkronhangot, de Mello maradt ugyanúgy. Na mindegy. A sorozat végére Light-nál már egyre inkább azt éreztem, hogy ő már igencsak nem a jó célt szolgálja, bárkit megölt aki a tervét veszélyezteti. Aztán az uccsó részben meg már teljesen kiborult, hisz nem sikerült a terve, miszerint sikerül megöletnie Near-t és a többieket akik tudnak a Listáról. Itt már szinte szánalmasnak éreztem Light-ot, ahogy eleinte próbált mentegetőzni, stb. Meglepődtem, hogy
pont Matsuda sebesítette meg úgy, hogy a végén maga Ryuk írja be Light nevét a Listába. Utóbbin is meglepődtem amúgy.
És a végén persze Light is meghalt, követte L-t. Szóval nem happy end lett a vége, márha ennél a sorozatnál lehet ezt mondani, de nem is bántam. Máshogy szinte nem is lehetett volna befejezni...
VÉGE
Összességében ez egy nagyon jó sorozat, ajánlom mindenkinek.

Nagyon sok jó karakter is akad benne, ami még jobbá teszi a rajzfilmet. Főleg L.