Szerző Téma: TV Műsorok  (Megtekintve 1041159 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:TV Műsorok
« Válasz #3160 Dátum: 2010. június 11. - 12:19:00 »
Csak egy példát említek.
A Strigoi saját képregényem full fantáziaszülemény volt, de a 90-es évek elején Budapesten játszodott. Nem volt mindegy, hogy milyen buszt rajzolok a háttérb, hogy milyen kocsik mennek az utcán, hogy ha csak úgy találomra sétállnak a szereplők, mikor milyen épületek elött mennek el, hogy a háttérben bíbelődö pofák milyen ruhákban vannak stb. És a történetben is egy csomó dolognak kellett utánnanéznem, nem találhattam ki nagyon extrém dolgokat, amik nem illeszkedtek az akkori eseményekbe (pl. mondjuk nem találhatnék ki egy olyan sorozatgyilkosságot, amiröl nincs feljegyzés). Amikor egy szereplőt lesitteltek utánna kellett néznem, hogy az elkövetett bűnért hány év börtönt kapna.
És akkor ez még nem is volt alterverzum, ez még nem is folyt bele a környezetbe, az csupán a helyszínt adta.
Milllió egy dolognak kell utánnanézned, amikre alapból nem is gondolnál, de az olvaó sokkal szemfülesebb mindig.
Ha saját sztorit ír az ember, akkor meg minden jön magától. Azt meg mindenki leszarja, hogy azt már elmondták-e elötted.
Üdv a tervezők világában ;D Én ez csináltam 4 évig.
Más szemszögből pedig, hogy melyik a nehezebb: Egy múltbéli kornak utána kell nézni le kell másolni, egy mainak jó helyszínt kell találni, de egy jövőbelihez álmodni kell  :D
Nekem nagyon bejön a steampunk és a dieselpunk és hasonló keverékek gondolata.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3161 Dátum: 2010. június 11. - 12:19:27 »
Nem a legnagyobb, de nagyon meglepett. Téged nem?
Igazából nem, gondoltam, hogy valós emlékek alapján csinálta meg a börtönt. Ami engem meglepett a végén az az volt, amikor a szereplők elkezdik levenni a maszkot és ott van Valerie is, ott egy kicsit elmélkedtem, hogy mi is van, de aztán a többi meghalt szereplő is megjelent, így mindjárt egyértelművé vált az utalás.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3162 Dátum: 2010. június 11. - 12:22:50 »
Na de Todd, ne mondd már, hogy a jó írás, a jó sztori attól függ, hogy mennyit dolgozol vele? Egyértelműen az a jobb sztori, amit hosszabb ideig írtak?
Nem Kaine nem ezt mondtam.
Megírhatod úgyis a jó sztorit, hogy keveset foglalkozol vele.
De ha ugyanezt a sztorit áthelyezed egy valós környezetbe ugyanaz a munka kábé 30 %-al nő.
És a sztori lényegében valóban nem lesz jobb, csak hiteles valós környezetben fog játszodni.

Összevont üzenet ideje: 2010. június 11. - 12:26:40
Hát ha még pénzt is kaptál érte, akkor inkább irigyellek, minthogy sajnáljalak. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 11. - 12:26:40 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3163 Dátum: 2010. június 11. - 12:29:32 »

Hát ha még pénzt is kaptál érte, akkor inkább irigyellek, minthogy sajnáljalak. ;)

Miért kéne sajnálni? Csak azért mondtam ,hogy ne gondold, hogy feltaláltad a melegvizet. Ez így kezdődik, kutatómunkával, gyűjtéssel.
Amúgy a négy év a suli volt, amiért nem fizetnek nekem... sajnos  :(

Todd

• Pókfej
« Válasz #3164 Dátum: 2010. június 11. - 12:32:25 »
Csak azért mondtam ,hogy ne gondold, hogy feltaláltad a melegvizet.
Erre momentán nem is gondoltam. ;)
Mivel a saját példát végig úgy értettem, hogy ez az eset még csak egy kicsi verziója annak, amit teszem azt nagy volumenü mű megírása igényelhet.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3165 Dátum: 2010. június 11. - 12:40:18 »
Igen. És véleményem szerint, ha a valós világban játszódik egy sztori, akkor minél közelebb vagyunk napjainkhoz, annál nehezebb. Mert minél messzebb megyünk az időben annál hosszabb ideig tartott pl egy divatirányzat, és annál kevesebb az adat így nagyobb a tér a fantáziának.. Mondjuk 10-20 évig hordtak egy stílust a 18. században (csak hasra ütöttem) de a 20. században már félévente változott. Nekem ezért is tetszik az Informátor, vagy a Kapj el ha tudsz. Utóbbi ráadásul sok évet ölel fe és ez látszik a ruhákon is. De egy régmúlt kor is iszonyatos munka leképezni, mivel a film tökéletetes realitásra törekszik, míg pl a színházban nem. Ott elég érzékeltetni valamit.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3166 Dátum: 2010. június 11. - 12:44:43 »
A fantasy-k nagy átka meg az, hogy nem tudhatja az ember, hogy elött valaki nem-e találta ki már ugyanezt.
Pl. amikor egy pályázatra csináltam egy 8 oldalas rövid robotos sci-fi művet. Valaki azzal dícsért, meg, hogy nagyon tetszett neki, mert nagyon Assimovos volt, és egészen meglepődött, amikor kiderült, hogy életemben nem olvastam Assimovot. :lol:
De volt még egy pár ilyen eset.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3167 Dátum: 2010. június 11. - 12:47:29 »
Hát igen:) Nincs új a nap alatt. és ez nem azért van mert már nincs téma, hanem inkább a  kollektív tudat miatt lehet. Erre próbáltak példákat keresni a Hét mesterlövészében, amikor a Római katolikus egyház szentjeit és a sci-fi filmek hőseit hasonlították össze  ;D Jó kis műsor volt.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3168 Dátum: 2010. június 11. - 19:01:39 »
Szerintem egyik sem könnyű falat, hiszen, ha a realitás korlátjaival építenek fel egy történetet, akkor azt a korlátolt helyet úgy kell kihasználni, hogy az újat is mutasson, tehát a hétköznapokból valami nem-hétköznapit, ill. hihető legyen a saját keretein belül.

A fantázián alapuló dolgok meg már alapvetőleg felállítanak hasonló szabályokat ill. korlátokat, csak az alkotó tudja, hogy hol áthághatóak és hol nem, hisz ő alkotta őket. Megjegyezném azt is, hogy egy fantasy világ csupán akkor lesz eliismerve, ha azt az emberek részben vagy legalább egy adott részét elhiszik. Ha teljesen elrugaszkodik a valóságtól és erre nem ad egy bevehető magyarázatot, az emberek nagyrésze ezt automatikusan elveti.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3169 Dátum: 2010. június 11. - 20:39:01 »
On: holnap Constantine.  :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3170 Dátum: 2010. június 11. - 20:53:35 »
On: holnap Constantine.  :D
Naná hogy a film+ -on :D Flilmplusz rúlz!  ;D Előtte meg a Szomszéd nője2
És ez is lesz holnap: http://port.hu/a_sarkanyolok_legendaja_dragon/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=13009389&i_topic_id=1
A középső srác haját nézzétek  :hehe:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3171 Dátum: 2010. június 13. - 15:00:59 »
Aki pesti és érdekli, annak mondom, hogy most, 3kor kezdődik a Radiocaffén a Hét mesterlövésze, mozis műsor. Tegnap a top10 nyálas filmek voltak:
01. a muzsika hangja
02. titanic
...03. apja lánya
04. bambi (1942)
05. ghost
06. férfibecsület
07. édes november (2001)
08. ha eljön joe black
09. szabadítsátok ki willyt!
10. benjamin button különös élete   
 ;D

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3172 Dátum: 2010. június 13. - 17:43:57 »
Aki pesti és érdekli, annak mondom, hogy most, 3kor kezdődik a Radiocaffén a Hét mesterlövésze, mozis műsor.
Nem kell ahhoz a fövárosban lakni,hogy tudd hallgatni :brow:
 :nezze:
http://www.radiocafe.hu/index.php?op=content&id=-1&sid=248
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3173 Dátum: 2010. június 13. - 23:14:17 »
Aki pesti és érdekli, annak mondom, hogy most, 3kor kezdődik a Radiocaffén a Hét mesterlövésze, mozis műsor.
Nem kell ahhoz a fövárosban lakni,hogy tudd hallgatni :brow:
 :nezze:
http://www.radiocafe.hu/index.php?op=content&id=-1&sid=248
Ja tényleg  :D

BuB

• Pókfej
« Válasz #3174 Dátum: 2010. június 22. - 21:42:33 »
Haha, volt egy kis fordítói baki (vagy szinkron). A Mentalista talált egy Póki comicsot, és mellé a szöveg: egy ritka 46-os Pókember, amiiben a Sokkoló ellen harcolt.
Hát az ellenfél nevét most se találták el :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3175 Dátum: 2010. június 22. - 22:54:47 »
Biztos a rajzfilmet vették alapul. De legalább tényleg a 46. számban volt Shocker.  :D
A mostani TVR 7-ben meg az X--Men kapcsán azt írták, hogy Stan Lee rajzoló a Pókemberrel vált ismertté.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3176 Dátum: 2010. június 23. - 12:10:16 »
Jaja, azt láttam én is. Az X-men cikk mellett volt, nem?
Ja, mert a  hétvégén a film+ on lesz szombaton az X-men 1, vasárnap meg az X-men 2. ( ha már tv műso :hehe:r)
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #3177 Dátum: 2010. június 23. - 16:52:30 »
Most vettem észre, hogy a TV6-on reggelente 8-tól 2 résszel megy a Superman TAS. Ismétlés hétvégente 12 órától. Utána pedig a Simpson család. (egyébb frankó sorozatok ugyanitt: Texas királyai, Kaliforniba jöttem, Office)

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #3178 Dátum: 2010. június 25. - 22:02:41 »
A Simpson család a Comedy Centralon is megy.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3179 Dátum: 2010. június 26. - 21:02:27 »
Most vettem észre, hogy a TV6-on reggelente 8-tól 2 résszel megy a Superman TAS.
Ma reggel énis meglepődve vettem tudomásul, hogy megy.