Szerző Téma: TV Műsorok  (Megtekintve 1041152 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:TV Műsorok
« Válasz #3600 Dátum: 2010. november 19. - 08:51:14 »
Vagy ott van Kaine a nagy kedvenced (és az enyém is), Frank Darabont, aki szintén sorozatot forgat.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3601 Dátum: 2010. november 19. - 10:20:01 »
És ne felejtsük ki Bryan Singert se akinek a Doktor House-t köszönhetjük.  :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #3602 Dátum: 2010. november 19. - 12:25:26 »
Legalább így lesz Robin, meg Batgirl is.... ;)

BuB

• Pókfej
« Válasz #3603 Dátum: 2010. november 19. - 13:17:30 »
Isten ments. ;D
Pont  most olvastam a Btman Returnst, és akkor megint tudatosult benne, hogy miylen idióta ez a Bruce, ez kis kölköt vesz maga mellé, hogy ott ugráljon körülötte. Nem tom mi szállta meg a legelső alkalommal, de hülyeség, és Nolan jól tette, hogy kihagyta, még Orákulum elmenne.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3604 Dátum: 2010. november 19. - 13:23:39 »
Mi az, hogy mi szállta meg? Katonát toborzott a Háborújához. Mert csak a Küldetés az első. A Küldetés. És a Háború áldozatokkal jár. Mint Dick Grayson szülei.
Vagy ez csak az ASGBADGAT?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3605 Dátum: 2010. november 19. - 14:52:10 »
Én úgy tudom, Cameron nem forgatott tv-sorozatot, csak producer volt. Viszont mellette mozifilmeket csinált - bár nem túl gyakran. Hogy Lucas mit csinál, az meg nem mérvadó, mert ő már lazán megteheti, hogy tesz a pénzre, és végre kielégíti a rajongótábora igényeit is. Aztán az, hogy ismert rendezők sorozatot készítenek, annak semmi köze semmihez. Ez produceri feladat, ha egy producer fizet egy rendezőnek, akkor az megrendezi, amit kér - ha nem kap jobb ajánlatot.
Nem azt mondtam, hogy a sorozatok nullák, csak azt, hogy a film még mindig jobb anyagilag. Az viszont igaz, hogy nagyobb a bukta lehetősége is.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3606 Dátum: 2010. november 19. - 16:36:24 »
A hsz első felében azt mondod, nem számít, ha producer volt. Aztán meg azt, hogy nem számít, ha rendezte, mert a producer a lényeg. Na akkor most rugaszkodjunk neki ennek még egyszer...

Todd

• Pókfej
« Válasz #3607 Dátum: 2010. november 19. - 17:13:04 »
Hogy Lucas mit csinál, az meg nem mérvadó, mert ő már lazán megteheti, hogy tesz a pénzre, és végre kielégíti a rajongótábora igényeit is.
És Lucas pont ezért a leganyagiasabb rendező, mert lazán megtehetné, hogy kísérletezzen, vagy hagyja a fenébe az egészet, ő mégis inkább aprópénzre váltja, és a földbe tiporja a saját legendáját.
Mert az amit ő csinál az réges régen (egy messzi messzi galaxisban  ;D) nem a rajongók kielégítéséről szól.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3608 Dátum: 2010. november 19. - 17:18:33 »
Kisebb a kockázat, és nagyobb a haszon is a sorozatoknál általánosságban. Nem értem, miért olyan nehéz ezt belátni...
Idézet
Hiába tűnik úgy, hogy igazad van, ha igazad lenne, akkor a legnagyobb producerek és filmesek tévésorozatokat gyártanának, nem a mozifilmeket tartanák a csúcsnak.
Igen, ahogy előttem több példát is felhoznak, csinálnak is, producerként.  Bőven megtehetik, hogy olyan produktumot csináljanak, amihez kedvük van, és ők alapvetően filmes rendezők, nem sorozatrendezők. Ezért szállnak be csak producerként és nem rendezőként. Gondolhatod, ha kevés pénz lenne a sorozatban, vagy nem érné meg, akkor ezek az emberkék is inkább a sajátjaik mellett más filmekbe szállnának be inkább producerkedni, ne pedig sorozatokba.

Mellesleg jelenleg tényleg az a tendencia, hogy a sorozatok minőségileg lealázzák hollywoodot, mert a filmek 70%-ban totál idiótának nézik a nézőt, a szűk másfél órás játékidőnek a fele akció, a negyede sexjelenet, közte van egy kis sztori is (persze banális és orbitális hülyeség), meg karakterskiccelés. Sorozatokban meg van idő egy komplex, bonyolult sok szálú sztorit elmesélni, bemutatni részletes karakterrajzot, igazi karakterfejlődést, ésetöbbi. Pont ezért van az, hogy manapság már egy minőségi, menő sorozatban főszerepet játszani semmivel sem kevesebb kvalitás, vagy elismerés, mint egy nagy költségvetésű, és esetleg még minőségileg is jó filmben villantani. Jelzi egyébként a sorozatok növekvő piaci értékét és népszerűségét, hogy ha a képernyőn/vásznon eltöltött percek díjazását nézve nem is, de mondjuk egy közepes hosszúságú éved felére már simán akkora gázsikat szakítanak a sorozatsztárok, mint a menő filmes színészek.

Lucas meg megtehetné, hogy alkot valamit, újba fog, de ő mégsem csinál semmit. Hosszú évtizedek óta az arany tojást tojó tyúkot kínozza. Játékokat ad ki, és sorozatokba fektet, mert ha már filmeket képtelen csinálni, ez a két másik dolog, ami legalább annyira, ha nem jobban megéri, mint a filmezés ha már biztos rajongóbázisra építhetsz. Lucas nem csinál mást, mint újra-ás újra megsarcolja a beteg rajongókat, akik már régen gyűlölik őt a sok szarért, amit a képükbe tolt, mégis, kényszeres, leküzdhetetlen és abnormális vágyat éreznek aziránt, hogy megvegyék az új STAR WARS-os dolgot legyen az bármi is...
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3609 Dátum: 2010. november 19. - 18:50:00 »
Kisebb a kockázat, és nagyobb a haszon is a sorozatoknál általánosságban. Nem értem, miért olyan nehéz ezt belátni...
Miért kéne belátni? Mert te azt mondod?
Idézet
Igen, ahogy előttem több példát is felhoznak, csinálnak is, producerként. 
Pontosan. De ha az lenne a legmenőbb dolog, vajon miért nem azt csinálják, miért erőltetik a nagyobb buktát hozható filmeket? Bár hiányosak az ismereteim, de Cameron pölö ott volt a Jessica Alba-féle Sötét Angyal producereként. Sorolj fel néhány más sorozatot, aminek még a producere volt, de legalább kétszer annyit, mint ahány mozifilmet készített. Akkor TALÁN meggyőzöl.  ;)
Idézet
Gondolhatod, ha kevés pénz lenne a sorozatban, vagy nem érné meg, akkor ezek az emberkék is inkább a sajátjaik mellett más filmekbe szállnának be inkább producerkedni, ne pedig sorozatokba.
Szeretnék rávilágítani, hogy már vagy HÁROMSZOR leírtam, hogy
Idézet
Nem azt mondtam, hogy a sorozatok nullák, csak azt, hogy a film még mindig jobb anyagilag.
Olyan nehéz megérteni?  ;)
Idézet
Mellesleg jelenleg tényleg az a tendencia, hogy a sorozatok minőségileg lealázzák hollywoodot, mert a filmek 70%-ban totál idiótának nézik a nézőt,
Ennek semmi köze a vitához és nem is tagadta senki...
Idézet
Jelzi egyébként a sorozatok növekvő piaci értékét és népszerűségét, hogy ha a képernyőn/vásznon eltöltött percek díjazását nézve nem is, de mondjuk egy közepes hosszúságú éved felére már simán akkora gázsikat szakítanak a sorozatsztárok, mint a menő filmes színészek.
Ezt viszont simán meg tudom cáfolni, mert a Jóbarátok extrém sikeres nézettsége és 10. évada mellett (ami már nem közepes hosszúságúnak nevezhető), a szereplők részenként 1 millát kaptak. Vagyis egy egész évadért 22-t. Ez alatt egy menő filmes színész leforgat két-három filmet és hazavisz 50-60 millát. De persze ez sem tartozik a vitához.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3610 Dátum: 2010. november 19. - 19:50:46 »
Idézet
Nem, hanem mert így van. De nem azért van így, mer ÉN azt mondom. ;)
Idézet
De ha az lenne a legmenőbb dolog, vajon miért nem azt csinálják, miért erőltetik a nagyobb buktát hozható filmeket?
Figyelj. Ezek az emberkék FILMES emberek (azt hiszem ezt vehetjük cáfolhatatlan kiindulási alapnak). Nem sorozatokat készítenek, hanem filmeket, mert ez az ő területük. A fej-nyak sebész sem megy el plasztikai sebésznek, hiába abban jóval több pénz van, és ráadásul menő is, egyszerűen azért, mert nem azt szereti  csinálni. Annyit viszont keres, hogy bőven megtehesse azt, hogy a kedvelt szakterületénél marad.
Analógia ez a filmes mogulokra: Megtehetik, hogy nagyobb kockázatot vállaljanak, de cserébe azt csinálják, amit jobban szeretnek. Viszont a fölös pénzüket befektetik valahová, producerkednek. Nyilván a kedvenc területükre is fektetnek be (vagyis a filmekbe), de a sorozatokba is, ami tőlük távol álló dolog. Ez egyértelműen azt jelzi, hogy nem a művészi ambíció, vagy egyéb ilyen nagy szavak vezénylik őket, csupán az anyagi haszonszerzés.

Ha már Cameront említetted: Ő aztán már régóta megteheti, hogy tényleg azt csinálja, amit szeret. Filmeket készít, és dokumentumfilmeket, főleg a tengerről, mert nagy tengerbuzi. Utóbbiak viszont nem sok embert kötnek le, ( én sem láttam pl egy ilyen doksit sem, pedig szinte az összes filmjét nagyon szeretem, 3 alkotása egyenesen az örök kedvenceim között van), szóval ezt biztosan nem a pénzért csinálja. Vagyis amit tényleg ő rendez, nem feltétlenül az anyagi haszonszerzést szolgálja, szóval azt is megtehetné hogy sorozatot rendez (még akkor is, ha a te szempontod szerint nézzük, és a sorozat nem hoz akkora zsét), mert bármit csinálhat már, olyan neve és annyi pénze van. Mégsem rendez sorozatot, miért? Mert egyszerűen nem érdekli a műfaj. Pénzt mégis fektet bele, mégis vállal produceri szerepet sorozatban. Ezen gondolatsor után nálam az jött ki a dologból, hogy ezek a befektetések viszonyt csak a pénzért történnek, nem másért.

Miért kéne amúgy kétszer annyi sorozatot felsorolni, amelyben producerkedett, mint filmet? Amíg egy Avatarból 350 milliót kaszál, nincs erre rászorulva. Az viszont szerintem egyértelműen jelzésértékű, hogy a korábban említett, szintén alapvetően filmes szakemberek mind fektettek már be sorozatokba...ezt nem hiszem, hogy tovább kell magyarázni.
Idézet
Nem azt mondtam, hogy a sorozatok nullák, csak azt, hogy a film még mindig jobb anyagilag.
Én sem mondtam sehol, hogy abszolút lebecsülöd a sorozatot, mint műfajt, csak azt, hogy túlbecsülöd a filmes ipar bevételi mutatóit a sorozat iparral szemben. Persze nyilván a jelenlegi állapotokról, és általánosságban van szó, hisz sorozattal is lehet szépet bukni, míg még most is van olyan film, ami 10 000 dollárból csinál 120 milliót a kasszáknál, amelyből a tiszta bevétel azért megvan vagy 70-80 millió.
Idézet
Ennek semmi köze a vitához és nem is tagadta senki...
Dehogy nincs. A sorozatok felfutásához a csúcssorozatok jelentős minőségjavulása is vezetett az utóbbi 10-15 évben, úgyhogy elmondhatjuk, hogy valamilyen mértékben a minőségi javulás befolyással volt a piaci értékükre, bevételeikre...
Idézet
Vagyis egy egész évadért 22-t. Ez alatt egy menő filmes színész leforgat két-három filmet és hazavisz 50-60 millát.
Igen, ennyit kaptak 2004-ben. ÉS 50-60 milliót visznek haza a filmes sztárok ma, vagyis 2010-ben. 20-30 millió egy sztárgázsi jelenleg, 2004-ben azért kevesebb volt. Mondjuk 15 millió. Akkor a fél évadért majdnem ugyanannyit kaptak a sorozatsztárok is. És ne felejtsd el, hogy a sorozatok sokat erősödtek az elmúlt 6 évben...
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3611 Dátum: 2010. november 19. - 20:57:20 »
Idézet
Nem, hanem mert így van. De nem azért van így, mer ÉN azt mondom. ;)
Csak azért kérdem, mert egyetlen MEGGYŐZŐ érv sem hangzott el.
Idézet
Idézet
Én sem mondtam sehol, hogy abszolút lebecsülöd a sorozatot, mint műfajt,
Tőled idézve:
Idézet
Gondolhatod, ha kevés pénz lenne a sorozatban, vagy nem érné meg,
Idézet
Igen, ennyit kaptak 2004-ben. ÉS 50-60 milliót visznek haza a filmes sztárok ma, vagyis 2010-ben. 20-30 millió egy sztárgázsi jelenleg, 2004-ben azért kevesebb volt. Mondjuk 15 millió.
Ha ezt most komolyan írtad, akkor nem hiszem el, hogy tényleg szakértő vagy a filmes témákban. A 20 milliós határ már több, mint 10-15 éve létezik (2000 körül már nők is elérték, elsőként Julia Roberts), ma pedig már simán 30 milla is üti 1-1 főszereplő markát, főleg, ha részesedésre szerződik.

Te jó srác vagy, de filmekről nem lehet veled vitázni, úgyhogy kiszálltam most.  ;)
« Utoljára szerkesztve: 2010. november 19. - 20:59:20 írta kaine »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3612 Dátum: 2010. november 19. - 22:17:17 »
Idézetet írta: kaine
Csak 2003-as adatot találtam egyelőre, de pl. a Warner Brothers esetében, ami általában a top3 mozifilm-forgalmazó és kábeltársaság között van a tengerentúlon, abban az évben a mozifilmek 1,2 milliárd USD-t hoztak, a tv-csatornája viszont 7,7-et. Vagyis hatszor annyit kerestek hét éve tv-vel.
kieg.: de most nézem, hogy míg 2010-ben eddig 1,6 milliárdot szedtek be filmekből, a tv-részleg harmadik negyedéves jelentésében 4,6 milliárdos bevételt adtak le. Úgyhogy a tv-ben igenis van rogyásig pénz, márpedig a WB-t sem a tv shopért nézik ennyien, hogy felnyomják a reklámbevételt.
Idézet
a szereplők részenként 1 millát kaptak. Vagyis egy egész évadért 22-t. Ez alatt egy menő filmes színész leforgat két-három filmet és hazavisz 50-60 millát. De persze ez sem tartozik a vitához.
Egy évad elkészülte általában fél év, sitcomoknál kevesebb, és a Jóbarátok esetében kb. 25×22, vagyis 550 percnyi leadott felvételről van szó. Ez négy film játékideje, amit volt már, hogy egy színész megcsinált egy évben. Ja, és ez a kilencvenes évek, amikor gyakorlatilag csak a Jóbarátok volt ennyire népszerű. Nem mondom, hogy filmmel nem keresnek többet, mert igen, de nem nagyságrendi különbségek vannak itt.
Idézetet írta: pepo
míg még most is van olyan film, ami 10 000 dollárból csinál 120 milliót a kasszáknál
Heh, azért ennyire nem, a Bazi nagy görög lagzi az utóbbi időkben a legjobb arány, de még mindig nem igazán vagyunk a Stewardesses 3D vagy a talán még mindig vezető Deep Throat közelében költségvetés/mozis bevétel arányában.
Idézet
Mondjuk 15 millió. Akkor a fél évadért majdnem ugyanannyit kaptak a sorozatsztárok is.
Nem teljesen, a mostani átlag felső határos gázsi ott olyan 4-500e USD/epizód. Sheen keres rengeteget, valami millió felett egy részért, de ő kiugró.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3613 Dátum: 2010. november 20. - 13:48:07 »
abban az évben a mozifilmek 1,2 milliárd USD-t hoztak, a tv-csatornája viszont 7,7-et. Vagyis hatszor annyit kerestek hét éve tv-vel.
De nem az volt a kérdés, hogy a tévé mennyit keres, hanem az, hogy a készítők. A mennyiségről nem is beszélve. Tudod: statisztika=egetverő hazugság fölött eggyel.  ;)
Idézet
Egy évad elkészülte általában fél év, sitcomoknál kevesebb,
Ezt nem így tudtam, de nem vonom kétségbe, de akkor áruld el, miért dolgoznak napi 16 órákat 1-1 epizóddal, ha ennyire ráérnek? Tudtommal az évadokat ősztől tavasz végéig-közepéig forgatják. Azért érnek rá nyáron mozifilmet is forgatni a sorozatszínészek (zárójelben: ahelyett, hogy kipihennék végre magukat nyáron, inkább mennek, mert a mozifilm sokkal nagyobb durranás, de persze ez más téma).
Szerintem most csak arról vitázunk, hogy melyik a jobb műsor, nem arról, hogy melyik a kifizetődőbb a gyártónak.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3614 Dátum: 2010. november 20. - 14:00:53 »
Idézet
De nem az volt a kérdés, hogy a tévé mennyit keres, hanem az, hogy a készítők.
Valóban, de az említett nagy filmes nevek, akik producerként vesznek részt sorozatokban, eléggé a tv bevétellel arányosan részesülnek.
Idézet
Csak azért kérdem, mert egyetlen MEGGYŐZŐ érv sem hangzott el.
Tomi, neked nem lehet meggyőző érvet szállítani. Még ha pontos bennfentes adatokkal igazolt statisztikákat mutogatnák, az sem számítana, mert a statisztikát sem nézed sokra.
Idézet
Tudod: statisztika=egetverő hazugság fölött eggyel.  ;)
:)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3615 Dátum: 2010. november 20. - 14:12:59 »
Tomi, neked nem lehet meggyőző érvet szállítani.
Na de Pepo. :) Itt a te érved:
Idézetet írta: pepo05
Nem, hanem mert így van.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3616 Dátum: 2010. november 20. - 14:21:08 »
Kivételesen egyetértek pepoval.
Nem feltétlenül a vitakérdésben (fingom sincs róla, és különösebben nem is érdekel), de már napok óta az megy, hogy ők leirnak egy csomó választ, érvet, neveket, statisztikai adatot stb., és mindre az a válaszod, hogy az nem számít mondjatok mást. ;)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3617 Dátum: 2010. november 20. - 14:33:38 »
Legközelebb lehetne, hogy a vita korábbi részét kihagyjátok, és rögtön erre a veszekedős részére tértek? Ez sokkal érdekesebb. ;D
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Todd

• Pókfej
« Válasz #3618 Dátum: 2010. november 20. - 14:36:12 »
Majd áthívlak ha este leülök bátyámmal vacsorázn, ott is mindig ez megy. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3619 Dátum: 2010. november 20. - 14:36:54 »
leirnak egy csomó választ, érvet, neveket, statisztikai adatot stb., és mindre az a válaszod, hogy az nem számít mondjatok mást. ;)
Hát nézd vissza, miket írtak. Konkrétum gyakorlatilag nincs benne. Amit tg írt adatokat, annak pedig a kérdéshez nincs semmi köze. Más néven mellébeszélés.
De különben mindegy, annyira nem érdekel a téma, hogy még napokig ezen csámcsogjunk. Most már tényleg lezártam, aztán mindenki hisz, amit akar.  ;)