Én elolvastam mind a négy eddig megjelent könyvet. Nekem Tyrion a kedvencem, mindig töri valamin a fejét. 
Én is szerettem, főleg az elején. Aztán volt pár húzása, amikor olyan volt, mint egy teljesen más ember, az nem tetszett. Az első könyvben még nekem is ő volt a kedvencem.

Danyt és kompániáját csípem még.
Őt is az elején szerettem. Később egy kicsit hülye liba lett,
főleg akkor, amikor elküldte a testőrét. Ráadásul tök nem tud gondolkodni, innentől nem jó uralkodó. 
Én is kedvelem Jaimet, amit az első könyv után nem hittem volna. 
Pontosan! Én se hittem volna, hogy egy picit is kedvelni fogom. Aztán ő lett az a tragikus hős, akiért szinte megszakadhatna a szíved.
Nálam Dany és Arya az örök favorit.
Arya-t én is szeretem, nagyon érdekes szemszögekből látja a világot. És kiszámíthatatlan, mi fog történni vele. Mármint jobban, mint a többieknél.

Sansát az első könyv végéig meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben, de az utolsó pár fejezetben, meg a második könyv elején már valamivel elviselhetőbb volt.
Hú, az első könyvben én is! Még egy olyan idióta kis libát nem tudnék mondani... aztán egyre értelmesebb lett és jobban át tudom érezni a helyzetét is. Tetszik, ahogy változik azzal, hogy kikerült a kis rózsaszín, cukormázas környezetéből. Azért is kedvelem, mert hasonlít a kedvenc könyvemben a kedvenc karakteremre, bár közel sem annyira összetett, mint Malta Robin Hobb Liveship Traders trilógiájából.