Én is voltam katona és én is nemsokára 40 leszek, de én például tényleg élveztem a katonaságot. Az én katonáskodásom eléggé furán alakult és lehet , hogy összességében a jó kis történetek amiket átéltem nem teszik ki a katonaságnál lehúzott időm felét sem akkor is azt mondom én jól éreztem magam.
A történetem azzal kezdődött, hogy létszámfelettiként haza akartak küldeni a bevonulásnál, de külön kértem , hogy hagy maradjak. Augusztusban vonultam be és Balassagyarmatra kerültem a határőrségre majd egy nap után elvittek Sopronba kiképzésre ( itt is tettem az eskümet ) ami nem volt egy leányálom, de annyit mint ott lövöldöztem és harckocsiztam máshol biztosan nem tehettem volna meg. Három hónap után , nagyon sok jó barát és egy csinos hölgy ismeretsége után visszakerültem Balassagyarmatra ahol mint vegyvédelmes teljesítettem újabb három hónapot. Akkor zajlott a Jugoszláv háború ezért a határ megerősítésre önkénteseket kerestek Siklósra a laktanyába, természetesen jelentkeztem , jó bulinak gondoltam . Az ENSZ katonákkal jártunk a határra, nem mondanám , hogy szórakozás volt , de szerettem. Újabb barátok begyűjtése és három hónap szolgálat ( helikopterezés , tankozás , és egyéb katonai járművek használata, megismerése ) után visszakerültem öregként Balassagyarmatra. A Sopronba megismert hölgy mivel Bonyhádi volt , majdnem minden hétvégén meglátogatott így kellemesebbé téve az ott tartózkodásomat. Siklóson sikerült egy lőtt sebet beszereznem a combomra egy éjszakai határátkelés megakadályozása során, de még erre is azt mondom BULIIIIII !! Az utolsó három hónapomat Balassagyarmaton tudtam le mint ügyeletes és rajparancsnok. Összességében én sok élménnyel és haverral lettem gazdagabb, a mai napig tartom velük a kapcsolatot. Elhiszem , hogy sokaknak csak a szívatás marad meg , de szerintem minden hozzáállás és emberfüggő. A letöltött 12 hónap után nem, nem gondolom , hogy kommandós lennék , de előfordulhat , hogy kitartóbb és tapasztaltabb lettem egy -két téren. Mivel én tűzoltó vagyok és az is egy egyenruhás szervezet tapasztalatból mondom , hogy igen is észre lehet venni a különbséget a katona viselt és a "mai fiatalok" hozzáállásán .