Szerző Téma: TV Műsorok  (Megtekintve 1043333 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:TV Műsorok
« Válasz #7560 Dátum: 2015. augusztus 30. - 12:42:36 »
Mi a véleményetek Kingpin karakteréről a Daredevilben? Vagy csak annyi szemetet látok, hogy el is felejtettem, milyen amikor egy karakternek van személyisége? Összetett és árnyalt? :D

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #7561 Dátum: 2015. augusztus 30. - 13:14:38 »
Hát igen, sokkal árnyaltabb, mint a mozifilm változat.
Tetszett, hogy nem egy egyszerű vérg*ci gonosznak akarták ábrázolni, hanem többször is szimpatizálni lehet vele. Sokszor meg olyan, mint egy nagyra nőtt, dühös gyerek.
Viszont a hangja nem annyira tetszett, érződött szerintem nagyon néhol, hogy erőlteti a színész.

Szóval tök jó lenne, ha átmentenék a nagyvászonra is a karaktert, mert az eddigi Marvel filmek közül a 2. legjobb ellenség szerintem. Csak a színészt kellene rábeszélni, hogy vagy hízzon még, vagy egyezzen bele, hogy kitömik-digitálisan felfújják. Itt a sorozatban még úgyis csak a pályája kezdetén van, szóval hihető is lenne, hogy még hízik, változik, hogy tekintélyesebb legyen.

Viszont szerintem a sorozatban a legnagyobb arc Wesley karaktere. Imádom, amikor egy olyan karaktert hoznak be, aki a képregényben nem is létezik, viszont a filmben meg a legszimpatikusabb arc, és szinte elviszi a showt.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #7562 Dátum: 2015. augusztus 30. - 13:54:03 »
Hogyne lenne benne a képregényben! Ő az Összekötő! Szerintem is ő hozta a legjobb karaktert. De a Vezér rém gyenge  lett, mint egy nagyra nőtt hisztis kisgyerek, semmi tekintélyparancsoló, félelemkeltő nincs benne. Vezér mozis verziója százszor jobb volt. Róla elhitted, hogy egy igazi alvilági főnök, aki alulról küzdötte fel magát a "táplálkozási lánc" csúcsára.

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #7563 Dátum: 2015. augusztus 30. - 14:06:51 »
Szerintem remekül volt árnyalva, illetve volt benne egy kettősség, ami nekem nagyon tetszett. Egyszerre maradt gyerek, aki egy agresszív apa nevelése/elnyomása mellett nőtt fel és lett belőle ugyanakkor egy céltudatos személy, aki egyfajta rendszert akart a városban. Szóval, ahogy Petshop is írta, nem lehetett szimplán utálni, mert volt egy célja, talán még azzal is lehetett azonosulni, amit el akart érni, de azzal nem, amilyen eszközt választott a célja elérése érdekében. A Pókember filmben tényleg nyomhatna egy cameo-t, ha főgonoszként nem is használják újra. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7564 Dátum: 2015. augusztus 30. - 14:10:35 »
Teljesen Psycho véleményét osztom. Az Összekötő volt a legjobb az egészben, illetve még tetszett az Éjszakai Nővér is. De a Vezér nem. Amikor megjelent, jó volt, ígéretes, de borzasztó erőltetetten akarták árnyalttá tenni, és bőven átestek a ló túloldalára. A kevesebb több lett volna tipikus esete. Az meg egyenesen nevetséges volt, hogy amikor megölte az apját - akkor még semmi bűnöző hajlam nem volt benne, vagy a családban, hisz képviselőnek készült az apja -, az anyja megkéri a 10 éves kisfiát, hogy segítsen feldarabolni a saját apját???

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #7565 Dátum: 2015. augusztus 30. - 14:26:31 »
Annyi van,hogy csoda,az emberek még nem unják a zombikat.  :nemtudom:
De marhára unják. Ugyanolyan túlhypeolt mánia mint elötte a vámpírfilmek, de azóta a disztópikus ifjusági filmek is erőteljesen betörtek.
Ha a regények vonalát követi ez a sor továbbra is, most vagy a jóságos orgyilkos filmek, vagy az erotikus filmek sora következik.

Bocs, de ebbe most bele kell kötnöm. Ha az emberek annyira unnák a zombis témát, akkor nem néznék 15-16 millióan a Walkind Dead-et, nem hozott volna all time kábeles premierrekordot a Fear the... Ha most elkezdem számolni, nincs is olyan sok zombis sorozat: ott van ugye a két Walking Dead, ott az iZombie, ami elég más megközelítést alkalmaz, ott a Z Nation, mert az Asylum-nak is kellett egy szelet a zombis tortából, ősszel jön az Ash vs. Evil Dead sorozat, és kb. ennyi jut eszembe. Na most az USA-ban évente 200+ sorozat fut, azok között igazán elfér 5-6.
A filmeknél ugyanez a helyzet szerintem, abból a több száz filmből, ami évente elkészül, 8-10 zombis még igazán nem tűnik soknak. Ennyi erővel mondhatnánk, hogy az emberek unhatnák a lövöldözős akciófilmeket, mert készül azok közül is egy csomó.
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #7566 Dátum: 2015. augusztus 30. - 15:41:42 »
Hogyne lenne benne a képregényben! Ő az Összekötő! Szerintem is ő hozta a legjobb karaktert. De a Vezér rém gyenge  lett, mint egy nagyra nőtt hisztis kisgyerek, semmi tekintélyparancsoló, félelemkeltő nincs benne. Vezér mozis verziója százszor jobb volt. Róla elhitted, hogy egy igazi alvilági főnök, aki alulról küzdötte fel magát a "táplálkozási lánc" csúcsára.
Hallottam róla, hogy ő talán az Összekötő, de a neve se egyezik, és nem is úgy nézett ki. Ellenben a legkedvelhetőbb karakter. Az jutott eszembe, hogyha ezt a szakmát űzném, akkor azt így csinálnám. Elegánsan.

A Vezér valóban volt olyan, mint egy hisztis gyerek, ezt írtam is; de ezt direkt így akarták, hogy az a gyerekes, gyerekkori düh hajtsa. A tekintélyről annyit, hogy itt szerintem még a "pályája" kezdetén volt, mint alvilági alak. Ha nagyobb darab, félelmetesebb kinézetű lesz, és agrasszívebb, akkor jobban fog hasolítani ahhoz, akit mi ismerünk a képregényből (illetve a filmből). De valahonnan kezdeni kellett, így láthatjuk, hogyan fejlődik, küzdi fel magát a csúcsra és lesz belőle a Vezér. Érdekes, mert a filmben mintha soha nem is hangzott volna el a Vezér kifejezés. Még csak a névtelenségbe burkolózó alak volt.

balogh44

• Thanos
« Válasz #7567 Dátum: 2015. augusztus 30. - 20:45:03 »
Sokkal hihetőbb, és összetettebb mint a mozi verzió, ami ehhez képest egy ócska feka gengszter volt.
Amikor harcoltak a sikátorban....na az nagyon epic volt! :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7568 Dátum: 2015. augusztus 30. - 23:46:25 »
Nekem nagyon nem hiányzik, hogy ennek bármi köze legyen a Bosszúállókhoz. Nem is fogják keverni a filmeket a sorozatokkal, amúgy, de ez bőven elég, hogy megemlítik a "newyorki eseményeket" és kész. Még néha ez is idegenül hat. A csilli-villi vasember, meg ez a sötét világ nem paszzol. Ennyi kapocs pont elég.
Azt vártam egy darabig, hogy legyen radar látás, de amikor csak simán elmagyarázta a nővérnek, hogy ézékel, sz százszor jobb volt. Egy ké erejéig mutattak valami (World on fire) és annyi. Elegáns.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7569 Dátum: 2015. augusztus 31. - 08:27:35 »
Ettől azért több utalás is van a cinematic universre a sorozatban, pl. amikor azzal cukkolják valamelyik rossz fiút, hogy de miért bánt el velük, van netán egy mágikus kalapácsa, vagy szuper páncélja?
Szerintem amúgy a valóságban is megvan egymás mellett a legsötétebb nyomor és a legnagyobb csillogás is, így nem feltétlenül baj, ha egy univerzumnak több arca is van.
Wesley pedig benne volt a DD képregényben, elég huszadrangú karakter, vagy még az se, csak a Born Again-ben szerepelt.
Amúgy nekem Fisk tetszett a sorozatban, érdekes karakter volt. Fölösleges összehasonlítani a régi mozis verzióval, mert teljesen más figura volt a kettő, de nekem mindkettő tetszett, habár külsőleg egyértelműen a régi Fiskesebb volt.
Az meg egyenesen nevetséges volt, hogy amikor megölte az apját - akkor még semmi bűnöző hajlam nem volt benne, vagy a családban, hisz képviselőnek készült az apja -, az anyja megkéri a 10 éves kisfiát, hogy segítsen feldarabolni a saját apját???
Azért szerintem bőven volt bűnöző hajlam az apjában, aki veri a családját, meg másokat is, az bűnöző a törvény (és minden erkölcs) szemében is, nem?
Ha meg csak az követne el a világban gyilkosságot, aki előtte már megmászta a bűnözői ranglétrát, akkor biztosan jóval kevesebb gyilkosság fordulna elő.
A legtöbb hasonló ügy ami lemegy a hírekben, pont ugyanennyire hirtelen jöttnek tűnik a család ismerősei szemében. Legalábbis nem olyanokat szoktak bemondani, hogy egy ismert maffiózó baltával kinyírta a családját majd végzett magával is,hanem egy hétköznapi lecsúszott alkoholista apa stb.
A feldarabolás nekem is túlzásnak tűnt, néha mintha a sorozat direkt (öncélúan) akart volna szélsőséges lenni.

Amúgy szerintem is kegyetlen sok ebben a sorozatban az üres járat, a rohadt unalmas rész...

Ennyi erővel mondhatnánk, hogy az emberek unhatnák a lövöldözős akciófilmeket, mert készül azok közül is egy csomó.
Pontosan így is van. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2015. augusztus 31. - 13:01:27 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7570 Dátum: 2015. augusztus 31. - 13:07:39 »
Vagy félreértesz, vagy nincs igazad. :) Az apában volt bűnözői hajlam, hisz politikusnak készült.  :twisted:
De a feleségben és a fiúban nem, ők mindketten áldozatok voltak. Vagyis egy teljesen ártatlan (sőt: sokat szenvedett, vagyis empátiára hajlamosabb) anya kéri meg a kisfiát rá. Ezerből ezer anya átküldte volna a fiát a szobájába, hogy ne jöjjön elő, ne is lássa többet, felejtse el, amit tett, nem hogy még tetézi, és beleégeti a retinájába a feldarabolt apját. Ez még egy Vezértől is sok lenne, de ott indokolható, hogy kőkemény bűnözővé akarja tenni a fiát. De itt?

Todd

• Pókfej
« Válasz #7571 Dátum: 2015. augusztus 31. - 13:15:37 »
Vagy félreértesz, vagy nincs igazad. :)
Úgy látom is-is. Igen, ebben teljesen igazad van, abszurd volt a nő reakciója.

Amúgy sok bántalmazott anya képes arra, hogy úgymond a gyerekére testálja a felelősséget, pl. a fiától várja, hogy védje meg, álljon ki mellette, vagy a fiától kérdezi, hogy elváljanak-e, és ha az nemet mond (általában így van), akkor onnantól ő lesz a hibás. Amúgy sok bántalmazott nem úgy reagál, hogy empatikusabb lesz, hanem úgy, hogy maga is bántalmazó lesz.
De ez tényleg extrém dolognak tűnik, mintha csak annyi lenne a cél vele, hogy hú micsoda extrém dolgokat kellett a kis Willie-nek kiállnia, nem csoda, hogy ilyen lett.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7572 Dátum: 2015. augusztus 31. - 13:49:32 »
Igen, szerintem is. Erre (is) gondoltam, amikor azt írtam, hogy erőltetett, meg a ló túloldala.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7573 Dátum: 2015. augusztus 31. - 18:26:41 »
Nekem amúgy nagyon tetszett a poén a képpel (Nyúl a hóviharvban), hogy miért teszik neki. Plusz töltet, hogy a  modern művészettel szemben is finom kritika. De tlán csak én látom bele.  :D

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #7574 Dátum: 2015. szeptember 01. - 19:03:02 »
Ennyi erővel mondhatnánk, hogy az emberek unhatnák a lövöldözős akciófilmeket, mert készül azok közül is egy csomó.
Pontosan így is van. ;)

Viszont ez a bevételeken nem igazán látszik, hiszen még mindig a nagy piff-puff blockbusterek (igaz már rég óta) hozzák a nagy lóvét. Mondjuk engem nem zavarnak, sőt idén abból a kb. 6-7 filmből (igen, tényleg ennyi), amit láttam, szinte mind ilyen volt.

Tényleg, van még rajtam kívül olyan, aki inkább néz több igényes sorozatot, és pont az ebből fakadó időhiány miatt nem néz már szinte filmeket? Nem mondom, hogy csak sorozatozással töltöm a szabadidőmet, mint ahogy azt se, hogy csak a kritikusok által magasztalt sorozatokat nézem. Egyszerűen csak inkább nézek meg két részt egy jó sorozatból, mint egy 1,5-2 órás filmet.

Raisu

• Traveller
« Válasz #7575 Dátum: 2015. szeptember 01. - 21:38:56 »
Én is így vagyok vele, Hoby, már vagy 10 éve. Épp ezért hatalmas a lemaradásom filmek terén, és csak hallgatok, amikor a haverok filmekről beszélgetnek. Mondjuk már kezdem cikinek érezni, hogy nagyon alap filmeket sem láttam. :D

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #7576 Dátum: 2015. szeptember 02. - 15:30:12 »
Nálam is hasonló a helyzet. ;) A szuperhősfilmeket azért megnézem (bár a Man of Steel-t még mindig nem láttam), de mást nem nagyon. Viszont a másik, amikor szívesen beszélgetnék tök jó, de mondjuk széles körben nem annyira ismert sorozatokról, akkor nehezen találok olyat akivel ez menne. Mondok egy példát: az idei nyár egyik legjobb sorozata szerintem az Impastor Michael Rosenbaummal, de nem találkoztam még olyannal aki nézné, max. Sorozatjunkie-n, ami azért nem ugyanaz.

BenGee

• Rózsa
  • *
« Válasz #7577 Dátum: 2015. szeptember 04. - 14:23:39 »
Ilyen lesz Diggle ruhája az Arrowsban. Tisztára mint Magneto.

http://www.dccomics.com/blog/2015/09/03/first-look-diggle-suits-up-for-arrow-season-4

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #7578 Dátum: 2015. szeptember 04. - 15:28:30 »
Hát ez, őőőőő elég gagyi lett. :headscratch:

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #7579 Dátum: 2015. szeptember 05. - 08:24:27 »
Ha már Arrow, S4 trailer.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül