Maximálisan egyetértek, a Megtorló vonal vitte a hátán az évadot, pedig elvileg nem is az volt a fő veszélyforrás. Szerintem is jobb volt így, mintha önálló sorozatot kapott volna, mert így megmaradt az, ami eredetileg a karakter megjelenésénél is volt, hogy ő igazából egy "főgonosz" és nem egy "superhero", és csak fokozatosan bontják ki, kedveljük meg. Először úgy álltam hozzá, hogy ez egy pszichopata, aki ezzel egyetért, az őrült, aztán egyre jobban megismertük, megsajnáltuk a karaktert.
Az is tetszett, hogy a konfliktus legalább ugyanannyira verbális volt kettejük kzött, mint fizikai. Így kell ezt jól megírni.
Azt hiszem ebben semmi vita nincs, ez a Megtorló megközelítés volt eddig nekem a legjobb evör! Szinte megkedveltem a végére, ami tetszett benne az a sziklaszilárd akarat, semmi sem zökkenthette ki, semmi sem téríthette el a céljától.
De talán a bíróságos jelenete fogott meg a leginkább,
amikor kikelt magából, és mindenkit elküldött a p*csába, hogy ő nem őrült, pontosan tudja, tudatában volt hogy mit csinált, és újra megtenné. A francba, egy gyilkos, de ilyen gerincesen kiállni, és megmondani a tutit, felnéztem rá.
Szerintem ennyi rész elég volt a perre, és ott kifejezetten tetszett, hogy Foggy és Karen hangsúlyosabb karakterek voltak.
Én őszintén szólva valami nagyobbra számítottam volna, nagyobb tárgyalóteremre, a bíróság lépcsőjénél lévő interjúkra, jelenetekre,; hogy érződjön, hogy ez tényleg egy tömegeket foglalkoztató, közérdeklődésre számot tartó nagy tárgyalás, amilyennek lennie kéne. Addig mehetett volna hosszabban az Elektra szál.
De számomra is a Kéz szál és Nobu mint a minden mögött álló főgonosz mastermind a széria gyenge pontja. Egész egyszerűen ő nem főgonosz, nem is érdekelt, végig azt vártam, hogy van még fölötte valaki.
Hát azzal még várjunk, mert gyanús nekem
ez a Stick, mindig akkor tűnik fel, amikor valami ilyen keleti banda jön a képbe. És hát ő végezte ki Nobut is, lehet hogy gyenge volt a tanítvány...Jessica Jones: nekem az a Daredevil után annyira nem jött be. Voltak jó dolgok benne (pl. szuperhumán szex

), de sok idegesítő is. Pl. Jess karakterét valami elképesztően prosztóra vették. Oké, hogy Bendisnél még nem volt nagyon kifinomult stílusú, de nem tudok róla, hogy egy alkoholista roncs lett volna, aki majdhogynem hajléktalan. Az egész évadot lenyomta ugyanabban a farmerban, pólóban, meg bőrkabátban, már monitoron keresztül is éreztem azt a savanyú kocsmaszagot, amit másnaposan érez magán, a ruháján az ember. Egyszerűen ezzel a pesszimista, irónikus, szarkasztikus, beleszarok stílussal nagyon nem volt könnyű megkedvelni a karaktert.
Talán épp a sötétség hiánya miatt ezen pl. sokkal jobban érezhető volt nekem a költségvetés hiányossága.
Ami mentette a sorozatot az
Kilgrave karaktere, de szerintem lehetett volna még jobb is. Az nagyon tetszett, amikor úgy manipulálta az embereket, mintha ténylegesen csak egy beszélgetés során meggyőzte volna őket, hogy megtegyenek valamit. Meg volt egy-két elég kreatív kihasználása a képességeinek.
Ja, és
Luke Cage: fúú, hát azt a színészt nagyon eltalálták, még a dörmögős hangja is megvan hozzá, tök jó. Amennyire Jessica karakterével nem voltam kibékülve, Luke Cage annyira bejött. Jó választás!