Szerző Téma: TV Műsorok  (Megtekintve 1044529 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

BuB

• Pókfej
Re:TV Műsorok
« Válasz #8220 Dátum: 2016. augusztus 03. - 18:43:40 »
Amennyire engem az megmozgat "Batman" sorozat ide-vagy oda... nagyon nem hat meg még mindig...  :uhoh:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #8221 Dátum: 2016. augusztus 03. - 19:10:37 »
Ja tényleg, Gotham. Valahogy a szuperhősöket egy kalap alá vettem, mint CW sorozatok, meg figyeltem a Luciferre és a Prédikátorra így kimaradt.

Igen ezt én is olvastam. Kíváncsi leszek a fordítások minőségére, így, hogy nem tapasztaltabb feliratozók kapták. Meg arra, hogy az újdonságokon kívül a régebbiekre milyen ütemben fog kerülni. Illetve, hogy lesz-e valamikor szinkron. Akkor lesz szerintem itthon igazán tényező. De összességében szépen haladunk. :)

Bub: pedig a második évadra nagyon feljavult. :)

BuB

• Pókfej
« Válasz #8222 Dátum: 2016. augusztus 03. - 19:29:50 »
A Gotham még hiányzik. Azon állítólag az RTL Klub ücsörög... A Marvel-Netflix sorozatokhoz meg ha minden igaz, hamarosan jön a hivatalos felirat: http://index.hu/kultur/media/2016/08/02/vegre_jonnek_a_magyar_feliratok_a_netflixre/
Bakker, nincs mázlim... ezt is akkor kezdik el, amikor elkezdem nézni a DD 2. évadát, és gondoltam utána neki lendülök a Jones-nak...  :D

BTW: DD 2. évad... Megtorló a képregényben is ennyire elvadult volt? Mármint... beszabadul a kórházba és lövöldözik össze-vissza, nem zavarja, hogy ártatlanok is vannak ott... meg az öreg fószert a tetőn is majdnem kinyírja...  :o  bakker milyen Frank ez?  :headscratch:

Bub: pedig a második évadra nagyon feljavult. :)
Hallottam róla... haver is áradozott róla, meg hébe-hóba olvastam ezt-azt... de még mindig nem szimpi ez a Bruce még tini felállás, de már szinte az összeslétező gonosz megjelent Gothamben...

Todd

• Pókfej
« Válasz #8223 Dátum: 2016. augusztus 03. - 20:05:33 »
Bub nézd végig az évadot. Nekem is ez volt az első reakcióm, de aztán sokat változott a véleményem a megtorlóval kapcsolatban.

balogh44

• Thanos
« Válasz #8224 Dátum: 2016. augusztus 03. - 20:13:30 »
Plusz, valami elképesztően jó a látványvilága! ;)

szabocsab2

• Grizzly
  • *
« Válasz #8225 Dátum: 2016. augusztus 05. - 18:54:16 »
Nem egészen vagyok tisztában a DC sorozataival. Most akarom elkezdeni a Flash 2.évadot és az Arrow 4.-et. Van valami átfedés a Supergirlel vagy a DC Legendsel(amiket ezután szeretnék nézni),vagy lehet tetszőleges sorrendben nézni?

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #8226 Dátum: 2016. augusztus 06. - 12:09:25 »
Mivel ugye egy sorozatos szezonban futott a 4 sorozat, persze az az "eredeti", ha párhuzamosan nézed, de amúgy nics olyan sok átfedés, hogy ne lenne egyértelmű időben hol jársz.

Összeszedtem a fontosabb keresztezéseket, hogy segítsen. (Spoilerbe raktam, ha valaki ennyit sem akar előre tudni, de amúgy nem az.)

• Flash és Arrow 8. részei egy nagy crossover epizód
  • A LoT ebből az epizódból ágazik ki főként, de mivel folyton ugrálnak az időben, bármikor nézhető, egyedül a szezon vége játszódik a többi sorozat évadzárójának az idejében.
  • A Flashben van egy Diggle vendégszereplésű epizód, de mivel az Arrowban nincs rá szerintem utalás, mindegy is mikor nézed.
  • A Supergirl első szezonja ugye másik csatorna volt még, van egy Flash vendégszereplés, de ezt meg a Flashben felejtik el megemlíteni, szóval megint csak mindegy.

Ezen kívül persze van sok kis félmondatos utalás. De szerintem, ha a Flasht és Arrowt párhuzamosan nézed, a másik kettőt utána darálod, talán az a legegyszerűbb.

Raisu

• Traveller
« Válasz #8227 Dátum: 2016. augusztus 06. - 12:24:09 »
A 4. ponthoz annyit, hogy nem felejtették el megemlíteni a Flashben, hanem egyszerűen letudták a 18. részben egy "Meddig voltam távol?" kérdéssel...

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #8228 Dátum: 2016. augusztus 06. - 12:29:50 »
Na igen, ez olyan kis megjegyzés volt, hogy át is siklottam felette. Köszi! :)

szabocsab2

• Grizzly
  • *
« Válasz #8229 Dátum: 2016. augusztus 06. - 15:14:03 »
Köszönöm szépen a segítséget!

Raisu

• Traveller
« Válasz #8230 Dátum: 2016. augusztus 08. - 11:00:04 »
Na, a Gotham is megérkezett. Szeptember 8-án indul az első évad a PRIME-on.

BuB

• Pókfej
« Válasz #8231 Dátum: 2016. augusztus 08. - 11:16:05 »
Oh, mármint magyarul?
Mi az a Prime?  :headscratch:
Nem az RTL vette meg végül?

Raisu

• Traveller
« Válasz #8232 Dátum: 2016. augusztus 08. - 11:58:29 »
Ezek szerint nem. A PRIME a Fem3 utódcsatornája, és a TV2-höz tartozik.

BuB

• Pókfej
« Válasz #8233 Dátum: 2016. augusztus 08. - 12:00:47 »
Naaa, már a Fem3-at is átnevezik? A múltkor a Pro4-et nevezték ét, most meg ezt? He...

Hát akkor valaki jól mellé nyúlt, mert azért a közelébe se volt akkor a pletyka, hoy az RTL ül rajta.  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8234 Dátum: 2016. augusztus 09. - 22:59:14 »
Most jutottam el a Trónokban addig, hogy mit jelent a Hodor. Gondolom, ha ezt a magyar fordító előre tudta volna, akkor a szinkronban azt mondta volna mindig, hogy Taraj.

BuB

• Pókfej
« Válasz #8235 Dátum: 2016. augusztus 10. - 08:42:55 »
Ja.  ;D

De azért, aránylag elég jól megtudták oldani...

Todd

• Pókfej
« Válasz #8236 Dátum: 2016. augusztus 10. - 08:54:12 »
Most jutottam el a Trónokban addig, hogy mit jelent a Hodor. Gondolom, ha ezt a magyar fordító előre tudta volna, akkor a szinkronban azt mondta volna mindig, hogy Taraj.
Én is nemrég néztem végig a 6. évadot, és én is pont erre gondoltam, de utólag könnyű okosnak lenni. Asszem a fordító akkor agyvérzést kapott. :lol:
Amúgy valaki mondja már el, mi volt a szinkronos verzióban. :headscratch:

SolarLeaf

• Közönséges bűnöző
  • *
« Válasz #8237 Dátum: 2016. augusztus 10. - 09:49:54 »
Amúgy valaki mondja már el, mi volt a szinkronos verzióban. :headscratch:

"Holtodig óvd!"
Itthon legalább próbálkoztak valamivel, egyes országokban (főleg szláv nyelvterületeken), csak ismétlődött, hogy "Tartsd az ajtót" és hirtelen átcsapott Hodorba. Nem irigylem az ottani nézőket, bár tény, hogy jól feladták a leckét a szinkron-fordítóknak.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8238 Dátum: 2016. augusztus 10. - 10:11:09 »
Ez valóban egészen jó.

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #8239 Dátum: 2016. augusztus 10. - 10:14:17 »
Nem ez volt.
A "Holtodig óvd!" Bruzsy fordítása.
A szinkronban "Óvd jól!" szerepelt, míg a hivatalos feliratban maradt simán "Tartsd az ajtót!". :)