A DD sorozat jó. Már az első évad is tetszett, szerintem Vezér is rendben van. Na jó, egy kicsit zavart, hogy erőltetettnek éreztem a beszédstílusát, mintha D'Onofrio nagyon mély hangon akart volna beszélni, de mindig megakadt volna, ezért lett olyan darabos. A hisztis óvodás gyerek imidzs viszont szerintem direkt volt.
A második évad meg simán verte az elsőt, úgy nagyjából mindenben. De főleg a Megtorló bemutatásával vitte a prímet, szerintem minden eddigi bármilyen megjelenésénél jobban sikerült. Őszintén szólva a saját sorozatára már nem is vagyok kíváncsi, mert ott már az ő szemszögéből, kvázi pozitív karakterként fogjuk látni. Itt viszont tökéletes választás volt, hogy más szemszögéből láttuk, hogy egy tömeggyilkos mészáros, aztán ahogy egyre közelebbről ismertük meg a hősökkel együtt, már sokkal árnyaltabb lett a kép. Egészen megkedveltem a végére. Sajnos szerintem viszont a 2. évad végére elfogyott kicsit a szufla, pont az utolsó részre.
Más:
Megnéztem a Breaking Bad (Totál szívás) sorozatot. És hát: WOW!
Már maga az alapötlet is elég merész, és hogy ezt szépen végig is tudták vinni, az elismerésre méltó.
Asszem nem véletlenül kapott annyi díjat, amennyit. Csak példaként: Bryan Cranston az 5 évad alatt 4 Emmy-t, és egy Golden Globe-ot legjobb színészként. Mondjuk meg is érdemelte Walter White karakteréért.
Az egész sorozat lényege, hogy bemutatja hogyan lesz egy 50 éves, lecsúszott kémiatanárból - akinél gyógyíthatatlan tüdőrákot diagnosztizálnak - kevesebb, mint egy év alatt amerika egyik legnagyobb drogkereskedője. Nos, viccesebben, és bonyolultabban, mint elsőre gondolnánk, az biztos. Talán az is a sorozat egyik erénye, hogy néha mennyire bugyután, máskor pedig mennyire durván.
Az első évad még elég laza, vicces, komikus néhol, de aztán ahogy haladunk előre úgy lesz minden egyre sötétebb, és baljósabb, mintha csak a főszereplő lelkiállapotát látnánk.
Rég volt már, hogy ennyire gyorsan ledaráltam egy sorozatot, pedig ez 62 részes volt. A végén valahogy mégis valami hiányérzet, űr maradt bennem. Nem tudom miért. Talán kicsit sziruposabb befejezést vártam, vagy még egy utolsó, közös "főzést", nem tudom...
Vagy talán csak megláttam magamban Walter White-ot...