Konkrétan a régebbi filmjei közül a Törvényre törve és a Halálra jelölve volt az a kettő, amin először kiakadtam kicsit. Mindkettőben - de főleg az egyikben - tipikus bunkót alakít, k*csög szövegei vannak - miközben elvileg a jó oldalon áll.
Szerintem bátran állítható, hogy emberek (tíz)ezrei kezdték el miatta az Aikidót, hisz előtte nemigen volt senki, aki világszerte bemutathatta volna, mi is az. Az Ölve vagy halva című filmjében még jól is csinálta, amit csinált, biztosan rengeteg hívet szerzett a harcművészetének. Aztán a következő filmjeiben porig rombolta azt, amit majdnem felépített. Ha már képregényes fórum, akkor nevezzük úgy, hogy a felelőtlenség csúcsa, amit művelt. Lássunk pár ellenpéldát: Jet Li, amikor Amerikába költözött, és felajánlották neki a Halálos Fegyver 4 rosszfiúját, nem akarta elvállalni, mert nem akart rossz példát mutatni azoknak, akik eddig felnéztek rá. A producer választás elé állította, hogy "itt senki sem ismer. Sosem fogsz főszerepet kapni ismeretlenül. Ez a feltételem: eljátszol egy rosszfiút, a következő filmedben már játszhatsz jót." Mivel a megélhetéséről volt szó, elvállalta, de azóta, amióta van beleszólása, egyetlen egyszer sem játszott hasonlót. Jackie Chan szintúgy. Amikor Jet Li-t megkérdezték, hogy miért nem tanít valahol embereket, azt felelte, hogy a Kung-Fu elterjesztésének, a népszerűsítésének az elkötelezettje. Tanító sok van, de ő úgy gondolja, hogy sokkal nagyobb réteget, közönséget képes elérni a filmjeivel, mintha csak 50-60 embert tanítana, akikkel megszeretteti a Kung-Fut.
Tudom, miről beszélek, én is ebben élek már 25 éve. Amikor elkezdtem edzeni, néhány éve már létezett karate itthon, és az volt az elterjedt nézet, hogy "a karatésok bunkók". Mert nagypofájúak voltak, stb. A fél életem azzal telt el, hogy ez a nézet ne alakuljon ki a Kung-Fura is, hogy bebizonyítsam az ellenkezőjét.

De hogy máshova is elmenjünk, lásd Stan Lee-t. Mikor láttad, hogy bármi negatívumot tenne? Ő Mr. Marvel, egyszerűen nem hozhat szégyent a képregényekre, és ezt halálosan komolyan is veszi.