Szerző Téma: TV Műsorok  (Megtekintve 1039015 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:TV Műsorok
« Válasz #2100 Dátum: 2009. szeptember 02. - 22:17:51 »
Nekem is az Ölve vagy halva tetszett tőle a legjobban.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2101 Dátum: 2009. szeptember 02. - 22:32:33 »
Nekem is az Ölve vagy halva tetszett tőle a legjobban.

Nekem is. Alapmű, főleg mikor edzett hogy felépüljön a kómából  ;D

De a Nicoval lett famous, nem is a film miatt hanem akkor nagyon új volt a vásznon amiket levágott.

Amúgy nem értem páran miért fikázzák, szerintem csúnya dolgokat tudna művelni jó pár nagy "harcművésszel"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2102 Dátum: 2009. szeptember 02. - 22:33:30 »
A Nicoval csak Hollywoodi körökben lett ismert, de a világsikert az Úszó Erőd hozta meg neki.  ;) Ezért sem véletlen, hogy lett folytatása.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2103 Dátum: 2009. szeptember 02. - 22:51:53 »
Amúgy nem értem páran miért fikázzák, szerintem csúnya dolgokat tudna művelni jó pár nagy "harcművésszel"
Komolyan? Arról az emberről beszélünk, aki elfelejtette minden tanult dolgát, mert gyenge az akarata? Aki állítólag az egyetlen amerikai, aki taníthatott japánban, vagyis kapott egy akkora rangot, amekkorát alig valaki, majd mindezt eladta pénzért? Végül, amikor elég sok pénze lett, olyan kövérre hízott, hogy egy lépcsőn lejövetelhez is dublőz kellett neki?  :)
Nézd meg, mit tett az aikidóval, a szellemiségével. Aztán hasonlítsd össze mondjuk Jet Lee-vel, hogy ő mit tett hozzá a Kung-Fuhoz.  ;)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2104 Dátum: 2009. szeptember 03. - 07:31:45 »
A Száguldó erődben és a Tűzparancsban pl azért nem volt elhízva, ne felejtsük el hogy azért már erősen veri az ötvenet az öreg.  ;) Az meg hogy mit is takar hogy valaki eladta a harcművészeti tudását... gyakorlatilag minden filmes harcművész. Van Damme-tól kezdve Jackit Csen-ig. Vagy magát a rangját adta el pénzért ? Mire gondolsz pontosan ez alatt ?

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2105 Dátum: 2009. szeptember 03. - 09:17:00 »
Azért Jackie Chan, Jet Lee és JCVD is ott van már korban, de ahhoz képest elég jól tartják magukat. ;D De Stephen már a Tisztítótűz című filmben is elég szép pocakkal rendelkezett. :D Egyébként ajánlom mindenki figyelmébe a Red belt című filmet, ami pont erről a témáról szól, vagyis Hollywood és úgy általában a "biznisz", hogy rontja meg a harcművész eszmeiséget.  ;)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2106 Dátum: 2009. szeptember 03. - 10:48:35 »
Hát igen, a "harcművészeszmeiség"-et leginkább a pénzé tehetősége rontja meg.

Jut eszembe  :hehe: nem kell kigyúrva lennie Seagalnak, hisz úgyis az ellenfele energiáit használja fel  :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2107 Dátum: 2009. szeptember 03. - 11:05:02 »
Az meg hogy mit is takar hogy valaki eladta a harcművészeti tudását... gyakorlatilag minden filmes harcművész. Van Damme-tól kezdve Jackit Csen-ig. Vagy magát a rangját adta el pénzért ? Mire gondolsz pontosan ez alatt ?
Nem, ez egyedül rá érvényes. Azt értem ezalatt, hogy a legtöbben igyekeznek a saját harcművészetüket népszerűsíteni, jó színben feltüntetni, más néven nem hozni rá szégyent. Seagal pedig olyan szerepeket vállalt el, ami nem méltó egy harcművészet mesteréhez.
Seagalnak, hisz úgyis az ellenfele energiáit használja fel
Á, ez megmagyarázza, mitől hízott el.  :lol:

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2108 Dátum: 2009. szeptember 03. - 12:44:20 »
Az meg hogy mit is takar hogy valaki eladta a harcművészeti tudását... gyakorlatilag minden filmes harcművész. Van Damme-tól kezdve Jackit Csen-ig. Vagy magát a rangját adta el pénzért ? Mire gondolsz pontosan ez alatt ?
Nem, ez egyedül rá érvényes. Azt értem ezalatt, hogy a legtöbben igyekeznek a saját harcművészetüket népszerűsíteni, jó színben feltüntetni, más néven nem hozni rá szégyent. Seagal pedig olyan szerepeket vállalt el, ami nem méltó egy harcművészet mesteréhez.

Konkrétan melyik szerepeire gondolsz ?

Todd

• Pókfej
« Válasz #2109 Dátum: 2009. szeptember 03. - 13:46:19 »
Igaza van Tominak.
Nézzél meg egy mostani Seagal filmet, vagyis bármelyiket az utóbbi 5-6 évből. Tényleg a szégyen a legjobb szó rá. Valóban így kell kinéznie egy 50 körül járó harcművésznek? Valóban így kell viselkedni (feka team-up, ál keménykedés stb.).
Elismerem Seagal korai műveit, sőt, de az utóbbi időben ő lényegében lement a szememben a kalap sz*r kategóriába. Oké, sok ember megöregszik, ezzel nincsen semmi gond, de ha nem tudja annyira összeszedni magát, hogy vállalható filmeket alkosson vállalható külsővel, akkor inkább ne csináljon semmit.
Schwarzennegger 50 éves kora fölött még terminatort forgatott, felajánlották neki a számítógépes tuningot a pucér jelenethez, de ő nem vállalta, mert ha erre lenne szüksége, akkor szégyent hozna az egéz sportágra. Ő felfogta ennek a jelentőségét, hogy nem csupán magáért felel, hanem milliókért, akik szeretik, és istenítik őt.
Stallone is ugyanaz a kategória, mint Seagal, a Rocky 6-ban testdublőre volt, és számítógéppel montírozták rá a kivénhedt fejét. Mi is volt a szellemisége a filmnek, hogy még öregen is összeszedheted magad, hogy bizonyíthatsz, de ha maga a főhős/producer/atyaurísten, nem tudja ezt kivitelezni, akkor hiteltelenné válik a film.
Ha egy színész bohócot csinál magából, azzal képes egy egész élet karrierjét szétb*szni. És Seagal ezt csinálja.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2110 Dátum: 2009. szeptember 03. - 13:57:42 »
Én úgy állok mostanába Seagalhoz hogy az új filmjeit kb 4 éve nem vagyok hajlandó megnézni. Már csak a tékáknak forgat, kb a Lángoló jég-nél voltam úgy hogy jó színészeket láttam egy gyenge filmben.

Viszont a 90-es évekbeli filmjei között vannak nagyon jók  :D

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2111 Dátum: 2009. szeptember 03. - 14:37:02 »
Ezt a lejáratós dolgot én is meg akartam kérdezni, de akkor már értem. :headscratch: Bár egyet nem értek vele.  ;D Mr. Seagal csak saját magát tudja lejáratni, az aikido-t nem. Legalábbis (és remélem ez a normális) az én szememben biztos nem, csúnya is lenne, ha egy ember miatt leírnának egy egész harcművészeti ágat. És a filmográfiájával nagyon nem vagyok tisztában és különösebben nem is érdekel, de a Félholt című filmje (ami nem olyan régi eresztés) nem volt olyan rossz. Tipikus B kategóriás lövünk, ütünk, győzünk film.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2112 Dátum: 2009. szeptember 03. - 17:31:04 »
Szerintem se feltétlenül. De azért lehet, hogy vannak olyan emberek, akik teszem azt Seagal miatt kezdtek el sportolni, vagy ő a példaképük.
Valószinüleg ők már nem vállalnák ezt fel, és nekik mindenképpen csalódást okozott Seagal.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2113 Dátum: 2009. szeptember 03. - 19:35:54 »
Teljesen egyetértek Kaine-el és Todd-dal.
Seagal filmjeiből sajnos nem az jön le, hogy az Aikido egy életforma, filozófia, hanem csak egy eszköz, amivel elpáholja a rosszfiúkat. A keménykedős szerepei is ezt a képet erősítik. Mondjuk én ezen nem szoktam kiakadni, mert nem is veszem komolyan Seagalt, csak nézem ahogy dobálja a rosszfiúkat, és kész. :hehe: De jellemző, hogy egyetlen olyan filmet sem próbált készíteni, amiben kicsit jobban bemutatja az Aikido hátterét, filozófiáját, pedig megtehette volna, amikor már saját maga készítette a filmjeit.
De azért lehet, hogy vannak olyan emberek, akik teszem azt Seagal miatt kezdtek el sportolni, vagy ő a példaképük. Valószinüleg ők már nem vállalnák ezt fel, és nekik mindenképpen csalódást okozott Seagal.
Én biztos vagyok benne, hogy anno az ő filmjei hatására kezdtek sokan érdeklődni az Aikido iránt. Sokaknak lehetett a példaképe.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2114 Dátum: 2009. szeptember 03. - 20:44:47 »
Várj, várj, tehát az aikidó nem csak a tökönrúgás/markolás/ütés/dobás távol-keleti művészete? :o
 ;D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2115 Dátum: 2009. szeptember 03. - 20:49:39 »
Várj, várj, tehát az aikidó nem csak a tökönrúgás/markolás/ütés/dobás távol-keleti művészete? :o
 ;D

Valóban nem, a kemény nézés is hozzá tartozik  :lol:

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #2116 Dátum: 2009. szeptember 03. - 20:50:57 »
Szerintem se feltétlenül. De azért lehet, hogy vannak olyan emberek, akik teszem azt Seagal miatt kezdtek el sportolni, vagy ő a példaképük.
Valószinüleg ők már nem vállalnák ezt fel, és nekik mindenképpen csalódást okozott Seagal.
Biztos, hogy volt, sőt. Egy exem miatta kezdte el kb 3 éve, pedig akkor már milyen filmeket csinált. :roll: Neki még a mostani filmjei is tetszenek...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2117 Dátum: 2009. szeptember 03. - 22:12:31 »
Konkrétan a régebbi filmjei közül a Törvényre törve és a Halálra jelölve volt az a kettő, amin először kiakadtam kicsit. Mindkettőben - de főleg az egyikben - tipikus bunkót alakít, k*csög szövegei vannak - miközben elvileg a jó oldalon áll.
Szerintem bátran állítható, hogy emberek (tíz)ezrei kezdték el miatta az Aikidót, hisz előtte nemigen volt senki, aki világszerte bemutathatta volna, mi is az. Az Ölve vagy halva című filmjében még jól is csinálta, amit csinált, biztosan rengeteg hívet szerzett a harcművészetének. Aztán a következő filmjeiben porig rombolta azt, amit majdnem felépített. Ha már képregényes fórum, akkor nevezzük úgy, hogy a felelőtlenség csúcsa, amit művelt. Lássunk pár ellenpéldát: Jet Li, amikor Amerikába költözött, és felajánlották neki a Halálos Fegyver 4 rosszfiúját, nem akarta elvállalni, mert nem akart rossz példát mutatni azoknak, akik eddig felnéztek rá. A producer választás elé állította, hogy "itt senki sem ismer. Sosem fogsz főszerepet kapni ismeretlenül. Ez a feltételem: eljátszol egy rosszfiút, a következő filmedben már játszhatsz jót." Mivel a megélhetéséről volt szó, elvállalta, de azóta, amióta van beleszólása, egyetlen egyszer sem játszott hasonlót. Jackie Chan szintúgy. Amikor Jet Li-t megkérdezték, hogy miért nem tanít valahol embereket, azt felelte, hogy a Kung-Fu elterjesztésének, a népszerűsítésének az elkötelezettje. Tanító sok van, de ő úgy gondolja, hogy sokkal nagyobb réteget, közönséget képes elérni a filmjeivel, mintha csak 50-60 embert tanítana, akikkel megszeretteti a Kung-Fut.
Tudom, miről beszélek, én is ebben élek már 25 éve. Amikor elkezdtem edzeni, néhány éve már létezett karate itthon, és az volt az elterjedt nézet, hogy "a karatésok bunkók". Mert nagypofájúak voltak, stb. A fél életem azzal telt el, hogy ez a nézet ne alakuljon ki a Kung-Fura is, hogy bebizonyítsam az ellenkezőjét.  ;)
De hogy máshova is elmenjünk, lásd Stan Lee-t. Mikor láttad, hogy bármi negatívumot tenne? Ő Mr. Marvel, egyszerűen nem hozhat szégyent a képregényekre, és ezt halálosan komolyan is veszi.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2118 Dátum: 2009. szeptember 03. - 22:29:08 »
Idézet
Mikor láttad, hogy bármi negatívumot tenne?
Ööö... Nightcat?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2119 Dátum: 2009. szeptember 03. - 22:39:17 »
Azmiaz?