Szerző Téma: Véletlenszerű Pókember topik  (Megtekintve 302626 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
Re:Véletlenszerű Pókember topik
« Válasz #1400 Dátum: 2013. április 23. - 09:13:46 »
Aminek viszont örülök, hogy pár belső képet is láthattam, ami a filmbe nem került bele, pl. az elején és végén, hogy Ben sírjánál meséli el az egész sztorit.
De amikor magukba beszélnek a szereplők, azokat sem látom a filmen, ezért úgy éreztem, hogy gazdagabb lettem pár extra jelenettel.
Ezzel én is így voltam.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1401 Dátum: 2013. április 23. - 11:16:50 »
Ezek csak pici változtatások, elmegy végülis, csak fura.
Ez nem meglepő a filmről készült képregényekben. Sőt, szinte nem is találni olyan filmadaptációs képregényt, ami pontosan megegyezne a filmmel. Ennek egyébként egyszerű az oka, a képregény nem a film után készül, hanem kb vele egy időben, hogy a film bemutatójára elkészüljön a képregény is. A rajzoló és az író ilyenkor általában a forgatókönyvből dolgozik, és tudvalevő, hogy a film készítésénél sokszor egy-egy jelenetet inkább máshogy forgatnak le, valamint később kivágnak jeleneteket belőle, mondván, hogy nem olyan látványos, stb. De ez az infó már nem nagyon jut el a képregénykiadóhoz, vagy mivel már kész vannak vele, nem változtatnak rajta utólag. A képregénybe sokszor ezért kerül bele kimaradt jelenet, vagy más apró eltérés. Az általam olvasott filmképregények közül az egyik leginkább eltérő a Terminator 2-ről készült mini volt. Abban már a film megjelenésével egy időben benne voltak azok a kihagyott jelenetek, amiket később csak az évekkel később kiadott rendezői változatban láthatott viszont a néző.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1402 Dátum: 2013. április 23. - 16:11:49 »
Ő most a regényváltozatról beszél és a magyar szövegéről. Ott meg azért van, mert mindig két különböző ember fordítja, és mert a regényíró sem mindig a forgatókönyvet emeli át.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1403 Dátum: 2013. április 23. - 17:19:18 »
De itt is ugyanarról van szó, mint amit Sepi írt. Néha amúgy egészen érdekes gyönygszemekre is lehet bukkani. Számomra a legmegdöbbentőbb meglepetés a Predator könyvváltozata volt, ami nagyon sokban eltért a filmtől, lényegében a forgatókönyv igen korai fázisát adták ki, amiben a szörny alakváltó állatszerű lény, és marha sok jelenet volt benne, ami végül a többi részbe került be. Pl. a végén az űrhajóban való küzdelem, vagy a Predators tábor jelenete.
De a Total Recall is érdekes, ami máig Scwarczi legösszetetteb sci-fije, és az eredeti forgatókönyvhöz mérve még az is egyszerűsítve van.
A Dardevil fordítása viszont kritikán aluli volt. Bulls-eye=bikaszem?? Wattafákk? Ennyire hogy lehet korlátolt valaki?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1404 Dátum: 2013. április 23. - 17:29:11 »
Ugyan, a legendás Spielberg-féle "Állkapcsokhoz" képest ez a fordítás smafu még.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1405 Dátum: 2013. április 23. - 18:48:42 »
Ez nem meglepő a filmről készült képregényekben. Sőt, szinte nem is találni olyan filmadaptációs képregényt, ami pontosan megegyezne a filmmel. Ennek egyébként egyszerű az oka, a képregény nem a film után készül, hanem kb vele egy időben, hogy a film bemutatójára elkészüljön a képregény is. A rajzoló és az író ilyenkor általában a forgatókönyvből dolgozik, és tudvalevő, hogy a film készítésénél sokszor egy-egy jelenetet inkább máshogy forgatnak le, valamint később kivágnak jeleneteket belőle, mondván, hogy nem olyan látványos, stb. De ez az infó már nem nagyon jut el a képregénykiadóhoz, vagy mivel már kész vannak vele, nem változtatnak rajta utólag. A képregénybe sokszor ezért kerül bele kimaradt jelenet, vagy más apró eltérés. Az általam olvasott filmképregények közül az egyik leginkább eltérő a Terminator 2-ről készült mini volt. Abban már a film megjelenésével egy időben benne voltak azok a kihagyott jelenetek, amiket később csak az évekkel később kiadott rendezői változatban láthatott viszont a néző.
Ő most a regényváltozatról beszél és a magyar szövegéről. Ott meg azért van, mert mindig két különböző ember fordítja, és mert a regényíró sem mindig a forgatókönyvet emeli át.
Oh, akkor már értem, miért ez a pár "tévedés"
SD. EJC.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1406 Dátum: 2013. április 23. - 23:17:37 »
A Dardevil fordítása viszont kritikán aluli volt. Bulls-eye=bikaszem?? Wattafákk? Ennyire hogy lehet korlátolt valaki?
A bullseye-t már a Jenki Zuluban is benézték.  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #1407 Dátum: 2013. április 24. - 08:29:16 »
A Faterok motoron-ban meg egyszerűen nem fordították le. Úgy néz ki, ez kényes kérdés.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1408 Dátum: 2013. április 24. - 11:36:41 »
Ha már film/képregény/regény, szerintem az 1989-es Batman-nek egész jó kis marketingje volt, és szépen hozták ki a vele kapcsolatos dolgokat! Állítom, hogy máig neki van a legjobban kidolgozott filmképregény változata! :)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #1409 Dátum: 2013. április 24. - 12:13:44 »
Az orvos aki Jokert megoperálja, az egyik képen kiköpött Horváth Gyula.  :D

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1410 Dátum: 2013. április 24. - 16:43:16 »
Voltak még jók azon kívül is. Például nekem a Pusztító is tetszett.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #1411 Dátum: 2013. április 24. - 17:15:45 »
Szerintem a Robotzsaru sem sikerült rosszra.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1412 Dátum: 2013. május 14. - 09:10:01 »
Nálatok a Kingpines könyvek be vannak csomagolva valamilyen tasakba? Vagy csak a képregényeket kell betasakolni?

Illetve lehet-e kapni még valahol képregény tasakokat, mert valami rémlik, hogy már nem gyártanak, vagy valami van azokkal, csak azt felejtettem el, hogy pontosan miért nincsenek.
SD. EJC.

Jaymz

• Grizzly
  • *
« Válasz #1413 Dátum: 2013. május 14. - 10:39:08 »
Illetve lehet-e kapni még valahol képregény tasakokat, mert valami rémlik, hogy már nem gyártanak, vagy valami van azokkal, csak azt felejtettem el, hogy pontosan miért nincsenek.

Trillianban, az Oktogonnál elvileg van darabra és 100-as csomagban is, mind current size, mind silver size tasak.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1414 Dátum: 2013. május 14. - 11:41:44 »
Fesztiválon is lehetett volna venni , vagyis én ott is vettem. Comicsinvest- nél van.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1415 Dátum: 2013. május 14. - 12:08:41 »
Köszi. Megnéztem a Comicsinvestnél, mert nekik van weblapjuk, 1500.- (100 db)mindkét fajta csomag.  Gondolom a Trillianban is hasonló áron van.

Ez a current size hányszor hányas centiméter? Úgy értem, a mostani Kingpines képregények méretére van szabva, vagy valami másra?
És a silver size pedig a CSP V1, V2, Panini-s Hihi Pók méretének felel meg?
SD. EJC.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1416 Dátum: 2013. május 14. - 12:16:27 »
Amerikai képregényekre van szabva.
Current size. : 6 3/4 x 10 3/8  -  17,1x26,3 Általános képregény méret.

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #1417 Dátum: 2013. május 14. - 14:09:12 »
Köszi. Megnéztem a Comicsinvestnél, mert nekik van weblapjuk, 1500.- (100 db)mindkét fajta csomag.  Gondolom a Trillianban is hasonló áron van.

Ez a current size hányszor hányas centiméter? Úgy értem, a mostani Kingpines képregények méretére van szabva, vagy valami másra?
És a silver size pedig a CSP V1, V2, Panini-s Hihi Pók méretének felel meg?
current/new size kell Neked.
Bár van olyan Semic-es képregényem (jellemzően a 48 oldalas, vastagabb képregények közül (érdekes módon csak) pár db - X-men, Marvel Extra, Batman) ami nagyon szűken fért be a curent-be, ezért inkább átraktam a Silever age méretűbe. Persze, ez kartonnal együtt értendő, karton nélkül az összes belefér a new size-ba
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1418 Dátum: 2013. május 16. - 07:50:38 »
Rendben, köszönöm a válaszokat. Akkor a current size.
SD. EJC.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1419 Dátum: 2013. május 16. - 19:42:59 »
Gondolkodok már régebb óta egy magazinban. Egy olyan online magazinban, aminek a fő tárgya a képregényes hősökről készült számítógépes és egyéb platformra készült játékok lennének. Ez a neten lenne elérhető a honlapomról. Jelenleg csinálok még egy magazint, aminél a letöltés számok meggyőzőek, hogy azt folyamatosan csináljam. Persze, ott is vannak segítségeim.

Szóval, hogy a visszajelzésekből következtetve nem csinálom ezt az egészet (dizájn tervezés, cikk írás) olyan rosszul, hogy az ne legyen vállalható. Nem tudom, hogy Ti mit szóltok egy ilyen magazin indításához? A formula a pdf, és X időnként jelenne meg. A témába persze beleférne az egyéb képregényes írások is, de úgy gondolom, hogy a fő profil a pc-s játékok lennének. Hiszen ilyen eddig erre kihegyezve még nem született. )Persze vannak pc-s újságok, de ott sem csak szuperhősös játékok vannak bemutatva)

Szóval elég képlékeny a dolog, és sok minden még tisztázatlan, egyelőre csak megkérdezlek Titeket, hogy lenne-e rá igény, egy folyamatosan megjelenő online magazinra?
Ehhez ha és amennyiben Igen a válasz, újságírókra lenne szükségem, mert egyedül nem vágok bele, idő hiányában. Pontosabban két magazin fenntartására nincs időm.
Viszont, ha van egy lelkes csapat, akkor szívesen dolgoznék együtt, persze cikkeket én is írnék, nem arról van szó, hogy nem, de ha többen vagyunk, sokkal jobbat tudunk alkotni, mint én egyedül.

Szóval, a véleményetek érdekelne.
SD. EJC.